Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών στη Γαλλία...

Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών στη ΓαλλίαΤο κόμμα République en Marche (REM) σε συμμαχία με το MoDem εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση με 341 από 566 έδρες, εξαιρουμένων 11 εδρών των Γάλλων του εξωτερικού, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το REM καταλαμβάνει 300 έδρες και το MoDem 41.

Στην δεξιά, το κόμμα Les Republicains (LR) καταλαμβάνουν 113, το UDI (Union des démocrates et indépendants) 16 και τα διάφορα μικρότερα κόμματα της δεξιάς 6.

Στην αριστερά, το Σοσιαλιστικό Κόμμα διαθέτει πλέον 290 έδρες, η Ανυπότακτη Γαλλία 17, τα μικρότερα κόμματα της αριστεράς 11, το Κομμουνιστικό Κόμμα 10 και το PRG (Ριζοσπαστικό Κόμμα της Αριστεράς) 3.

Το Εθνικό Μέτωπο καταλαμβάνει 8 έδρες.

Υπάρχουν επίσης 5 τοπικοί βουλευτές, ένας οικολόγος, ένας βουλευτής της παράταξης Debout la France και ένας ακόμη της άκρας δεξιάς.

Από τις ένδεκα περιφέρειες του εξωτερικού, οι 10 αναμένεται να περιέλθουν στο REM και η ενδέκατη στο UDI, διαμορφώνοντας πλειοψηφία 351 εδρών έναντι 577 στο κίνημα του Εμανουέλ Μακρόν.

Συνολικά, χωρίς τις περιφέρειες των Γάλλων του εξωτερικού, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν επισήμως αύριο, καταμετρήθηκαν 18.016.245 ψήφοι, επί 46.329.122 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Κατά συνέπεια, η αποχή διαμορφώθηκε στο 56,83%.

Το REM έλαβε, το LR το 22,34%, το Εθνικό Μέτωπο το 8,83%, το MoDem το 6,03%, το Σοσιαλιστικό Κόμμα το 5,65%, η Ανυπότακτη Γαλλία το 4,85%, το UDI το 3,02%, οι διάφοροι της δεξιάς το 1,67%, οι διάφοροι της αριστεράς το 1,46%, το Κομμουνιστικό Κόμμα το 1,21%... 

newsbeast.gr

Η «ακτινογραφία» του νέου γαλλικού κοινοβουλίου...


«Διορθωτικός» του πρώτου γύρου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο χθεσινός δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.

Οι Γάλλοι εκλογείς διόρθωσαν με την ψήφο τους το προβλεπόμενο αποτέλεσμα μιας μονολιθικής Εθνοσυνέλευσης, όπου το κόμμα του προέδρου Μακρόν LREM θα κατακτούσε την απόλυτη πλειοψηφία (με κοντά 450 έδρες), συρρικνώνοντας στο ελάχιστο την αντιπολίτευση.

Το τελικό αποτέλεσμα στο ημικύκλιο είναι πολύχρωμο και πιο ισορροπημένο δημοκρατικά:
Παρ' ότι κυριαρχεί το πορτοκαλί χρώμα των 350 εδρών του LREM, το μπλε της δεξιάς και του κέντρου διευρύνθηκε με 137 έδρες, δίπλα δε στο ροζ των σοσιαλιστών που εξασφάλισαν 29 έδρες, προστέθηκαν οι αποχρώσεις του κόκκινου για τους Ανυπότακτους του Μελανσόν 17 έδρες και του κομουνιστικού κόμματος 10 έδρες που αποκτούν πλέον κοινοβουλευτική ομάδα, πράγμα που απέκλειαν οι περισσότερες προβλέψεις.

Στην άλλη άκρη του ημικυκλίου προστίθενται επίσης οι αποχρώσεις του μπλε σκούρου της ακροδεξιάς του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν. 

Δεν κατόρθωσαν τελικά να εκλέξουν τους απαραίτητους 15 βουλευτές για τη δημιουργία ομάδας, για πρώτη φορά όμως η ακροδεξιά θα έχει 8 βουλευτές με επικεφαλής την Μαρίν Λεπέν. Το 2012 είχε μόνο δύο βουλευτές.

Πολύχρωμο και πολυφωνικό επομένως το Κοινοβούλιο, με τους δύο ακραίους, τον Μελανσόν στην αριστερά και την Λεπέν στη δεξιά να ακονίζουν από χθες τα όπλα τους, έτοιμοι να μπουν στη μάχη.

Παίρνοντας τον λόγο χθες ο Μελανσόν, δήλωσε ότι...

Ο καλός και ο κακός μπάτσος...

Το «θεσμικό» ΒΗΜΑ, τα «κόκκινα» ΝΕΑ και η ασυγκίνητη κυβέρνηση…

Μπορεί τυπικά, αλλά και ουσιαστικά να μην έχει ξεκινήσει ακόμη η περίοδος Μαρινάκη στον ΔΟΛ… Ωστόσο στα «ΝΕΑ» δεν έχασαν ευκαιρία και αμέσως προσαρμόστηκαν, ίσως και χωρίς να τους ζητηθεί!
Κάτι τα πρωτοσέλιδα «χτυπήματα» για την Ολυμπιακάρα, κάτι τα ακυβέρνητα καράβια… όλα έγιναν πολύ γρήγορα!
Αντίθετα, δεν συμβαίνει το ίδιο με «ΤΟ ΒΗΜΑ»! Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν εννοούμε ότι στη «ναυαρχίδα» του ΔΟΛ είναι ανυπότακτοι! Στον ίδιο Θεό πιστεύουν και στις δυο εφημερίδες… (όπου Θεός, βάζει ο καθένας ό,τι νομίζει)… Απλώς τα στελέχη του κυριακάτικου φύλλου έχουν διαφορετικούς ρυθμούς και κυρίως λίγο διαφορετική φιλοσοφία.
Για παράδειγμα η κυριακάτικη «ναυαρχίδα» είναι λιγότερο επικριτική με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ή πιο σωστά, αναζητά και τα θετικά μέσα από τα αρνητικά που σκορπά με τη διαχείρισή της η κυβερνητική πλειοψηφία! Ο χθεσινός τίτλος της εφημερίδας χαρακτηριστικός «Ο κορσές και η ευκαιρία: Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες Τσίπρα για χρέος – QE, φεύγει όμως η αβεβαιότητα…». Με λίγα λόγια, καμία σχέση με το πρωτοσέλιδο των «ΝΕΩΝ» της Παρασκευής «Πολλά ψέματα για μία δόση»!
Επιπλέον, διαβάζοντας το κύριο άρθρο της εφημερίδας με τίτλο «Στοίχημα» διακρίνει κανείς ξεκάθαρα, διάθεση, αλλά και προσπάθεια για ισορροπία, αφού στη διατύπωση «Μπορεί όντως η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα να βαρύνεται με πάμπολλα λάθη» στη συνέχεια του κειμένου συμπληρώνεται, «Αλλά και η στάση των εταίρων φαντάζει τιμωρητική και ξένη προς τις αρχές της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».
Αν μάλιστα διαβάσει κανείς και το άρθρο του διευθυντή της εφημερίδας Αντώνη Καρακούση «Για μια επανάσταση επενδύσεων και παραγωγής» επιβεβαιώνεται η παραπάνω διαπίστωση! Όποιος δε, αντέξει και φθάσει στις οικονομικές σελίδες της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ Ανάπτυξη» εκεί πια σοκάρεται διαβάζοντας το βασικό ρεπορτάζ με τίτλο «Χορός επενδύσεων σε ενέργεια και τουρισμό»!
Εύκολα λοιπόν μπορεί να μπερδευτεί κανείς και να πιστέψει ότι διαβάζει την «Αυγή» (μόνο που η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς δεν είχε ποτέ τόσο καλό οικονομικό ρεπορτάζ)...

Αντώναρος μαινόμενος…

Οργισμένη ανάρτηση για τα «ακροδεξιά σαπρόφυτα» της ΝΔ...
Με μία άκρως επιθετική ανάρτηση που «φωτογραφίζει» τους ακροδεξιούς πολιτικούς που έχουν αναρριχηθεί στην ηγεσία της ΝΔ και πλαισιώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη,
ο... στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος εξαπολύει σφοδρή επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Ο κ. Αντώναρος κάνει λόγο για «ακροδεξιά σαπρόφυτα», τα οποία επιτίθεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Δείτε την ανάρτηση στην οποία φωτογραφίζει τόσο αυτούς που βρίσκονται στο προσκήνιο, όσο και στο παρασκήνιο των πολιτικών επιλογών της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη...