Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Οριστικοποιήθηκε το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων


ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ  
Οριστικοποιήθηκε η λίστα με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων που θα πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ, μετά από διαβουλεύσεις Αθήνας και θεσμών. Σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω λίστα θα παρουσιαστεί στη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group ώστε να λάβει το πράσινο φως των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης και να αρχίσει η ελληνική κυβέρνηση την εφαρμογή της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα περιλαμβάνει 13 παρεμβάσεις οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου. Μάλιστα, η κυβέρνηση έχει ενημερώσει ότι θα υλοποιήσει τις δράσεις έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Κ" η λίστα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

1. Τις παρεμβάσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα που προβλέπονται στο Μνημόνιο για τον Δεκέμβριο.

2. Την ρύθμιση των κόκκινων δανείων.
3. Την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
4. Το ζήτημα των δημοπρασιών ηλεκτρικής ισχύος (ΝΟΜΕ), μέσω των οποίων η ΔΕΗ θα πρέπει να μειώσει το μερίδιό της στη λιανική και χονδρική αγορά κατά 25% μέχρι το 2018 και κατά 50% μέχρι το 2020.
5. Την ψήφιση του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο.
6. Την δημιουργία της ομάδας δράσης που θα αναλάβει να διαμορφώσει το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
7.Την δημιουργία της νέας γραμματείας εσόδων που θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη.
8. Την έκδοση υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του clawback στα νοσοκομεία.
9. Την προς τα κάτω αναθεώρηση των τιμών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων ώστε να ευθυγραμμιστούν οι δαπάνες στα επίπεδα του clawback.
10. Την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο ΟΟΣΑ μέσω των δύο εργαλειοθηκών του για τις αγορές προϊόντων (καύσιμα, ποτά).
11. Μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.


από kathimerini.gr

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους


tvxs.gr | 25 Νοε. 2015
1. Η Ρωσία δεν σκοπεύει να εξαπολύσει πόλεμο κατά της Τουρκίας με αφορμή την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Χαρακτήρισε πάντως την κατάρριψη ως μια «προσχεδιασμένη πρόκληση». Στη δημοσιότητα δόθηκαν η φωτογραφία και τα στοιχεία του Ρώσου πιλότου ο οποίος διασώθηκε μετά τη χθεσινή κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού SU-24 από τουρκικό F-16. Επίθεση σε τουρκικό κομβόι που μετέφερε υλικά στην Συριακή πόλη Αζάζ πραγματοποίησαν ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. Υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον επτά νεκρούς και δέκα τραυματίες.
2. Σε περαιτέρω ενεργειακή συνεργασία συμφώνησαν Τσίπρας - Νετανιάχου. Η διήμερη επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ, η συζήτηση των δύο ανδρών για το φυσικό άεριο, τον πόλεμο στη Συρία, το Παλαιστινακό, αλλά και η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ. 
3. Ασφαλιστικό Κατρούγκαλου: Ένα Ταμείο και εθνική σύνταξη με ρήτρα ανάπτυξης. Τι προβλέπει το σχέδιο του υπουργού Εργασίας που εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο. 
4. Οι φορολογικές αρχές της βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας μετά από συνάντηση που είχαν με κλιμάκιο του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών παρέδωσαν στην ελληνική κυβέρνηση λίστα με Έλληνες καταθέτες στο εξωτερικό. Η λίστα περιλαμβάνει τα ονόματα 10.588 Ελλήνων με καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα, που αφορούν στα έτη 2006 και 2008. «Πιάνουμε το νήμα από την αρχή. Έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης και προσέθεσε: «Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ελέγξουν και θα αξιοποιήσουν όλα τα στοιχεία, δεν θα μείνει τρία χρόνια στα συρτάρια αυτή η λίστα, όπως έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ».
5. «Τσάκωσαν» υπαλλήλους της Βουλής με πλαστά πτυχία και απολυτήρια. Με πλαστά πτυχία βρέθηκαν 15 μόνιμοι υπάλληλοι της Βουλής και η υπόθεσή τους εστάλη στον εισαγγελέα προκειμένου να ερευνηθεί αν τα αυτά βοήθησαν στην πρόσληψή τους.
6. Αστυνομικός εκτελεί μαύρο έφηβο με 16 σφαίρες και ξεσηκώνει το Σικάγο. Με τη δίκη να βρίσκεται σε εξέλιξη, η τοπική κοινωνία άσκησε πιέσεις για να δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο που κατατέθηκε στην έδρα ως πειστήριο για τη δολοφονία. Το δικαστήριο ενέκρινε τελικά το αίτημα και το δίκτυο PBS το έδωσε στη δημοσιότητα. 
7. «Χρυσωρυχείο» για την πολεμική βιομηχανία η απειλή του Ισλαμικού Κράτους. Αύξηση των στρατιωτικών και αμυντικών δαπανών κατά 50 δισ. δολάρια αναμένεται έως το 2019 από τις χώρες της ΕΕ, λόγω της τρομοκρατικής απειλής από το Ισλαμικό Κράτος. Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι ευρωπαϊκές κυβέρνησης επανεξετάζουν τους προϋπολογισμούς τους με στόχο την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών για την ενίσχυση της ασφάλειας και την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών.
8. Γιατί το Ισλαμικό Κράτος κερδίζει τους Anonymous στον κυβερνοπόλεμο. Η είδηση της «κήρυξης πολέμου» εναντίον του Ισλαμικού Κράτους από τους Anonymous έκανε τον γύρο του κόσμου με ενθουσιασμό. Όπως επισημαίνει ωστόσο δημοσίευμα του Ars Technica, δεν είναι λίγες οι αστοχίες που οι Anonymous έχουν κάνει στον πόλεμο που είχε προαναγγελθεί μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo. Όπως αναφέρει, η ομάδα #OpParis που εντοπίζει και καταδεικνύει λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνδέονται με τζιχαντιστική δραστηριότητα, έχει πέσει σε πολλές «γκάφες».
9. Νέο βίντεο: Οι τζιχαντιστές απειλούν 60 χώρες - Και την Ελλάδα. Ένα νέο απειλητικό βίντεο των τζιχαντιστών ενάντια στις χώρες που συμμαχούν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα. Για πρώτη φορά η Ελλάδα εμφανίζεται ανάμεσα στις χώρες που απειλούνται. 
10. 25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Η Βία κατά των Γυναικών είναι ένα πρόβλημα που διαπερνά όλους τους πολιτισμούς, όλες τις χώρες, όλες τις κοινωνίες, ανεξάρτητα από έθιμα ή παραδόσεις, κοινωνική τάξη, μόρφωση, επίπεδο υγείας κ.λπ. τα στοιχεία σοκάρουν.

