Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Oι..."πισινοί"...!

Επιμένει για τη δημαρχία ο Τομπούλογλου!...

Παραμονές των Χριστουγέννων είχε περιπέτειες και μάλιστα μεγάλες με την δικαιοσύνη, και σήμερα απευθύνεται στους...
πολίτες της Νέας Χαλκηδόνας διεκδικώντας τη δημαρχία! Ο λόγος για τον Χάρη Τομπούλογλου που έχει αποφασίσει να τρελάνει το Νεοδημοκρατικό και όχι μόνο , σύστημα. Επιμένει να θέλει να γίνει δήμαρχος και πιστεύει ότι οι συμπολίτες του θα τον ψηφίσουν στις εκλογές του Μαϊου και μάλιστα έχει ετοιμάσει ψηφοδέλτιο, ενώ άρχισε τις βόλτες στις γειτονιές ...
parapolitika.gr

Σημείωση Ν.Μ. : Κάτι τέτοιες κουζουλάδες σά τού ...τρομπούλογλου βλέπουνε καί "σ' άλλα μέρη ...κοντινά" -κατά 'δώ μεριά!- οι "πισινοί" τών "μπροστινών" (πού λέει κι ο κύριος ...συνάδελφος) καί τίς βάνει ο Εξαποδίτης νά θένε ν' αφήκουνε άνεργοι τίς "μπροστινοί" τωνε γιά νά γενούνε ευτοί οι ίδιοι (οι "πισινοί") "μπροστινοί"! Δηλ. τό μπρός πίσω καί τό πίσω μπρός. Καί τό ...βρακί μας ανάποδα. Δέν τό απαγορεύει κι ο νόμος. Άρα "ηθικόν". Τόπενε κι ο Βουλγαράκης..., τόκαμε κι ο Νεονάκης..., υπογράφει κι ο...       
 ...Δ.Ν.Αγγελετάκης

Η Ελλάδα της κρίσης: Τελείωσε ακόμα και το χαρτί για τις ταυτότητες...

Μετά το πρόβλημα με την έλλειψη στο ειδικό χαρτί για την έκδοση αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων στο ελληνικό Δημόσιο τελείωσε και το χαρτί που ...
χρησιμοποιείται για την έκδοση αστυνομικών ταυτοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έφτασε σήμα σε όλα τα τμήματα ασφαλείας της χώρας, βάσει του οποίου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, λόγω της έλλειψης χαρτιού, θα εκδίδονται μόνο τα απαραίτητα δελτία ταυτότητας. Παράλληλα αναφέρει πως το πρόβλημα δεν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα και χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας μέχρι να παραλειφθούν οι νέες παρτίδες.

Σε ποιες περιπτώσεις θα εκδίδονται ταυτότητες

Νέα δελτία ταυτότητας θα εκδίδονται μόνο σε απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις, μέχρι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να προμηθευτεί τις νέες παρτίδες του ειδικού χαρτιού και των αυτοκόλλητων ταινιών (ζελατίνες). Μάλιστα θα εκδίδονται για να προχωρήσει η έκδοση των δελτίων ταυτότητας που θα κριθούν απαραίτητα, θα γίνεται εσωτερική αναδιανομή των αποθεμάτων σε χαρτί και ζελατίνες, δηλαδή ένα τμήμα ασφαλείας θα μπορεί να δίνει τα απαραίτητα.

Σε σελίδες Α4 οι άδειες κυκλοφορίας

Φυσικά δεν πρόκειται για ένα νέο πρόβλημα, αφού και το χαρτί για τις άδειες κυκλοφορίες των οχημάτων είχε τελειώσει και οι ιδιοκτήτες έπαιρναν προσωρινά μία κόλλα Α4, όπου αναγράφονται στα στοιχεία τα δικά τους και του οχήματος...
iefimerida.gr

ΕΟΦ: Αντιβιοτικά μόνο με συνταγή...

Τα αντιβιοτικά χορηγούνται μόνο με συνταγή γιατρού, τονίζει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, με αφορμή την έναρξη εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού για την...
ορθή και ασφαλή χρήση των φαρμάκων.

Τα αντιβιοτικά είναι φαρμακευτικές ουσίες για την καταπολέμηση των μικροβιακών λοιμώξεων, έχουν δράση στα μικρόβια και όχι στους ιούς, επισημαίνει ο ΕΟΦ και σημειώνει ότι οι ήπιες λοιμώξεις που συνήθως προκαλούνται από ιούς δεν χρειάζονται χορήγηση αντιβιοτικών (π.χ. κρυολόγημα).

Ο ΕΟΦ τονίζει ότι τα αντιβιοτικά πρέπει πάντοτε να χορηγούνται με την καθοδήγηση του γιατρού. Ο γιατρός θα επιλέξει το συγκεκριμένο αντιβιοτικό που είναι ενδεδειγμένο για κάθε περίπτωση, θα καθορίσει τον τρόπο και τη δοσολογία με την οποία πρέπει να λαμβάνεται, και θα υποδείξει το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η θεραπεία.

Η άσκοπη χρήση των αντιβιοτικών έχει επιπτώσεις τόσο στους ασθενείς όσο και στην κοινωνία, και οδηγεί σε αντοχή μικροβίων, δηλαδή τα μικρόβια γίνονται πιο ισχυρά, με αποτέλεσμα τα αντιβιοτικά να μην είναι πια δραστικά. Έτσι, πολλές από τις λοιμώξεις που μέχρι σήμερα θεραπεύονταν χάρη στα αντιβιοτικά, δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν, υπογραμμίζει ο ΕΟΦ και προσθέτει ότι η ορθή χρήση φαρμάκων προστατεύει την υγεία μας, αλλά και τη δημόσια υγεία...
 

Ανοιχτή επιστολή του ΜοικοΝΟΣ προς τον Δήμο και τους πολίτες

Κατηγορούν ευθέως τον προεδρο του δημοτικού συμβουλίου
για καθυστερήσεις και μεθοδεύσεις και ενημερώνουν
τους πολίτες για την έως τώρα δράση τους      


"...μας προξενεί τρομερή εντύπωση η ετοιμότητα και η προθυμία του να φέρει ανά πάσα στιγμή προς συζήτηση την αίτηση ενός ιδιώτη επιχειρηματία για την διαχείριση των απορριμμάτων..."
 
«…με αυτές τις μεθοδεύσεις προωθείται η ταχεία ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων, κάτι που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Οι ενεργειακοί πόροι της Μυκόνου ανήκουν στους δημότες του νησιού και η διαχείριση τους είναι ευθύνη του Δήμου Μυκονίων».



                         ------------------------------------------------------------------------------------


Ανοικτή επιστολή του Συνεταιρισμού “ΜοικοΝΟΣ” προς τους πολίτες και τον Δήμο Μυκόνου


“ΜοικοΝΟΣ” ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Μύκονος 28.01.2014
Αγαπητοί συμπολίτες
ο Συνεταιρισμός ΜΟΙΚΟΝΟΣ είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό την...

Σεξιστικές επιθέσεις βουλευτών σε βουλευτές...

Η ιστορία συνέβη την Πέμπτη το πρωί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ισότητας των Δύο Φύλων και έχει σχέση με τις... σεξιστικές επιθέσεις βουλευτών έναντι άλλων βουλευτών (γυναικών αλλά και...
ανδρών), σύμφωνα με τον Βηματοδότη.

Διαβάζουμε:

«Η πρόεδρος της Επιτροπής Κατερίνα Παπακώστα ζητούσε να συμπεριληφθούν στον υπό κατάρτιση από την κυρία Μαρία Ρεπούση Κώδικα Καλής Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας των βουλευτών και πειθαρχικές ποινές για τις σεξιστικές επιθέσεις που δέχονται οι γυναίκες βουλευτές από τους άνδρες συναδέλφους τους εντός της αιθούσης του Κοινοβουλίου, έξω από αυτό, στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά και στα διαλείμματα των τηλεοπτικών εκπομπών.

Η βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ κυρία Γεωργία Μπατσαρά (αδελφή του ηγουμένου της Μονής Αγίου Προδρόμου στη Βέροια) ζήτησε να υπάρξει πρόβλεψη και για το αντίθετο, δηλαδή όταν γυναίκες βουλευτές επιτίθενται φραστικά σε άνδρες συναδέλφους τους»...
tovima.gr

Περιπέτεια εν πλω

Πρόωρο τέλος σε κρουαζιέρα, όταν ασθένησαν 700 επιβάτες

Πρόωρο τέλος σε κρουαζιέρα, όταν ασθένησαν 700 επιβάτες
 
Το κρουαζιερόπλοιο παραμένει ελλιμενισμένο   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Νέα Υόρκη
Μία ειδυλλιακή δεκαήμερη κρουαζιέρα στην Καραϊβική έλαβε άδοξο τέλος όταν σχεδόν 700 επιβάτες και πλήρωμα ασθένησαν κατά το ταξίδι, με αποτέλεσμα το πολυτελές Explorer of the Seas να γυρίσει πρόωρα στο Νιου Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτιών.

Το κρουαζιερόπλοιο απέπλευσε από το Νιου Τζέρσεϊ πριν από επτά ημέρες με 4.200 επιβάτες...

Η μεροληψία της παράδοσης

                                                                                                                  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ
Να ’ναι καλά οι τηλεπληροφορητές μας, για το ειδύλλιο του Ολάντ, αλλά και για τα μπούγκα μπούγκα πάρτι του Μπερλουσκόνι, τις φιλαθλητικές ερωτοδουλειές του Πούτιν και το δράμα των Ομπάμα· είμαστε πολύ καλύτερα ενημερωμένοι απ’ ό,τι για την Ουκρανία ή τη Συρία. Αξιολογήσεις είναι αυτές. Και κουσούρια. Που δεν είναι μόνο ελληνικά. Κι αφού ακόμα και οι μισές αθλητικές ειδήσεις έχουν πια να κάνουν όχι με τους παίκτες αλλά με τις φιλενάδες τους, έπρεπε να μπει στον σωστό δρόμο και το πολιτικό κομμάτι. Ετσι το ηδονοβλεπτικό θέαμα αναπτύσσεται με πρωταγωνιστή τον κ. Ολάντ, που αποδείχθηκε όντως Ολαντρέου. Μόνο που το «-αντρέου» προέρχεται από τον Αντρέα της ηγεμονικής οικογένειας, τον μεγάλο ερωτικό, και όχι από τον Γιώργο, τον μεγάλο ψηφιακό. Πιπεράκι λοιπόν, και μάλιστα μπόλικο, στην καθημερινότητά μας. Ενα ψου-ψου εισαγωγής, που υποδύεται την ειδησεογραφία.

Γάλλοι, Αγγλοι, Ιταλοί μοιράστηκαν τους ρόλους κι εμείς παρακολουθούμε: οι Γάλλοι στον ρόλο του άνετου σε τέτοια θέματα, που αποτελούν άλλωστε «παράδοσή» τους, όπως υποστήριξε μια αναλύτριά τους. Μέχρι και το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου τους έσπευσαν να αυξήσουν. Οι Ιταλοί παίρνουν την εκδίκησή τους για όσα άκουγαν όταν ο Καβαλιέρε θριάμβευε. Και οι Αγγλοι, τιμητές, χλευάζουν τον γαλλικό λιμπερτινισμό.

Είναι «παράδοση» λοιπόν, οικουμενική, να τυφλώνεται ο έρωτας μόνο όταν το υπερήλικο μέλος του ζεύγους είναι το αρσενικό. Είναι «παράδοση» να αποδεχόμαστε το μοντέλο εξουσιαστής ενήλικος - εξουσιαζόμενη νεαρά, από τον καιρό του προφητάνακτα Δαβίδ: «Και ο βασιλεύς Δαβίδ πρεσβύτερος προβεβηκώς ημέραις, και περιέβαλλον αυτόν ιματίοις, και ουκ εθερμαίνετο. Και είπον οι παίδες αυτού: Ζητησάτωσαν τω κυρίω ημών τω βασιλεί παρθένον νεάνιδα, και παραστήσεται τω βασιλεί και έσται αυτόν θάλπουσα και κοιμηθήσεται μετ’ αυτού, και θερμανθήσεται ο κύριος ημών ο βασιλεύς». Ετσι κι έγινε. Βρήκαν την Αβισάκ τη Σουναμίτισσα, που πρόσφερε τη θαλπωρή της σαν ελιξίριο στον βασιλιά και απαθανατίστηκε με τον παραϊατρικό όρο «σουναμιτισμός».

Θα μπορούσε να γίνει το ανάποδο; Στην Ιστορία έχουμε βέβαια και περιστατικά όπου ο έρωτας (ή η κρυφή δοσοληψία) μεροληπτεί υπέρ κάποιας ώριμης αρχόντισσας. Αυτό όμως δεν αποτελεί «παράδοση», δεν έχει νομιμοποιηθεί από τη συνήθεια ή τον αρρενοκρατικό πολιτισμό. Κατά συνέπεια, όσο αυτονόητο είναι ότι οποιοσδήποτε Ολάντ δικαιούται να απολαμβάνει την εξουσία (ή το χρήμα του σε άλλες περιπτώσεις, ουκ ολίγες) αδιαφορώντας για τις διαχωριστικές ηλικιακές γραμμές, άλλο τόσο αυτονόητο είναι ότι οποιαδήποτε Μέρκελ δεν θα ’ταν «λεβέντισσα» αν ερωτοτροπούσε ημιδημοσίως, αλλά θα κατακεραυνωνόταν ως εξώλης και προώλης. Και γρήγορα θα έχανε την εξουσία της. Διότι το «φυσικό» δεν είναι ίδιο για τα δύο φύλα. Δεν εννοώ το φυσικό που απορρέει από τη φύση αλλά εκείνο που επιβάλλει ο πολιτισμός. Η «παράδοση».
H Καθημερινή 

L' administratrice


Ο Ρώσος ζωγράφος Andrei Budaev, γνωστός για τον άκρως πρωτότυπο του τρόπο, να αποτυπώνει τα πρόσωπα της επικαιρότητας στον καμβά, αυτή τη φορά μας εκπλήσσει με ένα έργο τέχνης με όλους τους κύριους εκπροσώπους των νέων εξελίξεων σε Κύπρο, Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ρωσία, το οποίο και«εκμεταλλευτήκαν» οι Moscow Times για να σχολιάσουν τις εξελίξεις στην ευρωζώνη.

Ενώ ο Πούτιν βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο των έργων του, ο Andrei Budaev, αυτή τη φορά «τιμά» την Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ, την οποία παρουσιάζει να ορθώνεται ως αφέντρα του ευρωπορνείου στο κέντρο του πίνακα.
Στα αριστερά της, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς υποκλίνεται δουλικά στη σκιά της. 
Μπροστά της στέκεται κουρελιασμένος με ένα βλέμμα τρόμου ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ και η Κριστίν Λαγκάρντ της απλώνει το χέρι σαν ζητιάνα.

Στον πίνακα απεικονίζονται και οι φιγούρες των Χέρμαν βαν Ρομπάι, Μανουέλ Μπαρόζο, Μαριάνο Ραχόι, και Μάριο Ντράγκι, για τις οποίες η αφέντρα του "οίκου" Μέρκελ δείχνει αδιάφορη, εστιάζοντας το βλέμμα της αποκλειστικά στον Βλαντιμίρ Πούτιν  και στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, τον διάσημο Obelix που εγκατέλειψε τη χώρα του για να αποφύγει τις νέες φορολογικές μεταρρυθμίσεις. Εκείνοι όμως παραμένουν παγερά αδιάφοροι.

Αφιερωμένο στά 66 χρόνια από τό θάνατο (δολοφονία) τού Μαχάτμα Γκάντι (2/10/1869 - 30/1/1948)

Φαλάκρα και θεοί πείθονται

Καράφλιασε ολόκληρη την υφήλιο ο Αλί Μοχαμαντιάν· δάσκαλος με δέλτα κεφαλαίο. Ο οκτάχρονος Ιρανός Μαχάν Ραχίμι έχασε τα μαλλιά του από μια σπάνια νόσο και σαν να μην του ’φτανε αυτό άρχισε να τον χλευάζει όλη η τάξη. Ο,τι κι αν έλεγε ο Αλί στα παιδιά, όσο κι αν προσπάθησε να τα συνετίσει, η καζούρα συνεχιζόταν αμείωτη. Το αποτύπωμα της μελαγχολίας στα μάτια μαράζωνε τον άρρωστο πιτσιρικά. Ωσπου ο δάσκαλος εμφανίστηκε στο σχολείο με ξυρισμένο κεφάλι α λα Γιουλ Μπρίνερ. Τα πειράγματα σταμάτησαν διαμιάς και μέρα με τη μέρα ένας ένας οι συμμαθητές κουρεύονταν με την ψιλή σε ένδειξη συμπαράστασης. Εγινε μόδα. Το χαμόγελο που έλαμψε ξανά στο προσωπάκι του Μαχάν αντανακλά την ασύγκριτη νίκη του Δασκάλου.

Αλλος ένας φαλακρός, που δολοφονήθηκε σαν σήμερα στα 1948 στο Νέο Δελχί, κατόρθωσε, χάρη

διάβασε τή συνέχεια :