Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Τό θηρίο γιγαντώνεται...

Μα γιατί συμβαίνει αυτό;...
Μα γιατί ανεβαίνει η δημοφιλία του Σαλβίνι; Είναι ένας πολιτικός που δεν κρύβει τις ακροδεξιές απόψεις του, προκαλεί καθημερινώς με τις δηλώσεις και τις ενέργειές του, διχάζει την ιταλική κοινωνία, τρομάζει τις αγορές, χρησιμοποιεί ρατσιστική ρητορική, κλείνει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια για να μη «μολυνθεί» η Ιταλία (του) από τους μετανάστες, αλλά οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο κόμμα του την πρωτιά.

Μα γιατί στη χώρα-υπόδειγμα του σοσιαλδημοκρατικού μοντέλου, τη Σουηδία, οι ακροδεξιοί πήραν τόσο υψηλά ποσοστά και λίγο έλειψε να σπάσουν μια παράδοση δεκαετιών; Μα γιατί στην Αυστρία, τη χώρα του σοσιαλδημοκράτη Μπρούνο Κράισκι, οι ακροδεξιοί που παρά τρίχα δεν κέρδισαν τον Δήμο της Βιέννης παρά τρίχα δεν εξέλεξαν πρόεδρο της Δημοκρατίας, μπήκαν στην κυβέρνηση, πήραν την αντικαγκελαρία και κατέλαβαν νευραλγικά πόστα;

Μα γιατί στη Γερμανία, μια χώρα που όλοι πίστευαν ότι...

"Μύλος μέ τό δημοσίευμα τών Νew York Times...

Είναι ο Σαββίδης ο εύκολος «δράκος» του παραμυθιού;
Πράκτορες, ψέματα και δημοσιεύματα με «δράκο»

Το δημοσίευμα των Νew York Times (των Ελεν Κούπερ και Ερικ Σμιτ, δύο διακεκριμένων δημοσιογράφων οι οποίοι καλύπτουν θέματα Αμυνας και τρομοκρατίας) προκάλεσε θύελλα στην Αθήνα, αν και επί της ουσίας δεν έφερε στο προσκήνιο κάτι καινούργιο από όσα είχαν ισχυριστεί προ μηνών άλλα ΜΜΕ, τα οποία έβαζαν στο στόχαστρο..
τον Ιβάν Σαββίδη και τον ενέπλεκαν σε ένα ατεκμηρίωτο αφήγημα περί ανάμιξής του στη διαμάχη για το ζήτημα της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

 *************************************
Διάψευση Σαββίδη: ΕΔΩ
*************************************
Ισως το μόνο νέο ήταν ο ισχυρισμός ότι ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα έδωσε στις ελληνικές αρχές στοιχεία για τη ρωσική ανάμιξη στην Ελλάδα αλλά και στην ΠΓΔΜ προκαλώντας την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών.
Ρουμπάτης στον Τσίπρα

Δελτίο Τύπου: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ στα Readers’ Choice Awards 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                         
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ  
ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ - ΣΤΗΝ 1η ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ & ΣΤΑ 30 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Την 1η θέση μεταξύ των 5 κορυφαίων ευρωπαϊκών νησιών κατέκτησε η Μύκονος, στα Readers’ Choice Awards 2018 στην κατηγορία  “The best islands in the World”, που διοργανώθηκαν από το παγκοσμίως διακεκριμένο περιοδικό Condé Nast Traveler.
Συγκεκριμένα, στα βραβεία Readers’ Choice Awards, που διοργανώνονται από το παγκοσμίως διακεκριμένο life&style ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveler ετήσια, τη φετινή χρονιά λαμβάνοντας υπόψιν την άποψη 429.000 αναγνωστών από όλο τον κόσμο στην κατηγορία “The best islands in the World” αναδείχθηκαν τα 30 καλύτερα νησιά ανά γεωγραφική περιοχή ως εξής:

Πές μου ποιοί είναι οι πελάτες σου, νά σου ...πώ ποιός είσαι...!

Συνελήφθη για ρευματοκλοπή ο υπεύθυνος του Da Capo...
Στη σύλληψη του υπεύθυνου του γνωστού καφέ Da Capo με την κατηγορία της ρευματοκλοπής προχώρησαν άνδρες της αστυνομίας, οδηγώντας τον 45χρονο στον εισαγγελέα. 

Την ίδια ώρα, η ΔΕΔΔΗΕ διερευνά το ύψος της ζημιάς προκειμένου να αποφασιστεί και το πρόστιμο που θα επιβληθεί στην επιχείρηση...

Η καταστροφική πορεία μιας κληρονόμου που τα έκανε όλα λάθος...

Φώφη Γεννηματά: Πολύ αργά για δάκρυα…

του Γ. Λακόπουλου
 Έκπληκτοι όσοι παρακολουθούν- ακόμη- το δημόσιο λόγο της Φώφης  Γεννηματά την άκουγαν να  αναφέρεται στο ενδεχόμενο τρικομματικής κυβέρνησης. Ήτοι και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι ενημερωμένοι  κατάλαβαν. Αρχίζει να συνειδητοποιεί  την απομόνωση στην οποία την οδηγεί η αποδοκιμασία της από τους Ευρωσοσιαλιστές για τον μονομερή προσανατολισμό προς τη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη και την άρνησή της να συμμαχήσει με τις δυνάμεις της ευρύτερης  δημοκρατικής παράταξης. Αλλά είναι πολύ αργά για δάκρυα. Καθώς εγκλωβίσθηκε σε ρητορική κατά του Αλέξη Τσίπρα  που πηγάζει από τα έντυπα του συγκροτήματος  Μαρινάκη και τη ραδιοτηλεόραση του Αλαφούζου δυσκολεύεται να στραφεί σε διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμόρφωση νέας πλειοψηφίας στη σημερινή Βουλή, χωρίς τον Καμμένο.

Δεν μπορεί όμως και να υιοθετήσει καθαρή αντιδεξιά πολιτική και να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Μητσοτάκη, καθώς έχει κάνει βήματα σ’ αυτή την κατεύθυνση και προσπαθεί να θολώσει τα νερά.
Αργά αλλά σταθερά η Φώφη υποκύπτει στα λάθη της. Είναι πλέον παγιδευμένη στους ολέθριους χειρισμούς της που την οδηγούν στην αγωνία μπαίνει δεν μπαίνει στη Βουλή το ΙΧ κόμμα που προσπάθησε να δημιουργήσει. Πληρώνει ότι διέλυσε το  ΠΑΣΟΚ με την παρότρυνση Σημίτη και τη συνδρομή ή την ανοχή στελεχών που αναδείχθηκαν από τον Ανδρέα Παπανδρέου, όπως ο Κ. Λαλιώτης, ο Κ. Σκανδαλίδης κ.α.. 
Με τον ήλιο στη μαρκίζα, θα ήταν σήμερα ο πωλών τοις μετρητοίς και...

Τά δελτία ειδήσεων μέ αριθμούς...

Χάθηκαν 793.000 τηλεθεατές από τα δελτία ειδήσεων...
Τον Σεπτέμβριο του 2018 παρακολούθησαν ειδήσεις συνολικά 1.914.000 τηλεθεατές έναντι 2.707.000 τον αντίστοιχο μήνα του 2017, που σημαίνει ότι 793.000 έκοψαν τις ειδήσεις.

Το δελτίο του Alpha συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση, με σημαντικές όμως απώλειες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2017. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ είναι δεύτερο, στον απόλυτο αριθμό τηλεθεατών, ενώ του ΑΝΤ1 τρίτο. Συγκεκριμένα, ο Alpha συγκέντρωσε τον προηγούμενο μήνα 533.000 τηλεθεατές έναντι 780.000 το 2017.

Δεύτερος ήταν ο ΣΚΑΪ με...

Η διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα τού προέδρου τής Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ...

Στην Ελλάδα με «πλούσια» ατζέντα ο Στάινμαϊερ...
Διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη και αύριο, Παρασκευή ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Όπως διαβεβαιώνει πηγή της γερμανικής προεδρίας στη Deutsche Welle, o κ. Σταϊνμάγερ αποδέχθηκε «με μεγάλη χαρά» την πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, Προκόπη Παυλόπουλου, με τον οποίο διατηρεί «στενές φιλικές σχέσεις». Ένδειξη αυτής της σχέσης είναι για το Βερολίνο και η από κοινού επίσκεψη της Καλαμάτας αύριο, Παρασκευή, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Παυλόπουλου.

Επίσης επισημαίνεται ότι ο Γερμανός πρόεδρος έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα μέσα σε ενάμιση χρόνο. Η πρώτη επίσκεψη έγινε λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. Αφορμή ήταν τα εγκαίνια του πρώτου μέρους της διεθνούς έκθεσης documenta 14 τον Απρίλιο 2017 στην Αθήνα.

Δύο μήνες αργότερα, τον Ιούνιο, ακολούθησαν τα εγκαίνια του δεύτερου μέρους της έκθεσης στο γερμανικό Κάσελ, όπου παραβρέθηκε μαζί με τον κ. Παυλόπουλο.

Αισθητό ενδιαφέρον για την Ελλάδα

Oι New York Times εμπλέκουν τον Ιβάν Σαββίδη με τις αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Πόντιος Πιλάτος» με τον Ιβάν το Μαξίμου...
Σαν… βόμβα έπεσε χθες η είδηση πως οι New York Times εμπλέκουν, με δημοσίευμά τους, τον Ιβάν Σαββίδη με τις αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Σύμφωνα με την έγκριτη αμερικανική εφημερίδα, μάλιστα, υπάρχει αποδεικτικό υλικό στα χέρια των αμερικανικών μυστικών 
 *************************************
Διάψευση Σαββίδη: ΕΔΩ
*************************************
υπηρεσιών που προέρχεται από παρακολουθήσεις και υποκλοπές...

Γιά fake news κατηγορεί η Δούρου τόν ΣΚΑΪ

Θαύμα, θαύμα...
Κοίτα να δεις που στον ΣΚΑΪ δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα για τη Δούρου...
Είναι περίεργο πράγμα η ενημέρωση. Ειδικά όταν έχεις κάποιο σκοπό και κάποια συμφέροντα να επιτελέσεις δεν υπολογίζεις τίποτα, ούτε τα 18 σποτάκια που προηγήθηκαν από αυτό που θέλεις εσύ να προβάλλεις. 

Τούτο έγινε στον ΣΚΑΪ, όπου ανακάλυψαν ξαφνικά ένα σποτάκι της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με δράσεις της, παρουσιάζοντάς το ως «αντεπίθεση της Δούρου» στα όσα έχουν γραφτεί για τις ενέργειες της Περιφέρειας στο Μάτι.

Το θέμα σχολίασε αναλυτικά στον λογαριασμό της η Ρένα Δούρου, η οποία κατηγόρησε ευθέως τον ΣΚΑΪ για fake news -δεν είναι η πρώτη- και συκοφαντία στο πρόσωπό της.
altsantiri.gr
 
Αναλυτικά τα όσα έγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής: 

Ήρθε ο Πρόεδρος της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η άφιξη Σταϊνμάιερ στο Προεδρικό Μέγαρο...
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Στην Αθήνα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier και εγκάρδια ήταν η υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τη σύζυγό του προς τον Γερμανό ομόλογό του και τη σύζυγό του, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Νωρίτερα ο κ. Steinmeier είχε καταθέσει στέφανο στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης τον υποδέχθηκε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου...


Κοινό άρθρο Παυλόπουλου-Σταινμάιερ στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung»

Έκκληση για επιστροφή στις θεμελιώδεις ιδέες της Ε.Ε....
Κοινό άρθρο Παυλόπουλου-Σταινμάιερ στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ)...

11.10.18 
 «Στον σημερινό κόσμο χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο-και δη επειγόντως-απ' όσο στο παρελθόν την Ενωμένη Ευρώπη» υπογραμμίζουν σε άρθρο τους, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με την ευκαιρία της διήμερης επίσκεψης του Γερμανού Προέδρου στην Ελλάδα.

Στο άρθρο τους, το οποίο δημοσιεύεται στην ελληνική εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και στη γερμανική «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ), οι δυο Πρόεδροι αναφέρονται στις σύγχρονες απειλές, που καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΕ και υποστηρίζουν ότι τη στιγμή, που οι παραδοσιακοί σύμμαχοι απομακρύνονται και αποχωρούν από την πολυμερή συνεργασία, η απάντηση, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να είναι η Ευρώπη. Σημειώνουν, επίσης, ότι πρέπει να...

«Μόνο με επίλυση του ονοματολογικού...

...θα μπει η πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ»...

Για ένα κοινό όραμα για την Ευρώπη, τις θυσίες του ελληνικού λαού μέσα στην κρίση, αλλά και το Μεταναστευτικό και το Κυπριακό μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης  στις κοινές δηλώσεις on camera στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

«Οι διμερείς μας σχέσεις είναι άριστες», τόνισε αρχικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι πιστή στην ευρωπαική της πορεία. 

Μιλώντας για την Συμφωνία των Πρεσπών και τα Σκόπια ανέφερε πως υπήρχαν «εμμονές» από την αντίθετη πλευρά για το ζήτημα. «Σεβασμός στο ευρωπαϊκό δίκαιο, εμείς είμαστε ανοιχτοί να τους δεχτούμε, αρκεί να κάνουν κι εκείνοι γρήγορα βήματα», σημείωσε.  

Μεταξύ άλλων, μίλησε για ευρωπαϊκή ενοποίηση και για τους πυλώνες που πρέπει να τονωθούν:

1. Πρέπει να τονώσουμε τον πυλώνα της Εξωτερικής πολιτικής 

2. Να θωρακιστεί το κοινό νόμισμα και να να αποκτήσει τα μέσα η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα

3. Να τονώσουμε το κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη. Να εγκαταλείψουμε πολιτικές αδιέξοδης λιτότητας.

Στην ομιλία του, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είπε: «Θέλουμε φιλία και καλή γειτονία με την Τουρκία. Ωστόσο η Τουρκία πρέπει να θυμάται ότι πρέπει να σέβεται τη συνθήκη  του Montego Bay...