Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Αντώναρος : Αγαπητές φίλες και φίλοι, Καλησπέρα!

Ο Ευάγγελος ξαναχτυπά…
Μαϊντανοί, ακροδεξιοί και τσίρκολο, στη ΝΔ...

Οι σκληρές απαντήσεις, προς πάσα κατεύθυνση και ειδικά προς την ηγετική ομάδα της ΝΔ, του Ευάγγελου Αντώναρου, συνεχίζονται.

Το τελευταίο του χτύπημα, μετά την διαγραφή του, έγινε στο facebook:

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Καλησπέρα!

Συνεχίζονται να έρχονται κατα δεκάδες φιλικά μηνύματα για τ οποία σας ευχαριστώ απο την καρδιά μου.

θα ήθελα με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας να σας ενημερώσω για ορισμένα θέματα: ...

Άμα έχεις ...«χορηγό», είσαι ...in...!!!

Η «διαφήμιση» αντικατέστησε την είδηση...
Η πηγή πληροφόρησης έγινε πηγή «διαφημιστικών εσόδων»...

Γράφει ο Πολιτικός

«Δημοσιογραφία θα πει να δημοσιεύεις όσα ενοχλούν τους άλλους και δεν θέλουν να μαθευτούν. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις», είχε πει ο Τζωρτζ Όργουελ.

Σήμερα, παραμένει ακόμα πιο επίκαιρο, σε μια εποχή όπου τα κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με την πρώτη αφορμή σπεύδουν να καλύψουν τους πολιτικούς και οτιδήποτε μπορεί να διαταράξει ένα σύστημα χρηματοδότησης και συμφερόντων τους ακόμα και αν είναι αδιαφανές και διαφθαρμένο.

Η απλή παρακολούθηση των μεγάλων σκανδάλων δείχνει την κυρίαρχη τάση να κουκουλώνονται ή να μη δίνεται η δέουσα προβολή όταν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Για παράδειγμα η δίκη για τη Siemens που βρίσκεται σε εξέλιξη, από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης δεν υπάρχει χώρος ούτε για ένα λεπτό στα κεντρικά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, η εξεταστική για το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι θαμμένη σαν να συνωμοτεί το σύμπαν και φυσικά οι δίκες για τις μίζες στις αμυντικές προμήθειες.

Τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης κυριάρχησε η δημοσιογραφία της χορηγίας, έχεις χορηγό κάνεις εκπομπή, προσλαμβάνεσαι γατί έχεις καλές «άκρες» και θα φέρεις διαφημίσεις.

Η σκιά των διαφημιστικών εσόδων έπεσε βαριά στη δημοσιογραφία.

Με το που έσκασε η εμπλοκή πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis η αντίδραση ορισμένων δημοσιογράφων ήταν αφύσικη ως προς τη διερεύνηση αυτής της σοβαρής υπόθεσης.

Από την πρώτη στιγμή «δημοσιογράφοι» αμφισβήτησαν τους μάρτυρες που «έδιναν» πολιτικούς και έβαλαν ως πρωταρχικό στόχο την «αποκάλυψη των κουκουλοφόρων» ώστε να εκφοβίσουν τους μάρτυρες που προστατεύονται από την ελληνική δικαιοσύνη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ελεγχθεί η αξιοπιστία τους αλλά αντί να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα ψάχνοντας τους πολιτικούς για την περιουσιακή τους κατάσταση, ρωτώντας τους για τα επίμαχα σημεία των μαρτυριών ακολούθησαν αντίστροφή πορεία δίνοντας χώρο στους εμπλεκόμενους να επιτεθούν σε δικαιοσύνη και μάρτυρες.

Ούτε μια στοιχειώδη έρευνα των πόθεν έσχες ή των αποφάσεων των εμπλεκόμενων προσώπων δεν διαβάσαμε από τους «έγκριτους» δημοσιογράφους που επιτέθηκαν στη δικαιοσύνη γιατί επέτρεψαν σε «ανωνύμους» μάρτυρες να λεκιάσουν τους αψεγάδιαστους -λέμε τώρα- πολιτικούς, αλήθεια πώς τόλμησαν;...

Τό σατυρικό σκίτσο τού...

...τού Δημήτρη Χαντζόπουλου 
(11.02.18 KAΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Δυό φάρμακα αποκαλύπτουν τη δράση του φαρμακοβιομηχανικού λόμπι

Αποκαλυπτική έρευνα του ΑΠΕ-ΜΠΕ -
Διαβάστε την!

Για την πλήρη κατανόηση της ιδιόμορφης τριγωνικής σχέσης του φαρμακοβιομηχανικού λόμπι -στη συγκεκριμένη περίπτωση της Novartis - με πολιτικούς και γιατρούς, αλλά και ορισμένων ΜΜΕ όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αρκεί να συγκρίνουμε δύο φαρμακευτικές ουσίες: την Μπεβασιζουμάμπη (Avastin) και τη Ρανιμπιζουμάμπη (Lucentis). Και οι δύο ουσίες είναι προϊόν των ερευνητών στα εργαστήρια της εταιρείας Genentech. Η πρώτη ουσία- πατέντα κατοχυρώθηκε στην εταιρεία Roche το 2005 με το φάρμακο Avastin και η δεύτερη με μια μικρή διαφοροποίηση ενός μορίου, το 2007 στη Novartis με το φάρμακο Lucentis..
To 30% των μετοχών της Roche ανήκει σήμερα στη Novartis, αλλά και η Genentech έχει πουληθεί και αποτελεί μέλος του Ομίλου Roche. Συνεπώς όλων των συγκεκριμένων εταιρειών τα συμφέροντα είναι αλληλένδετα.
Αλλά ας ξεκινήσουμε την Έρευνα με ένα απλό ερώτημα: 
 

"Ο ΣΥΡΙΖΑ μηχανεύτηκε την ποινικοποίηση αντιπάλων του"...

Ο ΣΥΡΙΖΑ μηχανεύτηκε την ποινικοποίηση -χωρίς στοιχεία- της πολιτικής ζωής και των αντιπάλων του, με την ελπίδα μήπως και ανακάμψει δημοσκοπικά, δηλώνει ο Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή την υπόθεση Novartis, σε συνέντευξή του στην “Realnews”.

“Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, τις εκλογές θα τις χάσετε. Ματαιοπονείτε…”, προσθέτει ο βουλευτής της ΝΔ και τονίζει: “Η λαϊκή μας βάση είναι μπετόν, το κόμμα ετοιμοπόλεμο και ενωμένο”. Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρει ότι η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. “Άπλετο φως, εδώ και τώρα, για την υπόθεση Novartis, λέγονται ‘ναι’ σε όποια διαδικασία επιλέξει η κυβέρνηση, π.χ. εξεταστική ή προανακριτική”. “Αναρωτιέμαι”, συνεχίζει, “η κυβέρνηση θα δείξει την ίδια ευαισθησία για τη δικογραφία του κ. Καμμένου, παρά τις ηρωικές δηλώσεις του τελευταίου;”.

Ο κ. Κακλαμάνης μιλώντας για τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, αναφέρει ότι το 2005 υπέγραψε υπουργικές αποφάσεις που μείωναν 20% τις τιμές των προμηθειών των νοσοκομείων. “Δεν νομίζω να πιστεύετε ότι οι προμηθευτές μου έστειλαν λουλούδια”, συμπληρώνει, για να τονίσει ότι “μέχρι το 2011, το υπουργείο Υγείας ουδεμία σχέση είχε με την τιμολόγηση των φαρμάκων, απλώς ήταν υπεύθυνο μόνο για τη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, μετά την τιμολόγηση στο υπουργείο Ανάπτυξης”.

Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, σχολιάζει μεταξύ άλλων ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να διχάσει τη λαϊκή μας βάση και να διασπάσει την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη φράση ‘δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς’ τα είπε όλα…”. Εκτιμά ότι το “Σκοπιανό” από μόνο του, “όχι, δεν θα οδηγήσει σε εκλογές”, ότι “μπορεί, όμως να χρησιμοποιηθεί ως αιτία” και πως “όποτε και να κάνουν τις εκλογές, θα τις χάσουν”.

Ερωτηθείς εάν μπορεί να υπάρξει κόμμα στα δεξιά της ΝΔ, ο κ. Κακλαμάνης απαντά πως “η ΝΔ είναι το μεγάλο λαϊκό πατριωτικό κόμμα, οποιαδήποτε προσπάθεια -από δυνάμεις εντός ή εκτός Ελλάδας- δημιουργίας ‘νέου’ κόμματος δεξιότερα της ΝΔ, θα πέσει στο κενό”.  

Ραγκούσης : " Συνιστά οικονομικό έγκλημα"...

Για την υπόθεση Novartis...
«Καμιά συγκάλυψη ενόχων, καμιά πολιτική δολοφονία αθώων» δηλώνει ο Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, με αφορμή την υπόθεση της Novartis.

Παράλληλα εκφράζει την ανησυχία του «μήπως αποδειχθεί η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της λαϊκής οργής, που θα συντρίψει το κομματικό σύστημα και οδηγήσει σε μία ριζική αναδιάταξη των πολιτικών συσχετισμών όχι προς προοδευτική αλλά προς εθνολαϊκιστική κατεύθυνση».

Κατά την άποψή του, η υπόθεση Novartis «συνιστά οικονομικό έγκλημα και έχει αντικειμενική υπόσταση» ενώ σχετικά με την στάση του Κινήματος Αλλαγής στο θέμα, τονίζει ότι «ανήκει στις πολιτικές δυνάμεις που συνδράμουν τη Δικαιοσύνη στην αποκάλυψη των σκανδάλων και της τιμωρίας των ενόχων σύμφωνα με το κράτος δικαίου, και όχι στις δυνάμεις που διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο».

Επικρίνει παράλληλα τη ΝΔ η οποία - όπως λέει - προσπαθεί «να συγκαλύψει, να συσκοτίσει και να συμψηφίσει τα σκάνδαλα με πολιτική συναίνεση». Επισημαίνει ότι πρέπει η διερεύνηση να φτάσει μέχρι τέλους- και να αξιοποιηθεί η συμμετοχή του FBI.

Τό επίκαιρο -καί διαχρονικό- πολιτικό σκίτσο...

                                              ...τού Κώστα Γρηγοριάδη
από τήν:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

"...το πρόβλημα είναι όλο δικό του. Oι επιλογές για τον Πρόεδρο λιγοστεύουν...".

Ήτανε στραβό το κλίμα...
Το μέγεθος και ο πολιτικός αντίκτυπος του σκανδάλου της Novartis δοκιμάζει τις αντοχές της Νέας Δημοκρατίας και εντείνει τις διαφορές που επικρατούν στο εσωτερικό της, όπως μαρτυρά η διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου που ζήτησε την παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη από τη θέση του Αντιπροέδρου.
Η απομόνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του, εντάθηκε εξαιτίας του Μακεδονικού αλλά το αδιέξοδο που προκαλεί η Novartis δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο. Παρά τις απειλές και το θόρυβο που προκαλούν οι εμπλεκόμενοι, στο τέλος της ημέρας μένει μια πολύ σοβαρή υπόθεση διαφθοράς που συνταράσει το πολιτικό σύστημα.Ο Ευάγγελος Αντώναρος δεν είναι τυχαίος αλλά πολύ στενός συνεργάτης του Καραμανλή και δεν είναι ο πρώτος καθώς ήδη έχει διαγραφεί η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα επίσης επειδή αμφισβήτησε τον Άδωνι. Αν την πρώτη φορά η διαγραφή φάνηκε σαν επίδειξη ισχύος, τη δεύτερα φορά μοιάζει με απώλεια του ελέγχου.
Ο Αντώναρος δεν είναι ο μόνος που ζήτησε την παραίτηση Άδωνι αλλά επιτέθηκε έντονα και με σκληρές εκφράσεις για να υπενθυμίσει ποιοι είναι απέναντι στην ηγεσία. Καθώς οι εξελίξεις για το σκάνδαλο είναι αναπόδραστες ο κλοιός αρχίζει και στενεύει και οι επιλογές για τον Πρόεδρο λιγοστεύουν. Σίγουρα πάντως το πρόβλημα είναι όλο δικό του.
11 Φεβ. 2018


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"
καί είναι βγαλμένος μέσα από τό κείμενο

Τι ξέρει η... γάτα της Παπακώστα...

Αποτέλεσμα εικόνας για Παπακώστα
Αρχισαν για τα καλά τα όργανα στη ΝΔ, μετά την διαγραφή Αντώναρου. 
Η Κατερίνα Παπακώστα -που διεγράφη από την ΚΟ του κόμματος- γράφει στο FB, πως, τα δύσκολα (στην Πειραιώς) έρχονται από Δευτέρα. Η γάτα της ξέρει...
Υπομονή μέχρι αύριο...

Τσίπρας - Κυριάκος: 10-0...

Ο Καρατζαφέρης προέβλεψε την διαγραφή του Αντώναρου...
Αποτέλεσμα εικόνας για Καρατζαφερης Ε
Λίγο πριν ανακοινωθεί η διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου, ο Καρατζαφέρης σε συνέντευξη του στο "Ε", έλεγε, πως, έχει μεγάλη εμπειρία από τα χρόνια που ήταν στη ΝΔ και πιστεύει, πως, το σκάνδαλο Novartis έχει ήδη επιφέρει μεγάλους κραδασμούς στο κόμμα και είναι πολύ πιθανόν να το οδηγήσει μέχρι και σε διάσπαση. 
Τα πρόσωπα της ΝΔ που κατηγορούνται είναι πολλά. Κι αυτό θα βοηθήσει τον Τσίπρα να διαμορφώσει άλλη στρατηγική, που μπορεί να τον κάνει να ανακάμψει δημοσκοπικά και να πάει σε εκλογές με διασπασμένη τη ΝΔ. 

