Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

«Ο θιασώτης της ιδιωτικής οικονομίας όλο στο κράτος έβρισκε θέσεις...»

Γ. Στουρνάρας: Όταν κεντρικός τραπεζίτης πατάει το κορδόνια του...
Γ. Λακόπουλος
Στις 21 Φεβρουαρίου ο Γιάννης Στουρνάρας μίλησε στη Βουλή για την αναφορά προστατευόμενου μάρτυρα ότι δωροδοκήθηκε από τη Novartis.  Η ομιλία του αφιερώθηκε κυρίως στην υπεράσπιση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της συζύγου του, που έκανε επί χρόνια δουλειές με τη συγκεκριμένη εταιρία. Εξήγησε ότι αυτές οι δουλειές ήταν μικρό μέρος του τζίρου της. Σχεδόν έμπαινε μέσα.

Στο τέλος της ζήτησε συγνώμη γιατί ταλαιπωρείται εξ εταιρίας του. «Είναι, φαίνεται, μέρος της μοίρας των συζύγων και των οικογενειών των δημοσίων προσώπων στη χώρα αυτή: να λοιδορούνται, να συκοφαντούν και να διαπομπεύονται, ακόμη και να απειλούνται, προκειμένου να πληγεί ο σύζυγός τους…» Το πιάσαμε το υπονοούμενο- όλοι ξέρουν ποια άλλη σύζυγος «ταλαιπωρείται» για τον ίδιο λόγο.

Το θέμα της επαγγελματικής σχέσης Στουρνάρα με τη Νovartis δεν έχει κάτι μεμπτό. Αλλά η παράλειψή του να το αναφέρει σε μια ομιλία που αφορούσε ακριβώς ότι τον συνδέει με την εταιρία μπάζει....

Τό σκίτσο του...

                                              ...Ηλία Μακρή (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 15.03.18)

Τό σκίτσο...

                                                                      ...του Κώστα Γρηγοριάδη
από  
efsyn.gr

Μύκονος : Στούς ομορφότερους προορισμούς του κόσμου

MyDomaine: Οι ομορφότεροι προορισμοί του κόσμου, ανάμεσά τους κι ένα ελληνικό νησί


SHUTTERSTOCK
Ένα νησί των Κυκλάδων, η Μύκονος, συγκαταλέγεται μεταξύ των ομορφότερων προορισμών του κόσμου, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστοτόπου MyDomaine.
Ο ιστότοπος περιγράφει τη Μύκονο ως τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό, όπου μπορεί να αντικρίσει κανείς χιλιάδες αποχρώσεις του μπλε χρώματος, κοιτάζοντας προς κάθε κατεύθυνση.


SHUTTERSTOCK
Σύμφωνα με την προτιμήσεις των συντακτών του MyDomaine, οι ομορφότεροι προορισμοί του κόσμου, είναι οι εξής: 

Novartis : Η «ομερτά» των μέσων ενημέρωσης προτιμά τη σιγή ιχθύος!

Το «αόρατο» σκάνδαλο αποκτά υπόσταση
Novartis
Επιστολές, συναντήσεις, κοινοί σύμβουλοι, συμβάσεις και στη συνέχεια υπουργικές αποφάσεις, τροπολογίες, κέρδη για τη Novartis και τελικός λογαριασμός για το ελληνικό Δημόσιο 23 δισ. ευρώ. Κανένας ένοχος, πλην των γιατρών που εκμεταλλεύτηκαν τα πλουσιοπάροχα δώρα και πήγαιναν στα πολυτελή συνέδρια με αντάλλαγμα τις συνταγογραφήσεις.   
Ούτε καν οι δημοσιογράφοι που, όπως προκύπτει από έγγραφα της δικογραφίας αλλά και από το FBI -είτε μαζί είτε χώρια από τα τα αφεντικά τους-, πήραν γενναίες μίζες για να γράφουν πόσο καλά και αναγκαία είναι τα φάρμακα! 
Οι πολιτικοί, όσοι τουλάχιστον αναφέρονται στη δικογραφία, το μόνο που δηλώνουν ότι έκαναν ήταν να κατεβάζουν τις τιμές των φαρμάκων. Τότε, όμως, ποιος ευθύνεται; Ποιος έπαιρνε αποφάσεις και κατάρτιζε νόμους και τροπολογίες που ανέβαζαν τα κέρδη της Novartis, γέμιζαν τις αποθήκες με άχρηστα φάρμακα και άφηναν τους πολίτες απροστάτευτους, με μειωμένες μόνο τις δαπάνες για περίθαλψη, φάρμακα και νοσοκομεία; 
Σε όλα αυτά τα ερωτήματα οφείλει να απαντήσει τουλάχιστον η Δικαιοσύνη, όσο και αν κάποιοι δυσανασχετούν, μιλούν για σκευωρίες και περιμένουν να χαθούν ξανά στις ατέρμονες συνεδριάσεις μιας προανακριτικής που θα αποφασίσει στο τέλος ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. 
Η Δικαιοσύνη, που τη θεωρούν καλή όταν κρίνει ότι οι νόμιμοι καναλάρχες δεν επιλέχτηκαν με συνταγματικό τρόπο αλλά ως μέρος μιας σκευωρίας και κακή όταν προστατεύει μάρτυρες που πιθανότατα θα βοηθήσουν στην εξυγίανση μιας ζοφερής υπόθεσης σε βάρος των πολιτών...