Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Περί τού Υπουργείου Υγείας...

Μεταξύ φαιδρότητας και πολιτικής αστοχίας
Tην ώρα που τη χώρα απασχολούν σοβαρά προβλήματα σε όλα τα μέτωπα και ενώ η πολιτική επικαιρότητα κυριαρχείται από την υπόθεση της novartis και τις μεγάλες πολιτικές προεκτάσεις, το Υπουργείο Υγείας κινείται στα δυσδιάκριτα όρια μεταξύ φαιδρότητας και πολιτικής αστοχίας.
Όταν ο Υπουργός Υγείας δεν διορίζει κοσμικούς φίλους του Φρουζή σε «αμαρτωλούς» οργανισμούς ή τηλεψυχίατρους lifestyle στο καταργημένο ΚΕΘΕΑ, κάθε φορά που παρεμβαίνει δημόσια  δίνει τροφή σε σατυρικές στήλες ή σε σφοδρή κριτική. Αυτό συνέβη και με τη δήλωσή του για την επιδότηση θερμαστρών στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να καπνίζουν το χειμώνα οι πελάτες έξω από αυτά, λόγω του αντικαπνιστικού νόμου.
Μοιάζει ελλάσσον ως ζήτημα της επικαιρότητας αλλά δεν είναι, καθώς ο Υπουργός Υγείας ξεκίνησε τη θητεία του στο Υπουργείο με εγκυκλίους και μεγαλόστομες διακηρύξεις για την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου που ίσχυε, σε νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες, όπου εφαρμοζόταν ήδη απαρέγκλιτα, παραβιάζοντας ανοιχτές θύρες. 

Όμως, για να έχουν αντικειμένο οι μεγαλόστομες διακηρύξεις, ο αντικαπνιστικός νόμος πρέπει να εφαρμοστεί καθολικά. Και εκεί έρχεται η φαιδρότητα με τον υπουργό να υποστηρίζει ότι θα δίνει «ποσοστά» 20% στην Αστυνομία προκειμένου να έχει κίνητρο και να βεβαιώνει τις παραβάσεις, αγνοώντας βασικές αρχές λειτουργίας ενός ευνομούμενου κράτους δικαίου. Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν η αναφορά του για επιδότηση θερμαστρών προκειμένου οι καπνιστές να καπνίζουν στους εξωτερικούς χώρους.
Ένας Υπουργός Υγείας θα έπρεπε να ασχολείται με την υποστελέχωση σε γιατρούς, που η κυβέρνηση απολύει από τα Νοσοκομεία, και όχι με θερμάστρες για να καπνίζουν νόμιμα κάποιοι σε χώρους που είναι - συχνά - παράνομα κατηλειμμένοι. Έτσι και ο Β. Κικίλιας θα πρέπει γρήγορα να συνειδητοποιήσει ότι η καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης που είναι δυσεύρετη σε ένα κόμμα ταυτισμένο με το λαϊκισμό, και η δουλειά της Αστυνομίας είναι το πραγματικό έγκλημα και όχι το κυνήγι καπνιστών.

06 Νοεμβρίου 2019
από : Τvxs.gr

Η 5η Συμφωνία τού Μπετόβεν -τό πρώτο μέρος - γιά σόλο κιθάρα σέ δύο εκδοχές (κλασσική κιθάρα - κιθάρα)...

Kelly Valleau - Beethoven Symphony No. 5, First Movement

 (σέ πλήρη οθόνη απολαμβάνετε τίς λεπτομέριες τής εκτέλεσης)

 Beethoven's 5th Symphony on One Guitar - Marcin Patrzalek

(η πλήρης οθόνη δίνει καλύτερη οπτική απόλαυση)

Eπιδότηση θερμάστρας στά καταστήματα υγειον. ενδιαφέροντος γιά νά καπνίζουν οι πελάτες έξω...

...σέ σκίτσο τού...
hantzopoulos6112019
...Δημήτρη Χαντζόπουλου 
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 06.11.19)