Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Kαιρός γιά δίαιτες...

Ακούγεται οξύμωρο νά μιλάς σήμερα γιά δίαιτες εντός τής επικράτειας...
...σέ συνθήκες οικονομικής κρίσης καί γενικότερης δυσπραγίας...
...καί μέ τόν κίνδυνο ν΄ακούσει ο Σόϊμπλε πού καραδοκεί γιά κάτι τέτοια...
...Αλλά...
...Καλές καί άγιες οι μέρες τών εορτών, παιδιά...
...καλά ήτανε...
...Ό,τι χλαπακιάσαμε, χλαπακιάσαμε!...
...Όμως, τώρα πού περάσανε όλα αυτά... 
...προληπτικοί λόγοι υγείας επιβάλλουν νά φεύγουν τά περιττά...
...γιατί αλλέως θά "έχομεν πρόβλημα"...
...άσε πού άν δέν φύγουν... 
...οι "ντοτόροι" θά κάνουν λεπτά από εκατό μπάντες
(αυτό, πάλι, πού τό πάς;;;)...
                                                                  ***
Γιά τό αισθητικό κομμάτι : "non est disputandum"...
Η "Κρεολή"

Créole

...μιάς κι είναι, οικουμενικά, αποδεκτό ότι η πιό ωραία κρεολή...
...ήτανε η "Κρεολή" τού Νιάρχου!... (ιδέ καί φωτό αμφιπλεύρως).
Πάντως η μεγάλη Τζένη Καρέζη μεριμνά -από ΄κεί πού είναι- καί μάς υπενθυμίζει τόσο τό "πρέπον" όσο -εμμέσως- καί τό "καθήκον"...
...γιατί άν, παρ' ελπίδα, δέν συμμορφωθούμε μέ τίς "υπομνήσεις" καί τίς προτροπές της... 
...τότε δέν θά απομένει τίποτ' άλλο εκτός... 
...από εκείνο πού είχε 'πεί ερωτηθείς αναλόγως -άλλος μεγάλος αείμνηστος- ο Μέντης Μποσταντζόγλου
  
"ΒΟDYLINE θά είπη, 
ινστιτούτον πίπτον τά λίπη"!!!...

Δ.Ν.Α.

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε Τίτλους

tvxs.gr| 12 Ιαν. 2016
1. «Χρέος μου είναι να εξασφαλίσω στην πράξη την ενότητα της ΝΔ, αλλά και να πετύχω τη δημιουργική διεύρυνσή της», δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσημης παραλαβής των καθηκόντων του από τον απελθόντα μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη. Τα τελικά αποτελέσματα έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης. Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ προσέλκυσε το ενδιαφέρον και του ξένου Τύπου,  με τη Le Monde να ερμηνεύει την εκλογή Μητσοτάκη ως το τέλος της κυριαρχίας Καραμανλή. Πώς ένας Μητσοτάκης έγινε ξανά πρόεδρος της ΝΔ, αλλά και τί σηματοδοτεί η εκλογή Μητσοτάκη για Μαξίμου, ΑΝ.ΕΛ., Ποτάμι

