Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

«Χουάν, μ’ ακούς; Εδώ Θανάσης»

                                    ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ
 Κώστας ΛεονταρίδηςΟ Θανάσης συναθροίζεται στη μεγάλη οικογένεια των ανέργων. Λίγο πάνω από τα πενήντα, πατέρας δύο παιδιών. Η σύζυγός του δασκάλα. Η μεταξύ τους αλληλοεκτίμηση έχει ατονήσει εδώ και καιρό. Τους ενώνουν οι κοινές υποχρεώσεις, η συνήθεια και το σπίτι. Νιώθουν σχεδόν ευτυχείς που δεν είναι στο νοίκι. Τον τελευταίο χρόνο ροκανίζουν την αποζημίωση του απολυμένου Θανάση. Ο ίδιος αποφεύγει να ψάξει συστηματικά για δουλειά. Οι φίλοι του λένε ότι τρέμει μη συνθλιβεί σε κλειστές πόρτες και όλο αναβάλλει.

Ανθρωπος πάντα ενήμερος για τα δρώμενα, έως πρότινος με άποψη για όλα, ο Θανάσης ψήφισε για πρώτη φορά το 1981. Τι άλλο; «Αλλαγή». Ούτε ως έφηβος σκεπτόταν ή δρούσε ριζοσπαστικά, αλλά του είχε καρφωθεί στο μυαλό ότι «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Το 1985, όταν άκουσε τον μεγάλο αρχηγό να λέει ότι «λάβαμε το μήνυμα», εμπιστεύτηκε διαισθητικά τη βελτιωμένη έκδοση της «Αλλαγής». Από τότε έσβηνε τα εκλογικά του ίχνη. Αυτοεντάχθηκε στην καλούμενη «μετακινούμενη μάζα». Κινούμενη άμμο δεν σας θυμίζει ο όρος; Τις τελευταίες ημέρες ο Θανάσης έδειχνε ακόμα πιο προβληματισμένος. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι τα πρόσωπα γράφουν και συνθέτουν τις καλές και κακές ιστορίες, αγωνιούσε για τον ανασχηματισμό που προαναγγέλθηκε χειμαρρωδώς ώστε να μην αιφνιδιασθεί ο λαός και χαλάσουν τα μπάνια του. Πάντα είχε ένα σκιώδες χιούμορ ο Θανάσης. Τούτη τη φορά έπεισε τους κολλητούς του...

Νέες τεχνολογίες στη ναυτιλία, για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του CO2...

 ...στην έκθεση «Ποσειδώνια 2014»

Τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις και εξελίξεις στη ναυτιλία, που έχουν ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και τη δημιουργία φιλικότερων προϊόντων προς το περιβάλλον, παρουσιάζουν μέχρι τις 6/6 στην έκθεση «Ποσειδώνια» στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan στα Σπάτα Αττικής, 50 εξειδικευμένοι εκπρόσωποι εταιρειών πετρελαίου, λιπαντικών και αναλυτών καυσίμων.
Τους εκπροσώπους του πετρελαϊκού κλάδου απασχολεί κατά κύριο λόγο το θέμα των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Οι εκπομπές που προέρχονται από τις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές, σήμερα αντιπροσωπεύουν το 3% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και το 4% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ποσοστά που αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά στο μέλλον, αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, τονίζει ο διευθυντής των εκθέσεων «Ποσειδώνια» Θ. Βώκος.
Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει νομοθεσία, που υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες των μεγάλων πλοίων...

Wolfgang Schäuble ο Μεγαλοπρεπής

                                         Η ευγένεια σκλαβώνει...

1872013
                                                                                                                                                              Φώτο από staseis

«Όσο μεταρρυθμισμένος κι αν είσαι, καταλαβαίνεις ότι όσα είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανατρέπουν -ως κουραφέξαλα- όσα μας λένε ο Στουρνάρας, ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος

--------------------

          Κολλημένος με τη νομιμότητα   

Οιηματίας ο Σόιμπλε και παλιοχαρακτήρας, ουδόλως συμμερίζεται το δράμα που βιώνουν εσχάτως οι εν Ελλάδι εκλεκτοί του, Απολείπειν Αντώνιος και Εκλείπειν Ευάγγελος. Εννοεί να φέρεται ως επικυρίαρχος προς δούλους. Και πριν αλέκτορα φωνήσαι, μετά τον πανωλεθρίαμβό τους στις ευρωεκλογές, έσπευσε να προαναγγείλει νέα πακέτα για τη χώρα. Βουβαμάρα στο Μαξίμου. Αλλά βρήκε τον δάσκαλό του εκεί που δεν το περίμενε. Τον κατακεραύνωσε με ογκηθμούς από ραδιοφώνου ο ανατέλλων αστήρ του πολιτικού πανθέου, ο ογκόλιθος γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Σαν να τον είχα παρεξηγήσει κομμάτι. Γονυπετής εκλιπαρώ τη συγγνώμη του. Ο εκ Λαρίσης ορμώμενος τέως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ διαθέτει… φρύδια πυκνότερα κι από του γέρου Καραμανλή. Αδικείται, ωστόσο, από το επώνυμό του. Σαν προϊόν ορνιθοτροφείου ηχεί. Ακου Παπαμιμίκος! Το εκφέρεις και σου 'ρχονται στον νου ξεπουπουλιασμένα κοτόπουλα. Είναι κι αυτή η θητεία του στη ΔΑΠ που τον κάνει να φαντάζει χλεχλές. Διανομή σημειώσεων και τζαμπέ εκδρομές στο Μπλιντρί μπας και μαζέψουμε κανένα ψηφαλάκι. Τον νιώθω να διαμαρτύρεται ήδη: «Οχι και Μπλιντρί· Super Paradise το αποκαλούν οι κοσμικοί».

