Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Η ιστορική σκούνα "The Pride of Baltimore II", στό λιμάνι τού Χάμιλτον (εξαιρετικό VIDEO)

Η ιστορική σκούνα "The Pride of Baltimore II" 
(Τό καμάρι τής Βαλτιμόρης)
είναι μία από τίς ομορφότερες Αμερικάνικες, 
αξιόπλοες, σκούνες πού διασχίζει, ακόμη, στίς μέρες μας 
τά νερά τού Β. Ατλαντικού καί όχι μόνον...
(τό VIDEO είναι εικρινέστατο. Δείτε το σέ πλήρη οθόνη)

Οι πολιτικοί τίμησαν τους Βενιζέλους...

«Eλευθέριος Βενιζέλος», περίπου 1935. Ιδιωτική συλλογή.

Ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου τελέστηκε σήμερα (Κυριακή) στο Ακρωτήρι Χανίων. Το μνημόσυνο συνέπεσε με την επέτειο των 80 χρόνων από τον θάνατο του...
Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος. Στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ο πρεσβευτής της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος, εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, εκ μέρους του προέδρου της βουλής των Ελλήνων η βουλευτής Βάγια Βαγιωνάκη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών. Αντί στεφάνου, το Ποτάμι το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον επικεφαλής του, Σταύρο Θεοδωράκη, κατατέθηκε χρηματικό ποσό σε ίδρυμα των Χανίων.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρώην βουλευτής, συγγραφέας Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ελευθέριο Βενιζέλο ως αξεπέραστο πρότυπο του οραματιστή. Τόνισε ότι «ο Βενιζέλος είναι ο ορισμός του μεταρρυθμιστή ηγέτη» και πρόσθεσε: «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος με το αξεπέραστο πρότυπό του μας δίνει τον ορισμό της ηγεσίας σε συνθήκες μεγάλης αβεβαιότητας και κρίσης. Ηγέτης γίνεσαι, μας λέει με το έργο του, όταν το εσωτερικό σου ρολόι συγχρονίζεται με το ρολόι της ιστορίας όταν το εσωτερικό σου κάλεσμα συγχρονίζεται με το κάλεσμα της ιστορίας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε πως ο Ελευθέριος Βενιζέλος σφράγισε με την παρουσία του τον 20ο αιώνα, συμπληρώνοντας πως συγκρότησε όλους τους σύγχρονους θεσμούς και «υπηρέτησε με συνέπεια μέχρι τέλους την ιδέα της δημοκρατίας, της ισότητας, της συγκρότησης μιας Ελλάδας ισχυρής και υπερήφανης».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για έναν ηγέτη με όραμα που δημιούργησε τη σύγχρονη Ελλάδα και αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες με πείσμα, με υπομονή και πρωτοφανή γενναιότητα. «Στις δύσκολες συνθήκες που περνά σήμερα η χώρα η πολιτική παρακαταθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου είναι περισσότερο παρά ποτέ επίκαιρη», σημείωσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πως «η ανάγκη της Ελλάδας είναι να έχει πολλούς Λευτέρηδες που θα αγωνιστούν με θάρρος για τις μεγάλες αλλαγές».
efsyn.gr

Παυλόπουλος : Πραγματικός Πολιτικός δέν είναι «...εκείνος, ο οποίος προσαρμόζεται υδραργυρικώς στην καθημερινότητα του λαϊκισμού»

Παυλόπουλος: «Πραγματικός Πολιτικός είναι εκείνος που προβάλει, με κάθε τίμημα, το προσωπικό του παράδειγμα»


ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Πραγματικός Πολιτικός είναι εκείνος που προβάλει, με κάθε τίμημα, το προσωπικό του παράδειγμα. Και όχι εκείνος, ο οποίος προσαρμόζεται υδραργυρικώς στην καθημερινότητα του λαϊκισμού» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε μήνυμά του κατά το πανελλήνιο μνημόσυνο των διατελεσάντων εκπροσώπων του ελληνικού λαού.
Ο κ. Παυλόπουλος σημειώνει επίσης ότι οι μόνοι τίτλοι τιμής οι οποίοι είναι σε θέση να καταξιώσουν εκείνους που ασχολούνται με τα κοινά, κατά το νόημα της Δημοκρατίας, είναι η ανιδιοτελής προσφορά υπέρ του δημόσιου συμφέροντος και συνακόλουθα, η έντιμη πενία τους, η οποία προσφέρει υπόδειγμα πολιτικού ήθους.
Ολόκληρο το επιμνημόσυνο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι το ακόλουθο:
«Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας ας μου επιτραπεί ν’απονείμω, με την ευκαιρία του Μνημοσύνου αυτού, τον οφειλόμενο έπαινο στους, διαχρονικώς, διατελέσαντες εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού, οι οποίοι δεν είναι πια μαζί μας. Έναν έπαινο ο οποίος, με βάση τα έργα τους, αφορά την μεγάλη πλειοψηφία τους και στοχεύει στην, έστω και εκ των υστέρων, δικαίωσή τους. Οι διατελέσαντες εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού, των οποίων τιμούμε σήμερα την μνήμη, πήραν μαζί τους τους μόνους τίτλους τιμής, οι οποίοι είναι σε θέση να καταξιώσουν εκείνους που ασχολούνται με τα κοινά, κατά το νόημα της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα δε:
- Πρώτον, την ανιδιοτελή προσφορά υπέρ του δημόσιου συμφέροντος.
- Και, δεύτερον και συνακόλουθα, την έντιμη πενία τους, η οποία προσφέρει υπόδειγμα πολιτικού ήθους.
Ας είναι αυτοί οι τίτλοι τιμής το έρεισμα αιωνιότητας της μνήμης τους αλλά και το «εκ του τάφου» μήνυμά τους στον πολιτικό κόσμο της Χώρας ως προς το δικό του σημερινό χρέος, ιδίως ενόψει της κρισιμότητας των εθνικών μας καιρών. Ένα χρέος το οποίο συνίσταται, πρωτίστως, στο ότι πραγματικός Πολιτικός είναι εκείνος που προβάλει, με κάθε τίμημα, το προσωπικό του παράδειγμα. Και όχι εκείνος, ο οποίος προσαρμόζεται υδραργυρικώς στην καθημερινότητα του λαϊκισμού.
Μ’ άλλες λέξεις πραγματικός Πολιτικός, κατά δημοκρατική κυριολεξία, είναι εκείνος που διαλέγεται ειλικρινώς με την ιστορία κι όχι εκείνος που συμφύρεται με την συγκυρία.
Αιωνία η μνήμη τους».
από kathimerini.gr