Τα κομπιούτερ ψηφίζουν Τσίπρα!

Tvxs Σκίτσο
08:48 | 24 Νοε. 2015

«Τσάκωσαν» υπαλλήλους της Βουλής με πλαστά πτυχία και απολυτήρια

Στον εισαγγελέα


tvxs.gr | 25 Νοε. 2015
Με πλαστά πτυχία βρέθηκαν 15 μόνιμοι υπάλληλοι της Βουλής και η υπόθεσή τους εστάλη στον εισαγγελέα προκειμένου να ερευνηθεί αν τα αυτά βοήθησαν στην πρόσληψή τους.
Πρόκειται για υπαλλήλους που είχαν προσκομίσει είτε πλαστά πτυχία πανεπιστημίου ή παραποιημένα απολυτήρια Λυκείου. 
Υπάρχει επίσης ένας ακόμη συμβασιούχος υπάλληλος που προσκόμισε πλαστό πτυχία και έγινε αντιληπτός πρόσφατα μετά από επανεξέταση των φακέλων για ανανέωση των συμβάσεων. 
Μάλιστα ήταν υπάλληλος αορίστου χρόνου σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου και παρότι η σύμβασή του δεν ανανεώθηκε και δεν εμφανιζόταν στη Βουλή συνέχιζε να λαμβάνει κανονικά τις υπερωρίες. 
Ο τελευταίος τέθηκε κατευθείαν εκτός Βουλής ενώ οι υπόλοιποι έχουν παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη η οποία και θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι. 
Πληροφορίες από κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν ότι η σχετική έρευνα είχε ξεκινήσει επί προεδρίας Μεϊμαράκη και ολοκληρώθηκε επί προεδρίας Κωνσταντοπούλου, αλλά δεν δόθηκε συνέχεια.

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                                   από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (25.11.15)


Για την ίωση δεν παίρνουμε πάντα αντιβίωση


Aργησε λίγο ο χειµώνας, ως συνήθως στην Ελλάδα, αλλά φαίνεται πως πλησιάζει. Απόδειξη οι ιώσεις που έκαναν αισθητή την εµφάνισή τους τις τελευταίες δύο-τρεις εβδοµάδες. Για τα είδη τους αλλά και τη σωστή θεραπεία τους µιλήσαµε µε τον κ. Σπυρίδωνα Παπαχρήστο, ειδικό παθολόγο.
Γιατί έχουµε έξαρση των ιώσεων αυτή την εποχή; Τους χειµερινούς µήνες υπάρχει πάντα αύξηση των ιώσεων και του κοινού κρυολογήµατος. Και αυτό γιατί το κρύο ευνοεί λοιµώξεις του ανώτερου αναπνευστικού. Ουσιαστικά, δεν είναι το κρύο που µας προκαλεί συνάχι, πονόλαιµο ή πυρετό. Ακόµη και το κοινό κρυολόγηµα είναι ιός - από κάπου το κολλάµε. Οµως το κρύο µπορεί να δηµιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να εγκατασταθούν στον οργανισµό και, εν συνεχεία, να εκδηλωθούν ιώσεις, γρίπη και κοινά κρυολογήµατα. Φέτος, ήδη έχει ξεκινήσει η εποχή τους - µόνο η γρίπη δεν έχει εµφανιστεί ακόµα, συνήθως εκδηλώνεται από ∆εκέµβρη και µετά.
Χρειάζεται αντιβίωση; Οχι. ∆υστυχώς, είναι εµµονή των Ελλήνων να θεωρούν ότι για τις ιώσεις χρειαζόµαστε απαραιτήτως αντιβιοτικά. Πολλοί ασθενείς, µάλιστα, αποφασίζουν να πάρουν χωρίς καν να επισκεφθούν τον γιατρό τους. Πρόκειται για µεγάλο λάθος. Οι αντιβιώσεις δεν βοηθούν σε αυτές τις περιπτώσεις - αντίθετα, µπορεί να προκαλέσουν και ανεπιθύµητες ενέργειες, όπως διάρροιες, αλλεργίες κ.λπ.
Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται αντιβίωση;  Αν ο πυρετός παραµένει υψηλός µετά την πάροδο τριών 24ώρων, αν στην πορεία εµφανιστούν συµπτώµατα όπως δύσπνοια, έντονος βήχας που επιµένει, πόνος στο στήθος, έντονη κεφαλαλγία, φωτοφοβία, τότε ο ασθενής πρέπει να επισκεφθεί τον γιατρό του. Εκείνος είναι αρµόδιος να κρίνει αν χρειαζόµαστε αντιβίωση. Τη συµβουλή του γιατρού τους πρέπει οπωσδήποτε να παίρνουν σε περίπτωση οποιασδήποτε ίωσης ασθενείς υψηλού κινδύνου, µε ιστορικό νεοπλασίας, χρόνιων καρδιολογικών ή αναπνευστικών προβληµάτων, σακχαρώδη διαβήτη, ανοσοκατεσταλµένοι ή άτοµα που έχουν κάνει κάποια µεταµόσχευση.
Υπάρχουν κίνδυνοι επιπλοκών από τις ιώσεις; Ναι. Αν, παρότι ασθενούµε, κουραζόµαστε πολύ, δεν προστατευόµαστε από το κρύο, καπνίζουµε µε τον ίδιο ρυθµό, βγαίνουµε λουσµένοι ή µετά από ζεστό µπάνιο, τότε δεν είναι απίθανο µια απλή ίωση να γυρίσει σε πνευµονία. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή. Ούτε υπερβολές µε τη φαρµακευτική αγωγή, αλλά ούτε και αµέλεια. Για να περάσουµε ανώδυνα και αυτόν το χειµώνα!
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος αντιµετώπισης;
Κατ’ αρχάς, πρόληψη. Μια σωστή διατροφή µε µπόλικα φρούτα και λαχανικά καθώς και βιταµίνη C, σωστός ύπνος, συχνό πλύσιµο των χεριών και αποφυγή συγχρωτισµού µε ασθενείς.
Από τη στιγµή που θα κολλήσουµε, τα βήµατα είναι περίπου ίδια. Στην περίπτωση που η ίωση εκδηλωθεί µε πυρετό, τα κοινά αντιπυρετικά είναι υπεραρκετά.
Πρέπει να συνοδεύονται από ξεκούραση, καλή διατροφή, πολλά υγρά, καλό αερισµό των χώρων και φυσικούς τρόπους για να αποσυµφορήσουµε τη µύτη µας.
Τα αντιπυρετικά δεν είναι απαραίτητα αν ο πυρετός παραµένει χαµηλός.
kathimerini.gr

10 + 1 πράγματα που μου έμαθαν τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή...

10 + 1 πράγματα που μου έμαθαν τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή
Τώρα που σφίγγουν τα γάλατα και πέφτουν τα αεροπλάνα

1) Είμαστε όλοι διεθνείς αναλυτές
2) Τώρα που έπρεπε να είναι ο Χαρίτος στη Μέση Ανατολή, λέει δελτία στην ΕΡΤ.
3) Το...
πετρέλαιο του ISIS το αγοράζουν Αρειανοί.
4) Στο σπίτι έχει Wi Fi. Στο μέτωπο δεν έχει.
5) Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και της Σαουδικής Αραβίας.
6) Και ξαφνικά στο Λάνγκλεϋ, άρχισαν να μελετούν την Ελεύθερη Ώρα.
7) When the going gets tough, the tough get going. Κι ο Ολάντ αλλάζει σώβρακο.
8) Το φάντασμα του Σαντάμ πλανάται πάνω από την Άγκυρα.
9) Πιο αδιάφορα δεν έχουν ξανασφυρίξει οι Ισραηλινοί.
10) Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Και στου Πούτιν επίσης.

10 +1) ) Μπροστά στον εμφύλιο της Νέας Δημοκρατίας, ο εμφύλιος της Συρίας είναι παιδική χαρά.

Χρήστος Ξανθάκης
newpost.gr