Χωρίς αμφιβολία του ταιριάζει γάντι η παράφραση των στίχων του Εγγονόπουλου: «Στρατηγέ, τι ζητούσες στη Μύκονο συ ένας Λαρισαίος;». Πάντως τα 'ψαλε απ' την καλή στον άτεγκτο Γερμαναρά. «Οι δηλώσεις Σόιμπλε είναι εκτός κλίματος», υπογράμμισε με νόημα. Σούζα ο Βόλφγκανγκ, όπως το αλογάκι της ΑΕΛ. Κι όπως είχε πάρει φόρα, τα 'χωσε και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Το ότι ζητά εκλογές συνιστά συνταγματική εκτροπή» επισήμανε. Ετσι είναι τα νέα παιδιά της Ν.Δ. Κολλημένα με τη νομιμότητα. Τριανταπεντάρης ο Παπαμιμίκος. Στην πιο δημιουργική ηλικία.

Εχει κάνει πολλά ίσαμε τώρα. Το βιογραφικό του μοιάζει με κόσμημα πεποικιλμένο· κανονικότατο τιμαλφές. Στοχεύει στη Νομική αλλά, κουμπούρας ων, πετυχαίνει στο χαμηλόβαθμο και παρακατιανό Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Δεν το βάζει όμως κάτω. Οργανώνεται αμέσως στην ΟΝΝΕΔ στήνοντας Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ταΐζονται με δημόσιο χρήμα. Οι κακές γλώσσες κραυγάζουν ότι οι εν λόγω ενασχολήσεις του αναδίνουν οσμή σκανδάλου. Τα κεντρικά της οργάνωσης ζητούν την παραίτησή του συγκροτώντας επιτροπή διερεύνησης της υπόθεσης, η οποία δεν ανακοινώνει ποτέ πόρισμα.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τον τοποθετεί στην ΤΡΑΜ Α.Ε., επί εθνοσωτηρίου διακυβερνήσεως ανιψιού Κωστάκη, θητεία για την οποία παραπέμπεται στον εισαγγελέα έπειτα από αναφορά του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Προηγουμένως χρηματίζει μέλος του Δ.Σ. της ΕΥΑΘ απ' όπου αποχωρεί πάλι με δικαστικές περιπέτειες. Οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. αντιμετωπίζουν το κράτος ως λάφυρο και τα γαλάζια παιδιά αποκομίζουν καθόλου ευκαταφρόνητη λεία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναρρίχησή του στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ με καταγγελίες για βία και νοθεία από τον ανθυποψήφιό του. Συγκρατείστε πως είναι κολλημένος με τη νομιμότητα, όπως τα μετέωρα με τις βροχές και τις καταιγίδες καλοκαιριάτικα.

Μετέωρος meteoros@efsyn.gr
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

 

 

 


 

Τι θα συμβεί τον Αύγουστο και γίνεται κάθε 823 χρόνια!

Δείτε ποιο είναι το σπάνιο φαινόμενο που σύμφωνα με τους Κινέζους φέρνει μεγάλη τύχη!
augoystos
Ο φετινός Αύγουστος  έχει πέντε Παρασκευές, πέντε Σάββατα και πέντε Κυριακές, ένα φαινόμενο θα κάνει την εμφάνισή του μετά από 823 χρόνια και αυτό σύμφωνα με του Κινέζους φέρνει τύχη και ευνοεί τους κυνηγούς του χρήματος.
Ο Αύγουστος του 2014, αρχίζει Παρασκευή και η τελευταία ημέρα του είναι Κυριακή. Συνολικά, λοιπόν, έχει πέντε Σαββατοκύριακα.
Το νέο κυκλοφόρησε στα social media με τη διαφορά ότι ως... τυχερός μήνας αναφέρεται ο Ιούλιος, πράγμα που δεν ισχύει. Οπότε ετοιμαστείτε για τον Αύγουστο και -αν οι Κινέζοι έχουν δίκιο- θα γίνουμε όλοι πλούσιοι.
  matrix24
    

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                                                                   "TA NEA"  3/6/14

Miracolo, miracolo!

Εποχή λιτότητας και για την Porsche που ετοιμάζει κινητήρες 1.600 κ.εκ.

Εποχή λιτότητας και για την Porsche που ετοιμάζει κινητήρες 1.600 κ.εκ.

Ξεχάστε τα πολλά κυβικά που είχαν κάτω από το καπό τους τα μοντέλα της Porsche. Η γερμανική εταιρεία είναι πολύ πιθανόν να πλασάρει σε λίγο χρονικό διάστημα στην αγορά 1.600αρια μοτέρ ακόμη και στις παρούσες Boxster και Cayman.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει νέους τετρακύλινδρους κινητήρες 1.6 λίτρων με ισχύ 212 ίππων, 2 λίτρων με 270 ίππους και 2.5 λίτρων με 275 ίππους που θα κάνουν χρήση υπερτροφοδότη ( τούρμπο). Τα νέα μοτέρ θα συνεχίζουν να βάζουν ... φωτιά στην άσφαλτο χάρη στην χρήση του τούρμπο που θα εκτοξεύει τα σπορ μοντέλα της γερμανικής εταιρείας.