Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Αν ο Ανδρέας μάθει ότι η Φώφη είναι διάδοχός του θα βγει από τον τάφο του με το μαστίγιο στο χέρι...

Φώφη Γεννηματά: Είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου ηγέτης του κόμματος της;


Toυ Γ. Λακόπουλου

Η ιλαροτραγωδία του λεγόμενου συνεδρίου του Κινάλ -με το στραπάτσο που επιφύλαξε ο Φρανς Τίμερμανς στη Φώφη Γεννηματά στην ούγια- αποτυπώθηκε χαρακτηριστικά σε ένα σύνθημα που τοποθετήθηκε ως φόντο στην εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου:» Εκατό χρόνια από τη γέννηση του ηγέτη μας».
Μυστήρια πράγματα. Του ηγέτη ποιων; Ποια σχέση μπορεί να έχει ο αείμνηστος ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ με ένα κόμμα που το κατάργησε και μαζί εξαφάνισε τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, τις ιδρυτικές αρχές, τις πολιτικές και ιδεολογικές παρακαταθήκες του; Περισσότερο σαν ύβρις ακούγεται…
Ακόμη και τα σύμβολα εξαφανίσθηκαν προκειμένου τίποτε να μην θυμίζει Παπανδρέου. Τώρα προσπαθούν κουτοπόνηρα να... 

Μήν λέτε ό,τι βλέπετε. Δέν είναι πάντοτε ωφέλιμο...




«Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής

Τη δυσάρεστη είδηση μετέδωσε πριν από λίγο η ΕΡΤ
«Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής

Με μια δυσάρεστη είδηση ξεκίνησε η Τρίτη για την ελληνική δημοσιογραφία. Όπως μετέδωσε πριν από λίγα λεπτά η ΕΡΤ, έφυγε από τη ζωή ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής Ο Βασίλης Λυριτζής έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο.
Τη δυσάρεστη είδηση μετέδωσε από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο επί χρόνια συνεργάτης του Δημήτρης Οικονόμου.  «Είναι σαν να έχασα τον αδερφό μου. Είναι ένα πάρα πολύ βαρύ πλήγμα για μένα, αυτό μόνο μπορώ να πω» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Οικονόμου, ενώ λίγο αργότερα έκανε και το ανάλογο tweet.

02/04/2019
από :  newsbeast.gr

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος

Για πρώτη φορά Έλληνας δικαστής, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) εξέλεξε σήμερα, 1η Απριλίου 2019, ως νέο Πρόεδρο του Δικαστηρίου, τον Έλληνα δικαστή στο Δικαστήριο, Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο.
Στα 60 χρόνια του κορυφαίου αυτού ευρωπαϊκού θεσμού (1959-2019) είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται Έλληνας στη θέση αυτή.
Το ΕΔΔΑ αποτελεί σε πανευρωπαϊκή κλίμακα τον σημαντικότερο εγγυητή των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Έχει εκδώσει πάνω από 47.000 αποφάσεις που αφορούν συνολικά 47 χώρες με πληθυσμό πάνω από 830 εκατομμύρια. Ενώπιον του Δικαστηρίου...