Και είπε και την φράση, που βγάζει τίτλο: Αυτή την στιγμή ο Τσίπρας με τον Μητσοτάκη είναι 10-0...

''Ο σεξιστής μουσαφιραίος δοτός αντιπρόεδρος''...

O Αντώναρος κατά Γεωργιάδη...
Αποτέλεσμα εικόνας για Γεωργιάδης

Την παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη απ' τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ ζητάει καθαρά ο Ευάγγελος Αντώναρος, στον οποίο και αναφέρεται ως σεξιστή, χωρίς να τον κατονομάζει.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή που έκανε και χθες αιχμηρό σχόλιο κατά του Αδ. Γεωργιάδη σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «κάποιος πρέπει να του τραβήξει το αυτί», επανήλθε σήμερα σε ακόμη πιο σκληρή γλώσσα.
 

«Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διάστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κάθε μέρα που περνάει ότι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Η ψυχραιμία σε δύσκολες περιστάσεις είναι μεγάλη αλλά σπάνια αρετή. Και συνήθως οι περισσότεροι τα κάνουν θάλασσα όταν προσπαθούν να παίξουν ρόλους μεγαλύτερους από το μπόι τους...

Εδώ όλοι κρίνονται. Κι η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά όταν με τη συμπεριφορά τους "λεκιάζουν" την εικόνα μιας μεγάλης παράταξης. Είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνεται πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες» γράφει σήμερα στο Facebook και καταλήγει με νόημα: «Άλλωστε ενός αντιπρόεδρος, ο Κωστής Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός».

πηγή: news247

Διεγράφη, επειδή δεν συνεμορφώθη...

...προς τις -κομματικές- υποδειξεις...
Αποτέλεσμα εικόνας για Αντωναρος
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, ο Ευάγγελος Αντώναρος διεγράφη επειδή αμφισβήτησε το τεκμήριο αθωότητας  συναδέλφου του (βασικα, του Αδώνιδος).
Και πιο συγκεκριμένα: 

 « Όπως έχει εξ αρχής πει δημόσια ο Κυρ. Μητσοτάκης επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς κουκούλες. Με αυτό το δεδομένο είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια να παίζουν προσωπικά παιχνίδια αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας.»

Διαγραφή προς γνώση και συμμόρφωση...

...των άλλων (που είναι έτοιμοι να πουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, αυτά που μέχρι τώρα λέει ο Αντώναρος)...

Τον χορό έσυρε πρώτος ο βουλευτής Γ. Βλάχος: Ο Άδωνις δεν θα πρέπει να ασκει τα καθήκοντα του αντιπροέδρου, μέχρι να αποδείξει την αθωότητα του. 
Ο Αντώναρος, που ήδη εκινείτο στο κλίμα αυτό, σήμερα έγινε πιο επιθετικός με την ανάρτηση, "o σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων, δοτός αντιπρόεδρος".
o Ευάγγελος που διετέλεσε στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή και κυβερνητικός εκπρόσωπος την περίοδο πριν από τις κάλπες του 2009, ηταν σαν να προκαλούσε την τύχη του. 
Η διαγραφή ηταν αναπόφευκτη, καθώς ο Κυριάκος, βλέποντας τους πρώτους κλυδωνισμούς,  θέλησε να βάλει ενα ανάχωμα στην εσωστρέφεια και να στείλει ενα μήνυμα στους άλλους που δεν είναι και λίγοι και σκέπτονται με την λογική του Αντώναρου και του Βλάχου. 

Το σκάνδαλο Novartis φαίνεται να αλλάζει πράγματι το πολιτικό σκηνικό...

Αντώναρος: Ακυρη η διαγραφή μου από τον Κυριάκο...

Αποτέλεσμα εικόνας για Αντώναρος Μητσοτάκης
Η -ψύχραιμη- απάντηση του Αντώναρου (η πρώτη, καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλες), μετά την διαγραφή του από τη ΝΔ. 
 Κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως "η απόφαση αυτή είναι αντικαταστατική και συνεπώς άκυρη εφ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες".
Και αναμένει από αυτόν, "να ζητήσει την άμεση σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος".

Οπως έγραψε στο Twitter: