Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση αντιπροσωπείας τού Δημοτικού Συμβουλίου μέ τόν υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                        
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
                                                                      
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΝΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ


Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας την Τρίτη 17 Οκτωβρίου με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη.

Ο Υπουργός Εσωτερικών υποδέχτηκε στο Υπουργείο τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνσταντίνο  Κουκά, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου, τον Αντιπρόεδρο κ. Αντώνη Κουσαθανά και τη Γραμματέα κα. Άννα Καμμή.

Η διαπαραταξιακή επιτροπή ενημέρωσε τον Υπουργό για την τραγική υποστελέχωση που αντιμετωπίζει ο Δήμος Μυκόνου και επικεντρώθηκαν κυρίως στο ζήτημα της Πολεοδομίας.

Ο Υπουργός επεσήμανε πως γνωρίζει, ότι πρόκειται για ένα δύσκολο ζήτημα και γι’ αυτό έχει δρομολογήσει προκήρυξη για την πρόσληψη δύο (2) μόνιμων μηχανικών, η οποία ευελπιστεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Παράλληλα, το Υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο προσωρινά η Πολεοδομία της Σύρου να συνδράμει διοικητικά την Πολεοδομία της Μυκόνου μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου τον ενημέρωσε, ότι στις 31.07.2017 ψηφίστηκε ο νόμος για την υποχρεωτική διοικητική υποστήριξη από Μητροπολιτικό Δήμο και ότι στις 04.08.2017 υπέβαλε ο Δήμος Μυκόνου το αντίστοιχο αίτημα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Επίσης, τον ενημέρωσε ότι η πολεοδομία μεταφέρθηκε στη Μύκονο από τη Σύρο το 2012, όταν υπηρετούσαν 8 μηχανικοί στο Δήμο Μυκόνου, ενώ σήμερα, λόγω συνταξιοδοτήσεων, αποχωρήσεων και υποχρεωτικών αδειών, υπηρετεί μόνο ένας. Παράλληλα του τόνισε, ότι πραγματοποιεί συνεχώς προσκλήσεις για μετατάξεις, στις οποίες δεν ανταποκρίνεται δυστυχώς κανείς, ενώ ταυτόχρονα δεν μπορεί να προβεί σε μόνιμες προσλήψεις λόγω της απαγόρευσης των μνημονίων.

Τέλος, κατέστησε σαφές, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μύκονος αφορά το θέμα της στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων, με προεκτάσεις στην υγεία, την ασφάλεια και την εκπαίδευση και αποτελεί απόρροια του ενιαίου μισθολογίου που ισχύει στο δημόσιο, το οποίο δεν λαμβάνει υπ όψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στις τουριστικές περιοχές.
  Μύκονος, 18-10-2017
                                              ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ 

Πώς μάς βλέπουν κάποιοι πού ζούν "λίγο πιό πέρα", λίγο πιό μακριά από εμάς...

Μύκονοοοοοος!

Όταν το κράτος οφείλει να ασκεί κοινωνική πολιτική προς όφελος της χλίδας
Μύκονοοοοοος!


Κάθομαι εγώ τώρα και κοιτάω το δελτίο της ημέρας και βλέπω σύλληψη τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη, βλέπω ότι στον κύκλο της 32χρονης ψάχνουν τον δολοφόνο στα Πατήσια, βλέπω ότι τελειώνει η συνεργασία Σάκη Ρουβά και Κωνσταντίνου Καφίρη (σοκ!), βλέπω και τους επιθεωρητές Κλουζώ της ΠΟΕΔΗΝ που ανακάλυψαν χολέρα στα υπόγεια του μαιευτηρίου Έλενας. Εκεί όπου πάνε όλες οι φυλές του κόσμου για να γεννήσουν, βρήκανε οι συνδικάλες να παίξουν τα μικροκομματικά τους τα παιχνιδάκια να σκορπίσουν τρόμο. Εκεί όπου σκάνε απ’ το άγχος και το στρες οι υποψήφιες μανάδες και καπνίζουν τα τσιγάρα το ένα μετά απ’ το άλλο οι υποψήφιοι πατεράδες, ήρθε η ΠΟΕΔΗΝ να πουλήσει μαγκιά και ασικιλίκι. Γιατί δεν της βγήκε το προηγούμενο το κόλπο με τη λεγιονέλλα και τη γράψανε όλοι και όλες εκεί που δεν πιάνει μελάνι…
Αυτά έβλεπε ο Σκαρίμπας και απαιτούσε τουφεκισμό με γιαούρτι, αλλά είναι συγχωρεμένος πια και δεν μπορεί να σηκωθεί το φάντασμά του από τον τάφο να αφαιρέσει την πετσούλα. Κάτι που θα φαινόταν μάλλον απαραίτητο όχι μόνο στην περίπτωση του υπαρκτού συνδικαλισμού αλλά και της απέραντης χλίδας. Βλέπε Μύκονο (συγγνώμη Μύκονοοοοοοο!), βλέπε Σαντορίνη, βλέπε Κρήτη, όπου κλαίνε μάνες, κλαίνε παιδιά. Όχι επειδή τα πλάκωσε η χολέρα, αλλά επειδή οι εκπαιδευτικοί οι αναπληρωτές κοιμούνται σε παγκάκια, σε ακρογιαλιές, σε αποθήκες, σε υπόγεια χειρότερα κι απ’ αυτά του Έλενας που ερευνά με ζήλο η ΠΟΕΔΗΝ.
Κάθε χρόνο γίνεται αυτό και κάθε χρόνο αρνούνται οι κάτοικοι των νήσων να παραδώσουν τα χρυσοφόρα τουριστικά καταλύματα για να κοιμούνται αυτοί οι μπαγλαμάδες οι εκπαιδευτικοί. Και οι πυροσβέστες βεβαίως και οι γιατροί και οι νοσηλευτές, που τους διορίζει κι αυτούς το κράτος το άθλιο το ελληνικό. Το κράτος που μόνο υπογραφές σε διορισμούς ξέρει να βάνει, και διόλου δεν προνοεί για το που θα απλώσει την αρίδα του όλος αυτός ο κόσμος. Το είπε κι ο δήμαρχος Μυκόνου Κώστας Κουκάς, υπογραμμίζοντας ότι κάποια καταλύματα έχουν βρεθεί, αλλά δεν είναι δουλειά των κατοίκων να το λύνουν το πρόβλημα!
Και πρόσθεσε ότι δουλειά του κράτους είναι να κάνει κοινωνική πολιτική και δεν μπορεί ο δήμος να κάνει κουμάντο στα λεφτά των κατοίκων. Μπορεί όμως, λέω εγώ, να ζητάει από τον κάτοικο Αμυνταίου, Κερατσινίου, Δομοκού και Φαρκαδώνας να δώσει απ’ αυτά που δεν έχει για να στεγαστούν οι εκπαιδευτικοί, οι πυροσβέστες, οι νοσηλευτές και οι γιατροί σε Μύκονο, Σαντορίνη και Κρήτη. Λες και του περισσεύουν τα λεφτά, λες και δεν τον έχουν δαγκώσει η εφορία, η ανεργία κι ο ΕΝΦΙΑ, λες και θα έρθει ο Μυκονιάτης, ο Κρητικός, ο Σαντορινιός να του κάνουνε σεφτέ και να αγοράσουν έστω ένα γαμημένο σάντουιτς στο Δομοκό, στη Φαρκαδώνα, στο Κερατσίνι, στο Αμύνταιο. Κι ύστερα μου λες γιατί δεν σου γράφω. Ή μάλλον ύστερα μου λες που στο διάολο να κρύβεται το μικρόβιο της ηθικής χολέρας εν Ελλάδι. Είμαι σίγουρος ότι η ΠΟΕΔΗΝ το ξέρει και αναμένω την επόμενη ανακοίνωσή της για να προσανατολιστώ… 

Newpost.gr

Δολοφονία Κένεντι : Στη δημοσιότητα ο «ΦΑΚΕΛΟΣ JFK»

Ο Τραμπ δίνει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία του Κένεντι 

«Με την επιφύλαξη της λήψης νέων πληροφοριών, θα επιτρέψω, ως Αμερικανός πρόεδρος, το άνοιγμα του εδώ και πολλά χρόνια κλειστού και διαβαθμισμένου ΦΑΚΕΛΟΥ JFK» έγραψε στην ανάρτησή του ο Τραμπ, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε Αμερικανός πολίτης θα έχει πρόσβαση στα έγγραφα που περιλαμβάνει, μετά τον αποχαρακτηρισμό τους.

Ο Τραμπ δίνει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία του Κένεντι


Τον φάκελο ενός τεράστιου θέματος που προκαλεί ακόμη διχασμό στις ΗΠΑ ανοίγει με απόφασή του ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ.
Ο αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε λοιπόν να δώσει στη δημοσιότητα τα απόρρητα έγγραφα από τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι που είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ το 1963.
«Με την επιφύλαξη της λήψης νέων πληροφοριών, θα επιτρέψω, ως Αμερικανός πρόεδρος, το άνοιγμα του εδώ και πολλά χρόνια κλειστού και διαβαθμισμένου ΦΑΚΕΛΟΥ JFK» έγραψε στην ανάρτησή του ο Τραμπ, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε Αμερικανός πολίτης θα έχει πρόσβαση στα έγγραφα που περιλαμβάνει, μετά τον αποχαρακτηρισμό τους.
Ο Τζον Φίτζεραλντ Κένεντι, γνωστός και με τα αρχικά του «J.F.K.», δολοφονήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1963, στο Ντάλας του Τέξας από ελεύθερο σκοπευτή. Για την υπόθεση συνελήφθη ο πρώην πεζοναύτης Λι Χάρβεϊ Όσβαλτ, ο οποίος και είχε κατηγορηθεί για την αποτρόπαιη δολοφονία. Ωστόσο πριν προλάβει να καταθέσει και δύο ημέρες μετά το περιστατικό δολοφονήθηκε μπροστά στους αστυνομικούς και το πλήθος. Τον Κένεντι μετά τη δολοφονία είχε διαδεχθεί ο αντιπρόεδρος Λίντον Τζόνσον.
Για τη δολοφονία διατάχθηκε έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν πως ο Όσβαλτ έδρασε μόνος του. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα, πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα, και οι θεωρίες συνομωσίας πίσω από το γεγονός. Στην ταινία JFK, ο γνωστός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, είχε προβάλει την εκδοχή ότι ο δολοφόνος είχε σχέση με την κοινότητα των εξόριστων κουβανών στο Μαϊάμι και ότι το περιστατικό σχετιζόταν με την αποτυχημένη απόπειρα εισβολής στον «Κόλπο των Χοίρων», η οποία αποκρούστηκε από το καθεστώς του Φιντέλ Κάστρο και ενορχηστρώθηκε από τη CIA.
Μένει να φανεί πλέον εάν τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον από τους ιστορικούς, θα δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

από   Newpost.gr

O Τσακαλώτος βάζει τέλος με δύο νομοσχέδια...

...στον ανεξέλεγκτο διαδικτυακό τζόγο...
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προανήγγειλε την κατάθεση δύο νέων νομοσχεδίων έως τα Χριστούγεννα, με τα οποία θα ρυθμίζεται πλήρως όλη η αγορά παιγνίων και ανακοίνωσε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο για τα καζίνο και κι ένα ακόμη για το ιντερνετικό στοίχημα.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε για το χρονοδιάγραμμα της συνολικής ρύθμισης της αγοράς των παιγνίων στη χώρα την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην οποία εισήχθη προς επεξεργασία το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, και εκτίμησε ότι τα έσοδα που θα αποκομίσει το ελληνικό Δημόσιο από τον φόρο 30% στα παιγνιομηχανήματα, θα φτάσουν μέχρι 300 εκατ. ευρώ το χρόνο, όταν θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία τα VLTs («φρουτάκια»). Για το τρέχον έτος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπολογίζει τα έσοδα να είναι περίπου 10 εκατ. ευρώ και του χρόνου να φτάσουν τα 100 εκατ. ευρώ.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο υπουργός «αξίζει τον κόπο αντί να κόψουμε συντάξεις, ή να αυξήσουμε τους φόρους, να μαζέψουμε κάποια χρήματα από τα παιγνιομηχανήματα».
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «έχουμε μια πώληση και μια σύμβαση, η οποία είναι δεδομένη και μέσα σε αυτή τη σύμβαση να πρέπει να πορευτούμε γιατί όπως όλοι ξέρουμε πρέπει το κράτος να έχει συνέχεια», ενώ κατά την τοποθέτησή του έδωσε απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων που τέθηκαν από τους εισηγητές και ειδικούς αγορητές των κομμάτων.
Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει την υποχρέωση να ενημερώσει την Κομισιόν πριν καταθέσει το νομοσχέδιο, δεδομένου ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση την εκ προοιμίου έγκριση και προσέθεσε ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να αναλάβει αυτό το ρίσκο...


