Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Ούτε μέ τήν επιφοίτηση τού Αγίου Πνεύματος δέν φωτιζόμαστε!...

Φταίνε οι δημοσιογράφοι, αλλά κι εσύ έχεις τις ευθύνες σου

  • Του Αγίου Πνεύματος σήμερα και η επιφοίτηση αυτού στους μαθητές του Ιησού.
  • Σήμερα λοιπόν τα «πνευματικά» επαγγέλματα και τα φαρμακεία δεν εργάζονται για να τιμήσουν την επιφοίτηση του πνεύματος στα κεφάλια τους.
  • Οι δημοσιογράφοι για παράδειγμα έχουν αργία. Βεβαίως τόσα χρόνια δεν έχουμε δει κανέναν σοβαρό αντίκτυπο από την επιφοίτηση.
  • Γεμίζουμε κάθε ώρα που.. περνάει από ψεύτικα νέα. Αυτή η μάστιγα των Fake News.
  • Γιατί όμως ένα ψέμα που γράφει κάποιος μεταδίδεται σαν τον έμπολα ή σαν μεταστατικός επιθετικός καρκίνος και κατατρώγει ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπιστία στα media;
  • Να σου πω εγώ γιατί: Γιατί απαίδευτοι, ή υπάλληλοι.
  • Γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν ανοίξει ένα βιβλίο, να ανοίξει λίγο το κεφάλι και κάνουν την αμορφωσιά τους «στιλ» και άποψη.
  • Γιατί τρώνε αμάσητο ό,τι τους χτυπήσει στο μάτι και δεν έχουν μάθει να διασταυρώνουν τις ειδήσεις.
  • Αυτά – που προφανώς δεν ισχύουν για όλους, δεν γενικεύουμε – είναι κάποιοι καλοί λόγοι.
  • Υπάρχει και ο παράγοντας «λάθους» – Αλλά πόσες φορές έχεις δει να ζητάνε «συγγνώμη» με το ίδιο πάθος που σου μπουμπούνισαν το «λάθος»;

Σταμάτησε τό "ράλλυ" τού πετρελαίου...

Νέα βουτιά των τιμών του πετρελαίου


REUTERS/Sergei Karpukhin
Νέα μεγάλη πτώση παρουσιάζουν σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία θα προχωρήσουν σε αύξηση της προσφοράς, αλλά και στοιχείων, που αποκαλύπτουν ότι η αμερικανική παραγωγή συνεχίζει να βαίνει αυξανόμενη.
Η τιμή του αργού τύπου μπρεν υποχωρεί 1,8% στα 75,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού δέχεται ακόμη ισχυρότερες πιέσεις. Με «βουτιά» 2,5% υποχωρείς  στα 66,22 δολάρια το βαρέλι, τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων.
Οι τιμές του μπρεντ και του αμερικανικού αργού κυμαίνονται πλέον 6,4% και 9,1% χαμηλότερα σε σχέση με τα υψηλά τεσσάρων ετών, στα οποία είχαν σκαρφαλώσει πριν από λίγες ημέρες. 
Στη Σαγκάη, εν τω μεταξύ, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου αναφοράς κατέγραψε σήμερα πτώση 4,8% στα 457,7 γιουάν το βαρέλι και προβλέπεται να συνεχίσει να δέχεται ισχυρότατες πιέσεις το προσεχές διάστημα. 
Υπενθυμίζεται ότι οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ και η Ρωσία άρχισαν να μειώνουν την προσφορά στην αγορά το 2017, προκειμένου να απορροφηθεί το πλεόνασμα, που είχε στείλει τις τιμές κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο φέτος, με την περίσσεια προσφορά να έχει σχεδόν απορροφηθεί, την παραγωγή στη Βενεζουέλα να καταρρέει και το Ιράν να αντιμετωπίζει την προοπτική νέων κυρώσεων, η τιμή εκτινάχθηκε πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι. 

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
naftemporiki.gr

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη...

Σε απεργιακό «πυρετό» την Τετάρτη...
Σε απεργιακό «πυρετό» την Τετάρτη η χώραΣε 24ωρη απεργία προχωρεί στις 30 Μαΐου και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια όλη την ημέρα.
  
Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς...
  Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα αυτή τη εβδομάδα λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει για τις...
30 Μαΐου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για τις «συνεχιζόμενες καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της υπερφορολόγησης».

  «Η συνεχής επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών αντικατοπτρίζει μια ανεξέλεγκτα καθοδική πορεία που κάποιοι κάνουν ότι δεν την βλέπουν» τονίζει η ΓΣΕΕ

Μεταξύ άλλων, διεκδικεί:

«Aμφίσημη στάση του Βερολίνου απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο»...

Süddeutsche Zeitung: Το ελληνικό δίλημμα του Σολτς

«Το δίλημμα του Σολτς με την Ελλάδα» επιγράφεται άρθρο της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, που εξηγεί την αμφίσημη στάση του Βερολίνου απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Η εφημερίδα του Μονάχου γράφει ότι στο τελευταίο Eurogroup ο νέος Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς είπε «όχι» σε δύο βασικές απαιτήσεις του ΔΝΤ σε σχέση με την Ελλάδα: «Σύμφωνα με κύκλους της Ε.Ε ο Σολτς αρνήθηκε να παρατείνει την περίοδο αποπληρωμής των ήδη δοθέντων δανείων στα 15 χρόνια. Κατά τη γερμανική άποψη μία παράταση έως τρία χρόνια θα ήταν αρκετά. Επίσης ο υπουργός Οικονομικών τάχθηκε κατά της απαίτησης του ΔΝΤ να συνδεθούν αυτομάτως οι διευκολύνσεις για το χρέος με τους μελλοντικούς δείκτες ανάπτυξης. Τη σχετική πρόταση είχε υποβάλει η Γαλλία από κοινού με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)».

Συνεπώς, εκτιμά η Süddeutsche Zeitung...

Iταλία: Αδιέξοδο καί συγκρουση μέ τόν πρόεδρο τής Δημοκρατίας...