Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Η αναθεωρημένη τακτική : "Στρίβειν διά τής γραβάτας τού Τσίπρα"... σέ σκίτσο...

                                                                                                                                                                     ...τού ΚΥΡ

Κυριάκο μου, Αλέξη μου... (ΒΙΝΤΕΟ...)

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θα τα πούμε στην Βουλή - Ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια
Περίπου μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Στον...
διάλογο μπροστά στις κάμερες ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι τα περί της οικονομίας θα συζητηθούν στη Βουλή: «Να τα πούμε κατ' ιδίαν, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε και στη Βουλή. Ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια». Ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι «είναι καλό να συζητούνται κάποια πράγματα κατ' ιδίαν, ειδικά ευαίσθητα θέματα όπως αυτά της διαπραγμάτευσης, αν και ζούμε στην εποχή της επικοινωνίας και όλα μεταδίδονται αμέσως».

Με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός έκλεισε τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους ενημερώνει για τις αποφάσεις του Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει της διάσκεψης στην Ελβετία.

Στις 15:00 ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, για τα συγκεκριμένα ζητήματα. 

Δειτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Τό φοροδοτικό σκίτσο...

               ...τού Αρκά

Δεσμεύεται η περιουσία του Φώτη Μπόμπολα...

Δεσμεύεται η περιουσία του Φώτη Μπόμπολα
Τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα διέταξε ο...
εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, Παναγιώτης Αθανασίου.

Η εντολή δόθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου πλούτου καθώς στο πλαίσιο της έρευνας για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή, σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψαν, για διάφορα έτη, αναντιστοιχίες ύψους περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, τα στοιχεία θα διαβιβαστούν από το ΚΕΦΟΜΕΠ στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος θα τα αξιολογήσει και θα αποφασίσει αν θα ασκήσει διώξεις.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απιστία και ηθική αυτουργία στην πράξη σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος στελεχών τραπεζών και του επιχειρηματία Γιώργου Μπόμπολα για τα δάνεια του ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ. 

Η έρευνα έχει ανατεθεί στην ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη.

 

Πάνω από 200 νεκροί στον πύργο που λαμπάδιασε στο Λονδίνο – Απίστευτα ψέματα των ΜΜΕ

Ρεπορτάζ του Enimerosi24: Έχει συγκεντρωθεί βοήθεια και δεν υπάρχουν επιζώντες να την παραλάβουν!
φωτο από το σημείο στις 06.30 το επόμενο πρωί…
Bλέπετε πόσοι ίδιοι πύργοι – εν δυνάμει «μπουρλότα» υπάρχουν στην περιοχή…
Σε σκάνδαλο μεγατόνων εξελίσσεται η τραγωδία στο Λονδίνο με τον φλεγόμενο πύργο Γκρένφελ… κι αυτό διότι τα ψέματα των ΜΜΕ έκαναν και σε αυτήν την περίπτωση το θαύμα τους «εξαφανίζοντας» νεκρούς και αποσιωπώντας εγκληματικές παραλείψεις της κυβέρνησης! Συνεργάτης του Enimerosi24 που ζει στην περιοχή μάς μεταφέρει πληροφορίες, που δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα, σε μια προσπάθεια των media να προστατεύσουν συγκεκριμένα συμφέροντα και πρόσωπα.
Και ενώ η εικόνα που έχουμε από τα διεθνή Μέσα κάνουν λόγο για περίπου 80 νεκρούς (μόλις χθες Δευτέρα αύξησαν τον αριθμό), η πραγματικότητα είναι ότι τα θύματα είναι πολλά περισσότερα! Υπολογίζεται ότι μέχρι αυτή την ώρα οι νεκροί μπορεί να ξεπερνούν τους 200 με 250! Μάλιστα αν σκεφτεί κανείς ότι ο πύργος είχε 120 διαμερίσματα και πρόκειται για εργατικές κατοικίες με στοιβαγμένους ανθρώπους ο παραπάνω αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί σημαντικά!

Σημειώνεται ότι ο συνεργάτης του site που μας μεταφέρει τον παλμό στην περιοχή μετά την ανείπωτη τραγωδία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι την πρώτη ημέρα που βγήκαν και έλεγαν για τόσο λίγους νεκρούς, οι γείτονες και φίλοι των άτυχων ανθρώπων ήταν στα κάγκελα! Διότι όπως έλεγαν, ήταν αδιανόητο να μιλάνε για τόσο μικρό αριθμό σε ένα τέτοιο κτίριο που κυκλώθηκε στις φλόγες μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα! Συγκεκριμένα μας αποκαλύπτει ότι πολλοί ένοικοι του μοιραίου πύργου φίλοι τους δεν είναι καν δηλωμένοι ούτε στις λίστες αγνοουμένων ούτε στις λίστες νεκρών! Ενώ η πιο συγκλονιστική λεπτομέρεια που μας μετέφερε ήταν ότι οι κάτοικοι έχουν συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης για τους επιζώντες και δεν υπάρχει κανείς να τα παραλάβει!...

Ο πόλεμος της μνήμης δεν τελειώνει ποτέ

Παντελής Μπουκάλας
Νιώθω εξαιρετικά αμήχανος που μιλάω για την αντίσταση και το τεράστιο κόστος του έρωτα για την ελευθερία μπροστά σε ανθρώπους που δαπάνησαν για μας τη ζωή τους και την ψυχή τους - χωρίς να τους το αναγνωρίσει, στον πρέποντα καιρό ή αργότερα, και στις περισσότερες περιπτώσεις, ο γείτονας, ο ψιλικατζής τους, ο εργοδότης τους (όταν έβρισκαν), κάμποσοι από τους φίλους ή και τους συγγενείς τους, και μάλλον πολλοί από τους συναδέλφους τους. Σίγουρα δεν έπραξαν ό,τι έπραξαν και δεν δαπάνησαν ό,τι πολύτιμο δαπάνησαν επιζητώντας αυτήν την αναγνώριση. Δεν ήταν αυτός ο τρόπος τους, το ήθος τους.

Επίσης σίγουρο είναι όμως πως όσοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν από τους χουντικούς, χάνοντας χρόνο ψυχής που ποτέ δεν ανακτάται, όταν είδαν στη μεταπολίτευση αρκετούς από τους θύτες τους να στολίζουν τους καταλόγους των ευπατριδών, να σταδιοδρομούν και να θριαμβεύουν, ενώ οι ίδιοι έπρεπε να ξαναπιάσουν τη ζωή τους από την αρχή, από το μηδέν, θα ένιωσαν  την αθεράπευτη πίκρα της ριζικής διάψευσης. Την ίδια ακριβώς που ένιωσαν και όσοι πολέμησαν κατά των Γερμανών, κι ύστερα η ελευθερωμένη πατρίδα τους τούς ξαπόστειλε με συνοπτικές διαδικασίες εις τόπους αναψύξεως, εκτελώντας τους, ή εις νήσους ανανήψεως, και μάλιστα παρθενώνειας, όπως η Μακρόνησος. Και ξανάδωσε η μητρίδα αυτή τα κλειδιά και τα ηνία όχι μόνο σε απόντες από τον αγώνα αλλά και σε δωσίλογους, μαυραγορίτες, και λοιπές ψυχές μαραγκιασμένες. 


* Aπό την ομιλία στην παρουσίαση του βιβλίου του Στέλιου Κούλογλου “Μαρτυρίες για τη δικτατορία και την αντίσταση”

 Ολόκληρη η ομιλία του Παντελή Μπουκάλα : ΕΔΩ

Χουντολιβανίσματα...

Κύριε Στάθη Καλύβα πείτε μας κι άλλα...
...για το πόσο σωτήρια ήταν η χούντα...

Το τελευταίο άρθρο του Στάθη Καλύβα, καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Yale όπως ο ίδιος σημειώνει στον τίτλο του, είναι ένας αληθινός ύμνος προς τη δικτατορία του '67. Και δημοσιεύτηκε φυσικά στην Καθημερινή, αλλά θα μπορούσε και στην Ελεύθερη Ώρα χωρίς να αλλάξει ούτε λέξη.
Σας παραθέτω μερικά μικρά αποσπάσματα και τα συμπεράσματα δικά σας. Ο λόγος του Καλύβα ως γνωστόν αποτελεί ευαγγέλιο για τους νεοδεξιούς.
Και δεν μας κάνει εντύπωση πια η Καθημερινή. Το τελευταίο διάστημα έχει δημοσιεύσει.. διάφορα φιλοχουντικά κείμενα. Θα τρίζουν τα κόκαλα της Ελένης Βλάχου.
1) Οι πραξικοπηματίες συνέβαλαν τελικά στον πλήρη εκδημοκρατισμό της Δεξιάς και διαμέσου αυτής και της χώρας. Δίχως τον Απρίλιο του ’67 δεν θα είχε υπάρξει ο Ιούλιος του ’74.
2) Αν και επιχείρησαν να κρατήσουν την κοινωνία στάσιμη, να την παγώσουν δηλαδή, συνέβαλαν τελικά με έμμεσο τρόπο στο ραγδαίο αξιακό και πολιτισμικό εκσυγχρονισμό της (σ.σ. οι χουντικοί εννοεί, Παπαδόπουλος, Παττακός κτλ).
3) Ο ομαλός εκδημοκρατισμός ήταν ανέφικτος την εποχή εκείνη για μια σειρά λόγων και, επομένως, το πραξικόπημα ήταν αναπόφευκτο, αλλά επίσης συνιστούσε εκ των πραγμάτων τον πιο πιθανό δρόμο προς τη δημοκρατία.
4) Δεν υπάρχουν ασφαλείς δείκτες για να μετρηθεί, όμως αρκετοί αντικειμενικοί παρατηρητές της εποχής κάνουν λόγο για μια επιφανειακή μεν αλλά πλατιά αποδοχή της Δικτατορίας.
5) Η δικτατορία ταυτίστηκε με μια εποχή μεγάλης οικονομικής ανόδου και αισιοδοξίας, με την κορύφωση ουσιαστικά του μεταπολεμικού ελληνικού οικονομικού θαύματος. Η χώρα αστικοποιήθηκε, η οικοδομική δραστηριότητα γνώρισε δόξες, το οδικό δίκτυο επεκτάθηκε, ο εξηλεκτρισμός της χώρας ολοκληρώθηκε και πραγματοποιήθηκαν μεγάλης κλίμακας ξένες επενδύσεις.
6) Πολλές τέχνες άνθησαν και η νεολαία προσέγγισε μαζικά τα δυτικά πρότυπα διασκέδασης, κατανάλωσης και ζωής. Η κοινωνία του 1974 μικρή σχέση είχε με αυτή του 1964.
7) Η δικτατορία επιτάχυνε τη διαδικασία κοινωνικού εκσυγχρονισμού γνωρίζοντας πως η αποδοχή της εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική ανάπτυξη και ενισχύοντας την τάση των ανθρώπων για αναζήτηση της ευτυχίας στην ιδιωτική σφαίρα.
8) Η δικτατορία ξεπεράστηκε εύκολα και γρήγορα. Ισως γιατί υπήρξε ένα μικρό διάλειμμα δίχως μεγάλη σημασία.
Ειδικά για αυτό το τελευταίο ο κ.Καλύβας ξεχνάει νεκρούς, εξόριστους, φυλακισθέντες, κυνηγημένους, λογοκρισίες κ.ο.κ. Τι ήταν άλλωστε η χούντα; Ένα «μικρό διάλειμμα δίχως μεγάλη σημασία»...

 Δημήτρης Κανελλόπουλος (efsyn) 




Yποδύονται τούς "φιλελεύθερους"...

Ως πότε;..
Ως πότε θα ανεχόμαστε την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς; Να θέλει η μεγαλύτερη αστική εφημερίδα της χώρας, η Καθημερινή, να υμνήσει τη Χούντα και να το κάνει έμμεσα και σιβυλλικά, κρυπτόμενη πίσω από πολιτικά ορθές φράσεις όπως: οι πραξικοπηματίες συνέβαλαν στον πλήρη εκδημοκρατισμό της χώρας και στον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας, είχαν πλατιά λαϊκή αποδοχή και έφεραν μεγάλη οικονομική άνοδο και ευτυχία στους ανθρώπους.
Και αυτά από τον (εικονιζόμενο) Στάθη Καλύβα, διάσημο φιλελεύθερο. Πες ρε άνθρωπε την αλήθεια, ότι η Επταετία ήταν μία εθνοσωτήριος επανάσταση που έσωσε τη χώρα από τους.. κομμουνιστές και τις ξεβράκωτες μνησίκακες μάζες που φθονούσαν την περιουσία των καθώς πρέπει ανθρώπων, των κληρονόμων των μαυραγοριτών και των Ταγμάτων Ασφαλείας.
Ως πότε θα αυτολογοκρινόμαστε για να μη στενοχωρήσουμε τα ορφανά του Βελουχιώτη και του Ζαχαριάδη;

- από το facebook του Δημήτρη Τσίρκα