topontiki.gr

Χειροκροτούν τον σύγχρονο μαυραγορίτη (Ριχάρδο)...

...και δεν ντρέπονται!...

Ενεχυροδανειστής. Ο,τι απεχθέστερο σε  περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης. Επάγγελμα που θυμίζει Κατοχή. Τους παλιούς μαυραγορίτες που για μισό κιλό λάδι, παίρναν περιουσίες και οικογενειακά κειμήλια. 
Ο Ριχάρδος, ο επιφανέστερος των ενεχυροδανειστών, μπουκώνει με διαφήμιση κάποια κανάλια. Και οι εργαζόμενοι (τι ντροπή! Ντροπή μεγάλη!) χειροκροτούν. Και μόνο στο...
άκουσμα του ονόματός του. 
Ο γνωστός Μένιος ανέφερε το όνομα του ("Αποκαλυπτικά"-"Ε") και οι κυρίες Νάνσυ Νικολαϊδου και Αλεξάνδρα Τσόλκα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επιφωνήματα.
Η μεγάλη ανατριχίλα!...

Ποιές αποδείξεις πρέπει νά κρατάμε γιά τήν Εφορία;

Κομφούζιο επικρατεί, μεταξύ τών φορολογουμένων, γιά τό επίμαχο θέμα τών αποδείξεων πού πρέπει νά κρατάμε, γιά τή φορολογική μας δήλωση, προκειμένου νά "χτίσουμε" τό αφορολόγητο όριο πού δικαιούται ο καθένας μας. 
Άλλοι νομίζουν ότι πρέπει νά κρατάμε τίς αποδείξεις τών ταμειομηχανών, άλλοι νομίζουν ότι πρέπει νά κρατάμε τίς αποδείξεις τών POS (πλαστικών πιστωτικών καί χρεωστικών καρτών) καί άλλοι καί τίς μέν καί τίς δέ!
Γιά νά δείτε πώς έχει -ακριβώς- τό θέμα διαβάστε τό παρακάτω εμπεριστατωμένο άρθρο τού Γιώργου Παλαιτσάκη από τήν "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ" στό τέλος τού οποίου υπάρχει πίνακας πού αναφέρει ΚΑΙ ποιοί είναι οι : Τρόποι απόδειξης των συναλλαγών απέναντι στίς φορολογικές αρχές. 
Δ.Ν.Α. 
                                                                                                    ***

Ποια έξοδα χτίζουν αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τα «μυστικά» κατοχύρωσης δικαιώματος έκπτωσης φόρου 1.900-2.100 ευρώ, για εισοδήματα 8.636 - 9.545 ευρώ
REUTERS/Regis Duvignau

Από την έντυπη έκδοση τής naftemporiki.gr
Του Γιώργου Παλαιτσάκη
Δαπάνες για αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών συνολικού ύψους 10%-18,75% επί του ετήσιου εισοδήματος του τρέχοντος έτους, εξοφληθείσες μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) ή με άλλες ηλεκτρονικές μεθόδους πληρωμής, πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει έως τις 31-12-2017 εκατομμύρια μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα ετήσιας έκπτωσης φόρου εισοδήματος έως 1.900-2.100 ευρώ κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβάλουν το 2018.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα φορολογική νομοθεσία: