Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Ψεύτικες ειδήσεις σέ ...καθετοποιημένη παραγωγή...!



Η ιστορία ξεκίνησε από την περίφημη «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ και, εμπλουτισμένη με το σχετικό βίντεο, έκανε τον γύρο του διαδικτύου και των social media για να βρει, εν τέλει, περίοπτη θέση ακόμη και σε – θεωρητικά τουλάχιστον – σοβαρές ιστοσελίδες και εφημερίδες φιλικές προς την αντιπολίτευση: Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Μάτι και στη συζήτηση που είχε εκεί με πυρόπληκτους κατοίκους φέρεται να ρωτά κάποια στιγμή μία κυρία που κάθεται δίπλα του «Δικός μας είναι αυτός;».
Πάραυτα ξεσηκώθηκε ο… εθνικός διαδικτυακός ορυμαγδός, το «δικός μας είναι αυτός» έγινε hashtag και trend στο twitter, αναλύσεις επί αναλύσεων γράφτηκαν για το πώς ο πρωθυπουργός «έστησε» τη σύνθεση των παρευρισκόμενων για να αποφύγει δυσάρεστες και ενοχλητικές ερωτήσεις, και επήλθε η συνήθης πλειοδοσία με τίτλους τύπου «ΣΟΚ, μια ακόμη απίστευτη δήλωση Τσίπρα», «προκαλεί ξανά ο Τσίπρας».
Ατυχώς, όταν το story απογειώθηκε πλέον από το «Πρώτο Θέμα», παρενέβη η κυρία που καθόταν δίπλα στον πρωθυπουργό στο Μάτι. Ονομάζεται Κατερίνα Μαλλά, είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων και δήλωσε ευθέως και αυτοβούλως πως ουδέποτε ο Αλέξης Τσίπρας την ρώτησε «δικός μας είναι αυτός;». Η ερώτηση που της έκανε, όπως η ίδια είπε – επισημαίνοντας ότι «δεν θέλει να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις» - ήταν...