Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Στόν -μακρινό- απόηχο τής μυκονιάτικης επικαιρότητας...

*πάνω σέ μιά ιδέα από σκίτσο τού Δ. Χατζόπουλου

Kαι η Renault «μαγείρευε» τα στοιχεία των ρύπων ...

Kαι η Renault «μαγείρευε» τα στοιχεία των ρύπων όπως η VW;

...όπως η VW;...
Οι μετοχές της Renault καταγράφουν πτώση 20% μετά την αποκάλυψη του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων για έφοδο των γαλλικών αρχών στα γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κατάσχεσης...
υπολογιστών της εταιρείας, ως μέρος έρευνας για τις εκπομπές καυσαερίων.

Σύμφωνα με το AFP, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση του συνδικάτου CGT, μέλη του υπεύθυνου γραφείου απάτης του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας επισκέφτηκαν τα γραφεία της Renault τα οποία ασχολούνται με τα τεστ εκπομπών ρύπων και την πιστοποίηση των μηχανών της  αρχικά, στις 7 Ιανουαρίου.

Όπως σχολιάζει το Bloomberg κάτι τέτοιο αποτελεί ένδειξη πως η έρευνα σχετίζεται με τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της Renault, το οποίο ακολουθεί το γνωστό παγκόσμιο σκάνδαλο της Volkswagen.

Η «σκιά» του σκανδάλου ρύπων πέφτει βαριά για το σύνολο της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς το σύνολο των μετοχών των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών καταγράφει μεγάλη πτώση μετά τις νέες αποκαλύψεις. Μάλιστα το Χρηματιστήριο του Μιλάνου αποφάσισε να αναστείλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της FIAT. Απώλειες 8% και για την PSA Peugeot Citroen.  
newmoney.gr

Ολες οι «φυλές» χωράνε στη ΝΔ του Κυριάκου...


Και Άδωνις σε θέση αντιπροέδρου, και Χατζηδάκης στη θέση του άλλου αντιπροέδρου, και «μητσοτακικοί», και «σαμαρικοί» και «καραμανλικοί» και, προσεχώς, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της νέας ηγεσίας και...
«ποταμίσιοι» και «φιλελεύθεροι» και «σοσιαλδημοκράτες».

Χωράνε όλοι αυτοί στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη; Ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες μοιάζουν να πιστεύουν πως ναι. Και αυτό δείχνουν και οι πρώτες επιλογές – ασχέτως εάν δεν έχουν επισημοποιηθεί όλες, όπως πχ οι αντιπρόεδροι – για τη στελέχωση του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας. 

Όποιος ανατρέξει στην ιστορία όσων επελέγησαν από τον κ. Μητσοτάκη θα διαπιστώσει ότι όλες οι «φυλές» είναι παρούσες. Από τους καραμανλικούς Κουμουτσάκο και Δένδια, τον μεϊμαρακικό Βρούτση μέχρι τον «αβραμοπουλικό» Τσιάρα και σειρά στελεχών που αναδείχθηκαν την περίοδο Σαμαρά. Ο αντίλογος θα μπορούσε να είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν «ελέγχει» σημαντικό τμήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας και, συνεπώς, θα πορευθεί με αυτούς που έχει. Η απάντηση, ωστόσο, σε αυτό το επιχείρημα είναι ότι ακόμη και σε καίριες θέσεις, όπως αυτές του Γραμματέα και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και του εκπροσώπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιάζει να εμπιστεύεται περισσότερο το πολιτικό του ένστικτο και λιγότερο τις πολιτικές αναφορές όσων επιλέγει. 

Το θέμα είναι, βέβαια, να αποδειχθεί ότι στην πορεία όλοι αυτοί θα μπορούν να συνυπάρξουν. Διότι ουδείς μπορεί να προβλέψει τί θα συμβεί εάν ανακύψει ένα αντίστοιχο με το σύμφωνο συμβίωσης θέμα και ανακύψει διαφωνία μεταξύ Προέδρου και Αντιπροέδρου του κόμματος. Η' να εγερθεί κάποιο οικονομικό θέμα και να αντιδράσουν οι πιο κοινωνιστές – καραμανλικοί του κόμματος. 

Στο επιτελείο της Ν.Δ. γνωρίζουν ότι η επιλογή πχ του κ. Γεωργιάδη για τη θέση του Αντιπροέδρου θα προκαλέσει αιχμηρά σχόλια τόσο από την κυβέρνηση όσο και από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι που επιδιώκουν να περιχαρακώσουν στελέχη και ψηφοφόρους τους, που κοιτάνει προς την πλευρά του Κυριάκου. Εκτιμούν, ωστόσο, ότι ο πολιτικός και προγραμματικός λόγος που θα αρθρώνει το κόμμα, η ανάδειξη σε κεντρικά πρόσωπα στελεχών με μετριοπαθές σύγχρονο προφίλ (Χατζηδάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Αυγενάκης, Κουμουτσάκος), η αυτοσυγκράτηση που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο κ. Γεωργιάδης αλλά και το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία των πολιτών όχι μόνον θα ακυρώσουν την κριτική από τα κεντρο-αριστερά αλλά, μέσω Άδωνι κλπ, θα κρατήσουν ανοικτούς και τους διαύλους με τη δεξιά – λαϊκή πτέρυγα, που ανέκαθεν υπήρχε στη ΝΔ και πρέπει να παραμείνει – αν και όχι ως κυρίαρχο ρεύμα – εάν πρόκειται το κόμμα να δημιουργήσει συνθήκες διεκδίκησης της εξουσίας.

newpost.gr

Συστάσεις Αλεξιάδη στις τράπεζες...

Τρύφων Αλεξιάδη
... να μειώσουν τις προμήθειες...
Να μειώσουν τις προμήθειες στις συναλλαγές με κάρτες ζητάει από τις τράπεζες ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα γίνουν απαραίτητες ενέργειες και για τη μείωση του κόστους αγοράς και συντήρησης των... μηχανημάτων για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα (Pos).

Από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα σταλεί επιστολή σε όλες τις Τράπεζες «και θα προχωρήσουμε σε δημοσιοποίηση των απαντήσεών τους. Θα πρέπει να υπάρχει μείωση στην αγορά και στη συντήρηση των POS όπως και στις προμήθειες των Τραπεζών".

Προανήγγειλε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προωθηθεί διάταξη στη Βουλή που θα αφορά τα...

Αυτή είναι όλη η ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τα ονόματα


tvxs.gr| 13 Ιαν. 2016
Ο Νίκος Δένδιας, ο Γιάννης Βρούτσης και η Νίκη Κεραμέως ορίζονται κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ορίζεται ο βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος.
Επίσης, με αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προτείνονται ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και οι πέντε αναπληρωτές του και ορίζονται οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος.
Ειδικότερα, για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προτείνεται ο βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας.
Για αναπληρωτές του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτείνονται οι βουλευτές: Κωνσταντίνος Βλάσης (Αρκαδίας), Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζας), Αθανάσιος Καββαδάς (Λευκάδας), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας) και Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας). 
Σε ό,τι αφορά τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, ορίζονται:
Πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Νίκος Δένδιας, βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός.
Δεύτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός.
Τρίτη Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος η Νίκη Κεραμέως, βουλευτής Επικρατείας.

Στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος ορίζεται ο βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος.
Αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας είναι ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ορίζεται και σύνδεσμος του κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.  

Γιατί χαμογελούν κάποιοι στο Μαξίμου;..

Λοιπόν, ένα πράγμα είναι τι θέλει ο Κυριάκος. Άλλο όμως τι μπορεί να κάνει. Διότι και ο Τζήμερος θέλει - και το θέλει πολύ. Αλλά...
και ο Σκυλακάκης θέλει - ακόμα πιο πολύ. Αλλά... Και ο Μάνος ήθελε - πρώτος διδάξας αυτός. Αλλά... Και ο πατήρ Μητσοτάκης ήθελε - το έζησαν οι παλιότεροι το θαύμα του με τα λεωφορεία, τον Κολλά, και τα πολλά. Αλλά... Εν ολίγοις, δεν αρνήθηκε πεισματικά ο γεννήτορας Καραμανλής να οδηγήσει το κόμμα Του στον δρόμο της Θάτσερ επειδή έτσι του ήρθε. Ή επειδή είχε λιγότερο πολιτικό μυαλό από τον Κυριάκο, τον Βορίδη, τον Άδωνι και τον Σαμαρά - όλους μαζί. Προσθέστε αν θέλετε και τη Σπυράκη.

Άρα μάλλον θα πρέπει να συμφωνήσουμε με κείνους στο Μαξίμου -σας διαβεβαιώ ότι είναι πολλοί- που χαμογελούν κρυφά. Διότι να ψηφίζει τον Κυριάκο η μισή και κάτι βάση της Ν.Δ. επειδή τον πλασάρισαν ως νέο προϊόν εκείνοι που επενδύουν σ' αυτόν, είναι ένα ζήτημα. Αλλά να επενδύουν σ' αυτόν οι βαρόνοι, η διαπλοκή, οι Βαυαροί του Βέμπερ και οι επίμονοι τοκιστές και σουλατσαδόροι είναι εντελώς άλλο. Αν το πρώτο είναι ένα τίναγμα για να απαλλαγεί το κόμμα από τα βαρίδια του παρελθόντος, το δεύτερο είναι ξετίναγμα και απόδειξη ότι μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι. Ή ότι το Σύστημα πάσχει από τρικυμία εν κρανίω.

Γιατί; Γιατί ο Κυριάκος είναι λίγος, κολλημένος, ελαφρών βαρών και βαρέων δεσμεύσεων. Γιατί έχει ανθρωποδιώκτες κομματικούς συμμάχους, ενώ δεν έχει το μισό κόμμα, που πίνει νερό στο όνομα της λαϊκής Δεξιάς. Γιατί θα κάνει μαλλιά κουβάρια τα μιξοκεντρώα αναχώματα - άρχισαν ήδη τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι. Γιατί θα δει τα μεταρρυθμιστικά στεφάνια δάφνης που του πλέκουν τα ΜΜΕ να νοστιμίζουν κοινωνικές φακές, αν επιμείνει στα δογματικά του - κι αν δεν επιμείνει, τι τον θέλουν; Γιατί θα έρθει αντιμέτωπος με τον ζωτικό μεσαίο χώρο αν εξακολουθήσει να είναι υστερικά διχαστικός - κι αν δεν εξακολουθήσει, τι τον θέλουν;

Και γιατί, τέλος, θα βρεθεί ανάμεσα σε έναν αποφασισμένο ΣΥΡΙΖΑ και ένα απαιτητικό κουαρτέτο. Και με τις θέσεις που έχει -κι αν τις αλλάξει, τι τον θέλουν;- θα επαναλάβει σίγουρα τον νεοφιλελεύθερο θρίαμβο του δημοψηφίσματος. Φάρσα του Κυριάκου μετά την τραγωδία του Σαμαρά...

Θανάσης Καρτερός