Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Nέος ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ

Το βιογραφικό του νέου ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα του νέου ειδικού γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) Σταύρου Θωμαδάκη έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
Ο κ. Σταύρος Θωμαδάκης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρετεί στο υπουργείο Οικονομικών από το 1984.
Έχει υπηρετήσει σε διάφορες υπηρεσίες του υπουργείου,  μεταξύ των οποίων η Κ.Υ. (ΚΒΣ περίπου 5 έτη) και η ΥΠ.Ε.Δ.Α. Από το Νοέμβριο 1996 συμμετείχε στην ομάδα δημιουργίας του Σ.Δ.Ο.Ε., στο οποίο και υπηρέτησε από την έναρξη λειτουργίας του τον Απρίλιο 1997 έως και τον Απρίλιο 2012 που μετατάχθηκε από τον κλάδο των Εφοριακών στον κλάδο των Οικονομικών Επιθεωρητών.
Στην Οικονομική Επιθεώρηση τοποθετήθηκε αρχικά στην Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης Αθηνών και τον Φεβρουάριο 2013 μετακινήθηκε  στη Διεύθυνση Επιθεώρησης Υπηρεσιών.
Από τον Μάιο 2014, ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), έως και το Δεκέμβριο 2016, εκτελούσε χρέη αναπληρωτή προϊστάμενου Διεύθυνσης και στη συνέχεια τοποθετήθηκε προϊστάμενος Διεύθυνσης της υπηρεσίας. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συμβουλίων, επιτροπών και ομάδων εργασίας σε θέματα καταπολέμησης  φοροδιαφυγής/αποφυγής.
H τελετή παράδοσης - παραλαβής στον κ. Θωμαδάκη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στα κεντρικά γραφεία του ΣΔΟΕ. 

03 Φεβρουαρίου 2017
naftemporiki.gr

Μάλτα, Σύνοδος κορυφής: Πυρ ομαδόν των ευρωπαίων ηγετών κατά Τραμπ


Τις ανησυχίες τους για τις αποφάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασαν οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στη Βαλέτα της Μάλτας, σημειώνοντας ωστόσο πως είναι αναγκαίο οι Βρυξέλλες να συνεργαστούν με την Ουάσινγκτον. Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ με τη δημιουργία ακόμη και του δικού της νομισματικού ταμείου.Ο Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε την ΕΕ ως τη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του πλανήτη που θα πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. «Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ πρέπει να μας κάνει να είμαστε σκεπτικοί για το πως θα προωθήσουμε καλύτερα τις κοινές μας προοπτικές ως χώρες - μέλη της ΕΕ», δήλωσε και έκανε λόγο για «αυτοοργάνωση της Ευρώπης που πρέπει να γίνει κύρια του εαυτού της».
Ο πρόεδρος της Γαλλίας δεν έκρυψε πως υπήρξαν διαφωνίες...

Το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου...

                                                                                                 ...στήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (03.02.17)

Eίδες η Μάλτα!...

 Τσίπρας - Μέρκελ συμφώνησαν να κλείσει η αξιολόγηση το Φεβρουάριο
Να παρθούν πρωτοβουλίες, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση εντός Φεβρουαρίου συμφώνησαν ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ, στη συνάντηση που είχαν σήμερα, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής στη Μάλτα. 
Στη συνάντηση των δύο ηγετών σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καγκελάριος ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις συνομιλίες της με την τουρκική ηγεσία, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, το προσφυγικό και το Κυπριακό.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την προσήλωσή του στις συνομιλίες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό και στη σημασία της εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και ότι προκλητικές διεκδικήσεις και ενέργειές της στο Αιγαίο υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ειρήνη και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.
Ως προς το οικονομικό πρόγραμμα συμφωνήθηκε ότι πρέπει ληφθούν άμεσα αναγκαίες πρωτοβουλίες για να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο.

Σαφές προβάδισμα Σουλτς έναντι της Μέρκελ...

Δημοσκόπηση για το ARD...
Δημοσκόπηση για το ARD: Σαφές προβάδισμα Σουλτς έναντι της Μέρκελ με 16 μονάδες
Το 50% των ψηφοφόρων θα ψήφιζε Μ. Σουλτς και μόλις το 34%  Ανγκελα Μέρκελ δείχνει δημοσκόπηση για λογαριασμό του ARD. Στη Γερμανία πνέει αέρας αλλαγής, όμως μια νίκη του SPD στις εκλογές θα είναι κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση.

H υποψηφιότητα του πρώην προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς για την καγκελαρία εκτοξεύει τα ποσοστά των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στις δημοσκοπήσεις. Το πολιτικό βαρόμετρο του πρώτου προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης ARD δείχνει ότι στην πρόθεση ψήφου το SPD καταγράφει άλμα οκτώ μονάδων σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα, φτάνοντας το 28%. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που λαμβάνουν οι Σοσιαλδημοκράτες κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περιόδο. Την ίδια στιγμή απώλειες καταγράφουν οι Χριστιανοδημοκράτες / Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU), οι οποίοι σε σχέση με τον περασμένο μήνα πέφτουν κατά τρεις μονάδες στο 34%.

Το σημαντικότερο στοιχείο που προκύπτει ωστόσο από την δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Infratest Dimap είναι ότι...

«Παίζουμε με τη φωτιά»... Το άρθρο της Αντζελίνας Τζολί κατά του Τραμπ...

«Παίζουμε με τη φωτιά»...


Η Αντζελίνα Τζολί έγραψε ένα συγκλονιστικό άρθρο στους "New York Times", με αφορμή το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ για την...

προσωρινή απαγόρευση εισόδου στο έδαφος των ΗΠΑ των πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών.

Στο άρθρο της, η πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τονίζει ότι «οι Αμερικανοί έχουν χύσει αίμα για να υπερασπιστούν την ιδέα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα υπερβαίνουν τον πολιτισμό, τη γεωγραφία, την εθνικότητα και τη θρησκεία». 

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός προσθέτει ότι ως μητέρα έξι παιδιών που «όλα τους γεννήθηκαν σε ξένες χώρες και είναι περήφανα που είναι Αμερικανοί πολίτες» πιστεύει στην ανάγκη για την ασφάλεια του κράτους αλλά οι αποφάσεις πρέπει να «βασίζονται σε στοιχεία και όχι στον φόβο».

Διαβάστε όλο το άρθρο της Τζολί στους New York Times

To πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου


Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους



Οι δέκα πιο σημαντικες ειδήσεις της ημέρας με μια ματιά.
1. Ένα «όχι» κι ένα «ναι» υπό όρους από τον Αλέξη Τσίπρα. Οι εκλογές απορρίφθηκαν, και δη με την επίκληση του κινδύνου των «χρήσιμων ηλιθίων», ο στόχος για συμφωνία με τους πιστωτές επαναβεβαιώθηκε με τη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξουν «υπαναχωρήσεις αρχών», και τα διαπραγματευτικά όπλα προσδιορίστηκαν αφ’ ενός στο μαξιλάρι της υπεραπόδοσης της οικονομίας και, αφ’ ετέρου, στη συμμαχία με τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής αντί - λιτότητας. Στο μεταξύ με τη ΝΔ να αφήνει αιχμές για περί «διάστασης» μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε ότι «μεταξύ Τσίπρα - Τσακαλώτου υπάρχει στενότατη συνεργασία και πολιτική και ιδεολογική συναντίληψη για τον χειρισμό όλων των ζητημάτων». Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών έβαλαε δε φρένο στη δημόσια συζήτηση περί ελληνικών ευθυνών για την καθυστέρηση της αξιολόγησης.
2. Η μακρά, πικρή και… τραπεζικά αμαρτωλή ιστορία του «Κήρυκα Χανίων» ξετυλίχτηκε σε όλη της την έκταση χθες το βράδυ στη Βουλή, μέσα από τα - αναπάντητα - ερωτήματα που έθεσε ο πρωθυπουργός στον Κυριάκο Μητσοτάκη και, κυρίως, μέσα από τα στοιχεία τόσο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια όσο και του πορίσματος της Τράπεζας της Ελλάδος.
3. Τον Μάιο του 2007 η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν, Πηνελόπη, δήλωνε ρητά σε Βρετανούς δημοσιογράφους ότι «ποτέ δεν ήταν βοηθός του ούτε απασχολήθηκε ποτέ στο επικοινωνιακό του επιτελείο». Το βίντεο καίει σήμερα τον σύζυγο της.
4. Σε ένα πρωτοφανές και άγριο περιστατικό, μπράβοι της προέδρου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, επιτίθενται και χτυπούν δημοσιογράφο που προσπαθεί να κάνει της κάνει μια ερώτηση.
5. Με αφορμή τη ρίψη στεφάνου στα Ίμια από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, του συνέστησε σωφροσύνη και να μην προκαλεί καθώς μπορεί να υπάρξει ένα «ανεπιθύμητο ατύχημα», που δεν θα μπορεί να διορθωθεί.
6. Οι απειλές της Χρυσής Αυγής δεν πέρασαν και 20 προσφυγόπουλα από το κέντρο φιλοξενίας Σχιστού, πέρασαν τελικά την πύλη του 1ου Δημοτικού Σχολείου στο Ικόνιο Περάματος. Είναι το σχολείο στο οποίο πριν από 2 εβδομάδες εισέβαλε η νεοναζιστική οργάνωση.
7. Ο Αντρές Σολιμάνο, ο διάσημος χιλιανός οικονομολόγος και συγγραφέας, γνωστός για τις μελέτες του πάνω στις κοινωνικές ανισότητες, τον νεοφιλελευθερισμό και τη μετανάστευση στην εποχή της παγκοσμοποίησης, μας μιλά και προειδοποιεί ότι «ζούμε σε πολύ επικίνδυνους καιρούς», θεωρεί «απολύτως πιθανό» ένα σοκ απο-παγκοσμιοποίησης και εξηγεί γιατί απέτυχαν τα ελληνικά μνημόνια.
8. Ο Τραμπ υπέγραψε την εντολή για την ανέγερση του τείχος στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού που θα ξεκινήσει σε 2 χρόνια, και οι Μεξικάνοι απαντούν στον ρατσισμό και την εθνική προσβολή με το να καλούν τους συμπολίτες τους να μποϋκοτάρουν τα αμερικανικά προϊόντα.
9. Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 100 ετών, ο Πάνος Δημητρίου, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς στη Θεσσαλονίκη. Όπως είχε πει σε συνέντευξη που είχε δώσει στον Στέλιο Κούλογλου, ήταν από τους λίγους που δεν έκλαψαν για τον Στάλιν.
10. To Τvxs προτείνει: Οι τρεις καλύτερες ταινίες της εβδομάδας.
* Σκίτσο της  Σοφίας Μαμαλίνγκα

Ένοχος ο Κουρτάκης για εξύβριση και δυσφήμηση

Ο Γιάννης Κουρτάκης
eurokinissi

Ποινή φυλάκισης 23 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε αργά το βράδυ της Πέμπτης, το Β΄αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον Γιάννη Κουρτάκη καθώς τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της εξύβρισης σε βάρος του Παναγιώτη Καμμένου και της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος τριών ανηλίκων γιων του, κατά ορθότερο. νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων, όπως είπε η πρόεδρος του Δικαστηρίου.
Αντίθετα το Δικαστήριο αθώωσε τον διευθυντή σύνταξης Παναγιώτη Τζένο για το ίδιο αδίκημα.
Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας του αυτοφώρου είχε ζητήσει να κηρυχτεί ένοχος ο Γιάννης Κουρτάκης. «Τέλεσε την πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά συρροή», είπε ο εισαγγελέας, αναφέροντας πως τα όσα είπε ο Γιάννης Κουρτάκης...

«Πείτε μου αυτό που θέλω να ακούσω»!...

Τον Ιούλιο του 2015, όταν ο Αλ. Τσίπρας αρνήθηκε να βάλει θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ γιατί δεν ήθελε να γίνει...
ανόητος ή προδότης, όπως ανέφερε στη συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.», και αποδέχθηκε τον σκληρό συμβιβασμό με τους δανειστές, ο Β. Σόιμπλε φέρεται να είπε, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν καλά δικτυωμένα στις γερμανικές πολιτικές ελίτ μέσα ενημέρωσης, ότι «η Ελλάδα θα πληρώσει ακριβά αυτή την επιλογή της».

Το εννοούσε. Το υπηρετεί στην πράξη με φανατισμό. Από τότε θέτει συνεχώς, ακόμη και με ασήμαντες αφορμές, εμπόδια.

Αλλοτε κατασκευάζει τεχνικές λεπτομέρειες για να καθυστερήσει την εκταμίευση της δόσης, άλλοτε μπλοκάρει την υλοποίηση των συμφωνηθέντων για το χρέος επικαλούμενος την απόφαση της κυβέρνησης για το βοήθημα στους συνταξιούχους, άλλοτε θυμάται περσινά ξινά σταφύλια υποστηρίζοντας πως υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης και σε σταθερή βάση κραδαίνει το φόβητρο του ΔΝΤ προκειμένου να συνετίσει την Ελλάδα, γιατί όπως έχει δηλώσει, «ζει πάνω από τις δυνάμεις της και πολύ καλύτερα από τους γείτονές της».

Με λίγα λόγια, μας κάνει τον βίο αβίωτο. Η επιδίωξή του είναι να μας πετάξει από το ευρώ.

Επειδή όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει με απόφαση των οργάνων (δεν προβλέπεται) και επειδή δεν θέλει να κατηγορηθεί ότι με ευθύνη του αρχίζει το ξήλωμα της ευρωζώνης, καλλιεργεί συστηματικά ασφυκτικό κλίμα ώστε να μας εξαναγκάσει να φύγουμε μόνοι μας.

Φορτώνει διαρκώς τη διαπραγμάτευση με...