Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ελπίδα για αρχή του τέλους...

του ζητήματος του ελληνικού χρέους...


«Ελπίδα για αρχή του τέλους στο δράμα του χρέους» χαρακτηρίζει η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung την ψήφιση του...
προϋπολογισμού του 2018 από την ελληνική Βουλή. Στο ρεπορτάζ σημειώνει, «όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Τσίπρας για τελευταία φορά ο ελληνικός προϋπολογισμός θα μπορούσε να επηρεαστεί από τα προγράμματα δανειακής βοήθειας. Μετά από συζήτηση ημερών ο προϋπολογισμός πέρασε από τη Βουλή. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι αυτός ο προϋπολογισμός είναι ο τελευταίος στο πλαίσιο των προγραμμάτων δανειακής βοήθειας. "Δεν θα είμαστε πλέον το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης", δήλωσε στη συζήτηση και πρόσθεσε: "Ξεπεράσαμε μια επώδυνη περίοδο».

Από το ίδιο ρεπορτάζ...

Kεραυνοί Αβραμόπουλου κατά Τουσκ για τον περίεργο ρόλο που παίζει... (Βίντεο)

''Εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων χωρών''...
Σφοδρή επίθεση του Αβραμόπουλου στον Τουσκ για το προσφυγικό... Βίντεο...

Νέες, ευθείες βολές κατά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τόσο για τα πολιτικά παιχνίδια που παίζει, όσο και για τον περίεργο ρόλο που παίζει, εξαπέλυσε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, στον απόηχο της επιμονής του πολωνού πολιτικού στην αντιευρωπαϊκή για πολλούς πρόταση για κατάργηση των ποσοστώσεων προσφύγων στις χώρες της ΕΕ.

Μιλώντας στο δίκτυο Euronews, ο κ. Αβραμόπουλος επανήλθε στο θέμα και για ακόμη μία φορά, αμφισβήτησε τον ρόλο του Ντ. Τουσκ, ως πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν λησμονώ ότι η βασική μου αποστολή είναι να προστατεύω τις συνθήκες»:

"Il primo ruffiano di Napoli"...!

Η δημοσιογραφική αποστολή του «καρφώματος»
Μια «πρωτοποριακή» δημοσιογραφική αποστολή έχει αναλάβει και ο ραδιοσταθμός του ομίλου Αλαφούζου (εκτός από το κανάλι και την εφημερίδα «Καθημερινή») προσπαθώντας επίμονα εδώ και λίγες ημέρες να προκαλέσει την αντίδραση των θεσμών στα λιγοστά μέτρα ανακούφισης των πιο αδύνατων που παίρνει η κυβέρνηση.
Έτσι αφού όλο το προηγούμενο διάστημα αναδείκνυε το δυσάρεστο για τους κατοίκους των νησιών ψηφισμένο μέτρο αύξησης του ΦΠΑ μόλις ανακοινώθηκε η παράταση της αύξησης κατά έξι μήνες ο ΣΚΑΪ άρχισε να «καταγγέλλει» ότι δεν ζητήθηκε γι αυτό η άδεια των θεσμών. Το ίδιο κάνει και με το επίδομα των ανέργων νέων επιμένοντας ότι δεν υπήρξε προσυνεννόηση με τους θεσμούς, προαναγγέλλοντας μάλιστα επικείμενη αντίδραση των θεσμών.
Το ίδιο ακριβώς είχαν κάνει η ΝΔ και τα ΜΜΕ που την στηρίζουν και το 2016 μετά την αναγγελία του Αλέξη Τσίπρα για το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους γεγονός που όντως προκάλεσε τότε την αντίδραση των θεσμών.
Αυτή η τακτική του «καρφώματος» είναι μια νέα διάσταση της ενημέρωσης και το ερώτημα είναι αν θα συνεχιστεί στην περίπτωση που ο εκλεκτός του ομίλου Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίσει την εξουσία και μειώσει όπως εξαγγέλλει τους φόρους «ακόμα κι αν οι θεσμοί διαφωνήσουν».
Θα μιλάει και τότε ο ΣΚΑΙ για παραβίαση των συμφωνηθέντων ή θα προτιμήσει να μην καρφώσει τον «σωτήρα» της χώρας;
Α.Ψ. 

efsyn.gr

Έχασε τή δίκη, στό Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η Uber...

Εταιρεία μεταφορών η Uber με τη βούλα του δικαστηρίου UPD
Η Uber αρνείται ότι πρόκειται για εταιρεία μεταφορών
«Η υπηρεσία που παρέχει η Uber, καλύπτεται από υπηρεσίες στον τομέα των μεταφορών», σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Η Uber αρνείται ότι πρόκειται για εταιρεία μεταφορών, υποστηρίζοντας αντ 'αυτού ότι πρόκειται για επιχείρηση παροχής υπηρεσιών πληροφορικής.
Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο ύστερα από καταγγελία ένωσης επαγγελματιών οδηγών ταξί στη Βαρκελώνη ότι: οι δραστηριότητες της Uber στην Ισπανία οδηγούν σε παραπλανητικές πρακτικές και αθέμιτο ανταγωνισμό καθώς η εταιρεία χρησιμοποιεί μη επαγγελματίες οδηγούς.
Η Uber ανακοίνωσε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.  
από efsyn.gr

Miracolo! Kατάργησε τη διαφορά μεταξύ πλουσίων και φτωχών...!!!

Αμετανόητη Δεξιά
Ο Λάσκαρης, παλαιότερα, είχε καταργήσει την πάλη των τάξεων. Ο Μητσοτάκης, εχθές στη Βουλή, τη διαφορά μεταξύ πλουσίων και φτωχών.
Χάριν της Ιστορίας ο πρώτος. Για την πατρίδα, ο δεύτερος.
Ετσι είναι όμως. Στον έναν, η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα..
Στον άλλον, η πατρίδα ως τραγωδία.


Γιώργος Βέλτσος 
(Εφημερίδα των Συντακτών)

Σημείωση : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

«Αποδεικνύεται ποιές πολιτικές δυνάμεις θέλουν την Ελλάδα αποικία και ψωροκώσταινα»...

"Τώρα να απευθυνθείτε στον κύριο Μητσοτάκη"...
...δήλωσε ο Χ.Σπίρτζης...
Απόλυτα δικαιωμένος από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Uber και...
ομοειδών της εταιρειών δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

«Τώρα να απευθυνθείτε στον κύριο Μητσοτάκη και τα στελέχη του να σας κάνουν δηλώσεις και όχι σε μένα», δήλωσε ο Χ.Σπίρτζης στο ΑΜΠΕ.

Με την απόφαση αυτή, σημείωσε «αποδεικνύεται ποιοι θέλουν την Ελλάδα μία ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ποιοι τη θεωρούν αποικία και ψωροκώσταινα».

Ο υπουργός Υποδομών επικρίθηκε έντονα το περασμένο καλοκαίρι από στελέχη της ΝΔ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο που αφορά τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτρονικών πλατφορμών εξεύρεσης ταξί.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός το νομοσχέδιο έχει περάσει από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

«Αποδεικνύεται ποιές πολιτικές δυνάμεις θέλουν την Ελλάδα αποικία και 'ψωροκώσταινα'»
Με νεότερη δήλωσή του, ο Χρ. Σπίρτζης τονίζει:

«Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ποιές πολιτικές δυνάμεις, με μπροστάρη τον Αλέξη Τσίπρα, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε μια πραγματική Ευρωπαϊκή χώρα, με δική της φωνή και ρόλο και ποιές πολιτικές δυνάμεις, με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλουν την Ελλάδα αποικία και “ψωροκώσταινα”.

Περιμένουμε από τα γραφεία τύπου της ΝΔ - τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τους - να μας ξαναλασπώσουν θεωρώντας και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τα Ευρωπαϊκά όργανα εχθρούς της καινοτομίας, των νέων τεχνολογιών, εκπροσώπους των συντεχνιών και του παλαιοκομματισμού...».

Το σκίτσο της ημέρας...

«Πέρασε» ο προϋπολογισμός του 2018 με 153 «ναι»...

Με 153 «ναι» εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2018.

Τον προϋπολογισμό ενέκρινε, εκτός από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, και η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία προέρχεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων...

Γιατί δεν ανέχεται κανείς πια τον Βερναδάκη;..

Το να υπερασπιστείς τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις απανωτές γκάφες που έχει υποπέσει τον τελευταίο χρόνο, μόνο εύκολη δουλειά δεν είναι, ενώ όπως διαπίστωσε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, στο τέλος μπορεί να μην μείνει κανείς που να σε ανέχεται αν μπεις στον ρόλο του συνηγόρου του προέδρου της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βερναδάκης με μια καυστική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, σχολίασε την ανύπαρκτη ατάκα που απέδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αϊνστάιν, κάνοντας μια «μίνι» αναδρομή στις γκάφες του προέδρου της ΝΔ στο πρόσφατο παρελθόν.

