Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Τό επίκαιρο σκίτσο του...

                                                           ...Ανδρέα Πετρουλάκη 
                                                            (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 03.04.18)

Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Ανδραβίδα!..

Γερμανός και Γάλλος φωτογράφισαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις...

Ένα κατασκοπευτικό θρίλερ, με την εμπλοκή ενός Γερμανού και ενός Γάλλου υπηκόου, βρίσκεται σε εξέλιξη από το Σάββατο το απόγευμα, εντείνοντας το κλίμα ανησυχίας που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες τόσο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αναφορικά με την ανάληψη δράσης πρακτόρων που λειτουργούν για λογαριασμό τρίτης χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ξένοι υπήκοοι φέρονται να έχουν κινηματογραφήσει από αέρος και με ελικόπτερο απόρρητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην 117 Πτέρυγα Μάχης στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Πρόκειται για ένα ελικόπτερο τύπου AS 350BA Ecureuil, το οποίο εντοπίστηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας του αεροδρομίου να πετά χωρίς άδεια πάνω από τις εγκαταστάσεις του.

Σχεδόν αμέσως ζητήθηκε η συνδρομή της...

Ν.Δ. : Στο μόνο που είναι ικανός ο Πρωθυπουργός είναι η προπαγάνδα...

Εικονική πραγματικότητα...
«Ο σημερινός μονόλογος του κ. Τσίπρα ενώπιον του άφωνου υπουργικού συμβουλίου απλά επιβεβαίωσε ότι ζει σε εικονική πραγματικότητα» σχολιάζει η ΝΔ με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στο υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ «Προφανώς ο Πρωθυπουργός έχει χάσει κάθε επαφή με τους πολίτες και τα καθημερινά τους προβλήματα.

Μιλά για ανάπτυξη, όταν η κυβέρνησή του την υπονομεύει. Για κοινωνική πρόοδο, όταν η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Για εθνική στρατηγική όταν επιδίδεται σε επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς με την Τουρκία και τα Σκόπια. Και για θεσμική υπευθυνότητα, όταν αντιμετωπίζει ακόμη και το Σύνταγμα με εμμονές και ιδεοληψίες.»

Τονίζει δε ότι «Στο μόνο που είναι ικανός ο Πρωθυπουργός είναι η προπαγάνδα. Μόνο που η προπαγάνδα δεν μπορεί πια ούτε να σκεπάσει τα προβλήματα που ο ίδιος προκάλεσε.»

«Η Ελλάδα χρειάζεται συγκροτημένο σχέδιο για την ανάπτυξη, στιβαρή ηγεσία και σοβαρότητα στο χειρισμό των εθνικών θεμάτων. Ακριβώς δηλαδή όσα λείπουν από τον κ.Τσίπρα και από το συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο με τον οποίο μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν…» καταλήγει η ΝΔ...

«Κεραυνοί» Αντώναρου...

Ο Σαμαράς γκρέμισε τη ΝΔ…
Με μια εκρηκτική ανάρτηση κατά του Αντώνη Σαμαρά επανέρχεται ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος στις επικρίσεις που ασκεί προς την ηγεσία της ΝΔ για το πολιτικό της στίγμα.

Αναλυτικότερα, με ανάρτησή του στον λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Αντώναρος σχολιάζει τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Σαμαράς στο περιοδικό Crash, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Σε συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς είπε ότι δεν υπάρχει χώρος δεξιά της ΝΔ για νέο κόμμα.

Έχει δίκιο: Εκεί που την οδήγησε όλο και πιο δεξιά γκρεμίζοντας την στον ιστορικό πάτο του 18,85 % (Μάιος 2012) τέτοια περιθώρια όντως δεν υπάρχουν».

Στη συνέχεια της ανάρτησης, ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού βάζει στο «κάδρο» και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας:

Νέο καραμανλικό κόμμα στα «σκαριά»;..

Κάτι «ψήνεται» στην κεντροδεξιά...

Η (ακρο)δεξιά στροφή της ΝΔ επί των ημερών Αντώνη Σαμαρά και η μετέπειτα συνέχιση της ίδιας γραμμής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, φαίνεται πως βρίσκει αντίθετα πολλά «γαλάζια» στελέχη που προέρχονται κυρίως από την καραμανλική πτέρυγα, σε σημείο μάλιστα που να αφήνονται υπόνοιες ακόμα και για τεκτονικές αλλαγές στον χώρο της κεντροδεξιάς.

Του λόγου το αληθές αποδεικνύεται από δύο σημερινές δημόσιες τοποθετήσεις ενός εκ των στενότερων συνεργατών του Κώστα Καραμανλή, του Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος μιλάει ανοιχτά για νέες πολιτικές πρωτοβουλίες στον χώρο της μετριοπαθούς κεντροδεξιάς.

Αρχικά, ο κ. Αντώναρος με ανάρτησή του στο Facebook, άφησε αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά για ακροδεξιά στροφή της ΝΔ, ενώ «χρέωσε» και στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής, η οποία «αφήνει τεράστια κενά για ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ στον κοινωνικά ευαίσθητο κεντρώο πολιτικό χώρο», όπως χαρακτηριστικά έγραψε. «Γιατί είμαστε πολλοί. Και γινόμαστε κάθε μέρα όλο και πιο πολλοί. Χωρίς να μπορεί κανείς να μας σταματήσει», κατέληξε με νόημα ο κ. Αντώναρος...

altsantiri.gr

Η εμπαθής αντιπολίτευση αποτρέπει τίς διαρροές τού κυβερνώντος κόμματος...

Ειλικρινά, παρέλκουν τα σχόλια…
Θα μπορούσε να είναι γιός σας ή γιός μου. Αδελφός σας ή δικός μου. Φίλος ή συνάδελφος…

Στα 22 χρόνια τον κατάπιε η άβυσσος των ναρκωτικών. Αγορά, χρήση, πώληση ινδικής κάνναβης, σύλληψη, καταδίκη, φυλακή. Ενας απελπιστικός μονόδρομος που οδηγεί στα βράχια.

Καταδικάστηκε, λοιπόν, σε δέκα χρόνια ο νεαρός αυτός, εξέτισε την ποινή του, αλλά δεν ήταν σε θέση να πληρώσει το πρόστιμο που συνόδευε την ποινή. Που να βρεί 50.000 ευρώ;

Βραχνάς και βρόχος το πρόστιμο. Τροχοπέδη για τη νέα ζωή και τις φιλοδοξίες του. Συγκεκριμένα, είχε κάνει αίτηση για να γίνει δεκτός από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ, αλλά λόγω του προστίμου που εκκρεμούσε, ούτε την αίτηση μπορούσε να υποστηρίξει ούτε να πάρει βίζα για τις ΗΠΑ.

Πως κι έτσι για το Στάνφορντ, θα αναρωτηθεί κάποιος. Ακούστε, λοιπόν:

«Για να περπατάς στο δρόμο με το κεφάλι ψηλά...»

Κασσιανή: Η πρώτη... ρεμπέτισσα του ντουνιά...
Κασσιανή: Η πρώτη... ρεμπέτισσα του ντουνιάΘυμάμαι μια ιστορία του Ντίνου Χριστιανόπουλου, από το βιβλίο του «Οι ρεμπέτες του ντουνιά». Όπου έγραφε για έναν άρχοντα που τον λέγανε Κλεισθένη και ήθελε πριν από δυόμιση χιλιάδες χρόνια να παντρέψει την κόρη του. 

Και μαζεύτηκαν οι μνηστήρες στο παλάτι κι έγινε γλέντι κι ο πιο τσίφτης απ' όλους, ο Ιπποκλείδης, τα έδωσε όλα στο χορό και τα πήρε ο Κλεισθένης στο κρανίο και του είπε «μ' αυτά σου τα καμώματα έχασες και το θρόνο και τη νύφη». Κι ο Ιπποκλείδης του απάντησε κοφτά: «Σκασίλα μου!». Το σχόλιο του Χριστιανόπουλου: «Έτσι έχασε πλούτη και τιμές, για ένα κέφι, μα κέρδισε όλων της καρδιές ο Ιπποκλείδης. Και έμεινε αθάνατος στην ιστορία, πρώτος ρεμπέτης του ντουνιά».

