Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ο Αθανασίου επιβεβαιώνει ότι υπάρχει δικογραφία για τον Μιχελάκη αλλά δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στη Βουλή


  Παραπολιτική

Την αποκάλυψη ότι έχει έρθει στη Βουλή από τις 30 Απριλίου δικογραφία για τον υπουργό Εσωτερικό Γιάννη Μιχελάκη, έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Χ. Αθανασίου και απαντώντας σε σχετικές παρατηρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη δικογραφία έχει σταλεί από την Δικαιοσύνη από τις 30 Απριλίου. Ο υπουργός ωστόσο δεν εξήγησε για ποιο λόγο η δικογραφία δεν έχει ακόμα εμφανιστεί στη Βουλή

Πηγή: Η Αυγή
Σχόλιο Παραπολιτικής: Θυμίζω ότι τη σχετική αποκάλυψη είχε κάνει μέσα από τις σελίδες του Hot Doc ο Κώστας Βαξεβάνης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού, η δικογραφία αφορά τον σημερινό υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος εμφανίζεται να χρηματίζεται από τον προφυλακισμένο Αναστάσιο Πάλλη, προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, δηλαδή να κάνει ερωτήσεις που βολεύουν τον Πάλλη, την περίοδο κατά την οποία ήταν βουλευτής.

«Καμπάνες» για το σκάνδαλο με το δομημένο ομόλογο...

diki-dikastirio
Συνέχεια στο σκάνδαλο για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ, το οποίο υπερκοστολογημένο φέρεται να κατέληξε σε ασφαλιστικά ταμεία, δόθηκε σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας που έκρινε ένοχους 12 από τους...
13 κατηγορούμενους στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ύστερα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΔΥ, Αγάπιο Σημαιοφορίδη, και τη διευθύντρια του Ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, τους πρώην υπεύθυνους του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ), Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γερ. Κονιδάρη, καθώς και τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΠΟΚΑ, Κωνσταντίνο Χρηστίδη.

Επίσης, τους εκπρoσώπους της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις», Γιώργο Αποστολίδη και Θεόδωρο Πρινιωτάκη (ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης έχει φύγει από τη ζωή), τον υπεύθυνο της ΝΑΜ, Γιώργο Παπαμαρκάκη, τα στελέχη της J.P. Morgan, Χ. Αδαμόπουλο και Αβραάμ Σαββίδη, όπως και το στέλεχος της Hyppovereinsbank, Ν. Μπούγο.

Οι παραπάνω κατηγορούνται κατά περίσταση για τα αδικήματα απάτης από κοινού, απιστίας στην υπηρεσία, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγής και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Αντίθετα, το δικαστήριο αποφάσισε την πλήρη αθώωση του άλλοτε ειδικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης, Ευγένιου Παπαδόπουλου, ο οποίος κατηγορούνταν για υπόθαλψη εγκληματία.

efsyn.gr

Η απόφαση των εφετών ως προς τις ποινές που επέβαλε έχει ως εξής:

Νέος κόκορας στο κοτέτσι


Παραπολιτική

Χαζεύω το σημερινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ κι αναρωτιέμαι αν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν στα σοβαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ο μεγάλος νικητής των Ευρωεκλογών.

Θυμίζω ότι την επόμενη των Ευρωεκλογών, σε άρθρο με τίτλο «Η Νέα Δημοκρατία έχασε (και το ξέρει)» η Παραπολιτική σημείωνε:

Από τα χρόνια που ανέτρεψε συνειδητά μια κυβέρνηση και μετά εξαφανίστηκε από την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί παρά να γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν ότι το σύστημα δεν έχει συναισθήματα κι ότι θα είναι πάντα πρόθυμο να φωνάξει «ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο νέος βασιλιάς», αν αυτό είναι αναγκαίο για την επιβίωση του.

Πάνω από όλα, η Νέα Δημοκρατία έχασε χθες το μονοπώλιο αλληλεπίδρασης με κάθε λογής συμφέροντα εντός κι εκτός Ελλάδας. Όπως στις Κάννες προτάθηκε στον ανερχόμενο τότε Αντώνη Σαμαρά να συμμετάσχει στην ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της Ελλάδας, έτσι και τώρα πολλοί θα αρχίσουν να ρωτούν και τον Τσίπρα για πολλά. Έχει ο καιρός γυρίσματα...

"Είμαστε, τελικά, πολιτικά πολιτισμένοι"...

"Καί εις άλλα μέ υγείαν"
Από τήν επομένη τών εκλογών καί ύστερα μπορούμε νά κοιμόμαστε ήσυχοι. Διαπίστωσα, ευτυχώς, ότι αποκτήσαμε πολιτικό πολιτισμό, η απουσία τού οποίου ήταν αισθητή, όλα αυτά τά χρόνια, μέχρι πρό ολίγων ημερών. Τώρα πλέον, οι περιτριγυρίζοντες βέβηλοι, δέν θά μπορούν νά μάς αποκαλούν -αβλεπί- "πολιτικά αγροίκους". 
 Διότι μετά τό λεβέντικο ρίσκο πού επωμίστηκαν οι αφανείς καί ηρωϊκοί τολμητίες πού προβήκανε σέ σχετικές δηλώσεις (μέ κίνδυνο νά χαρακτηριστούν  σάν "επιδεικτικά νεόπλουτοι" τού πολιτικού πολιτισμού) φύσηξε, παρ' ημίν, πνοή πρωτόγνωρης πολιτικής κουλτούρας. Σπάζοντας οι πρωτοπόροι -μ'αυτόν τόν, λυσιτελή, τρόπο- τό φράγμα τού "μικροαστικού πολιτεύεσθαι", ασφαλώς μάς διεκπεραίωσαν "διά μιάς" -πάτ-κιούτ!- στή χωρία τών "πολιτικο-πολιτισμικά" υπερεχόντων.
Κοντολογίς : "είμαστε καί φαινόμαστε" πολιτισμένοι.  
(νά τά λέμε "αυτά", πότε-πότε, γιατί όλο καί θά βρίσκεται κάποιο "ζωντόβολο" πού δέν θά μπορεί νά  πάρει χαμπάρι καί νά "χωνέψει", από μόνο του, τή συντελούμενη πολιτική καί πολιτισμική πρόοδο στή νήσο τών ...oλούθε -εκ δεξιών καί εξ ευωνύμων-"κεκρυμμένων, πολιτικών, θησαυρών"!)
Δ.Ν.Α.

Μεγάλοι διεθνείς όμιλοι στη διαχείριση ελληνικών ξενοδοχείων

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ
 Περίπου 2,2 εκατ. επισκέπτες αναμένεται να έρθουν φέτος στην Ελλάδα με κρουαζιερόπλοια.
Σημαντική αύξηση εμφανίζουν το τελευταίο διάστημα οι ξένοι τουριστικοί οργανισμοί και όμιλοι ξενοδοχείων που δημοσιοποιούν νέα σχέδια συνεργασιών σχετικά με την επέκταση της παρουσίας τους σε ξενοδοχειακές πολυτελείς μονάδες στον ελληνικό προορισμό.

Ειδικότερα, η Gbr Consulting αναφέρθηκε πρόσφατα στην επικείμενη έλευση στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα δύο διεθνών ξενοδοχειακών ομίλων της Banyan Tree Group και της Fairmont. Ο όμιλος Preferred Hotel and Resorts ανακοίνωσε από το Σικάγο την ένταξη στα μέλη του της πολυτελούς μονάδας Crystal Energy Resort, που βρίσκεται στην Αγία Πελαγία Κρήτης.

H Dolphin Capital Investors έχει κλείσει συμφωνία με τη Ηilton Hotels and Resorts για την ανάθεση της διαχείρισης ξενοδοχείου που θα κατασκευάσει στην Κρήτη και με την Aman Resort για την ανάθεση της λειτουργίας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας που θα δημιουργήσει στην Κέα. Eπίσης, η DCI θα ανοίξει τον Αύγουστο την πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα της Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι. Aλλα δύο μεγάλα διεθνή ονόματα που θα φέρει η DCI στη χώρα μας είναι αυτά της αλυσίδας Chedi Ηotel και του ινδικού ομίλου πολυτελών ξενοδοχείων Οberoi Hotels and Resorts.

Ο επενδυτικός όμιλος Portfolio International Holding Limited, που θέλει να υλοποιήσει σύνθετη τουριστική επένδυση στην Ιθάκη δημοσιοποίησε συμφωνία του για την ανάθεση της διαχείρισης των μονάδων στις διεθνείς αλυσίδες Setai Hotels and Resorts, Rosewood Hotel and Resorts και Rotana Hotels. Η διεθνής αλυσίδα Carlson Rezidor Group υπέγραψε σύμβαση franchise με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου Minos Imperial Luxury Beach Resort and Spa, που βρίσκεται στην περιοχή Μίλατος στο Λασίθι. Η μονάδα θα μετονομασθεί από το 2016 σε Radisson Blu Beach Resort.

Η Ιntercontinental θα αναλάβει τη διαχείριση ξενοδοχείου που πρόκειται να κατασκευάσει στη Σαντορίνη η «Aθήναιον Α.Ε.», η οποία είναι ιδιοκτήτρια εταιρεία του Intercontinental και στην Αθήνα. Η διεθνής αλυσίδα Urban Hotels, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην Κίνα, έχει αποφασίσει να επεκταθεί στην Ευρώπη περιλαμβάνοντας στα σχέδιά της και την Ελλάδα. Το πολυτελές διεθνές δίκτυο ξενοδοχείων Small Luxury Hotels of the World ενέταξε ως νέα μέλη του τα ξενοδοχεία Archipelagos, Βoheme και Casa del Mar Mykonos, τα οποία βρίσκονται στη Μύκονο.

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Thomas Cook ανακοίνωσε για το καλοκαίρι του 2015 την ένταξη στην ξενοδοχειακή του αλυσίδα Sentido Hotels and Resorts, του Sentido Elounda Bay στην Κρήτη. Επίσης, στην ξενοδοχειακή του αλυσίδα Smart Line ο Τhomas Cook θα εντάξει το 2015 τουλάχιστον τρία ξενοδοχεία στην Ελλάδα, στις περιοχές της Κέρκυρας, της Ζακύνθου και του Ρεθύμνου. Σε ό,τι αφορά την Τui εγκαινίασε πρόσφατα στην Κέρκυρα το νέο μέλος της ξενοδοχειακής της αλυσίδας Sensimar, το Sensimar Mediterraneo Resort and Spa. Υψηλόβαθμο στέλεχος της αλυσίδας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω ξενοδοχειακής επέκτασης του Ταξιδιωτικού Οργανισμού στην Ελλάδα. Σχέδια για ανάπτυξή του στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά έχει και ο ταξιδιωτικός οργανισμός Der Touristik. Στόχος του γερμανικού οργανισμού είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να διπλασιάσει τον αριθμό των ξενοδοχείων που ελέγχει στον ελληνικό προορισμό.
kathimerini.gr


Πρώτο κόμμα τα μπάνια του λαού

Η ετυμηγορία του πόπολου και από τούτη την ευρωκάλπη υπήρξε σιωπηρά ηχηρή και εκκωφαντικά χαμηλόφωνη. Σοφός ή δοκησίσοφος, ο ελληνικός λαός επέφερε πλήγματα σε όλους ανεξαιρέτως τους συνδυασμούς που, ωστόσο, μπορούν να κομπορρημονούν ότι στον έναν ή τον άλλο βαθμό κατόρθωσαν να εκπληρώσουν τους στόχους τους· τουτέστιν, πέρασαν πάνω απ' τον πήχη που οι ίδιοι είχαν θέσει ή τον έριξαν στο τσακ με τον μηρό, οπότε στο επόμενο άλμα θα τον υπερπηδήσουν ανέτως. Μόνο ο κυρ Φώτης απέτυχε παταγωδώς. Η επιλογή του να στηρίξει τις μνημονιακές κυβερνήσεις τον έχει καταντήσει να αραχνιάζει, σαν την οκά, στο ράφι του μουσείου των μέτρων και των σταθμών. Τον βλέπω να ενσωματώνεται στην Ελιά, αλλά με 1,21% προίκα δεν του μένει παρά να παριστάνει το κουκούτσι.

