Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ από ανάγκη...

Alexis TsiprasΜετά από σαράντα χρόνια Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, οι Έλληνες έφεραν στην κυβέρνηση ένα άλλο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, οι Έλληνες έκαναν πρωθυπουργό έναν νέο άνθρωπο, τον Αλέξη Τσίπρα, αν και...
δεν προέρχεται από πολιτικό τζάκι. Όπως και να το κάνουμε, αυτά είναι επαναστατικά για την συντηρητική ελληνική κοινωνία. Τόσο επαναστατικά, που ελάχιστοι τα πήραν είδηση.
Η αποχή ήταν πάλι πολύ υψηλή, ενώ, αν προστεθούν στην αποχή οι ψήφοι σε κόμματα που είναι κατά της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και οι ψήφοι για χαβαλέ, είναι προφανές πως ο ένας στους δυο Έλληνες ψηφοφόρους δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα.

Βέβαια, αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα, κάνεις τουλάχιστον μια άλλη προσπάθεια για οργάνωση σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά αυτό δεν βλέπουμε να συμβαίνει, οπότε η χώρα έχει ένα σοβαρό πρόβλημα που θα πρέπει να το αντιμετωπίσει.

Οι κοινωνίες δεν αλλάζουν με τις εκλογές αλλά απουσιάζει και το λαϊκό κίνημα, απουσιάζουν οι συλλογικότητες, οπότε πώς ακριβώς θα αλλάξει η χώρα μας; Με παρέμβαση του Θεού;

Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται επειγόντως ένα νέο Σύνταγμα -από τους πολίτες για τους πολίτες- γιατί, διαφορετικά, θα συνεχίσει να γερνάει και να βαλτώνει.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το μίσος της ελληνικής κοινωνίας για οποιαδήποτε αλλαγή αλλά θα πρέπει κάποτε να καταλάβουμε πως πρέπει να αλλάξουμε για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

Όποιος δεν αλλάζει, εξαφανίζεται.

Στις χτεσινές εκλογές, οι Έλληνες έστειλαν στην αντιπολίτευση την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ -αν και αυτό ήταν κάτι που θα έπρεπε να είχαν κάνει στις εκλογές του 2012- και έφεραν στην κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι τα τμήματα του πληθυσμού που έχουν πληγεί περισσότερο, αυτά που έκαναν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είχαν και άλλη επιλογή· η Ελλάδα είναι πια σε αδιέξοδο και πάει από το κακό στο χειρότερο.

Η ανάθεση της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ -με την συνεργασία και την στήριξη μικρότερων κομμάτων- δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα. Άλλωστε, οι αναθέσεις ήταν που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία.

Για να υπάρξει ελπίδα ο ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρει κάποιες νίκες -μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί για την χώρα μας- θα χρειαστεί η στήριξη των πολιτών.

Αν κάποιος πιστεύει πως ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στις Βρυξέλλες να διεκδικήσει το καλύτερο για την χώρα και τους πολίτες, και θα το καταφέρει, ενώ εμείς θα είμαστε αραχτοί στους καναπέδες, κάνει μεγάλο λάθος.

Για να υπάρχει η προοπτική της επιτυχίας, θα πρέπει εκατομμύρια Έλληνες να βρίσκονται στους δρόμους.

Όσοι κουράζονται στην ιδέα να στηρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στους δρόμους, ας κάνουν για λίγο τον κόπο να σκεφτούν τι θα ακολουθήσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Είμαστε πολίτες, είμαστε ενήλικες και έχουμε ευθύνες.

Και οι ευθύνες μας δεν τελειώνουν με μια ψήφο στις εκλογές, ούτε με την αποχή από τις εκλογές.

Η επιτυχία για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος.

Κι αυτή την επιτυχία θα πρέπει να την επιθυμούν πολλοί περισσότεροι από αυτούς που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, πρέπει να την επιθυμούν πολλά εκατομμύρια πολιτών της Ευρώπης, που βλέπουν στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μια ελπίδα και για το δικό τους μέλλον.

Το πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ο αριστερός αλλά φιλοευρωπαϊκός ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τα αριστερά ευρωπαϊκά κόμματα.

Το πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η πολύ πιθανή νίκη της ακροδεξιάς στις γαλλικές εκλογές.

Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πάει προς τα αριστερά, τα ακροδεξιά κόμματα θα την διαλύσουν.

Άρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση -αν δεν έχει αποφασίσει να βάλει λουκέτο στο μαγαζί- έχει συμφέρον να στηρίξει μέχρι ένα σημείο την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλά θα κριθούν από την δική μας στάση. Από την στάση των πολιτών.

(Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ αλλά, αν διαπιστώσω τις επόμενες ημέρες πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πραγματικά την πρόθεση να τηρήσει τους νόμους, να αναδείξει την Δικαιοσύνη, και να επιβάλει στην οικονομική ελίτ του τόπου να καταβάλει αυτά που της αναλογούν -και αποφεύγει συστηματικά να πληρώνει-, θα τον στηρίξω. Τουλάχιστον στον δρόμο. Γιατί στο μπλογκ θα του αλλάξω τα φώτα.)

Πολιτικός πολιτισμός...

Ούτε τα κωλόχαρτα, δεν άφησαν στο Μαξίμου...

Τελικά, δεν ήταν μόνο το χρηματοκιβώτιο που βρήκαν άδειο οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Ο Σαμαράς είχε φροντίσει να εξαφανίσει τα πάντα. Αδεια...
συρτάρια, χωρίς έγγραφα, αλλά και άδειες  τουαλέτες, χωρίς σαπούνι και χαρτί υγείας!
Είπαμε. Πολιτικός πολιτισμός...
 

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη


undefined

Στην Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ, επικοινωνία με Βαρουφάκη

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ 
 Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της ελληνικής κυβέρνησης. Από το ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν την τηλεφωνική συνομιλία και αναφέρουν ότι έγινε σε καλό κλίμα, γεγονός ενδεικτικό της πρόθεσης και των δύο πλευρών να ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαπραγματεύσεις. Μάλιστα από το ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι θα γίνει  αναλυτικότερη συζήτηση όταν ο κ. Ντάισελμπλουμ επισκεφτεί την Αθήνα, προς το τέλος της εβδομάδας.
Στις δηλώσεις του ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι είχε επικοινωνία με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, ο οποίος του είπε "θέλει γρήγορα να εργαστεί μαζί μας και εξέφρασε τη φιλοδοξία του να ακολουθήσει το δρόμο της ευρωζώνης". Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Εurogroup, το ζήτημα της Ελλάδας θα επανεξεταστεί στη συνάντηση του Φεβρουαρίου, όπου και ευελπιστεί ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και θα προχωρήσει το ζήτημα της χρηματοδότησης της Ελλάδας. Χαρακτηριστικά, τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ, χρειάζεται "υπομονή".

Κ. Λαγκάρντ: Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα
«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα» τονίζει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε γραπτή δήλωσή της για τις εκλογές στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα, και προσβλέπουμε να συζητήσουμε με τη νέα κυβέρνηση».
από kathimerini.gr

