Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Τό κάλεσμα τού Δημήτρη Πουλικάκου στήν υπουργό Μενδώνη "νά παραιτηθεί"...

Αναλυτικά ο Δημήτρης Πουλικάκος αναφέρει:

«Πιστεύω -πράγματι- κυρία υπουργέ του πολιτισμού Μενδώνη, πως η καλλίτερη υπηρεσία που ημπορείτε να προσφέρετε εις τον όποιον υπάρχει πολιτισμόν, είναι, να τυλιχθείτε με την ιεράν Σινδώνη και να αποχωρήσετε κι εσείς και η "παρέα" σας -ολίγον, έστω, αξιοπρεπώς- από το πόστο που σας ενεπιστεύθησαν οι εγκληματικά επιπόλαιοι και κυνικοί κολλεγιόπαιδες άρχοντές μας!!!

Ο εναπομείνας πολιτισμός, υπό την αιγίδα σας και τη σφραγίδα σας, μόνο θα κακοποιείται, και οι εναπομείναντες άνθρωποί του, μόνο θα υποφέρουν από την ιδιαίτερη «επιείκειά« σας, εαν συνεχίσετε το «θεάρεστον» έργον σας...

Παραιτηθείτε λοιπόν, κυρία μου, όσο πιο σύντομα γίνεται, και θα σας είμεθα και υπόχρεοι!!!

Με περισσήν επιείκεια
Δημήτρης (Μήτσος) Πουλικάκος,
πλανόδιος μουσικός και δημιουργός περιεχομένου
Αθήνα 19/2/του σωτηρίου έτους 2021»

1964 & 1973 Χιόνι στην Αθήνα (VIDEO)

Η χυδαιότητα τής πολιτικής σέ όλο της τό μεγαλείο...

Να είμαστε σαφείς: Χυδαιότερο επιχείρημα στην πολιτική πράξη από το "κι εσύ έκανες τα ίδια" δεν υπάρχει. Οποιος και να το πει. Κάθε κυβέρνηση ελέγχεται για όσα είναι ευθύνη της. Και ελέγχεται από όλους, αρχικά από την εκάστοτε αντιπολίτευση και μετά από την κοινωνία. Το επιχείρημα λοιπόν, άμυνας, αλλά ουσιαστικά χυδαιότητας, "μην με κρίνετε γιατί έχετε κάνει τα ίδια" είναι πρώτον παραδοχή ενοχής, δεύτερον παραδοχή ηλιθιότητας -μιας και επαναλαμβάνεις τα ίδια - και τρίτον παραδοχή ανικανότητας.
Το βλέπουμε αυτό το επιχείρημα να χρησιμοποιείται διαρκώς, και μάλιστα να αποτελεί κεντρική "γραμμή" κάθε πολιτικού σχηματισμού όταν στριμώχνεται. Και να αναπαράγεται με ένταση από τα φιλικά ΜΜΕ, από τα ιντερνετικά τρολ (τα εργαλεία της εποχής), να προαναγγέλεται μάλιστα από όλα αυτά, πριν καν διατυπωθεί επίσημα.
Δεν υπάρχει, το ξαναλέω, μεγαλύτερη χυδαιότητα.
Καθώς επιχειρείς και να μην απαντήσεις στα όσα ευθύνεσαι, αλλά και να εκφυλιστείς σε βάθος χρόνου ταυτισμένος με τον επίσης προβληματικό προκάτοχο σου. Αλλά το δεύτερο δεν σε νοιάζει προφανώς, το σημαντικό είναι "τώρα να τη γλυτώσουμε".
Ποντάροντας δηλαδή και στην ασθενή μνήμη των πολιτών αλλά και σε μια διαρκή αξιολόγηση της πολιτικής σου ως απλά "λίγο καλύτερη από το βούρκο", για να επιπλεύσεις.

από τό fb τού Christos Ktenas 

Σημείωση : Ο υπέρτιτλος καί η εικόνα προστέθηκαν από τή ‘‘Νέα Μύκονο’’