Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

QUIZ γιά πάρα πολύ δυνατούς παίχτες : Είναι η Ντόρα μέ τό ΣΥΡΙΖΑ ....;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τό παρακάτω δημοσίευμα τού newpost.gr καί 
μετά τό ερωτηματολόγιο τού σημερινού QUIZ  τής "N.M." :

 Μπακογιάννη: «Κοριτσάκι μου, κάνεις κακό στον ΣΥΡΙΖΑ» ...


Τις δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή για τύπωμα χρήματος στην Τράπεζα της Ελλάδος, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη ρευστότητας, σχολίασε η...
υποψήφια στην Α' Αθήνας με την ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η κ. Μπακογιάννη είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν το 2015 να βγαίνει η άλλη και να λέει θα τυπώσει χρήμα. Δεν υπάρχει κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ να της πει: Κοριτσάκι μου, δεν μπορεί να πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ την κάθε βλακεία;».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για κρυφή ατζέντα:

Η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία είναι γεγονός. Έρχεται ο κ. Τσακαλώτος και λέει ότι θα φορολογήσουμε με 50%. Πρέπει να μας πει αναλυτικά τι εννοεί....
newpost.gr 
                                                                              ---------------------------------------------- 
ΠΡΟΣΕΞΤΕ τό παρακάτω ερωτηματολόγιο πού αναδύεται -σχεδόν μόνο του- από τήν ανάρτηση τού newpost.gr καί απαντήστε σωστά αφού πρώτα αναρωτηθείτε : 

 Tί, ακριβώς, προσπαθεί νά κάνει η "πολύπειρος Ντόρα" (όπως λέμε ο πολύπειρος καί πολυμήχανος Οδυσσέας!); 

1)Nά βοηθήσει τόν ΣΥΡΙΖΑ στήν αποφυγή λαθών εν όψει τής κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης;

2)Nά διευκολύνει  τόν .....Σαμαρά στήν αποχώρηση του από τήν ενεργό πολιτική;

3)Τίποτα από αυτά τά δύο.

4)ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!

Σημ. "Ν.Μ." : Oι λανθασμένες απαντήσεις δέν θά διαπομπευθούν. Όπως καί οι σωστές.

Εκτός κάλπης μια γενιά που έχει πάρει «διαζύγιο» από τη συγκυβέρνηση... undefined

undefined

Οταν τα πράγματα για την κυβέρνηση... ζορίζουν, βρίσκει λύσεις.

Το απέδειξε με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, υπογεγραμμένη από...
τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία έλυσε το ζήτημα της εκλογικής αποζημίωσης των δημοτικών υπαλλήλων.

Με τον ίδιο τρόπο είχε προτείνει η αντιπολίτευση και ο Συνήγορος του Πολίτη να λυθεί και το ζήτημα της ψήφου των 18χρονων.

Εκεί η κυβέρνηση αδιαφόρησε, επιβεβαιώνοντας τη σκοπιμότητα της ολιγωρίας της.

Ως αποτέλεσμα, μένει εκτός εκλογικής διαδικασίας μια γενιά που έχει πάρει «διαζύγιο» από τα κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης...
 Στέργιος Ζιαμπάκας
efsyn
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Μύκονος - Άνδρος : Γιά τήν υπόθεση τών πολυτελών αυθαιρέτων...

Παραπέμπονται σε δίκη 16 άτομα

ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΑΤΖΑΣ  
 Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στέλνει ο αντιεισαγγελέας Εφετών Αιγαίου ξενοδόχους, πολεοδόμους και μηχανικούς για τη σκανδαλώδη υπόθεση με τα πολυτελή αυθαίρετα ξενοδοχεία και παραθεριστικά συγκροτήματα της Μυκόνου και της Ανδρου, η οποία ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο με δεκάδες εκατ. ευρώ.
Ο αντιεισαγγελέας Εφετών, Γιώργος Οικονόμου, με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ζητεί την παραπομπή στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου 16 προσώπων. Εκτός από τον πρώην προϊστάμενο της Πολεοδομίας Σύρου, Δημήτρη Μπουντούρη, που είναι ήδη προφυλακισμένος από το περασμένο καλοκαίρι, ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή τού τότε αναπληρωτή προϊσταμένου του πολεοδομικού γραφείου, των συζύγων και των τέκνων τους, ενός ιδιοκτήτη γνωστών μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, δύο ιδιοκτητών πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών, τεσσάρων μηχανικών και ενός ακόμη υπαλλήλου της πολεοδομίας. Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, οι 16 πρέπει να οδηγηθούν σε δίκη για τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, της εκβίασης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης. Αναμένεται πλέον η έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου.
Από τη μακρόχρονη δικαστική έρευνα προέκυψε ότι κατά τη χρονική περίοδο 1990-2010, το κύκλωμα που είχε στηθεί στην πολεοδομία Σύρου εξέδιδε και αναθεωρούσε οικοδομικές άδειες για αυθαίρετα, δεν εισέπραττε πρόστιμα για βεβαιωμένες πολεοδομικές παραβάσεις, ενώ εκμεταλλευόμενο τον νόμο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων επιχείρησε να τα νομιμοποιήσει, χωρίς όμως να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Η έρευνα επίσης έδειξε ότι οι πρώην προϊστάμενοι της πολεοδομίας, όλο αυτό το διάστημα, έγιναν αποδέκτες εμβασμάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους από ξενοδόχους, τεχνικές εταιρείες ή μηχανικούς, ακόμη και από τη δημοτική αρχή της Μυκόνου, για να ανεγερθούν ή να νομιμοποιηθούν πολυτελή αυθαίρετα. Τα χρήματα αυτά, στη συνέχεια, τα επένδυσαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους σε αγορές ακινήτων. Τα ποσά που βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, όπως και το σύνολο της ιδιωτικής τους περιουσίας δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

18 Οκτωβρίου η δίκη
Πρόκειται για μια υπόθεση διαφθοράς ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο λειτουργούσε επί χρόνια η οικοδομική δραστηριότητα στις Κυκλάδες. Το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται πριν από πέντε χρόνια, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τα ανείσπρακτα τέλη παρεπιδημούντων στον Δήμο Μυκόνου. Για την εν λόγω υπόθεση κατηγορούνται για το αδίκημα της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου οι πρώην δήμαρχοι Μυκόνου Αθ. Κουσαθανάς-Μέγας και Χρήστος Βερώνης. Η εκδίκαση της υπόθεσής τους, έπειτα από δύο αναβολές, ορίστηκε για τις 18 Οκτωβρίου.
Τον Μάιο του 2011 ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στην Ολομέλεια Εφετών Αιγαίου περαιτέρω έρευνα, καθώς διαφάνηκε ότι η ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο από τα αδικήματα που φέρονται να διέπραξαν οι κρατικοί υπάλληλοι ήταν αρκετών εκατ. ευρώ.

έντυπη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" 
(Παρασκευή 16/1/2015)

Ο Κώστας Μητρόπουλος σκιτσάρει την επικαιρότητα

undefined

Καπνός στη σήραγγα της Μάγχης ...

Ανεστάλησαν όλα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών Eurostat...


Άγνωστο αν πρόκειται για ακόμη ένα τρομοκρατικό χτύπημα.
Κλειστή είναι αυτή την ώρα η σήραγγα της Μάγχης που συνδέει το Ηνωμένο Βασίλειο με τη Γαλλία καθώς εντοπίστηκε καπνός. Τα...
τρένα της Eurostar διέκοψαν τα δρομολόγιά τους και επέστρεψαν στο σταθμό άφιξής τους.
Σύμφωνα με την αστυνομία του Kent, ο καπνός έχει προκληθεί από ένα φορτηγό που βρίσκεται στην άκρη του τούνελ.

Δεν έχουν αναφερεθεί τυχόν τραυματισμοί, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ακόμη ένα τρομοκρατικό χτύπημα...

Καραμανλής: Eτσι πρέπει να... χτυπήσετε τον Τσίπρα...


Ο Καραμανλής και ο ΣΥΡΙΖΑ
Ως γνωστόν, ο Κ. Καραμανλής δεν ομιλεί. Ακόμη και τη δήλωση που έκανε προχθές προεκλογικά, την έκανε γραπτώς. Αποφεύγει τις δηλώσεις και κυρίως δηλώσεις μπροστά από τα μικρόφωνα των τηλεοπτικών συνεργείων. 
 Ωστόσο,  δεν αποφεύγει τις...
συμβουλές, όπως αναφέρει ο "ΒΗΜΑτοδότης".  
Κατά το πέρασμα του από την Θεσσαλονίκη, συμβούλεψε τους υποψηφίους της ΝΔ να μη... χτυπούν ευθέως τον Τσίπρα, γιατί είναι δημοφιλής και ο κόσμος τον θεωρεί το πιο ισχυρό χαρτί που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τους παρότρυνε ομως να κάνουν  κριτική στις συνιστώσες και πάνω απ' όλα στο λεγόμενο κυβερνητικό πρόγραμμά του. Κι όπως παρατήρησε, ο Τσίπρας είναι πολύ προσεκτικός, ακολουθεί έξυπνη στρατηγική σε αντίθεση με τους υπόλοιπους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ...
πηγη "BHMAτοδότης"


Bloomberg: Η Μέρκελ είναι βέβαιη ότι ο Τσίπρας θα συνεργασθεί...

Bloomberg: Η Μέρκελ είναι βέβαιη ότι ο Τσίπρας θα συνεργασθεί
Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είναι πεπεισμένη ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα συνεργασθεί με τις άλλες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, εάν κερδίσει τις εκλογές την επόμενη Κυριακή, και...
ότι θα περιορίζει τις απαιτήσεις που τον έφεραν σε τροχιά σύγκρουσης με τους πιστωτές, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται ως πηγή αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης.

Με τις δημοσκοπήσεις να φέρουν τον Αλέξη Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί το προβάδισμα εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, η Μέρκελ τον θεωρεί ως τον τύπο του πολιτικού που θα γινόταν πιο πραγματιστής μετά την ανάληψη της εξουσίας, δήλωσε ένας αξιωματούχος.
undefined 
Τα περιθώρια για τη χαλάρωση των όρων των δανείων διάσωσης που δόθηκαν στην Ελλάδα περιορίζονται από τη συμφωνία της ΕΕ το 2012, η οποία μειώνει τα περιθώρια χειρισμών της όποιας κυβέρνησης υπό τον Τσίπρα, δήλωσε άλλος αξιωματούχος.

Η άποψη αυτή της Μέρκελ έρχεται σε αντίθεση με την προεκλογική ρητορική του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σημειώνει το Bloomberg.
από enikonomia.gr

Αίτημα για ένταξη στον ΕLA και από τις 4 συστημικές τράπεζες...




undefined
τού Δ. Χαντζόπουλου από "ΤΑ ΝΕΑ"

Αίτημα για ένταξη στο μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA - Emergency Liquidity Assistance) για προληπτικούς λόγους και για τις 4 συστημικές τράπεζες, είτε με δική τους πρωτοβουλία, είτε με..
πρωτοβουλία της Τράπεζας της Ελλάδος, έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με ασφαλείς τραπεζικές πηγές.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή  δυο από τις 4 συστημικές τράπεζες, η Eurobank και η Alpha Bank, επιβεβαίωσαν ότι αιτήθηκαν χρηματοδοτική γραμμή στήριξης από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με στελέχη των τραπεζών αυτών, με τα οποία επικοινώνησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δυο πιστωτικά ιδρύματα δεν προτίθενται να κάνουν χρήση των κεφαλαίων που μπορούν να εξασφαλίσουν μέσω του ELA, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς διαθέτουν εχέγγυα για χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, αλλά η σχετική αίτηση έγινε καθαρά για προληπτικούς λόγους και λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί την τρέχουσα χρονική περίοδο.
Η προσφυγή στο ELA βαρύνεται με αρκετά μεγαλύτερο κόστος, με επιτόκιο 1,55% έναντι επιτοκίου 0,05% με το οποίο δίδεται η βασική χρηματοδότηση της ΕΚΤ.
Το αίτημα για ένταξη και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στο ELA θα συζητηθούν στην ΕΚΤ την ερχόμενη εβδομάδα.

Η προσφυγή των τραπεζών στο ELA, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, πραγματοποιείται προληπτικά για να αντιμετωπιστούν οι παρούσες ανάγκες ρευστότητας, που προκύπτουν μεταξύ άλλων λόγω της σχετικής και ελεγχόμενης υποχώρησης που εμφανίζεται στο επίπεδο των καταθέσεων αλλά και τη συμμετοχή των τραπεζών στις εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, καθώς και των εξελίξεων περί το ελβετικό φράγκο που ζημιώνει περισσότερους από 60.000 δανειολήπτες.
newsbeast.gr

Ο Τσίπρας κερδίζει τη μάχη του Κέντρου από τον Σαμαρά...


undefined 
...και κυριαρχεί στην Κεντροαριστερά...
 Ο παραπάνω πίνακας είναι από σημερινή δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Παραπολιτικά και στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 35,4% και πλησιάζει στην αυτοδυναμία.
 Στην ανάλυση της πρόθεσης ψήφου, φαίνεται ότι...
ο Αλέξης Τσίπρας προτιμάται από περισσότερους ψηφοφόρους που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι σε σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά, κάτι το οποίο δεν ήταν εύκολο να το...πετύχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
 Ταυτόχρονα, ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί πλέον και την επιλογή του 51,2% των ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς, παρά το πλήθος των κομμάτων που διεκδικούν τις ψήφους αυτού του χώρου, κάτι που οι περισσότεροι αναλυτές παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. 
Όλα αυτά θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις πολιτικές διεργασίες της επομένης των εκλογών, αν η χώρα αντέξει. 
parapolitiki.com

Γιατί να αποζημιωθούν αυτοί που επένδυσαν σε ελβετικά φράγκα;

 Ελβετικός νταλκάς
Photo: Tim Douglas/FlickrΤάκης Μίχας
 Για όσους εξακολουθούν να έχουν την ψευδαίσθηση ότι η Ελλάδα έχει οποιαδήποτε σχέση με τον καπιταλισμό και την οικονομία της αγοράς, η προερχόμενη από τη ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ (και υποστηριζόμενη από τα άλλα πολιτικά κόμματα) πρόταση να αποζημιωθούν οι δανειολήπτες ελβετικών φράγκων για την ανατίμηση του ελβετικού νομίσματος έναντι του ευρώ, θα πρέπει να ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Διότι η πρόταση αυτή, στην ουσία, καταργεί την έννοια του ρίσκου πάνω στην οποία θεμελιώνεται η οικονομία της αγοράς. Και καταργώντας την έννοια του ρίσκου στην ουσία καταργεί την έννοια της ατομικής υπευθυνότητας και κατ' επέκταση κάθε έννοια ηθικής.
Για να γίνω πιο ακριβής: Δεν καταργείται η έννοια του ρίσκου για όλες τις πληθυσμιακές ομάδες. Καταργείται για μια συγκεκριμένη ομάδα και καταργείται εν όψει εκλογών. Για μια λοιπόν ακόμη φορά η πολιτική αγορά υποκαθιστά την οικονομική αγορά. Το κριτήριο της παρέμβασης είναι η μεγιστοποίηση του πολιτικού οφέλους που μεταφράζεται φυσικά σε ψήφους. Για μια ακόμη φορά το κράτος θα βάλει τα χέρια του στις τσέπες όλων μας προκειμένου να αποζημιώσει μια ομάδα εκλεκτών του. Εδώ σε αυτό το snapshot μπορεί κανείς να δει σε μικρογραφία την πεμπτουσία του «αναδιανεμητικού κράτους» και την α λα Rawls «κοινωνική δικαιοσύνη».
Και, φυσικά, γιατί να σταματήσει το κράτος εδώ; Γιατί στο όνομα πάντα της «κοινωνικής δικαιοσύνης» να αποζημιώσει το κράτος μόνο αυτούς πού έχασαν από τη λανθασμένη απόφασή τους (που βαραίνει αποκλειστικά και μόνο τους ίδιους, αν είναι άνω των 18 ετών) να επενδύσουν σε ελβετικά φράγκα; Γιατί να μην αποζημιωθούν στο μέλλον όσοι ζημιωθούν από μία ανατίμηση του δολαρίου, του γουάν, της κορώνας, του γιεν, του ρουβλίου, του λεβ, της λίρας κ.λπ.; Και αν είναι εξίσου δίκαιο να αποζημιωθούν όλοι οι προαναφερθέντες τότε, προκειμένου να αποφευχθούν όλα αυτά τα άσκοπα κρατικά έξοδα, γιατί να μην καταργηθούν τα νομίσματα; Γιατί να μην επιστρέψουμε στην εμπράγματη οικονομία;
Το επιχείρημα του Χάγιεκ για τη σταδιακή διολίσθηση προς τον ολοκληρωτισμό και την κατάργηση της υπευθυνότητας στο όνομα της Κοινωνικής Δικαιοσύνης βρίσκει εδώ την πλήρη εφαρμογή του.
Φυσικά υπάρχουν στάδια...

Γιά ρίξτε μιά ματιά κι εδώ...

ΚΙ ΟΜΩΣ H ΙΔΕΑ ΤΗΣ «ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΕΥΡΩ» ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

B7d9SLZIEAAuFcO
Σάλο προκάλεσε η δήλωση της υποψήφιας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή ότι θα «κόψει» 100 δισ. ευρώ η χώρα αν τερματιστεί η ρευστότητα και αμέσως απάντησε ειρωνικά η Νέα Δημοκρατία. Από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ ανακοινώθηκαν τα εξής για την δήλωση της κας Μακρή: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει διά στόματος της υποψήφιας βουλευτού του Ραχήλ Μακρή ότι αν σταματήσει η ρευστότητα στην Ελλάδα, θα “κόψουν” μόνοι τους 100 δις ευρώ. Γιατί δεν “κόβουν” 300 δισ. για να μηδενίσουν και το χρέος;».
Από τη στιγμή όμως που σύμφωνα με τη ΝΔ, η δήλωση μιας υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί όλο τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε και η δήλωση ενός υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ εκπροσωπεί ολόκληρη τη ΝΔ. Σύμφωνα με αυτή τη λογική, την ερώτηση «Γιατί δεν “κόβουν” 300 δισ. για να μηδενίσουν και το χρέος;», η ΝΔ δεν θα έπρεπε να τη θέσει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στον εαυτό της, καθώς πρώτος ο υποψήφιος βουλευτής της, Γιώργιος Καισάριος, είχε αρθρογραφήσει στο capital.gr υποστηρίζοντας τη λύση της … εκτύπωσης ευρώ. Το άρθρο του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ μπορείτε να το διαβάσετε εδώ . Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ «Ναι, οι περιφερειακές τράπεζες μπορούν να τυπώσουν χρήμα υπό την πιο πάνω ερμηνεία. Το ανακαλύψαμε οι περισσότεροι από εμάς το 2010, όταν η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας τύπωσε ξεχωριστά από το ευρωσύστημα περίπου 80 δισ. ευρώ (αν θυμάμαι καλά). Αργότερα η ΤτΕ τύπωσε περίπου 110 δισ. ευρώ με τον ίδιο τρόπο. Έκανε χρήση αυτό που λέμε συναλλαγές ELA».
Το πράγμα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον, από τη στιγμή που ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ είχε γράψει την προηγούμενη ημέρα σε άλλο άρθρο του –μπορείτε να το διαβάσετε εδώ – το εξής: «Όσον αφορά το ρίσκο της κεντρικής τράπεζας κτλ, έχουμε πει σε προηγούμενο άρθρο ότι η κεντρική τράπεζα για πρακτικούς λόγους δεν μπορεί να πτωχεύσει. Αλλά ακόμα και να πτωχεύσει η ΤτΕ, big deal αγαπητέ αναγνώστη. Τυπώνει η ΤτΕ 300 δισ. ευρώ, στη συνέχεια της κάνουμε στάση πληρωμών (έστω αν δεν μας κοστίζει τίποτα) και στη συνέχεια πτωχεύει και ανοίγει την επόμενη μέρα με άλλο ΑΦΜ. Τα πράγματα είναι απλά».
Απλά τα πράγματα! Και αν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν διαβάζουν όσο θα έπρεπε τις θέσεις των άλλων, τουλάχιστον στη ΝΔ θα έπρεπε να διαβάζουν τις απόψεις των υποψηφίων βουλευτών τους, πριν σπεύσει ολόκληρη κυβέρνηση να εκτεθεί με τέτοιο τρόπο.
* Βρήκα το άρθρο του Γιώργου Καισάριου από τον χρήστης του twitter @andreasgr1971

"...Επίσης, καλό θα ήταν να μάθετε επιτέλους πως όλες οι γυναίκες είναι κυρίες. Όλες..."

Θα ζητήσει κάποιος συγγνώμη από την κυρία Ραχήλ Μακρή;..

undefined
pitsirikos.net

Χτες το απόγευμα, ήμουν με τον Σπύρο Γραμμένο και κάναμε ετοιμασίες για τη σημερινή του εμφάνιση στο Passport στον Πειραιά. Όταν το...
βράδυ επέστρεψα στο σπίτι, διαπίστωσα πως διάφοροι με κατηγορούσαν και με έβριζαν επειδή η Ραχήλ Μακρή είχε κάνει μια δήλωση -που την θεωρούσαν απαράδεκτη- και εγώ πριν έξι μέρες είχα γράψει στο Twitter «Βλέποντας ποιοι γλίτσες βρίζουν την Ραχήλ Μακρή, την έχω συμπαθήσει πάρα πολύ». Αλλά τι δήλωση έκανε η Ραχήλ Μακρή;
Η κυρία Ραχήλ Μακρή, υποψήφια βουλευτής Κοζάνης με τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου «τι θα κάνετε αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κλείσει την στρόφιγγα της ρευστότητας», είπε ότι θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και, αν χρειαστεί, «θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι 100 δισ. ευρώ».
Αμέσως όλοι έπεσαν να φάνε την Ραχήλ Μακρή.
Κανείς δεν έκανε τον κόπο να κάνει πρώτα μια αναζήτηση σε αυτό το πράγμα που έχει μπροστά του -και ονομάζεται «υπολογιστής»-, για να διαπιστώσει αν αυτό που είπε η Ραχήλ Μακρή μπορεί να γίνει ή όχι.
Αν το είχε κάνει, θα διαπίστωνε πως η Ραχήλ Μακρή είπε κάτι το οποίο προβλέπεται για κάθε χώρα, και το είχε κάνει η Ιρλανδία το 2011.
Το 2011, η Ιρλανδία είχε τυπώσει λογιστικά 51 δισεκατομμύρια ευρώ, για να ενισχύσει τη ρευστότητα των τραπεζών της.
Μάλιστα, τότε είχε γίνει μεγάλο θέμα και στην Ελλάδα -με την απόφαση της ιρλανδικής κυβέρνησης να τυπώσει χρήμα-, αλλά γρήγορα ξεχάστηκε γιατί οι ραγιάδες έπρεπε να γίνουν πειραματόζωα και τα ελληνικά ΜΜΕ τους βομβάρδιζαν με ψευδείς ειδήσεις.
Όλοι λοιπόν την έπεσαν στη Ραχήλ Μακρή.
Καλά, είναι λογικό να δεχτεί επίθεση η Ραχήλ Μακρή από την επικοινωνιακή ομάδα του ακροδεξιού Αντώνη Σαμαρά αλλά επίθεση της έκαναν ακόμα και οι συριζαίοι, οι οποίοι αναπαρήγαγαν κατά λέξη τα όσα έγραφαν οι ακροδεξιοί.
Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω συριζαίους, αριστερούς, κεντροαριστερούς, δεξιούς δημοκράτες και αναρχικούς να πέφτουν στη λούμπα της ακροδεξιάς προπαγάνδας και να την καταπίνουν αμάσητη. Το παθαίνουν συνέχεια. Κατά τ” άλλα, όλοι αυτοί νομίζουν ότι είναι πάρα πολύ έξυπνοι. Ναι, βέβαια.
Θα ήθελα να ενημερώσω διάφορους τύπους που νομίζουν πως είναι αριστεροί αλλά συμπεριφέρονται σαν ακροδεξιοί Ταλιμπάν πως ποτέ δεν είναι αργά να ζητήσουν συγγνώμη από την Ραχήλ Μακρή για τις χυδαιότητες που έγραψαν εναντίον της.
Επίσης, καλό θα ήταν να μάθετε επιτέλους πως όλες οι γυναίκες είναι κυρίες. Όλες.
Αυτό θα σας βοηθήσει και στην προσωπική σας ζωή.
(Επειδή διαβάζουν και χαζοί, την κυρία Ραχήλ Μακρή δεν την γνωρίζω προσωπικά.)
(Και μια πάρα πολύ ταπεινή προτροπή: προσπαθήστε να σκέφτεστε με το δικό σας μυαλό. Με το δικό σας, όχι των άλλων.)...

Κάκιστη συνέντευξη…


undefined
Η Χούκλη δεν τον διέκοψε ούτε μία φορά (σε αντίθεση με το όργιο διακοπών και παρεμβάσεων, που έκανε - τη συμβολή ΠΕΛΕΚΗ – στην περίπτωση Παπανδρέου) κι άφηνε τον Καρατζαφέρη να λέει ότι θέλει…
Αυτό δεν ήταν συνέντευξη. Δημόσιες σχέσεις στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ήταν. Καμία διακοπή, καμία επεξηγηματική ερώτηση και καμία απορία, ιδιαιτέρως στην υπόθεση της μίζας στα εξοπλιστικά.
Ο Καρατζαφέρης το χαρακτήρισε σκευωρία. Και η παρουσιάστρια του ΑΝΤ1 το κατάπιε με απίστευτη ευκολία και προθυμία.
Δεν παρενέβη – που…
ως δημοσιογράφος όφειλε να το κάνει – όταν ο Καρατζαφέρης της είπε «εγώ δεν είμαι Μπαλτάκος και θα ‘ξηγηθούμε (καθαρή απειλή) με πολλούς, μετά τις εκλογές».

Ακούγοντας όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά περί σκευωριών και απειλών, που διατύπωνε ο Καρατζαφέρης, περιορίστηκε να τον ρωτήσει «αν πιστεύει ότι το κόμμα του, θα μπει στην Βουλή».
Φοβερό. Τον στρίμωξε!..

Μύκονος - Άνδρος : Γιά τήν υπόθεση τών πολυτελών αυθαιρέτων...

 Παραπέμπονται σε δίκη 16 άτομα

ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΑΤΖΑΣ  
 Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στέλνει ο αντιεισαγγελέας Εφετών Αιγαίου ξενοδόχους, πολεοδόμους και μηχανικούς για τη σκανδαλώδη υπόθεση με τα πολυτελή αυθαίρετα ξενοδοχεία και παραθεριστικά συγκροτήματα της Μυκόνου και της Ανδρου, η οποία ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο με δεκάδες εκατ. ευρώ.
Ο αντιεισαγγελέας Εφετών, Γιώργος Οικονόμου, με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ζητεί την παραπομπή στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου 16 προσώπων. Εκτός από τον πρώην προϊστάμενο της Πολεοδομίας Σύρου, Δημήτρη Μπουντούρη, που είναι ήδη προφυλακισμένος από το περασμένο καλοκαίρι, ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή τού τότε αναπληρωτή προϊσταμένου του πολεοδομικού γραφείου, των συζύγων και των τέκνων τους, ενός ιδιοκτήτη γνωστών μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, δύο ιδιοκτητών πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών, τεσσάρων μηχανικών και ενός ακόμη υπαλλήλου της πολεοδομίας. Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, οι 16 πρέπει να οδηγηθούν σε δίκη για τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, της εκβίασης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης. Αναμένεται πλέον η έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου.
Από τη μακρόχρονη δικαστική έρευνα προέκυψε ότι κατά τη χρονική περίοδο 1990-2010, το κύκλωμα που είχε στηθεί στην πολεοδομία Σύρου εξέδιδε και αναθεωρούσε οικοδομικές άδειες για αυθαίρετα, δεν εισέπραττε πρόστιμα για βεβαιωμένες πολεοδομικές παραβάσεις, ενώ εκμεταλλευόμενο τον νόμο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων επιχείρησε να τα νομιμοποιήσει, χωρίς όμως να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Η έρευνα επίσης έδειξε ότι οι πρώην προϊστάμενοι της πολεοδομίας, όλο αυτό το διάστημα, έγιναν αποδέκτες εμβασμάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους από ξενοδόχους, τεχνικές εταιρείες ή μηχανικούς, ακόμη και από τη δημοτική αρχή της Μυκόνου, για να ανεγερθούν ή να νομιμοποιηθούν πολυτελή αυθαίρετα. Τα χρήματα αυτά, στη συνέχεια, τα επένδυσαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους σε αγορές ακινήτων. Τα ποσά που βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, όπως και το σύνολο της ιδιωτικής τους περιουσίας δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

18 Οκτωβρίου η δίκη
Πρόκειται για μια υπόθεση διαφθοράς ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο λειτουργούσε επί χρόνια η οικοδομική δραστηριότητα στις Κυκλάδες. Το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται πριν από πέντε χρόνια, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τα ανείσπρακτα τέλη παρεπιδημούντων στον Δήμο Μυκόνου. Για την εν λόγω υπόθεση κατηγορούνται για το αδίκημα της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου οι πρώην δήμαρχοι Μυκόνου Αθ. Κουσαθανάς-Μέγας και Χρήστος Βερώνης. Η εκδίκαση της υπόθεσής τους, έπειτα από δύο αναβολές, ορίστηκε για τις 18 Οκτωβρίου.
Τον Μάιο του 2011 ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στην Ολομέλεια Εφετών Αιγαίου περαιτέρω έρευνα, καθώς διαφάνηκε ότι η ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο από τα αδικήματα που φέρονται να διέπραξαν οι κρατικοί υπάλληλοι ήταν αρκετών εκατ. ευρώ.

έντυπη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"