«Όταν μπέρδεψε τον Ρουσώ με τον Μοντεσκιέ είπα δεν μπορεί έκανε κάποιο λάθος.
Όταν δήλωσε ότι τον ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία είπα ήταν αφηρημένος και τον δικαιολόγησα.

Όταν είπε ότι διετέλεσε πολιτικός κρατούμενος επί χούντας ήμουνα κουρασμένος και δεν είχα όρεξη για γέλια.

Όταν είπε (με το στόμφο του πρωτάρη) ότι οι κοινωνικές ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο είπα έτσι είναι, υπάρχουν και κακά ιδιωτικά σχολεία.

Όταν έφερε το παράδειγμα του εξωγήινου για να ζητήσει “απλώς μια βεβαίωση” για την ταυτότητα φύλου, είπα δεν μπορεί, είναι πολύ έξυπνος και μας τρολαρει κανονικά.

Όταν έγραψε ότι η Τροχαία δεν απέτρεψε την ορμή των νερών στην Μάνδρα, είδα τους διπλανούς μου να με οικτίρουν για την ευπιστία μου.

Όταν σήμερα αποκαλύφθηκε ότι διαβάζει Αϊνστάιν από τα fake news δεν υπήρχε πια κανείς να με ανεχτεί», έγραψε ο υπουργός επικρατείας στο Facebook...

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό μέσα από τον φωτογραφικό φακό...

Πηγαδάκια, κούραση και χαμόγελα...

Υψηλοί τόνοι, αντιπαραθέσεις και κούραση ξεχώρισαν στη σημερινή συζήτηση για την ψήφιση του κρατικού Προϋπολογισμού του 2018 στη Βουλή. Η σημερινή συζήτηση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε με την ονομαστική ψηφοφορία.

Υπουργοί και βουλευτές έδωσαν το παρών στη μαραθώνια συζήτηση, ωστόσο κατά την διάρκεια αυτής ο φωτογραφικός φακός ξεχώρισε πηγαδάκια, κούραση, χαμόγελα και παιχνίδια στα κινητά, αφού το πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό καθώς επέβαλε την πολύωρη παρουσία τους στα έδρανα της Βουλής.

Ο προβληματισμός δεν έλειψε πάντως από τα πρόσωπα των βουλευτών καθώς ο νέος προϋπολογισμός φέρνει νέα μέτρα ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ...
ΔΕΙΤΕ  ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συστάθηκε σέ σώμα τό νέο Δ.Σ. τού Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Η Μύκονος εκπροσωπείται από τή Μαριγούλα Αποστόλου στήν προεδρεία τού ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ -ως αναπληρώτρια Πρόεδρος, καθώς επίσης από τόν Πέτρο Σταυρακόπουλο -αναπληρωτή Συντονιστή- στό Συντονισμό Γεωγραφικών  Ενοτήτων στίς ΒΟΡΕΙΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ (Άνδρος, Μύκονος, Τήνος)
                                                                        ***

Δελτίο Τύπου
Ερμούπολη, 19 Δεκεμβρίου 2017


η Συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του
Επιμελητηρίου Κυκλάδων


Σε σπάνιο για την εποχή κλίμα συναίνεσης, με ομόφωνες αποφάσεις και με προφανή διάθεση συνεργασίας και προσφοράς, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 στη Σύρο η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Στόχος η σύσταση σε σώμα του Δ.Σ. καθώς και η ανάδειξη της επταμελούς Διοικητικής Επιτροπής και των Προέδρων και Αναπληρωτών Προέδρων των τεσσάρων Τμημάτων (Εμπορικό, Μεταποιητικό, Τουριστικό, Υπηρεσιών). Επιπλέον, στο πλαίσιο της αναδιαμόρφωσης του μοντέλου διοίκησης και λειτουργίας του Επιμελητηρίου με σκοπό την καλύτερη κατανόηση των αναγκών ανά περιοχή και την ουσιαστικότερη υποστήριξη των επιχειρήσεων-μελών του, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος εισηγήθηκε τη δημιουργία δομής νέου συντονιστικού οργάνου.
Η εισήγηση του κ. Ρούσσου έγινε ομόφωνα αποδεκτή και ορίστηκαν τέσσερις Συντονιστές και οι Αναπληρωτές τους για συγκεκριμένες γεωγραφικές ενότητες του Νομού. 

Ακολουθούν τα 23 ονόματα που θα παίζουν καθοριστικό ρόλο στο νέο μοντέλο λειτουργίας του Επιμελητηρίου :