2. «H ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σημαντική πρόοδο όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ, μετά τη συνάντησή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος βρίσκεται σε ευρωπαϊκή περιοδεία. Παράλληλα, ο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς  δήλωσε ότι «Η πρόταση των ελληνικών αρχών για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, την οποία παρέλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, τελεί ακόμη υπό αξιολόγηση» επισημαίνοντας ότι κάθε αναφορά ως προς τη θέση της Επιτροπής σε αυτό το θέμα συνιστά «αβάσιμη εικασία».
3. Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της ροκ Ντέιβιντ Μπάουι. Ο Λευκός Δούκας πέθανε σε ηλικία 69 ετών, έπειτα από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο και η είδηση του θανάτου του ανέβηκε στην κορυφή του διεθνούς Τύπου, ενώ μόλις τρεις ημέρες πριν, ανήμερα των γενεθλίων του, κυκλοφόρησε το «προφητικό» βίντεο κλιπ του Lazarus. Το Tvxs ετοίμασε το δικό του αφιέρωμα για τον Ζίγκυ που τραγουδάει τώρα στις αράχνες του πλανήτη Άρη...
4. Σε πλήρη εξέλιξη είναι -για έκτη ημέρα- οι έρευνες στη Βόρεια Ελλάδα για τον εντοπισμό του 34χρονου που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγο του μπροστά στα παιδιά του, την ημέρα των Θεοφανείων, και άρπαξε τον μικρό τους γιο, τον 4χρονο Φοίβο, με τα ίχνη του από τότε να αγνοούνται. Τις έρευνες της αστυνομίας συνδράμουν και εθελοντές που ανήσυχουν για την τύχη του παιδιού.
5. Στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία έχει προγραμματιστεί το μεσημέρι της Τρίτης θα ανοιχτούν οι προσφορές για τον ΟΛΠ. Ο αριθμός των προσφορών είναι άγνωστος, ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις η κινεζική Cosco θα είναι η μοναδική υποψήφια.
6. Δεν άντεξε η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, όταν είδε κατηγορούμενα μέλη της Χρυσής Αυγής να συζητάνε και να γελάνε στο διάδρομο του δικαστηρίου και κατέρρευσε. «Μου έφαγαν δύο μέτρα παλικάρι και χασκογελάνε. Που είναι όλοι τους έξω κι έκαναν γιορτές και τώρα χασκογελάνε. Να ψοφήσουν όλοι τους», φώναζε κλαίγοντας. Νωρίτερα, με την έναρξη της δίκης, το δικαστήριο διόρισε νέο συνήγορο του Γ. Ρουπακιά. 
7. Δεκάδες καρκινοπαθείς έμειναν σήμερα χωρίς θεραπεία στο «Λαϊκό» νοσοκομείο καθώς έχουν αδειάσει τα ράφια του φαρμακείου του, αλλά και άλλων δημόσιων Νοσοκομείων, όπως καταγγέλει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, που κάνει λόγο για πρωτοφανή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη φαρμάκων, στα δημόσια νοσοκομεία.
8. Η Καταλονία εξέλεξε νέο πρόεδρο και βάζει πλώρη για την ανεξαρτησία. Ο νέος πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι θα ξεκινήσει τις διαδικασίες ανεξαρτητοποίησης από την Ισπανία.
9. Η «Επιστροφή» του Ινιαρίτου θριάμβευσε στις Χρυσές Σφαίρες. Εκτός από το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, τιμήθηκε και με το Βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου σε δραματική ταινία, για τον πρωταγωνιστή της, Λεονάρντο Ντι Κάπριο.
10. Ο Μέσι νικητής της «Χρυσής Μπάλας» για 5η φορά! Διαβάστε τί έκανε το 2015 σε… αριθμούς, αλλά και τί είπε στην απονομή για τον Ρονάλντο και για τα όνειρα του. 

Πώς ένας Μητσοτάκης έγινε ξανά πρόεδρος της ΝΔ

TVXS Ανάλυση

tvxs.gr | 11 Ιαν. 2016
Νικόλ Λειβαδάρη
Το ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης, η αστική ψήφος και η απόρριψη των βαρονιών έφεραν ξανά έναν Μητσοτάκη στη θέση του (9ου)  προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη συνιστά ανατροπή μόνον για όσους πόνταραν τα ύστατα χαρτιά διάσωσης των παλαιοκομματικών μηχανισμών στην ανακύκλωση αμφιβόλου πατρότητας και εγκυρότητας δημοσκοπήσεων. Στην πολιτική της ουσία, συνιστά στροφή της συντηρητικής παράταξης από την λαϊκή δεξιά στην φιλελεύθερη – ή και στη νεοφιλελεύθερη, κατά μία ισχυρή εκδοχή ― κεντροδεξιά, ήττα του καραμανλισμού, και επένδυση σε έναν πιθανό «αντι-Τσίπρα» από ένα εκλογικό σώμα που ψήφισε καθαρά όχι μόνον για αρχηγό αλλά και επιζητώντας «επόμενο πρωθυπουργό».
Η αστική ψήφος
Σ’ αυτήν τη στροφή και σ’ αυτό το αποτέλεσμα καταλυτικό ρόλο έπαιξε η αστική ψήφος. Το 90,44% που συγκέντρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους ψηφοφόρους της ΝΔ Λονδίνου (έναντι 9,55% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη) ίσως είναι η ακραία εκδοχή αυτής της πραγματικότητας, καταδεικνύει όμως μια νέα κινητοποίηση δυνάμεων στους κόλπους της δεξιάς και της κεντροδεξιάς.
Ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας τόσο στον πρώτο γύρο όσο, και πολύ περισσότερο, χθες, κυριάρχησε στην Αττική, στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στις περιοχές με ανώτερα εισοδηματικά και κοινωνικά στρώματα – γεγονός που δείχνει ότι μια ευρεία αστική ελίτ ενεργοποιείται και αναζητεί αξιόπιστη και σύγχρονη εναλλακτική απέναντι στην ριζοσπαστική, ή ρεαλιστική, αριστερά του Αλέξη Τσίπρα.
Η στήριξη στον «αντι-Τσίπρα»
Δεν στερείται σημασίας το γεγονός ότι την ίδια εναλλακτική στήριξε ανοιχτά κι έναν τμήμα των διεθνών φιλελεύθερων lobbies και μέσων ενημέρωσης. Την Παρασκευή, δύο ημέρες πριν από την εκλογή αρχηγού της ΝΔ, η Wall Street Journal επέλεξε να παρουσιάσει το πορτρέτο του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Σάιμον Νίξον να τον χαρακτηρίζει ως μία από τις «λίγες θετικές εκπλήξεις» που μπορεί να επιφυλάσσει η Ευρώπη το 2016. Χθες, ο Χιούγκο Ντίξον του Reuters έγραψε ότι η Ελλάδα «απέκτησε επιτέλους αξιόπιστη ανιτπολίτευση». Για να προσθέσει την – βάσιμη ή μη – εκτίμηση πως «η νίκη Μητσοτάκη θέτει πλέον τον Τσίπρα υπό πίεση» και ενισχύει «την εξάρτησή του από την ακροαριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ».
Η απόσταση των εν λόγω εκτιμήσεων, όπως και της επιθυμίας, από την πραγματικότητα θα μετρηθεί μέσα στους επόμενους μήνες. 'Εως τότε η Νέα Δημοκρατία θα μετρήσει και τις αντοχές των νέων δυνάμεων που ανέδειξε η εκλογή Μητσοτάκη απέναντι στο ηττημένο «καραμανλικό DNA» του κόμματος.
Η ήττα Καραμανλή
'Εως τότε η ήττα Καραμανλή καταγράφεται στους, εσωτερικούς τουλάχιστον, ιστορικούς σταθμούς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η στήριξη που παρείχε ο πρώην πρωθυπουργός στον Βαγγέλη Μειμαράκη δεν διέσωσε ούτε τα καραμανλικά «κάστρα» του βορρά: Στην Θεσσαλονίκη – και τουλάχιστον στο 75% της ενσωμάτωσης – ο Μητσοτάκης υπερίσχυσε του Μεϊμαράκη με ποσοστό 55,65% έναντι 44,35%, ενώ ακόμη και στις Σέρρες, το προπύργιο του «καραμανλισμού» έχασε με οριακή διαφορά.
Κατά τις εκτιμήσεις των αναλυτών και εκλογολόγων της Νέας Δημοκρατίας η ανατροπή αυτή οφείλεται σε δύο παράγοντες: Στην, ανοιχτή ουσιαστικά, στήριξη που παρείχε στον νέο πρόεδρο του κόμματος ο Απόστολος Τζιτζικώστας και στο γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπεισε τελικά ότι είναι εκείνος που κομίζει το «νέο» και την «αλλαγή», αποτινάσσοντας ακόμη και την κληρονομιά του επωνύμου του.
Παρεμπιπτόντως, όμως, μαζί με την προσδοκία, κομίζει πλέον μαζί του και μια νέα κληρονομιά – εκείνη του «σαμαρικού», και συνδεδεμένου με την ακροδεξιά, μπλοκ. Ο εκ των ηττημένων του πρώτου γύρου Αντώνης Σαμαράς ποίησε την πολιτική ανάγκη φιλοτιμία και στήριξε έναν Μητσοτάκη, κατοχυρώνοντας ρόλο και ύπαρξη στη νέα Νέα Δημοκρατία. Το πώς θα εξισορροπήσει αυτή την ύπαρξη με το αίτημα της ανανέωσης και της φιλελεύθερης μεν, κεντροδεξιάς δε, στροφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που θα κληθεί να διαχειριστεί στην προεδρική θητεία του…



Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

TVXS Σκίτσο
 | 11 Ιαν. 2016

"Kαθαρές δουλειές"...

Στέλεχος του Μπέπε Γκρίλο έγινε δήμαρχος με τη βοήθεια της Μαφίας

Καμόρα


tvxs.gr | 11 Ιαν. 2016
Το κόμμα του Μπέπε Γκρίλο, βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων, καθώς δήμαρχος προαστίου της Νάπολης, η οποία είναι στέλεχος του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, εκλέχθηκε με την υποστήριξη τοπικής συμμορίας οργανωμένου εγκλήματος, κοινώς της Μαφίας.

Στην αποκάλυψη έφτασε η Αστυνομία, ενώ διενεργούσε έρευνα για τη Μαφία. Οι υποκλοπές έδειξαν ότι, δημοτικός σύμβουλος του Κινήματος στο Κουάρτο είχε δεσμούς με την Καμόρα, τη Μαφία της Νάπολης και εξελέγη χάρη στις ψήφους των μαφιόζων και όσων υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν τη γραμμή τους.
Η Ρόζα Καπούτσο, δήμαρχος του Κουάρτο, εκλήθη σε παραίτηση από την ηγετική ομάδα του M5S (του Κινήματος των Πέντε Αστέρων).

Το M5S έχει ήδη αποπέμψει τον σύμβουλο από τις τάξεις του, αλλά η έρευνα έδειξε ότι υπάρχει πιθανότητα απόπειρας εκβιασμού της δημάρχου προκειμένου να παραχωρήσει σε επιχειρηματίες οι οποίοι συνδέονται με τη Καμόρα μια δημόσια σύμβαση για τη διαχείριση ενός σταδίου.
Η δήμαρχος υποστηρίζει ότι, είναι το θύμα της υπόθεσης. Όμως, καθώς η ιστορία κλιμακώνεται- με τα ιταλικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για «χάος στο Κουάρτο» - το κόμμα αποφάσισε να αποσύρει την υποστήριξή του στο πρόσωπο της.
Η υπόθεση ενδέχεται να έχει συνέπειες σε εθνικό επίπεδο, ενόψει των δημοτικών εκλογών της άνοιξης στις μεγαλύτερες πόλεις της Ιταλίας -Ρώμη, Μιλάνο, Νάπολη.
Η αντίδραση Ρέντσι
Το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι κατηγόρησε το Κίνημα Πέντε Αστέρων για υποκρισία αναφερόμενο στις επιθέσεις του εναντίον των άλλων κομμάτων για ευνοιοκρατία.
Η αντίδραση Γκρίλο
«Καλούμε σθεναρά τη Ρόζα Καπούτσο να παραιτηθεί για να διεξαχθούν νέες εκλογές στο Κουάρτο», ανέφερε σε ανάρτηση στο ιστολόγιό του ο ιδρυτής του M5S, ο ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο.
Η δήμαρχος δεν έχει ακόμη παραιτηθεί. Η αστυνομία έκανε έρευνα σήμερα στο σπίτι και στο γραφείο της στο πλαίσιο της έρευνας σε βάρος του συμβούλου που φέρεται να την είχε εκβιάσει.
Το Κίνημα Πέντε Αστέρων είναι εξαιρετικά ισχυρό στη νότια Ιταλία -όπου οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος επιχειρούν να επηρεάσουν ή, να ελέγξουν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

                                                                                                                   από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (10.01.16)

Πρόσκρουση του Blue Star Paros στο λιμάνι του Πειραιά

Μία ελαφρά τραυματίας

Πρόσκρουση του Blue Star Paros στο λιμάνι του Πειραιά
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μία γυναίκα τραυματίας αναφέρεται ύστερα από πρόσκρουση του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Πάρος» στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Δευτέρας.
Το πλοίο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Μύκονος - Τήνος - Σύρος - Πειραιάς, με 274 επιβάτες, προσέκρουσε στις 8:15 μ.μ. στον προβλήτα κατά τις διαδικασίες πρόσδεσης.

Από το τράνταγμα μία γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι όταν έπεσε πάνω της άλλος επιβάτης.

Λόγω της πρόσκρουσης προκλήθηκε μικρή στρέβλωση στη μπάλα της πλώρης του πλοίου. Δεν αναφέρεται εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση.

Στο πλοίο απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος από τον οικείο νηογνώμονα.
in.gr

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κεντροαριστερά



Μετά τον υπερσυντηρητικό Αντώνη Σαμαρά και τον...κιμπάρη Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι με διαφορά ο πλέον μετριοπαθής αρχηγός που είχε ποτέ η Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια.

Η εκλογή του δημιουργεί πονοκεφάλους στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα της Αντιπολίτευσης τα οποία εύλογα και κυνικά θα προτιμούσαν μια μίζερη Νέα Δημοκρατία υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που θα τους άφηνε ανοιχτό το γήπεδο του μεσαίου χώρου.

Τέσσερα βασικά σχόλια:

-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόλμησε να κάνει αυτό που οι μεταρρυθμιστές υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου δίστασαν να κάνουν το 2012. Πήγε κόντρα στον «ιδιοκτήτη» Καραμανλή όταν αντίστοιχα Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου και Γερουλάνος επέλεξαν να μην αμφισβητήσουν τον Βαγγέλη Βενιζέλο, με τον Γιώργο Παπανδρέου επίσης να μην τους βοηθά. Τέτοια ευκαιρία τελικά δεν ξαναβρήκαν.

-Θα εκπλαγώ αν το Ποτάμι κατέβει ξανά αυτόνομο σε εκλογές. Μου μοιάζει φοβερά φυσιολογική εξέλιξη η μετακόμιση Θεοχάρη, Λυμπεράκη και Αμυρά στη Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αντίστοιχα και η «επιστροφή» Δανέλλη, Ψαριανού και Λυκούδη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

-Παράξενα τα νέα δεδομένα για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Σίγουρα θα φύγουν κάποιοι ψηφοφόροι προς τον Κυριάκο αλλά από την άλλη η εξαφάνιση του Ποταμιού θα προκαλέσει μια κάποια συσπείρωση του εναπομείναντος χώρου της Κεντροαριστεράς. Το ερώτημα είναι τι σημαίνει πια Κεντροαριστερά, το οποίο προσωπικά δυσκολεύομαι κάπως να απαντήσω. Για παράδειγμα, η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι τη χωρίζει άβυσσος με τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με τις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά συμφωνούσε περισσότερο;

-Δύσκολα θα καταφέρει να πιάσει ξανά το 3% και η Ένωση Κεντρώων. Λογικά ο Βασίλης Λεβέντης θα ολοκληρώσει την «αρπαχτή» και θα συνδυάσει τη μοναδική κοινοβουλευτική παρουσία του και με κάποιο υπουργικό χαρτοφυλάκιο.

Ηθικό δίδαγμα:

Όποιος ποντάρει στη στασιμότητα και στην αδράνεια, κάποια στιγμή χάνει. Ιστορία γράφουν οι παρόντες και οι ψηφοφόροι δεν μπορούν να περιμένουν για πάντα τον Μεσσία. Αν πάνε όλοι μαζί χωρίς ελιτισμούς και αστερίσκους, ίσως προλαβαίνουν ακόμα να διασωθούν. Διαφορετικά, θα καταστούν οριστικά κι αμετάκλητα ανεπίκαιροι.
parapolitiki.com