Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Επιμένει στην άρνησή της η ιταλική κυβέρνηση...

«Η Ευρώπη είμαστε εμείς» λέει η Ιταλία...
Η ιταλική κυβέρνηση επιμένει στην άρνησή της να αλλάξει ουσιωδώς τον προϋπολογισμό της για το 2019, όπως της ζητά η Κομισιόν, ενώ σύμφωνα με τον Λουίτζι ντι Μάιο οι κυρώσεις που ζητούν Αυστρία και Ολλανδία να επιβληθούν στη Ρώμη «σημαίνουν δάκρυα και αίμα».

Ο Ιταλός υπουργός Εργασίας και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο τόνισε ότι «όταν Αυστρία και Ολλανδία μάς ζητούν να σεβαστούμε όλους τους κανόνες, μας ζητούν μέτρα που σημαίνουν δάκρυα και αίμα. Κάτι που είναι το εντελώς αντίθετο με όσα μας ζήτησαν οι Ιταλοί στις εκλογές της 4ης Μαρτίου»...

Η Κεφαλογιάννη αντί τού Μεϊμαράκη...

Εκτός της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος ο Ευ. Μεϊμαράκης...
Στην αντικατάσταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως μέλους της Ειδικής Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, από την Όλγα Κεφαλογιάννη, προχώρησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Ο Β. Μεϊμαράκης είχε αρχικά περιληφθεί στον κατάλογο των βουλευτών της ΝΔ που θα συμμετείχαν στην Ειδική Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ο οποίος είχε σταλεί από τη ΝΔ στις υπηρεσίες της Βουλής. Τελικά, ο γραμματέας της ΚΟ προχώρησε σήμερα στην αντικατάστασή του.
 
από: tvxs.gr

Γιά τήν άθλια επίθεση τού Τάκη Τσουκαλά στόν Θανάση Αντετοκούνμπο...

«Καμία ανοχή στο ρατσισμό και το μίσος»...

«Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στον ρατσισμό και το μίσος».

Αυτό το μήνυμα έγραψε στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας, φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος που ανήκει στον Θανάση Αντετοκούνμπο.

Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να στείλει μήνυμα στήριξης στον μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού που δέχθηκε άθλια ρατσιστική επίθεση από τον Τάκη Τσουκαλά...

Ο ..."κατά συρροή γκαφαδόρος"!... (ποιόν εννοεί ο Αντώναρος;)

Αντώναρος: Θα μείνει μόνος του ο «κατά συρροήν γκαφαδόρος» ... - Τι λέει για Τατσόπουλο-Μάνο-Καρατζαφέρη

15.11.2018 
Με τρεις αναρτήσεις μέσα σε λίγα λεπτά, ο Ευάγγελος Αντώναρος κατακρίνει την κίνηση Κυριάκου να φέρει στη Νέα Δημόκρατια τον Πέτρο Τατσόπουλο και θυμίζει πώς ο Κώστας Καραμανλής πέταξε έξω από το κόμμα όσους θεωρούσε "ξένα σώματα". 
Τέλος αναφέρει και πληροφορίες για το πολιτικό κόστος σε απώλεια ψηφοφόρων από την κίνηση αυτή του "κατά συρροή γκαφαδόρου" όπως αποκαλεί τον Πρόεδρο του Κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη
Διαβάστε τις σχετικές αναρτήσεις του κ. Αντώναρου:

Εζήτησε καί έλαβε...

Ασυλο
Βίκτορ Ορμπαν, Νίκολα Γκρούεφσκι
Βίκτορ Ορμπαν, Νίκολα Γκρούεφσκι
Είναι ειρωνεία που ο Νίκολα Γκρούεφσκι, πρώην ηγέτης της ΠΓΔΜ που έκλεισε ερμητικά τα σύνορά της στους πρόσφυγες, εισήλθε παράνομα (ο Ορμπαν θα τον ονόμαζε λαθρομετανάστη καθώς δεν διέθετε διαβατήριο) και ζήτησε άσυλο στην Ουγγαρία, στη χώρα που δεν δίνει άσυλο ούτε στον Χριστό. 

«Η σκηνοθεσία του δημόσιου προσώπου» (είναι ένας «οδηγός για πολιτικούς και πολιτευόμενους»...)

«Η σκηνοθεσία του δημόσιου προσώπου»
Νέο βιβλίο από τον Γ. Λακόπουλο

Ως το τέλος Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Καστανιώτη το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου με τίτλο «Η σκηνοθεσία του δημόσιου προσώπου» και είναι ένας «οδηγός για πολιτικούς και πολιτευόμενους».
Το βιβλίο διερευνά τη σχέση της πολιτικής με την επικοινωνία και τους κανόνες στους οποίους..
υπόκειται όποιος προσέρχεται για να δράσει στο δημόσιο χώρο. Αυτός ο χώρος είναι εξ αρχής σκηνοθετημένος και για να πετύχεις τους στόχους σου πρέπει να αυτοσκηνοθετηθείς.
Το βιβλίο επιχειρεί να απαντήσει σε συναφή ερωτήματα.
Που συναντώνται η Πολιτική και η Επικοινωνία και πως αλληλοεπηρεάζονται;
Πως διαμορφώνεται το ύφος της δημοσίας παρουσίας;
Τι είναι η στρατηγική, τι είναι τα ΜΜΕ και πως εκπαιδεύεται το δημόσιο πρόσωπο;
Με ποιο τρόπο οι πολιτικοί μπορούν να διεκδικήσουν το ρόλο του πρωταγωνιστή σε μια παράσταση στην οποία ο χρόνος αποφασίζει για όλα;
Το βιβλίο του Γιώργου Λακόπουλου είναι ένα εγχειρίδιο που θα κάνει πολιτικούς και πολιτευόμενους, αλλά και τους πολίτες, να αναθεωρήσουν όσα πίστευαν για την πολιτική και την
επικοινωνία.

Το EWG έδωσε τό ΟΚ για να μην περικοπούν οι συντάξεις...

«Ναι» από το EuroWorking Group στη μη περικοπή των συντάξεων...
«Πράσινο» φως στην ελληνική πρόταση...
Δεν θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις το 2019, καθώς η ευρωζώνη δέχεται ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του επόμενου έτους χωρίς να είναι αναγκαία η ενεργοποίηση των προνομοθετημένων μέτρων του 2017 για το ασφαλιστικό.

Στο σημερινό EuroWorking Group στις Βρυξέλλες οι εμπειρογνώμονες των κρατών μελών  της ζώνης του ευρώ ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδος και τις προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2019 και δεν διατύπωσαν ενστάσεις για τη μη περικοπή των συντάξεων.

Ουσιαστικά υιοθέτησαν την εισήγηση της Ευρωπαΐκής Επιτροπής σύμφωνα με την οποία...

Δελτίο Τύπου: Πιλοτικός Δήμος, ο Δήμος Μυκόνου, γιά τό IMPLEMENT...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΩΣ ΠΙΛΟΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΡΓΟ IMPLEMENT ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020

Ο Δήμος Μυκόνου επιλέχθηκε ως πιλοτικός Δήμος από το Ευρωπαϊκό έργο IMPLEMENT στα πλαίσια του προγράμματος ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020 με επίκεντρο στοχευμένες δράσεις για το περιβάλλον και την ενέργεια.   

Η Δημοτική Αρχή έχοντας ως βασική προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση δράσεων που αφορούν την αειφόρο ενέργεια στοχεύει στη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά προγράμματα και έργα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Προς αυτή την κατεύθυνση επιλέχθηκε με επιτυχία ως πιλοτικός Δήμος, ανάμεσα σε άλλους Δήμους, από το Ευρωπαϊκό έργο IMPLEMENT του προγράμματος ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020. Το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου στο εν λόγω ευρωπαϊκό έργο και τη συνεργασία του με το Ενεργειακό και Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου (ΕΠΕΓΑ) προκειμένου να υλοποιηθεί η διαδικασία επιτυχώς.

Kλυδωνίζεται η βρετανική κυβέρνηση από τις παραιτήσεις υπουργών...

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα...
Ένας ένας οι υπουργοί εγκαταλείπουν τη Μέι...

Λίγες ώρες μετά την εξασφάλιση της στήριξης του υπουργικού συμβουλίου στο προσχέδιο  της συμφωνίας για το Brexit στο οποίο κατέληξαν Λονδίνο και Βρυξέλλες, και λίγο πριν η Τερέζα Μέι το παρουσιάσει στο Κοινοβούλιο, η βρετανική κυβέρνηση κλυδωνίζεται από τις παραιτήσεις υπουργών, που ενώ αναταράξεις έχουν προκληθεί και στις αγορές, με τη στερλίνα να κάνει «βουτιά».

Το κείμενο της συμφωνίας της Μεγάλης Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση εκτός από αναταραχή, προκάλεσε και την παραίτηση του αρμόδιου για το Brexit υπουργού, Ντομινικ Ράαμπ, ο οποίος εκτιμά πως «το σχέδιο της Μέι βάζει σε κίνδυνο την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου»...

«Ανακάτεψε» καί τόν Αρχιεπίσκοπο....

Σαφής στόχος ο αρχιεπίσκοπος...
Ξάφνιασε η δριμύτητα των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του χτες το πρωί με το προεδρείο του Ιερού Συνδέσμου των Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ).

Οχι μόνο επειδή αυτές οι δηλώσεις σήμαναν την οριστική μεταστροφή του από την αρχική έκφραση «ικανοποίησης» για τη συμφωνία πρωθυπουργού-αρχιεπισκόπου, αλλά γιατί για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε την ευθεία επίθεση στον κ. Ιερώνυμο, συντασσόμενος με εκείνους που από καιρό υπονομεύουν τον αρχιεπίσκοπο, προσβλέποντας στη διαδοχή του από κάποιον «σκληρό» της Ιεραρχίας.

Η διατύπωση που χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης για την ιστορική συμφωνία υπήρξε εξαιρετικά υποτιμητική για τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον οποίον εμφάνισε σαν άβουλο όργανο των σχεδιασμών του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ: