Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Συνεδρίες μέχρι τελικής ...πτώσεως!!!

Ανεξαρτήτως κομματικών συνεδρίων καί ιατρικών θεραπειών, οι ..."συνεδρίες" ενός άλλου τερψικλήδικου τύπου είχαν, ανέκαθεν, μεγάλο σουξέ
Αυτές οι τελευταίες από καταβολής κόσμου καί εδρών, κυριολεκτικά, "έδιναν κι έπαιρναν" καί συνεχίζουν, αδιαλείπτως, νά "δίνουν καί νά παίρνουν" χωρίς (ευτυχώς) σταματημό!
Καί μπορεί σ' αυτές τίς "συνεδρίες" νά μήν ομιλούν, όπως στά συνέδρια, από καθέδρας...
...δέν μπορεί όμως νά παραβλεφθεί τό γεγονός ότι "συνομιλώντας" -κοπιωδώς- οι μετέχοντες, παράγουν ένα (ενίοτε πολιτικό;) minimum αποτέλεσμα ...κάθιδροι!.. 

(παραλλαγή πάνω σ' ένα σκίτσο τού Στάθη)

Σα να μην πέρασε μια μέρα…

Τι κι αν αποτελεί «μαύρο πρόβατο» για την ηγεσία της ΝΔ; Ο παραιτηθείς Παπαμιμίκος έδωσε κανονικά το «παρών» στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ξεκίνησε σήμερα.

Να…
θυμίσουμε, πως ο Ανδρέας Παπαμιμίκος φορτώθηκε το φιάσκο της ΟΝΝΕΔ, το περασμένο Σαββατοκύριακο…

Ο Σαμαράς, δεν άντεξε την οικογένεια…

και πήγε λίγο παραπέρα, από τον γέρο Μητσοτάκη και την – αγαπημένη του – Ντόρα…

Ο Κυριάκος είπε πως ένιωθε ευτυχισμένος, διότι παρακολουθούσαν την ομιλία του 3 πρώην πρωθυπουργοί, ο μπαμπάς Μητσοτάκης, ο Κώστας ο β’ ο Κουρασμένος και ο Αντώνης Σαμαράς, ο…
οποίος καθόταν λίγο πιο πέρα, από την αγία οικογένεια.

Μια οικογένεια, που όπως είπε ο Κυριάκος, ήταν σπουδαία και είχε την τύχη να μεγαλώσει σε αυτήν…
 

Παιδαριώδης λόγος…

 με παλιές, παλαιοκομματικές και πολυφορεμένες ατάκες και αναφορές…

Ο Κυριάκος θυμήθηκε την εποχή που υπηρετούσε την παράταξη ως ΟΝΝΕΔίτης. Αλλά από τότε μέχρι τώρα, που έγινε αρχηγός, δεν φαίνεται να άλλαξαν πολλά πράγματα όσον αφορά τις αντιλήψεις και, κυρίως, την πολιτική του ωριμότητα.

Τάχθηκε ανυπερθέτως υπέρ της...
ελεύθερης Οικονομίας, αλλά ταυτόχρονα και κατά του άκρατου καταναλωτισμού.

Ένας λόγος γεμάτος παλιομοδίτικα συνθήματα, όπως:

-θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα
-Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας
-χτίζουμε την Ελλάδα του 2021
-θα χτίσουμε μια νέα Ελλάδα
-δεν θα προδώσω την εμπιστοσύνη σας
-μου αναθέσατε μεγάλη ευθύνη
-δεν κλαίμε κι ούτε πρέπει να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα της κρίσης

Και βέβαια πολλά άλλα, που έχουμε βαρεθεί να τα ακούμε, όπως για τις ίσες ευκαιρίες, την άρση εμποδίων στον ανταγωνισμό κλπ κλπ.

Κι η ομιλία έκλεισε με τον Κυριάκο να λέει «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Νέα Δημοκρατία» (την «θρησκεία» μόνο ξέχασε, για να συμπληρωθεί το παλιό σύνθημα της ΝΔ)…
 

Κατατέθηκε στη Βουλή το ασφαλιστικό

Ασφαλιστικό

tvxs.gr 19:07 | 22 Απρ. 2016
Κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η συζήτηση για το σχέδιο νόμου στις αρμόδιες Επιτροπές αναμένεται να ξεκινήσει από τη Μεγάλη Δευτέρα, ενώ αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση περίπου στις 10 Μαΐου.

Eurogroup: Νομοθετήστε κι έκτακτο-εφεδρικό πακέτο μέτρων 3,6 δις​

Τελευταίες εξελίξεις

14:01 | 22 Απρ. 2016
tvxs.gr
"Νομοθετήστε και άλλα μέτρα" ήταν το μήνυμα του Eurogroup της Παρασκευής στο Αμστερνταμ. Η θέση των δανειστών είναι ότι το πακέτο μέτων ύψους 3,6 δις που ζητά το ΔΝΤ θα πρέπει να εξειδικευτεί τις επόμενες μέρες και να νομοθετηθεί προκαταβολικά, με ένα νέο έκτακτο ​Eurogroup να συνέρχεται την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να εξετάσει την πορεία της αξιολόγησης αλλά κι ενέργειες για το χρέος.

Ντάισελμπλουμ: Πρόοδος αλλά με νέα μέτρα
 Με την παραδοχή ότι υπήρξε πρόοδος στο εληνικό ζήτημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, με τους δανειστές όμως να μεταφράζουν την πρόοδο αυτή με έναν ακόμη εκβιασμό για τη λήψη νέων μέτρων "εφεδρικού χαρακτήρα", προκειμένου η Ελλάδα να μπει σε τροχία ολοκλήρωσης της 1ης αξιολόγησης και να ανοίξει η πολυαναμενόμενη συζήτηση για το χρέος, που όπως ξεκαθάρισαν δεν πρόκειται να κουρευτει ονομαστικά.
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της συνεδρίασης ο επικεφαλής του Eurogroup  Γερούν Ντάισελμπλουμ αναγνώρισε ότι έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις σε όλα τα πεδία λέγοντας χαρακτηριστικά την φράση "είμαστε πολύ κοντά".
"Ξεκαθαρίσαμε τον τρόπο για να υπάρξει πρόοδος", συνέχισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και ανακοίνωσε ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης για ένα εφεδρικό πακέτο μέτρων το οποίο θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που μέχρι το 2018 διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους. "Το πακέτο αυτό πρέπει να είναι ισχυρό, να νομοθετηθεί εκ των προτέρων και να έχει τα στοιχεία τα οποία θα το ενεργοποιήσουν. Η δέσμευση του Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι ότι θέλει να δουλέψει παραγωγικά γι’ αυτό", σημείωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.
"Αν υπάρχει το πακέτο, το έκτακτο πακέτο και ο μηχανισμός ενεργοποιήσης μπορούμε να έχουμε έκτακτο Eurogroup την επόμενη Πέμπτη. Δεν έχει κλείσει. Τότε θα έχουμε και σοβαρή συζήτηση για το χρέος", είπε.

Το παραθυράκι των νέων μέτρων
Το νέο πακέτο μέτρων έρχεται κι επίσημα, με ένα παραθυράκι να...

Παυλόπουλος: Χρειάζεται αλληλεγγύη από ΕΕ και ΝΑΤΟ...

Παυλόπουλος: Χρειάζεται αλληλεγγύη από ΕΕ και ΝΑΤΟ για το προσφυγικό

«Στο προσφυγικό ζήτημα, είναι ανάγκη να τονισθεί πως και οι Εταίροι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να δείχνουν αλληλεγγύη» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος...
προς τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα. Από την πλευρά του ο γ.γ. του ΝΑΤΟ επισήμανε ότι «η Ελλάδα επηρεάζεται ιδιαίτερα, επειδή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του προβλήματος των μεταναστών και των προσφύγων. Και αυτή τη στιγμή ζουν στη χώρα σας δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Και κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Γερμανίας, τον Φεβρουάριο, το ΝΑΤΟ αποφάσισε να παρέχει βοήθεια στις χώρες σας για την αντιμετώπιση της κρίσης του προσφυγικού».

(ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις)

Οι δύο στόχοι του Μητσοτάκη στο Συνέδριο...

Οι δύο στόχοι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνέδριο

Με δύο στόχους και δεδομένη την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμα και για σύγκρουση με εσωκομματικούς αντιπάλους, ξεκινούν σήμερα (σημ."Ν.Μ." : χθές 22/4/16) οι τριήμερες εργασίες...
του 10ου τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ.

Εκατόν δύο ημέρες μετά την εκλογή του στο τιμόνι της γαλάζιας παράταξης με κεντρική σύνθημα «Νέα Δημοκρατία από την αρχή» ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει στο Μetropolitan Expo να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πέραν του «ελέγχου» και ανανέωσης του κόμματος μέσα από τις καταστατικές αλλαγές σε επίπεδο κομματικών οργάνων, ο στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι διττός και αφορά τόσο στην κοινωνική βάση που θέλει να στρέψει την παράταξη, όσο και στην επανάκαμψη του κόμματος ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο για κυβερνησιμότητα, δεδομένου ότι ήδη εδώ και έναν μήνα η ΝΔ ζητά ανοιχτά εκλογές.

Αναφορικά με την κοινωνική βάση της ΝΔ, στόχος της νέας ηγεσίας είναι η αποκατάσταση της σχέσης του κόμματος με την κοινωνία και κυρίως η διεύρυνση στ χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου, ο οποίος όπως έχει τονίσει επανειλημμένα αποτελεί και το διακαή του πόθο. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τραβήξει προσεκτικά διαχωριστικές γραμμές υπογραμμίσει από το γαλάζιο παρελθόν και να επαναλάβει ότι όσο σκληρή και αν μπορεί να ακούγεται και όσες θυσίες και αν απαιτεί, η «γλώσσα της αλήθειας» θα είναι η κεντρική πολιτική γραμμή του.

Τούτων δοθέντων, ο κ. Μητσοτάκης θα εντείνει τις πιέσεις προς το χώρο του κέντρου και της σοσιαλδημοκρατίας, προκειμένου να πετύχει το δεύτερο στόχο του που δεν είναι άλλος από την προοπτική της εξουσίας. Στη Συγγρού διαβλέπουν πως η φθορά της παρούσας κυβέρνησης αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, η οποία μάλιστα θα ενταθεί έτι περαιτέρω από τη φορολογική λαίλαπα που έρχεται με τη διαφαινόμενη συμφωνία με τους πιστωτές. Η κόπωση που εντοπίζεται διά γυμνού οφθαλμού στην κοινωνία εκτιμάται στο γαλάζιο στρατόπεδο ότι δεν θα αργήσει να φέρει πολιτικές εξελίξεις, ζήτημα το οποίο σε κάθε δημόσια παρέμβασή του θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα πάντως με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση που θα τηρήσουν οι δύο «πρώην» Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής και τα γαλάζια εσωκομματικά στρατόπεδα και μηχανισμοί, καθώς το Συνέδριο διεξάγεται στον απόηχο του φιάσκου της ΟΝΝΕΔ, καρατομήσεων αλλά και καταγγελιών για αντικαταστατικές διαδικασίες.
 

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες Τσίπρα...

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες Τσίπρα και η μάχη του Τσακαλώτου
...και η μάχη του Τσακαλώτου...

Οι προηγούμενες ημέρες έδειχναν πως η διαπραγμάτευση κρέμεται από μια κλωστή. Η συνάντηση της Ουάσιγκτον είχε παγώσει την Αθήνα, ενώ οι δηλώσεις απαισιοδοξίας από αρκετούς παράγοντες των Θεσμών...
δυσκόλευαν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Όμως, τα όσα συνέβησαν το τελευταίο 24ωρο, αρχή γενομένης από την ανακοίνωση των αναθεωρημένων στοιχείων της eurostat, σε συνδυασμό με την πρόοδο που σημειώθηκε στις συζητήσεις με τους Θεσμούς άλλαξαν ριζικά το κλίμα. Πλέον, η Αθήνα επανέρχεται δυναμικά στην διαπραγμάτευση και έχοντας σαν όπλα τα θετικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας, φροντίζει να καταστήσει σαφές πως ούτε για πρόσθετα μέτρα συζητά, ούτε και ξεχνάει την υπόσχεση για ελάφρυνση του χρέους.

Πλέον, στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται εν αναμονή ενός θετικού μηνύματος από το σημερινό eurogroup έτσι ώστε να μπουν τα πράγματα στην τελική ευθεία. Όπως αναφέρουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, αν οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονμικών παραδεχθούν πως όλα προχωράνε βάση προγράμματος, τότε θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Πάντως, ελάχιστες ώρες πριν την αναχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για το Άμστερνταμ, ο Πρωθυπουργός συνέχισε τις προσωπικές του επαφές με κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ξένους ηγέτες για να αποφύγει τις παγίδες που ενδεχομένως ορισμένοι να θελήσουν να στήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, τους ενημέρωσε για την καλύτερη του αναμενομένου πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ επανέλαβε για πολλοστή φορά πόσο επιτακτική καθίσταται η ελάφρυνσης του χρέους δίχως επιπρόσθετα μέτρα, έτσι ώστε να επιτευχθεί επιτέλους η επανεκκίνηση της οικονομίας.

Από τώρα και στο εξής, στο επιτελείο του Πρωθυπουργού ετοιμάζονται για τις επόμενες κινήσεις τους, που θα καθοριστούν με βάση τα όσα συμφωνηθούν στην ολλανδική πρωτεύουσα .
newpost.gr

Eurogroup Informal Meeting : Με βάρκα έφτασε στο Eurogroup ο Τσακαλώτος... (VIDEO)

 
 ΒΙΝΤΕΟ...
Στην χώρα στην οποία γεννήθηκε βρέθηκε σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με αφορμή τη νέα και κρίσιμη για την χώρα μας συνεδρίαση του Eurogroup.
Και μπορεί...

οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να συναντώνται στο Άμστερνταμ και όχι στο Ρότερνταμ -το μέρος στο οποίο ήρθε στη ζωή- ωστόσο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, προτού ξεκινήσει τη σκληρή δουλειά πρόλαβε να δει για λίγα έστω λεπτά τις ομορφιές της πόλης και πατρίδας του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως τα περίφημα κανάλια της.
me-barka-eftase-sto-eurogroup-o-eukleidis-tsakalwtos
Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο με τις αφίξεις των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, ο κ. Τσακαλώτος έφτασε με βάρκα κλειστού τύπου στη συνεδρίαση που πραγματοποιείται στο Εθνικό Ναυτικό Μουσείο του Άμστερνταμ, το οποίο κατασκευάστηκε το 1656. Με τον ίδιο τρόπο έφτασαν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του.



 

Η ανάρτηση του Μάρδα για τους "πλούσιους πρόσφυγες"...

Η ανάρτηση του Μάρδα για τους πλούσιους πρόσφυγες
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας σε ανάρτησή του στο Facebook, σχολιάζει το δημοσίευμα της Daily Mail σχετικά με τα «all inclusive» πακέτα που προσφέρονται...
σε πλούσιους Σύρους πρόσφυγες στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι «δεν εξέφρασε κανείς την απορία πως είναι δυνατόν να ανακαλύφθηκαν «πλούσιοι - πρόσφυγες» τώρα, όταν λίγες ημέρες πριν έλεγα ακριβώς τα ίδια πράγματα.»

Ο κ. Μάρδας κάνει λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» και προσθέτει ότι «αν υπάρχουν μεταξύ των προσφύγων Σύρων πλούσιοι, κάποιοι από αυτούς ίσως ήθελαν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά και στην Ελλάδα. Αυτό είπαμε πολύ απλά και κάθε νοήμων και λογικά σκεπτόμενος κατάλαβε ότι δεν αναφερόμουν στην Ειδομένη ή στον Πειραιά.»

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Μαρδα:

"Σύροι πρόσφυγες - επενδυτές: Κάποιοι ετεροχρονισμένα ανακάλυψαν τον τροχό.

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail έγραψε τις προάλλες για «all inclusive» πακέτα για τους πλούσιους πρόσφυγες Σύρους στην Ελλάδα. Έχουν προηγηθεί και αρκετές άλλες ανακοινώσεις από τον Ελληνικό τύπο σχετικά με τους πλούσιους Σύρους της Ελλάδας και τις αγορές εταιριών που έκαναν. Η είδηση της Daily Mail για τους πλούσιους πρόσφυγες, αναμεταδόθηκε από τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ. 
Δεν εξέφρασε όμως κανείς την απορία πως είναι δυνατόν να ανακαλύφθηκαν «πλούσιοι-πρόσφυγες» τώρα, όταν λίγες ημέρες πριν έλεγα ακριβώς τα ίδια πράγματα. Απλά κάποιοι βιάστηκαν να σχολιάσουν –και μάλιστα επίμονα και καυστικά– δικές μου δηλώσεις σχετικά με τους πρόσφυγες-επενδυτές. Δύο μέτρα και δύο σταθμά κύριοι και κυρίες του fb. Αν υπάρχουν μεταξύ των προσφύγων Σύρων πλούσιοι κάποιοι από αυτούς ίσως ήθελαν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά και στην Ελλάδα. Αυτό είπαμε πολύ απλά και κάθε νοήμων και λογικά σκεπτόμενος κατάλαβε ότι δεν αναφερόμουν στην Ειδομένη ή στον Πειραιά. H φαντασία δεν οδηγεί πάντοτε σε ορθά συμπεράσματα… Όταν από την άλλη συνοδεύεται και από άγνοια τότε είναι καταστροφική."

enikos.gr

Στην Τουρκία αύριο Μέρκελ και Τουσκ για το προσφυγικό...


Στην Τουρκία αύριο Μέρκελ και Τουσκ για το προσφυγικό

Με αντικείμενο την αξιολόγηση της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας...
Στην Τουρκία θα βρεθούν αύριο η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, με αντικείμενο την...
αξιολόγηση της συμφωνίας Ε.Ε - Τουρκίας, καθώς και τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν.   
«Το ταξίδι θα προσφέρει μια ευκαιρία να αξιολογήσουμε την κατάσταση που επικρατεί κυρίως όσον αφορά στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Συρία», αναφέρει η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην οποία τονίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στα μέρη στα οποία γίνονται έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και την Τουρκία.   
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, Μέρκελ Τουσκ και Τίμερμανς θα επισκεφτούν και έναν καταυλισμό προσφύγων καθώς και ένα κέντρο για την προστασία των παιδιών. Παράλληλα, θα υπάρξουν συναντήσεις με Τούρκους αξιωματούχους.   
Στο τέλος θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. 
lifo.gr

Υιοθετήθηκε η πρόταση Καμίνη για Προσφυγικό...



Οι δήμαρχοι των 28 πρωτευουσών της ΕΕ, που συνεδριάζουν στο Αμστερνταμ, υιοθέτησαν ομοφώνως την πρόταση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, για τη συγκρότηση...
Δικτύου Πόλεων Αλληλεγγύης για την προσφυγική κρίση.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς την πρόταση του δημάρχου Αθηναίων υποστήριξαν οι δήμαρχοι του Αμστερνταμ, Εμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν, και της Βιέννης, Μίκαελ Χάουπλ, οι οποίοι σημείωσαν ότι οι πόλεις, όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις των κρατών μελών, πρέπει να δείξουν μεταξύ τους αλληλεγγύη, αφού η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος πέφτει κατά κύριο λόγο στις πλάτες τους.

Επίσης προσφάτως, η δήμαρχος Βαρκελώνης, Αντα Κολάου, ανακοίνωσε ότι η πόλη της είναι έτοιμη να υποδεχθεί 100 πρόσφυγες από την Αθήνα, ενώ, κατά τη συνάντηση στο Αμστερνταμ, την ίδια διάθεση εξέφρασε ο αναπληρωτής δήμαρχος της Λισαβόνας, Ντουάρτε Κορντέιρο.

«Οι πόλεις σώζουν την τιμή της Ευρώπης», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Καμίνης, στη συνάντηση των δημάρχων των 28 πρωτευουσών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική, κυρίας Κορίνα Κρέτου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, που ήταν ο κύριος ομιλητής στην ενότητα με θέμα «Το Προσφυγικό ζήτημα και ο ρόλος των Πόλεων στις πολιτικές Ενταξης», τόνισε ότι η πόλη της Αθήνας διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, σημειώνοντας ότι η χώρα βρέθηκε απροετοίμαστη να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο προσφυγικό κύμα, καθώς δεν είχε στρατηγική.

Από την άλλη πλευρά, υπογράμμισε ο κ. Καμίνης, συνάντησε την αμετακίνητη στάση των υπολοίπων χωρών της ΕΕ, οι οποίες προέκριναν τα κλειστά σύνορα, ματαιώνοντας ουσιαστικά μία από τις βασικές αρχές του δικαίου, εκείνη της αίτησης και παροχής ασύλου.

Η Συνάντηση των Δημάρχων των 28 Πρωτευουσών συζήτησε τρία ακόμη ζητήματα: την ποιότητα του αέρα στις πόλεις, το θέμα της κατοικίας και την ασφάλεια.
protagon.gr

«Παρέλαση» στελεχών από το γραφείο του Αυγενάκη...

Έντονες ήταν οι παρασκηνιακές συνομιλίες στο περιθώριο του 10ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ, καθώς η τριήμερη εσωκομματική διαδικασία έχει δώσει την ευκαιρία σε...
εκατοντάδες στελέχη από όλη την Ελλάδα να συνομιλήσουν από κοντά με αυτά της ηγετικής ομάδας του κόμματος.

Ένας από αυτούς είναι και ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής Γραμματέας της ΠΕ Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης που αναμένεται να αναλάβει και επίσημα τη θέση σε λίγες ημέρες.

Από το χώρο που έχει στηθεί το γραφείο του στο συνεδριακό κέντρο της Helexpo πέρασαν από το μεσημέρι και οι 66 νέοι πρόεδροι της ΝΟΔΕ και περισσότεροι από 1.100 σύνεδροι προκειμένου να συναντηθούν μαζί του.‎..
 

Όσα λένε οι… πρώην μεταξύ τους…

Ο ένας πρόσφατα παραιτηθείς από γραμματέας της ΝΔ, ο άλλος πρώην πρόεδρος (έστω και για λίγο) της ΝΔ.

Ανδρέας Παπαμιμίκος και Βαγγέλης Μειμαράκης, οι...
σχέσεις των οποίων είχαν ψυχρανθεί κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών, βρέθηκαν μετά από καιρό στο χώρο του συνεδρίου και αντάλλαξαν μερικές κουβέντες.

"Συγνώμη" πάντως, δεν ακούστηκε από το στόμα κανενός…
 

Tο μπαλάκι στους βουλευτές...

Ποιοι θα σηκώσουν τη σημαία του αντάρτικου;..

Από τα «μαρμαρένια αλώνια» του «Χίλτον» στα «μαρμαρένια αλώνια» της Βουλής. Μετά το γράψε - σβήσε και τις διαρροές για το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο, ο...
κύβος ερρίφθη και πλέον οι βουλευτές καλούνται τις επόμενες ημέρες να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

Εν μέσω απεργιών και κινητοποιήσεων, τα δύο κρίσιμα νομοσχέδια έρχονται προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή και το μόνο που μένει να αποδειχθεί είναι το αν κάποιοι θα σηκώσουν (μέχρι το τέλος άραγε;) τη σημαία του αντάρτικου και κατά πόσο θα λειτουργήσουν τα κομματικά αμορτισέρ!

Αν και τα πάντα παραμένουν ρευστά, καθώς η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς «τρέχει», υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αυτήν τη φορά η κυβέρνηση να μην ακολουθήσει τον «αγαπημένο» δρόμο τού... κατεπείγοντος, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν με ιδιαίτερα κρίσιμα και «δύσκολα» νομοθετήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατάθεση του... «δύο σε ένα» νομοσχεδίου (ασφαλιστικό και φορολογικό) στη Βουλή θα γίνει την Παρασκευή, αν όχι αργά το βράδυ της Πέμπτης, και θα περιλαμβάνει τρία κεφάλαια: συνταξιοδοτικό του Δημοσίου, ασφαλιστικό ιδιωτικού τομέα, φορολογικό. Ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός, όπως αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές, προβλέπει την εισαγωγή του νομοθετήματος στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές για επεξεργασία και συζήτηση τη Μεγάλη Εβδομάδα, από Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη.

Το νομοσχέδιο προβλέπεται να εισαχθεί στην ολομέλεια την Εβδομάδα της Διακαινησίμου, δηλαδή την εβδομάδα που ακολουθεί το Πάσχα, ενώ η ψήφισή του αναμένεται να ολοκληρωθεί την εβδομάδα που θα αρχίσει να «τρέχει» μετά την Κυριακή του Θωμά.

Με άλλα λόγια, μια διαδικασία που θα τραβήξει, αν δεν ανατραπεί κάτι δραματικά, και που θα δώσει τον απαιτούμενο χρόνο... εκτόνωσης στα «μέτωπα» που θα ανοίξουν οι «καυτές» ρυθμίσεις και διατάξεις του νομοθετήματος, ενώ, παράλληλα, θα υπάρχει «ανοιχτό παράθυρο» για την προσθαφαίρεση κομματιών που ενδεχομένως θα προκύψουν από τις συζητήσεις και τα «θέλω» των δανειστών, που φτάνουν ακόμα και μέχρι τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η Βουλή.

Δεν έχει περάσει, εξάλλου, μεγάλο διάστημα από την ημέρα που ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μίλησε για τις «άψε - σβήσε» διαδικασίες νομοθέτησης που επιβάλλουν οι θεσμοί κάνοντας λόγο για «καθεστώς περιορισμένης λαϊκής κυριαρχίας», αλλά και για τα εμπόδια που βάζουν στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης οι εταίροι με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του ρόλου της Βουλής.

«Όπως καταλαβαίνετε, η εικόνα θα ήταν πολύ καλύτερη αν μπορούσε η Βουλή να νομοθετεί απερίσπαστη από το καθεστώς περιορισμένης λαϊκής κυριαρχίας στο οποίο βρισκόμαστε, δηλαδή από το περιοριστικό καθεστώς των συνεχών ελέγχων, δεσμεύσεων και μνημονίων. Πρέπει να είμαστε καθαροί και ειλικρινείς» είχε τονίσει σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος της Βουλής.

«Να ξέρετε τι πιέσεις δεχόμαστε γι’ αυτά τα “επείγοντα και κατεπείγοντα”, και δεν είναι θέμα ιδιοτροπίας ούτε των υπουργών ούτε της κυβέρνησης. Είναι δυστυχώς απόρροια αυτών των πολύχρονων πλέον δεσμεύσεων, των καταναγκασμών, των ελέγχων και των περιορισμών» είχε σημειώσει τότε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης...

topontiki.gr