Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Τό επίκαιρο σκίτσο του...

                                                                ...Δημήτρη Χαντζόπουλου
                                                                                            (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 25/3/2018)

Κρεμλίνο: Πρόκληση που θα αντιμετωπιστεί...

...οι βρετανικές κατηγορίες για την υπόθεση Σκριπάλ...
Η Ρωσία θεωρεί ότι οι κατηγορίες της Βρετανίας ότι η Μόσχα βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στην πόλη Σάλσμπερι της Αγγλίας «είναι μία πρόκληση η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας στο δίκτυο NTV.
Η Μόσχα αρνήθηκε ότι είναι υπεύθυνη για την επίθεση, στις 4 Μαρτίου, εναντίον του Σκριπάλ και της κόρης του, με τη χρήση ενός νευροπαραλυτικού παράγοντα.
Η Βρετανία απέλασε 23 Ρώσους και η Μόσχα απάντησε διατάζοντας την απέλαση του ίδιου αριθμού Βρετανών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Sputnik

Grand Prix Αυστραλίας: η Ferrari έκανε τό 1-3...!

Σούζα το αλογάκι με Φέτελ στην Αυστραλία...
Σε ιταλική υπόθεση εξελίχθηκε το πρώτο Grand Prix της Formula 1 για το 2018.
Και αυτό γιατί η Ferari κατάφερε να θριαμβεύσει και να κάνει το 1-3 ξεκινώντας ιδανικά τη σεζόν.
Βασικός υπεύθυνος για αυτό ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος κατάφερε να κυριαρχήσει του Λιούις Χάμιλτον και να αντικρίσει πρώτος την καρό σημαία στον αγώνα της Αυστραλίας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Βρετανό. Τον βάθρο συμπλήρωσε ο έτερος οδηγός της Ferrari, Κίμι Ράικονεν.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Χάμιλτον να εκκινεί από την πρώτη θέση...

Συνελήφθη ο Κάρλες Πουτζντεμόν...

Κρατείται στη Γερμανία...

Στα σύνορα με τη Δανία συνέλαβε η γερμανική αστυνομία τον πρώην πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα εκπρόσωπο του κόμματός του. Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τον δικηγόρο του, ο Πουτζντεμόν κρατείται στη Γερμανία. Ο δικηγόρος του Καταλανού πρώην προέδρου δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πού ακριβώς κρατείται ο Πουτζντεμόν. Σε βάρος του πρώην επικεφαλής της Καταλονίας εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, που είχε εκδώσει η Ισπανία. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πουτζντεμόν μπήκε στην Γερμανία από το έδαφος της Δανίας και αφότου εγκατέλειψε τη Φινλανδία, την Παρασκευή, προκειμένου να μη συλληφθεί και εκδοθεί στην Ισπανία.

Ο Πουτζντεμόν βρίσκεται αντιμέτωπος με 25ετή κάθειρξη αν δικαστεί στην Ισπανία, αφού κατηγορείται για στασιασμό και τη διοργάνωση του παράνομου - όπως χαρακτηρίζεται από την Μαδρίτη- δημοψηφίσματος για την μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

newsbeast.gr

Οι 21 κανονιοβολισμοί από τον Λυκαβηττό...

...για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (ΦΩΤΟ)...
  Με τις 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και την παιάνιση του εωθινού από τις φιλαρμονικές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας  ξεκίνησαν στην Αθήνα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.   

   Στις 8 το πρωί έγινε η επίσημη έπαρση της σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στις 10.00 τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αθηνών ενώ ταυτόχρονα εκτελούντο 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.   

   Στις 19:41 θα εκτελεσθούν επίσης 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και την ίδια ώρα θα γίνει η επίσημη υποστολή της σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
ΔΕΙΤΕ στή συνέχεια τίς ΦΩΤΟ :

Όσα δεν μας έμαθε το σχολείο για την Επανάσταση ...

...του 1821...

Σχεδόν 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, και ενώ οι ερευνητές της ιστορίας έχουν καταφέρει να φωτίσουν με τεκμήρια πολλά από τα μέχρι πρότινος "σκοτεινά" γεγονότα εκείνης της περιόδου, δυστυχώς, πολλοί αρέσκονται ακόμη και σήμερα στην αναπαραγωγή μύθων, στερεοτύπων και συναισθηματικά φορτισμένων ιστοριών που δημιουργήθηκαν (και μάλλον ορθά θα έλεγε κανείς) για να διαμορφώσουν και να στηρίξουν την εθνική συνείδηση σε ένα νεοσύστατο κράτος.

Η ανάγκη αυτή σήμερα δεν υπάρχει, για αυτό, και πρέπει να στραφούμε στην αναζήτηση της αλήθειας. Βέβαια, η αναπαραγωγή μύθων είναι μάλλον βέβαιο ότι θα συνεχιστεί είτε από αμάθεια, είτε από αφέλεια, είτε σκόπιμα προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών πολιτικών και ιδεολογικών σκοπιμοτήτων.

Το NEWS247, με αφορμή της επέτειο της 25ης Μαρτίου, επικοινώνησε με την Καθηγήτρια Ιστορίας κα. Μαρία Ευθυμίου προσπαθώντας να μάθει μερικές από τις ιστορικές αλήθειες της Επανάστασης που εδώ και χρόνια διδάσκει τους φοιτητές της στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά στα σχολικά βιβλία της Μέσης Εκπαίδευσης περνάνε στα ψιλά. Σημαντική είναι η ανάλυση για την πιο "μαύρη σελίδα" της Επανάστασης και το πώς καθόρισε την έκβαση του αγώνα. Αλλά ας ξεκινήσουμε από τα απλά.

Τι έγινε στις 25 Μαρτίου του 1821;

Ο κακός δαίμονας του νεομητσοτακισμού...

Βαγγέλης Αντώναρος: Ο κακός δαίμονας του νεομητσοτακισμού
του Γ. Λακόπουλου
Δεν ήταν καλή ιδέα να διαγράψει -όπως διέγραψε- ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Βαγγέλη Αντώναρο από  μέλος της ΝΔ- ιδιότητα που είχε προτού προσχωρήσει στο κόμμα ο πατέρας Μητσοτάκης. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, έτσι κι αλλιώς εκτός ενεργού πολιτικής και απελευθερωμένος πλέον, όχι μόνο δεν αποθαρρύνθηκε, αλλά αναβάθμισε τις παρενοχλήσεις του στον εφαρμοσμένο νεομητσοτακισκό και ιδιαίτερα στις  σιρμαγιές του με τους υπερδεξιούς της ΝΔ, γηγενείς και μουσαφιραίους. Αν ως τώρα ήταν ο κακός δαίμονας του νεομητσοτακισμού, εφεξής είναι ο εκφραστής της ευρύτερης απογοήτευσης στους κόλπους της συντηρητικής παράταξης, για το σημερινό μοντέλο ηγεσίας.
Μέχρι πρόσφατα πολλοί απέδιδαν τις διαδικτυακές παρεμβάσεις του Αντώναρου σε επίνευση Καραμανλή. Το έλεγαν κυρίως άνθρωποι του  Αντώνη Σαμαρά ο οποίος αποδίδει στον Καραμανλή οτιδήποτε του συμβαίνει- ενώ την ουσία απλώς τον ενοχλεί η ύπαρξή του: χωρίς αυτόν θα είχε κάνει τον Κυριάκο κομπολόι. Όχι πως ο Καραμανλής υπερασπίζεται τον αδελφό της Ντόρας. Αλλά...