Διαβάζω για τον Ιπποκλείδη και θυμάμαι, μέρες που 'ναι, την Κασσιανή. Είναι το τροπάριο στη μέση, το τροπάριο της Μεγάλης Τρίτης με την «εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα γυνή». Υπέροχο, δεν λέω, αλλά εκείνο που με συγκίνησε εμένα ακόμη πιο πολύ ήταν η μυθική συνάντησή της Κασσιανής με τον αυτοκράτορα Θεόφιλο...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ
Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης κυβόλιθων, δημιουργίας ειδικών διαδρομών ΑΜΕΑ και συντήρησης των πλακοστρώσεων στο νέο λιμάνι - Το έργο υλοποιείται εξ’ ολοκλήρου με αξιοποίηση δημοτικών πόρων και υπό την επίβλεψη της Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ελένης Καλπουρτζή
Σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις θα απαιτούνταν περίπου δυο μήνες για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά λόγω εντατικών εργασιών και ενόψει της τουριστικής σεζόν, το Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου - το οποίο καλύπτει το σύνολο της δαπάνης του έργου - και η τεχνική εταιρία που έχει αναλάβει το έργο, δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να «παραδοθεί» το έργο νωρίτερα.
Η αντικατάσταση των κυβόλιθων στη ζώνη Segen κρίθηκε αναγκαία για την ασφαλή πρόσδεση των κρουαζιερόπλοιων, μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για τη δημοπράτηση έργου με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών στη ράμπα 6, όπως και στο μώλο των Δηλιανών στο παλιό λιμάνι. 
Στόχος της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης και επισκευής στο μεγαλύτερο τμήμα του λιμανιού μέχρι τα τέλη του μηνός Απριλίου.
Παράλληλα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού και πρόσδεση των Κρουαζιερόπλοιων του Πάσχα, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις των τουριστών.

Μύκονος, 02-04-2018
                                                                    
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα στον Βαγγέλη Μαρινάκη


Απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και τους 3 συγκατηγορουμένους του σχετικά με την υπόθεση των εμβασμάτων για το πλοίο Noor 1.
Σχετική διάταξη εξέδωσε σήμερα η εισαγγελέας Πειραιά Ειρήνη Τζίβα και η εισαγγελική διάταξη αυτή πρέπει να επικυρωθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Πειραιά μέσα σε 15 ημέρες.
Όπως έγινε γνωστό στην εισαγγελική διάταξη που εκδόθηκε, αναφέρεται ότι οι 4 κατηγορούμενοι είναι - ενδεχομένως- ύποπτοι φυγής.
 

Πέθανε ο Νο 115365 στο Άουσβιτς...

«Έφυγε» στα 91 του ο Θεσσαλονικιός Εβραίος Ρόμπυ Βαρσάνο...
Πέθανε ο Νο 115365 στο Άουσβιτς, Ρόμπυ Βαρσάνο
Πέθανε χθες, σε ηλικία 91 ετών, ο Ροφέλ (Ρόμπυ) Βαρσάνο, Θεσσαλονικιός Εβραίος που επέζησε του Ολοκαυτώματος, ο άνθρωπος που το 1957 αναγνώρισε στον δρόμο το ναζί εγκληματία Μαξ Μέρτεν, ο οποίος οδήγησε στα στρατόπεδα κολαστήρια του Γ' Ράιχ τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, συμβάλλοντας έτσι στη σύλληψή του.
Σε ηλικία μόλις 15 ετών, ο Ρόμπυ Βαρσάνο εξαναγκάστηκε μαζί με άλλους Εβραίους της Θεσσαλονίκης να πάρει τον δρόμο για το στρατοπέδο θανάτου του Άουσβιτς-Μπιρκενάου, απ' όπου κατάφερε να βγει ζωντανός (ένας από τους ελάχιστους Θεσσαλονικείς Εβραίους που είχαν την ίδια μοίρα) χωρίς όμως ποτέ να ξεχάσει τη φρίκη που ο ίδιος και οι υπόλοιποι ομόθρησκοί του βίωσαν στα στρατόπεδα θανάτου.
Με το "Νο 115365" ανεξίτηλα γραμμένο στο χέρι του, αλλά και τις μνήμες της βιαιότητας για πάντα σφυρηλατημένες στην ψυχή του, ο Ρόμπυ Βαρσάνο αφιέρωσε τη ζωή του στη διατήρηση της μνήμης και στο όραμα μιας κοινωνίας με αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη.
 
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στις 4μμ, από το Εβραϊκό Νεκροταφείο στη Σταυρούπολη.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης "αποχαιρετά το Ρόμπυ Βαρσάνο και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και την Εβραϊκή Κοινότητα της πόλης μας".