Οι τελευταίες πληροφορίες για την σύνθεση της κυβέρνησης Τσίπρα

ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
 Ενα ολιγομελές υπουργικό συμβούλιο με περίπου δέκα υπουργούς, το οποίο θα διακλαδώνεται σε ένα αρκετά πολυμελές τελικό σχήμα με θέσεις αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, είναι το κυβερνητικό μοντέλο που θα υιοθετήσει ο κ. Τσίπρας.
Για την θέση του Αντιπρόεδρου της κυβέρνησης επικρατέστερος είναι ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, ενώ γραμματέας της κυβέρνησης αναμένεται να αναλάβει ο νομικός κ. Σπύρος Σαγιάς. Χρέη υπουργού Επικρατείας θα αναλάβει ο κ. Νίκος Παππάς.
Υπουργός Οικονομικών θα διοριστεί ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ στους επιμέρους τομείς θα αξιοποιηθεί και ο Ευ. Τσακαλώτος.
Το υπουργείο Ναυτιλίας καθώς και αυτό του Τουρισμού αναμένεται να ενταχθούν σε ένα υπερυπουργείο Ανάπτυξης, επικεφαλής του οποίου θα είναι ο Γιώργος Σταθάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχήμα του συγκεκριμένου υπουργείου θα ενταχθεί ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Όσον αφορά άλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, αναμένεται επίσης να υπουργοποιηθούν οι κ.κ. Δημήτρης Στρατούλης και Νίκος Χουντής, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες θέλουυν την τοποθέτηση του κ. Νίκου Ξυδάκη στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
Για το υπερυπουργείο Εσωτερικών, που θα περιλαμβάνει πιθανόν το υπουργείο Δημοσίας Τάξης προορίζεται ο κ. Πάνος Σκουρλέτης.
Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ενδέχεται να αναλάβει το ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο που ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως ως υπουργός Εθνικής Άμυνας και δεν προτίθεται να ζητήσει αντιπροεδρία της κυβέρνησης.
Στελέχη των ΑΝΕΛ αναμένεται να αναλάβουν έως και τέσσερις θέσεις υφυπουργών, ανάμεσα στις οποίες θα είναι και αυτή των Θρησκευμάτων.
Στο υπουργείο Εργασίας αναμένεται να τοποθετηθεί η κ. Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία έχει εργαστεί στο εξωτερικό στην εφαρμογή του προγράμματος εξέλιξης του κράτους σε «εργοδότη έσχατης προσφυγής». Δεν αποκλείεται η αξιοποίηση του κ. Κων. Τσουκαλά στο υπουργείο Πολιτισμού. Για το υπουργείο Υγείας ισχυρή υποψηφιότητα θέτει ο κ. Παν. Κουρουμπλής, ενώ για το υπουργείο Παιδείας ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς.
Η στελέχωση του υπουργείου Εξωτερικών παραμένει ερώτημα, αν και θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή της κ. Νάντιας Βαλαβάνη.
 από kathimerini.gr

Χατζηνικολάου: Αυτό που με τρομάζει...


undefined
"Δεν με τρομάζει η έλλειψη πολιτικού πολιτισμού. Τον είδαμε την προηγούμενη περίοδο",  είπε στο STAR, ο Χατζηνικολάου. "Αυτό που με τρομάζει είναι το...
είδος της αντιπολίτευσης που θα ακολουθήσει ο κ. Σαμαράς". 
Και κλείνοντας το σχόλιο του για την - απαράδεκτη- απουσία του Σαμαρά από την παράδοση παραλαβή στο Μέγαρο Μαξίμου, είπε πως, "αυτό σημαίνει ενα στυλ άγριας αντιπολίτευσης την ώρα που η κοινωνία θέλει το ακριβώς αντίθετο".
Τέλος για τον πολιτικο όρκο, υπογράμμισε οτι σημασία έχει "αν σε αυτα που ορκίστηκε ο Τσίπρας, θα γίνουν, ή οχι"...

Ρε, ο Ντερμπεντέρης τα λέει αυτα?...

Κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ο Ντερμπεντέρης...

undefined

Από κεκτημένη ταχύτητα, ως φιλοκυβερνητικός σχολιαστής...
Πως να αλλάξει αυτό? Τόσα χρόνια λειτουργούσε - δρούσε και μεγαλουργούσε- ως φιλοκυβερνητικός τηλεσχολιαστής και αρθρογράφος.
Ετσι, από...
κεκτημένη ταχύτητα, σήμερα που άλλαξε η κυβέρνηση, λίγο έλειψε να πλέξει το εγκώμιο του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, που μέχρι τώρα λυσσαλέα πολεμούσε.
"Εχουμε μια καθαρή κυβερνητική λύση", είπε. "Μια συμφωνία συνεργασίας δύο κομμάτων με ευρεία πλειοψηφία 162 βουλευτών".
Ρε, ο Ντερμπεντέρης τα λέει αυτα?...

Tό αποτέλεσμα τών χθεσινών εκλογών είναι γεγονός ολκής γιά τήν νεοελληνική ιστορία...

Πολλές οι εκπλήξεις στούς περισσότερους νομούς τής Ελλάδας μέ πολλούς νεοεισερχόμενους καί αντίστοιχα μεγάλο ποσοστό ανανέωσης τών 300 τής Βουλής.  
 Τό Κυρίαρχο, πάντως, ζήτημα είναι : 
Η "γιά πρώτη φορά στήν ιστορία τού Ελληνικού κοινοβουλίου" πρωτιά -καί, ταυτόχρονα, σχηματισμός κυβέρνησης - από αριστερό κόμμα πού αναδείχθηκε απ' ευθείας μέ τήν θέληση καί τήν ψήφο τού Ελληνικού Λαού"...

Στό μεταξύ...    

 ...Πληθώρα θυμάτων στή Β' ΑΘΗΝΩΝ !...
Τόπος εξοντωσης αποδείχτηκε η Β' Αθήνας γιά τούς περισσότερους υποψήφιους όλων τών κομμάτων -πλήν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εκλέγει 19 βουλευτές μεταξύ τών οποίων καί τόν γνωστό δημοσιογράφο, συμπατριώτη μας Νίκο Ξυδάκη (πήρε 22.038 σταυρούς καί εκλέχτηκε 11ος). 
Συγχαρητήρια καί καλή δουλειά πρέπει νά ευχηθούμε όλοι μας γιά τόν πρώτο -άν δέν κάνω λάθος στά χρονικά τού νησιού- μυκονιάτη βουλευτή.
Μεγάλα ονόματα, λοιπόν, καταποντίσθηκαν καί πολλοί πρώην υπουργοί δέν εκλέγονται.
     Ανάμεσα τους οι Πάνος Παναγιωτόπουλος, Αργύρης Ντινόπουλος, Γιάννης Μιχελάκης, Κατερίνα Παπακώστα από Ν.Δ. -μέ τόν Γιακουμάτο νά αγωνίζεται "ψήφο-ψήφο"καί μέ τήν ψυχή στό στόμα νά διασωθεί στήν τελευταία θέση! 
    Χρυσοχοϊδης, Πύρρος Δήμας, Αλ Σαλέχ μένουν απ' έξω από πλευράς ΠΑΣΟΚ.
Στήν Α' Αθήνας η Πιπιλή κι ο Πλεύρης χάνουν τό τρένο ενώ από τό ΠΑΣΟΚ εκλέγεται μόνο ο Σκανδαλίδης.

   Τό Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών τού Παπανδρέου "έφτασε κοντά στή βρύση αλλά νερό δέν ήπιε" ενώ...
ο ...Βασίλης Λεβέντης (ναί, ναί αυτός μέ τίς ...πίτσες) τής ...Ένωσης Κεντρώων ξεπέρασε σέ αριθμό ψήφων τό ΠΑΣΟΚ (!) στήν Α' Θεσσαλονίκης. Κάτι πού, βέβαια, αποδείχθηκε δώρο-άδωρο -γιά τόν ίδιο τό Λεβέντη καί τή ...λεβεντιά του- γιατί χωρίς τό απαιτούμενο 3%, στήν επικράτεια, δέν παίρνει τήν έδρα πού τελικά καταλαμβάνει ο, "στό τσάκ" διασωθείς καί από προσωπικό ναυάγιο στά ...ρηχά τού Θερμαϊκού, Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Μ' αυτά καί μέ άλλα -πού θά σχολιαστούν εντός τών ημερών- μπήκε, ως φαίνεται εχτές, η ταφόπλακα τής μεταπολίτευσης πού -μ' όλα της  τά καλά κι όλα της τά κακά- ξεπεράσε, γιά κάτι μήνες τήν τεσσαρακονταετία, ως ιστορικός πολιτικός κύκλος... 

Δημήτρης Ν. Αγγελετάκης


Le Monde: Οι Έλληνες απέρριψαν τη μέθοδο της Ευρώπης...


Le Monde: Οι Έλληνες απέρριψαν τη μέθοδο της Ευρώπης
Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ηχηρή αμφισβήτηση της μεθόδου που επέλεξε η Ευρωπαϊκή 'Ενωση για να διαχειρισθεί την οικονομική κρίση και το μήνυμά της υπερβαίνει την ...
ελληνική περίπτωση, σύμφωνα με σχόλια που δημοσιεύονται στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων Le Monde και Liberation.

Ακόμη και αν ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε για την παραμονή της χώρας του στη ζώνη του ευρώ και ακόμη και αν μετρίασε τη ρητορική του τις τελευταίες εβδομάδες, ο διορισμός του ως Πρωθυπουργός θα σηματοδοτήσει εν τοις πράγμασι την πλέον έντονη αμφισβήτηση της μεθόδου διαχείρισης της κρίσης που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ενωση, αναφέρεται σε σχόλιο που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Monde.

Οι συνομιλίες με την τρόικα των πιστωτών θα πρέπει να αφορούν τους όρους αποπληρωμής του ελληνικού δημοσίου χρέους, που φθάνει τα 321,7 δισεκατομμύρια ευρώ (175% του ΑΕΠ) και για τους όρους της καταβολής των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει ανάγκη η Ελλάδα τους επόμενους μήνες αφού δεν είναι σε θέση να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές, επισημαίνει η εφημερίδα.

"Οι Έλληνες ψηφοφόροι εξέφρασαν την άρνησή τους σε μία τιμωρητική λιτότητα και σε μία "Ευρώπη Τιμωρό", ακόμη και αν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ. Έδειξαν, επίσης, την επιθυμία τους να απαλλαγούν από ένα ολιγαρχικό και πελατειακό σύστημα εξουσίας, ψηφίζοντας υπέρ ενός κόμματος που επαγγέλλεται μία πραγματική μεταρρύθμιση του Κράτους" αναφέρει ο Μαρκ Σεμό στο κύριο άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Liberation.

"Αυτό το μήνυμα, η Ευρώπη πρέπει να το αντιληφθεί, τη στιγμή που το νόημα αυτής της ψηφοφορίας ξεπερνά την ελληνική περίπτωση. Πολλές πρωτεύουσες των 28, αρχής γενομένης από το Βερολίνο, ύψωναν τον φάσμα ενός 'Grexit'... Έκτοτε ο τόνος έχει αλλάξει- ακόμη και στη Γερμανία- απέναντι στην προφανή χρεοκοπία της ελληνικής πολιτικής τάξης, όπως και απέναντι στα όρια μίας θεραπείας που βύθισε στη μιζέρια μία ολόκληρη χώρα, μείωσε το ΑΕΠ της και αύξησε το βάρος του αβυσσαλέου χρέους της".

"Η Ευρώπη έφθασε στην ώρα ενός συμβιβασμού που θα βασίζεται σε μία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και σε ένα μορατόριο ως προς τα επιτόκια. Ο δρόμος προς τον συμβιβασμό αυτόν είναι στενός. Δεν υπάρχει άλλος. Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας, φορέας όλων των (υπερβολικών;) ελπίδων, έχει συναίσθηση της πραγματικότητας" καταλήγει ο Μαρκ Σεμό.

Έτσι ψήφισαν τ' Ανώγεια...

Τα Ανώγεια «μαύρισαν» τη "Χρυσή Αυγή"...

Τα Ανώγεια «μαύρισαν» τη Χρυσή Αυγή
Ούτε μια ψήφος υπέρ της Χρυσής Αυγής δεν βρέθηκε στα πέντε εκλογικά τμήματα των Ανωγείων καθώς στο μαρτυρικό χωριό οι κάτοικοι έδωσαν...
ποσοστό 0% σε ένα κόμμα που αναδείχθηκε τρίτο πανελλαδικά.

undefined
από nonews-NEWS

Καμμένος : η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα...

undefined Από σήμερα υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι "Ανεξάρτητοι Ελληνες" δίνουν...
ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό, τόνισε. Και πρόσθεσε: Ενωμένοι οι Έλληνες να προχωρήσουμε σε μια καινούρια μέρα. Υπάρχει συμφωνία αρχών.
Τέλος, ανέφερε, πως, οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Αλέξη Τσιπρα...

Οι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου...


Οι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα - ΚαμμένουΠοιο υπουργείο παίρνουν οι ΑΝΕΛ...


Έτοιμα έχει τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας. Μετά τη σαρωτική νίκη του και τη...
διαφαινόμενη συμφωνία με τον Πάνο Καμμένο για συνεργασία, το επίκεντρο έρχεται μοιραία στα πρόσωπα. 

Σημαντικό ρόλο θα έχει ο Γιάννης Δραγασάκης, από την θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του γενικού συντονιστή επί των οικονομικών.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι νέος υπουργός Οικονομικών θα είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης, με αναπληρωτή, αρμόδιο για τα έσοδα τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ στην ομάδα διαπραγμάτευσης εκτιμάται ότι θα μπει η Ράνια Αντωνοπούλου.

Στο υπερ -υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί ο κ. Σταθάκης, ο οποίος ούτως ή άλλως ήταν αρμόδιος τομεάρχης, ενώ για το Εσωτερικών - αν δεν υπάρξουν καραμπόλες - παίζει δυνατά το όνομα Δημήτρης Παπαδημούλης.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι ο Πάνος Σκουρλέτης και στο Επικρατείας ο Νίκος Παππάς.

Στο υπουργείο Εξωτερικών εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί ο Ν. Κοτζιάς, ενώ στο υπουργείο Άμυνας ο Θοδωρής Δρίτσας. 

Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να αναλάβει ο Δημήτρης Στρατούλης.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Σταύρου Κοντονή, ενώ ο Ν. Βούτσης θα είναι πιθανότατα ο νέος Πρόεδρος της Βουλής. 

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι ο Πάνος Καμμένος θα αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας...
newsbeast.gr

Υπερβατικός διαλογισμός...

                                                                                        τού ΣΤΑΘΗ

Στίς Κυκλάδες εκλέγονται :

Σύμφωνα μέ τά μέχρι τώρα αποτελέσματα τής καταμετρημένης σταυροδοσίας εκλέγονται  
Aπό τόν ΣΥΡΙΖΑ  οι : 
1) Νίκος Συρμαλένιος μέ 8236
2) Αντώνης Συρίγος μέ    6114 καί
3) Νίκος Μανιός μέ         5845 σταυρούς

Από τή Νέα Δημοκρατία
ο Νίκος Βρούτσης μέ  12847  σταυρούς.  

Τά μέχρι στιγμής αποτελέσματα (ώρα 5:18 π.μ.)

Επικράτεια

Ενημέρωση:                                                                                        
26-01-14  
ώρα  05:18  
     τμήματα                                                        Ενσωμάτωση:19.338/19.509   99,12%                     
Κόμμα
Εδρες
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ36,35149
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 27,8076
Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή6,2817
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ6,0517
Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ5,4715
Ανεξάρτητοι Ελληνες Εθν.Πατρ.Συμ.,ΑΚΚΕΛ,ΛΕΥΚΟ,Πυρ.Ελλ.,Χρ.Κομ.Ελλ.,Αν.Ελ. Π.Καμμένος4,7413
ΠΑ.ΣΟ.Κ4,6813
ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ2,46
Ενωση Κεντρώων1,79
Τελεία - Απόστολος Γκλέτσος1,77
ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΛΑ.Ο.Σ.)1,03

Χωρίς τίτλο καί χωρίς λόγια


               

Tό πρωτοσέλιδο τών Financial Times τού Λονδίνου

Financial Times: «Η νίκη της ελληνικής Αριστεράς νέα πρόκληση για την Ευρωζώνη»

Financial Times: «Η νίκη της ελληνικής Αριστεράς νέα πρόκληση για την Ευρωζώνη»

Με τίτλο «Η νίκη της ελληνικής Αριστεράς νέα πρόκληση για την Ευρωζώνη» και φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα κυκλοφορεί για το πρωτοσέλιδο των Finacial Times τη Δευτέρα.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναλύει τη ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές, καθώς και πώς μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για παρόμοια κόμματα στην Ευρώπη.

undefinedtanea.gr

Θρίλερ με την αυτοδυναμία - Στις 149 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ

Στις 149 οι έδρες με καταγεγραμμένο το 90,7% των ψήφων – Τα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής θα κρίνουν το θρίλερ.


thriler-me-tin-autodunamia
Η διαμόρφωση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από τα επίπεδα του 36% με καταγεγραμμένο το 90,07% των ψήφων, εξασφαλίζει 149 έδρες. 
Σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου, κρίσιμη για το αν τελικώς θα συγκεντρωθεί ο «μαγικός αριθμός» των 151 εδρών, είναι η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων στην Β’ Αθήνας.
Το ποσοστό των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής διαμορφώνεται στο 8,62%. Οι έδρες των κομμάτων μοιράζονται ως εξής:



   
thetoc.gr

Δεν βγαίνει η Γκερέκου, στην Κέρκυρα...


undefined
Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένει η Αντζελα Γκερέκου, παρά την πολύκροτη μετεγγραφή της από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, καθώς -όπως...
δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία- δεν καταφέρνει να κερδίσει κάποια από τις τρεις βουλευτικές έδρες στο νησί των Φαιάκων.

Οι βουλευτές Επικρατείας που εκλέγουν τα κόμματα

undefined
00:53 | 26 Ιαν. 2015
Συνολικά πέντε βουλευτές Επικρατείας εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις η ΝΔ και από έναν βουλευτή η Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και το ΚΚΕ, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει καμία περίπτωση ανατροπής.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει, κατά σειρά, τον Κ. Τσουκαλά, την Ουρ. Αντωνοπούλου, τον Π. Σκουρλέτη, την Αγ. Κυρίτση και τον Ν. Τόσκα.  

Η ΝΔ εκλέγει τους Θ. Φορτσάκη, Δ. Σταμάτη, Ν. Κεραμέως και Β. Οικονόμου
 

Η Χρυσή Αυγή εκλέγει τον Χρ. Παπά, το Ποτάμι τον Π. Καρκατσούλη και το ΚΚΕ την Αλέκα Παπαρήγα.

ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ 

δεν κατάφεραν να εκλέξουν από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
tvxs.gr
 

Τι απαντούν από το περιβάλλον Καραμανλή ...για την Προεδρία...


undefined

«Θα αποδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που διαμορφώνει μεγάλες συναινέσεις» δήλωσε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, απαντώντας στις φήμες περί πρόθεσης του νικητή των εκλογών να προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Ο κ. Παππάς ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Alpha χωρίς όμως να δίνει σαφή απάντηση.
Την ίδια ώρα το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού τόνισε ότι δεν έχει δεχθεί καμία πρόταση αλλά κατέστησαν σαφές ότι ακόμα κι αν γίνει μια τέτοια πρόταση δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.

matrix24.gr

Πρώτη η Ραχήλ, στην Κοζάνη...




Με μεγάλη διαφορά η Ραχήλ Μακρή προηγείται στην Κοζάνη  από τη...
δεύτερη Ευγενία Ουζουνίδου.
 Συγκεκριμένα με την ενσωμάτωση στο 59,54%, η κυρια Μακρή έχει συγκεντρώσει 3.082 ψήφους, έναντι 2.026 της κυριας Ουζουνίδου, 1.480 του Δημήτρη Δημητριάδη και 1.348 του Θεμιστοκλή Μουμουλίδη. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τέσσερις έδρες στην Κοζάνη...
undefined

Στο 65%, τα επίσημα αποτελέσματα της Επικράτειας...


Επίσημα αποτελέσματα στο 50,43% της Επικράτειας
Τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, στο 65% της Επικράτειας, έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 36,08% , έδρες 149
ΝΔ: 28,10%, έδρες...
77
Χρυσή Αυγή: 6,35%, έδρες 17
ΠΟΤΑΜΙ: 5,92%, έδρες 16
ΚΚΕ: 5,45%, έδρες 15
ΠΑΣΟΚ: 4,75%, έδρες 13
ΑΝΕΛ: 4,69%, έδρες 13
ΚΙΝΗΜΑ: 2,44%, έδρες 0

"Καλό θα ήταν όσοι ανέχθηκαν και συνεργάστηκαν με Μπαλτάκους...


papadreou kinima
...στην κυβέρνηση, να μη μιλούν".
Η οργισμένη απάντηση του Παπανδρέου, στον Βενιζέλο...
 H απάντηση στο παραλήρημα Βενιζέλου από το "Κίνημα" Παπανδρέου, ήταν άμεση και οργισμένη. 
"Καλό θα ήταν όσοι ανέχθηκαν και συνεργάστηκαν με Μπαλτάκους στην κυβέρνηση, να μη μιλούν για το ποιος ευθύνεται που για το γεγονός ότι η Χρυσής Αυγή έφτασε να είναι τρίτο κόμμα", σημείωσαν χαρακτηριστικά...

Ο Παπανδρέου φταίει, που η Χ.Α. είναι τρίτο κόμμα...


undefined
Παραλήρημα Βενιζέλου. Συνέδριο και για θέμα ηγεσίας...
Δεν είναι ευχαριστημένος για την κατάντια του ΠΑΣΟΚ. Την ευθύνη, όμως, την απέδωσε στον "διασπαστή" Παπανδρέου. Έφτασε μάλιστα στο σημείο, να του αποδώσει και την ευθύνη για το γεγονός ότι η "Χρυσή Αυγή" τερμάτισε στην τρίτη θέση.
Στον...
παραληρηματικό του λόγο, ανέφερε μεταξύ άλλων,  ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει ενωμένο σε συνέδριο, στο οποίο θα τεθεί και θέμα ηγεσίας.

Αναφερόμενος στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχάρη τον  Τσίπρα και του ευχήθηκε να πετύχει για το καλό της χώρας. 
«Έχει δικαίωμα να πανηγυρίζει» σημείωσε και πρόσθεσε, πως, επωμίζεται τεράστιες ευθύνες, ενώ υπενθύμισε οτι η τρικομματική κυβέρνηση του 2012, παρά το μεγάλο ποσοστό του 47%, δεν κατάφερε να προχωρήσει επειδή δεν είχε την συναίνεση. 
«Ας μην ξεχαστεί αυτό μέσα στον ενθουσιασμό της ημέρας» είπε...

Γιάννα, η σοσιαλίστρια…

undefined
Χαιρέτησε την πολιτική αλλαγή και δήλωσε προστάτης των αδυνάτων...

«Πιστεύω στις αλλαγές», είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που επέλεξε ο κόσμος, θα…
έχει τώρα μεγάλες ευθύνες.

Και στο σημείο αυτό έδειξε το σοσιαλιστικό της πρόσωπο λέγοντας ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν τα σφάλματα του παρελθόντος και «να πληρώνουν οι πολλοί και να προστατεύονται οι λίγοι».

Φτωχολογιά, για σένα κάθε μου τραγούδι…