Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Γκάμπι Τσίμερ : "...καταβολή των πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα σε ταυτόχρονη ρύθμιση με το ελληνικό χρέος..."

Απόλυτη στήριξη

Die Linke: Η Γερμανία οφείλει να καταβάλει τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα tsimer

Την καταβολή των πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα από την ναζιστική κατοχή σε ταυτόχρονη ρύθμιση με το ελληνικό χρέος προτείνει η Γερμανίδα ευρωβουλευτής Γκάμπι Τσίμερ, πρόεδρος της ευρω-ομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,  το ηγετικό στέλεχος του κόμματος της Αριστεράς («Die Linke») στη Γερμανία, ξεκαθαρίζει ότι από ηθικής άποψης η χώρας της οφείλει να καταβάλει τις παλιές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, εκτιμώντας ότι το θέμα θα έχει αίσιο τέλος και θα βρεθεί μία δίκαιη λύση, επιθυμητή τόσο από τις μελλοντικές κυβερνήσεις όσο και από τον κόσμο στην Ελλάδα.
Σε ερώτηση σχετικά με την εντύπωση που επικρατεί στη χώρας μας πως το κόμμα της Αριστεράς στη Γερμανία δεν τηρεί μία θετική στάση στο Κοινοβούλιο απέναντι στην Ελλάδα, η κ. Τσίμερ τονίζει: «Όχι, όχι, το κόμμα μου έχει μία πολύ συγκεκριμένη σχέση αλληλεγγύης ως προς τον ελληνικό λαό. Έχει εναντιωθεί στους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης στην ελληνική κρίση, αντιτείνοντας πως οι χειρισμοί αυτοί είναι αντιπαραγωγικοί, δεν βοηθούν, είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Δική μας εκτίμηση είναι πως όλα αυτά τα δισεκατομμύρια της βοήθειας δεν παράγουν αποτέλεσμα και δεν διατίθενται προς την σωστή κατεύθυνση και στο τέλος καταλήγουν στις τράπεζες και δεν έρχονται στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό κινείται η κριτική μας».
 matrix24.gr

...«το Μάρτιο»...

Αγοράζοντας χρόνο στην Ελλάδα της κρίσης


.
ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΚΟΡΑΣΙΔΑ 
Τα στοιχήματα ήδη τρέχουν.
Όχι τόσο για το αν η κυβέρνηση, τα μεσάνυχτα της επόμενης Παρασκευής, θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τους 154 βουλευτές που τη στηρίζουν, ίσως και από κανά – δυό ακόμα. Αλλά για την αποτελεσματικότητα και τη διάρκεια που θα έχει η πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου ως προς την κύρια επιδίωξή της που δεν είναι άλλη από την... αγορά χρόνου.
Στριμωγμένοι λόγω του ΕΝΦΙΑ, των διαφοροποιήσεων στο εσωτερικό των κομμάτων τους και των πραγματικών ή μη φόβων αποσταθεροποίησής τους, οι δύο άνδρες επέλεξαν ως τελευταία καταφυγή να επαναβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη της Βουλής.
Κατ' αρχήν με την κίνησή τους έδειξαν ότι η κυβέρνηση έχει κάποια (το πόσα ακριβώς θα φανεί) αποθέματα ζωντάνιας. Προχώρησε σε μία τακτική κίνηση, ενδεχομένως force, αλλά, τέλος πάντων, έπαιξε το χαρτί της στο τραπέζι του πολιτικού πόκερ. Και η πρωτοβουλία στο πολιτικό παιχνίδι είναι μείζονος σημασίας. Με την επιλογή τους, λοιπόν, οι Σαμαράς και Βενιζέλος επιχείρησαν να πάρουν ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μην αφεθούν να σύρονται πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα, τις ημερομηνίες εκλογών που ο ίδιος έθετε και το... αναμενόμενο τέλος της κυβέρνησης. (σ.σ. πολλές γνωστές μου στο Δημόσιο, που έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με προϊσταμένους τους κλπ έλαβαν μηνύματα «υπομονής» από την Κουμουνδούρου, υπό το σκεπτικό ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο Νοέμβριο και μετά... όλα θα αλλάξουν).
Πρόκειται για το δεύτερο «επίτευγμα» του στρατηγήματος Σαμαρά – Βενιζέλου: το, προσωρινό, τέλος των συζητήσεων για πρόωρες εκλογές. Αυτές θα γίνουν, όπως όλα δείχνουν, εκεί κοντά στο Μάρτιο. Όχι βέβαια ότι η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, σε μία εβδομάδα, θα ακυρώσει μονομιάς όλα τα σενάρια. Κάθε άλλο. Άλλωστε, ο πολιτικός χρόνος έχει συμπυκνωθεί τόσο πολύ που κάθε σενάριο μοιάζει πιθανό. Αλλά, όπως και να το κάνει κανείς, το ερώτημα «πότε θα γίνουν εκλογές;» αποκτά, μετά την πρωτοβουλία των δύο, μία ισχυρή απάντηση: «το Μάρτιο».
Κι αυτό, εν τέλει, είναι και η βασική επιδίωξη των δύο. Μία κυβέρνηση που διαχειρίζεται κρίση και βρίσκεται και η ίδια σε κρίση, αγοράζει χρόνο. Κάποιων εβδομάδων ή μηνών. Εντός των οποίων ελπίζει ότι θα καταφέρει να πείσει τους δανειστές της (και την ίδια, βέβαια) για μία συμφωνία που θα μπορεί να παρουσιαστεί ως έξοδος από το μνημόνιο και επιστροφή στην κανονικότητα. Μπορεί και να το πετύχει. Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να μεταβάλλει και την επερχόμενη κρίση των πολιτών. Και εκεί είναι που η ψήφος εμπιστοσύνης πραγματικά μετράει.
  matrix24.gr

Πρώτα ανάσα στην κυβέρνηση, μετά «κόκκινες γραμμές»



  Πρώτα δίνουν «φιλί ζωής» στην κυβέρνηση και μετά θυμούνται τις «κόκκινες γραμμές».
rigasΟ λόγος για τους επιτελείς του ΠΑΣΟΚ, που επικροτούν μεν την πρόταση Βενιζέλου για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση προκειμένου να πάψει η εκλογολογία και να συσπειρωθούν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της συγκυβέρνησης και μετά εμφανίζονται αδιάλλακτοι στην διαπραγμάτευση με την τρόικα.
 
Ενδεικτικό παράδειγμα, η στάση του γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, που υποστήριξε αίφνης ότι «η ψήφος εμπιστοσύνης δεν σημαίνει ότι αλλάζουμε άποψη στα κρίσιμα ζητήματα του συνδικαλιστικού νόμου, όπως η ανταπεργία». Είναι ο ίδιος άνθρωπος που εξέφρασε την πεποίθηση ότι κανένας βουλευτής της κυβέρνησης δεν έχει την ‘ανευθυνότητα’ να ρίξει την κυβέρνηση. Έβαλε όμως και την παράμετρο των διαπραγματεύσεων, προφανώς για να μην στείλει «λάθος μηνύματα» στο Μέγαρο Μαξίμου για τις …υποχωρήσεις που μπορεί να κάνει.

Μα, γραμματέα μου, αν είναι βέβαιοι ότι όλοι οι βουλευτές είναι αρκετά ‘υπεύθυνοι’ για να ψηφίσουν, δεν θα κάνουν ό,τι θέλουν στις διαπραγματεύσεις; Λέμε εμείς, τώρα…
 matrix24.gr

Παπαγάλος τραγουδάει Ρουβά!!!

  
 Ένας υπερκινητικός, ομιλητικός και χορευταράς παπαγάλος, ο Κούκι, τραγουδά «Μακαρόνια με κιμά» και σηκώνει το ποδαράκι του για να του το ξύσουν.

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                        από "ΤΑ ΝΕΑ"

Τώρα αρχίζει η δύσκολη φάση

Νίκος ΞυδάκηςΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ
 H ψήφος εμπιστοσύνης που ζητεί η κυβέρνηση από τη Βουλή απασχολεί ευλόγως τον Τύπο, αλλά για να θέσουμε το γεγονός στις πραγματικές διαστάσεις του, ας πισωπατήσουμε, να το εντάξουμε σε ευρύτερη προοπτική. Η κίνηση της κυβέρνησης είναι τακτικής φύσεως· αναζητεί χρόνο και χώρο, ενώπιον μιας διαπιστωμένης στασιμότητας. Η στασιμότητα αφορά το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα προσαρμογής: παρατηρούμε κόπωση του πολιτικού συστήματος και του κοινωνικού σώματος. Κατ’ ακρίβειαν, εξάντληση.

Οι ουρές των σιωπηλών, κατηφών πολιτών στις τράπεζες, στην αρχή της εβδομάδος, για πληρωμή του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, δίνουν μια εικόνα για τα όρια του προγράμματος προσαρμογής. Τεσσεράμισι χρόνια από την έναρξη της προσαρμογής, η εμπειρία του ελληνικού πληθυσμού είναι η διαρκής απομείωση των εισοδημάτων και των περιουσιών, χωρίς καμία προσπάθεια παραλλήλως να παραχθεί νέος πλούτος. Ως εκ τούτου, η προσαρμογή, ακόμη και στις εξυγιαντικές της όψεις, βιώνεται συνολικά ως συρρίκνωση και καταστροφή. Κανείς δεν βλέπει μια ευτυχή κατάληξη, ούτε καν μια δυσχερή διέξοδο.

Η πολιτική αστάθεια καταδεικνύει μέρος μόνον της εσωτερικής αστάθειας που διατρέχει την ελληνική κοινωνία. Μάλλον, ένα σχίσμα: Η ζωή προ κρίσης έχει σφραγιστεί από την ενοχή, και εν πάση περιπτώσει τείνει να ξεχαστεί. Η ζωή μέσα στην κρίση είναι αφόρητη μες στην αβεβαιότητά της. Η ζωή μετά την κρίση παραμένει ασύλληπτη, αδιανόητη.

Σε δημόσια συζήτηση αυτήν την εβδομάδα, ετέθη το ερώτημα: Αξίζαμε τη ζωή που είχαμε προ κρίσης; Η απάντηση...

Αρβελέρ: "Όχι" σε ενδεχόμενη πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας...





Στην Αμφίπολη θα βρουν… "ψαροκόκαλα".
ΒΙΝΤΕΟ...
«Το Σύνταγμα είχε τους Αγανακτισμένους. Τώρα, αν βάλουμε αυτούς που έχουν ειπωθεί για Πρόεδροι της Δημοκρατίας, δεν φτάνει το Σύνταγμα» σχολίασε η ακαδημαϊκός Ελένη Γλυκατζή Αρβελέρ, ενώ ξεκαθάρισε, ότι σε ενδεχόμενη πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, θα απαντούσε «όχι».
«Εάν...
ψήφιζε ο κόσμος, θα απαντούσα ναι…» συμπλήρωσε η κυρία Αρβελέρ.
Οσον αφορά τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» τις απόψεις που θέλουν τον τάφο να είναι ρωμαϊκός.
«Όχι μόνο είναι μακεδονικός ο τάφος αλλά ξέρουμε και ποιας εποχής. Είναι του τελευταίου μισού του τετάρτου αιώνα. Βεβαίως και έχει δίκιο η κυρια Περιστέρη», είπε και πρόσθεσε χαριτολογωντας (αναφερόμενη στις κόντρες των αρχαιολόγων),  «οσοι είναι οι υποψήφιοι Πρόεδρου (της Δημοκρατίας) είναι και οι νεκροί στην Αμφίπολη» σημείωσε χαριτολογώντας, .
Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι:
«Είναι μνημείο μεγαλειώδες. Και ως μνημείο μεγαλειώδες είναι καμωμένο από άνθρωπο που είχε μεγάλη ισχύ στην Αμφίπολη».
Δείτε τα βίντεo, ΕΔΩ και ΕΔΩ...