Χωρίς αμφιβολία οι θερινές βουτιές στην παραλία αποτελούν την υπέρτατη αξία στη χώρα των φαιδρών εσπεριδοειδών, της πορτοκαλέας συμπεριλαμβανομένης. Οι Νεοέλληνες επ' ουδενί διακινδυνεύουν την ακύρωσή τους, στέλνοντας μήνυμα από τις ψηφοδόχους πως δεν επιθυμούν τη δρομολόγηση πολιτικών εξελίξεων, ήτοι εκλογές, καλοκαιριάτικα. Εδωσαν μεν σαφές προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθιστώντας τον Αλέξη Τσίπρα...

Mahatma Gandhi


 
Ο Γκάντι και ο καθηγητής του.
Όταν ο Γκάντι μελετούσε νομικά στο Πανεπιστημίου τού Λονδίνου είχε έναν καθηγητή τού οποίου το επίθετο ήταν Mr. Peters και ο οποίος δεν τον συμπαθούσε καθόλου.
Κάποια μέρα, ο Mr. Peters κατά τη διάρκεια τού μεσημεριανού γεύματός του καθόταν στο εστιατόριο τού Πανεπιστημίου όταν ο Γκάντι ήλθε, με τον δίσκο του και κάθησε δίπλα του.
Σοβαρά ενοχλημένος ο υπερόπτυς καθηγητής είπε στον Γκάντι:
«Κύριε Γκάντι, δεν γνωρίζετε ότι ένα γουρούνι και ένα περιστέρι δεν κάθονται 
μαζί κατά τη διάρκεια τού φαγητού τους και ή απάντηση τού Γκάντι ήταν...
«Μην ενοχλείσθε κ. καθηγητά, θα πετάξω παραπέρα» και λέγοντας αυτά πήγε
και κάθησε σ' ένα άλλο τραπέζι.
Πράσινος από τα νεύρα του ο Mr. Peters θέλησε να πάρει την ρεβάνς στην επό-
μενες εξετάσεις, αλλά ο φοιτητής του απάντησε ορθότατα σε όλες τις ερωτήσεις 
τουΤότε ο Mr. Peters τού έθεσε την παρακάτω ερώτηση:
«Κύριε Γκάντι, τι θα κάνατε αν περπατώντας στον δρόμο βρίσκατε ένα πακέτο 
γεμάτο σοφία και ένα άλλο γεμάτο λεφτάΠοιό από τα δύο θα παίρνατε 
Χωρίς να πολυσκεφθεί ο Γκάντι τού απάντησε: «Σίγουρα το πακέτο με τα χρή-
ματα
Τότε ο Mr. Peters μ' ένα χαμόγελο γεμάτο ειρωνία τού είπε«Αν ήμουν στην θέ-
ση σας θα έπαιρνα αυτό με την σοφία, δεν νομίζετε και ο Γκάντι τού απάντησε
με απάθεια«Ο καθένας παίρνει αυτό που τού λείπει
Ο Mr. Peters ήδη υστερικός από την απαντήση τού φοιτητή του έγραψε στην κόλ-
λα τού διαγωνίσματος"Ηλίθιος" και την έδωσε στον Γκάντι.
Ο Γκάντι πήρε την κόλλα τού διαγωνίσματος και κάθησε κάτωΜερικά λεπτά 
αργότερα πάει στον καθηγητή του και τού λέει«Mr. Peters, υπογράψατε το γρα-
πτό μου, αλλά ξεχάσατε να το βαθμολογήσετε
(Ελεύθερη μετάφραση)
αποστολή : Μιχ. Γ. Γρυπάρης