Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Mπουρδολογούν επειδή δέν φορολογείται η μπουρδολογία...

Τό παρακάτω δημοσιεύτηκε στό capital.gr  καί τό κοπιάρανε καί διάφοροι "απρόσεκτοι σκανδαλιάρηδες" :

  "Απίστευτο: 2 εκατ. ευρώ σε μία ταμειακή μέσα σε μια νύχτα

Του Σπύρου Δημητρέλη

Το ασύλληπτο ποσό των 2 εκατ. ευρώ χτυπήθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο διασκέδασης της Μυκόνου που εμφανίστηκαν οι Αντώνης Ρέμος και Χούλιο Ιγκλέσιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής συναυλίας, κλιμάκιο ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, βρίσκονταν δίπλα από την ταμειακή μηχανή του κέντρου προκειμένου να ελέγχουν την έκδοση αποδείξεων. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έγινε πλήρης έλεγχος και των τιμολογίων αγοράς των οινοπνευματωδών ποτών του κέντρου διασκέδασης.

Με βάση το ποσό που «χτυπήθηκε» στην ταμειακή, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εισπράξει μόνο από τον ΦΠΑ ποσό που προσεγγίζει το μισό εκατ. ευρώ ενώ σημαντικό θα είναι και το ποσό που θα εισπράξει από το φόρο εισοδήματος του κέντρου διασκέδασης.
Από το υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνουν τη «χθεσινή επιτυχία» και υπενθυμίζουν ότι το ίδιο κέντρο διασκέδασης είχε πριν από μερικά χρόνια βρεθεί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για εκτεταμένη φοροδιαφυγή λόγω μη έκδοσης αποδείξεων. Από το υπουργείο Οικονομικών σημειώνουν ότι σταδιακά έχει αρχίσει να στήνεται ένας αποτελεσματικός μηχανισμός προληπτικού ελέγχου των τουριστικών περιοχών με στοχευμένες εφόδους σε κέντρα και περιοχές που εμφανίζουν υψηλό τζίρο".

                                             ----------------





Σημείωση  Νέας Μυκόνου : Εάν δέν έχουν πλήρη καί βαθειά μεσάνυχτα γιά τό αντικείμενο πού πραγματεύονται τότε μπουρδολογούν εις βάρος -καί πρός εντυπωσιασμό-  τού ανύποπτου ή καί ανίδεου αναγνώστη
(αυτόν ψάχνουν γιά "πελάτη" διάφοροι πονηροί "πασαλειμματίες" τού διαδικτύου πού γράφουν καί αντιγράφουν ανέλεγκτα μεταξύ τους κάθε λογής εντυπωσιακή σαπουνόφουσκα).  

Έτσι εξηγείται γιατί  "μάς πασάρουν" ό,τι τούς έρχεται βολικό. 
Όπως ότι στά 2 εκατ. ευρώ ο ΦΠΑ (16%) είναι κοντά μισό εκατομμύριο! 


Έμ, βέβαια! Άμα κοιτάς τή μ...όψειρα μέ τό φακό τού Κλουζώ, έ! τότε φυσικό είναι νά θαρρείς πώς είναι ...καβουρομάνα ή αστακός πολίτικος!
...τελικά η τρισκατάρατη, η κρίση τών τελευταίων ετών, μέχρι καί στά P.R. τών μαγαζιών πού συχνάζουν οι "κάπως" άφησε ανεξίτηλα τά σημάδια της καί  έχουν αρχίσει νά προσλαμβάνουν ανειδίκευτο προσωπικό...



Eλληνικές παροιμίες : "Πέρσι έκλασε ο λαγός, ...Φέτος βρώμισε"!

Προφυλακιστέος ο Δημήτρης Μπουντούρης

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρώην διευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου Δημήτρης Μπουντούρης. Η υπόθεση του σκανδάλου της Πολεοδομίας Σύρου ήρθε ξανά στην επιφάνεια, αφού την Τετάρτη κλήθηκε και κατέθεσε στον ανακριτή ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας Δημήτρης Μπουντούρης.
Ο κ. Μπουντούρης – ο οποίος από το 2010 έχει τεθεί σε αργία από την υπηρεσία – πέρασε την πόρτα του ανακριτή την Τετάρτη για κατάθεση, στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης.
Παρότι έχει απαλλαχθεί από τις αρχικές κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, η νεότερη εξέλιξη της υπόθεσης αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον π. δ/ντη Πολεοδομίας.
Με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (θεωρείται παθητική δωροδοκία) ο κ. Μπουντούρης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά το πόρισμα του Ανακριτή το οποίο εκδόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης μετά από πολύωρη κατάθεση. Ήταν μια εξέλιξη που ισως λίγοι να περίμεναν, ωστόσο το κουβάρι του σκανδάλου της Πολεοδομίας Σύρου, τώρα αρχίζει να ξετυλίγεται στο ποινικό του σκέλος. 
Να σημειωθεί ότι για την ίδια υπόθεση κατάθεσε στον ανακριτή και η σύζυγός του η οποία αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους (χρηματική εγγύηση και μη απομάκρυνση από το νησί).
Ο Δημήτρης Μπουντούρης βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων και πιθανότατα την Πέμπτη να μεταταχθεί στις δικαστικές φυλακές Χίου. 
Μέσα στον Αύγουστο θα καταθέσει στον ανακριτή ο πρώην υποδιευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου Κυριάκος Δικτυόπουλος, που εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση.

από Cyclades24.gr

Εκνευρίστηκε ο Τσούκαλης...


Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης
Έξαλλοι είναι πολλοί βουλευτές για το γεγονός ότι από προχθές το απόγευμα -όταν και κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο- διαβάζουν τις διατάξεις στις ενημερωτικές ιστοσελίδες και στις εφημερίδες, αλλά κανείς δεν  μπήκε στον...
κόπο να τους δώσει το πλήρες κείμενο. Έτσι, χθες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, δεν έκρυψε την ενόχλησή του, με ανάρτησή του στο facebook. «Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ
Όλες οι εφημερίδες και όλα τα sites έχουν στα χέρια τους το πλήρες πολυνομοσχέδιο
ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Κατόπιν αυτών οι κοινοβουλευτικές ομάδες μελετούν το νομοσχέδιο που έχει αναρτηθεί από τα ΜΜΕ
Η απόλυτη ντροπή», έγραψε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τσούκαλης, εκφράζοντας και πολλούς συναδέλφους του στην πλατεία Συντάγματος.

matrix24.gr

Δεν χρεοκοπεί η Αργεντινή, εμείς χρεοκοπούμε!...

Δεν χρεοκοπεί η Αργεντινή, εμείς χρεοκοπούμε!Έχουν βγει κάποιοι και αναπαράγουν κάποιες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την Αργεντινή. Δεν είναι ο ρόλος μου, ούτε έχω διάθεση να υπερασπιστώ τον Αλέξη Τσίπρα, άλλωστε δεν νομίζω ότι το χρειάζεται.

Θα υπερασπιστώ όμως την Αργεντινή που διάφορα παπαγαλάκια μιλούν για...
χρεοκοπία της.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής επέλεξε την επιλεκτική χρεοκοπία (δηλαδή, επέλεξε να μην πληρώσει μόνο το συγκεκριμένο κερδοσκοπικό fund) μετά από μια απόφαση δικαστηρίου των ΗΠΑ και την αποτυχία των συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης και των εν λόγω κερδοσκόπων.

Οι πανηγυρισμοί κάποιων εδώ, δεν φανερώνουν τίποτε άλλο παρά την ανικανότητα και την αμάθεια που τους διέπει.

Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους.

Η Αργεντινή έχει μόνο 7% ανεργία, χρωστάει μόνο το 58 % του ΑΕΠ της κι έχει αυτήν την στιγμή 13% ανάπτυξη.

Οι φωστήρες που φωνασκούν για να μην γίνουμε Αργεντινή, έχουν καταφέρει 25% και βάλε ανεργία, χρέος 180% περίπου του ΑΕΠ και ανάπτυξη κάτι σαν τις θερμοκρασίες της Σιβηρίας τον χειμώνα.

Επιπλέον, η κυβέρνηση της Αργεντινής για να τα καταφέρει όλα αυτά είπε πολλά ΟΧΙ στους κερδοσκόπους ενώ οι δικοί μας εδώ λένε μόνο ναι.

Στο περίφημο PSI, που τόσο επαίρονται κάποιοι εδώ, δεν συμμετείχαν κάποια ξένα κερδοσκοπικά funds (μόνο ένα με 4,5 δισ. ομόλογα), αντίθετα κουρέψαμε τους συνταξιούχους και τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Αν λοιπόν είχα να διαλέξω μεταξύ της οικονομίας της Ελλάδας και της Αργεντινής, ασφαλώς και θα διάλεγα τη δεύτερη.

Και θα τη διάλεγα για ακόμα ένα λόγο, γιατί έχει μια κυβέρνηση που δεν φοβάται τη σύγκρουση και λέει όχι στα κερδοσκοπικά funds, αυτά που οι δικοί μας τα προσκυνάνε εις βάρος του λαού και της χώρας...
tribune.gr

Σταθάκης: Η ΝΔ είναι με τους "γύπες"...

...και όχι με την Αργεντινή...


Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Γιώργος Σταθάκης με αφορμή την στάση της στο θέμα της Αργεντινής.

"Η ΝΔ χαίρεται με την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών, όπως έχει κατακτηθεί από...
τη Συνθήκη της Βεστφαλίας μέχρι σήμερα" τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα επισημαίνει ότι η στάση της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη αφού «η ΝΔ λέει ότι ένα δικαστήριο ξένης χώρας μπορεί να γνωμοδοτήσει για το δημόσιο χρέος μιας άλλης χώρας και να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτών δανειστών για την αποπληρωμή του χρέους».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Γιώργου Σταθάκη:
Η ΝΔ χαίρεται με την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών, όπως έχει κατακτηθεί από τη Συνθήκη της Βεστφαλίας μέχρι σήμερα.

Κοινώς, η ΝΔ λέει ότι ένα δικαστήριο ξένης χώρας μπορεί να γνωμοδοτήσει για το δημόσιο χρέος μιας άλλης χώρας και να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτών δανειστών για την αποπληρωμή του χρέους.

Και αυτό συμβαίνει, με δεδομένο μάλιστα ότι το διεθνές δίκαιο είναι υπέρ των ανεξάρτητων χωρών.

Ο διεθνής οικονομικός τύπος παραμένει ουδέτερος, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κρατάει αποστάσεις, ενώ σύσσωμες οι κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής και των περισσότερων χωρών του κόσμου, δήλωσαν ευθέως σήμερα ότι υποστηρίζουν την Αργεντινή.

Η ΝΔ και η ελληνική κυβέρνηση είναι με τους δυο «γύπες» που αγόρασαν 15 σεντς τα αργεντίνικα ομόλογα και απαιτούν να πληρωθούν στην ονομαστική αξία των 100.
Συγχαρητήρια!»...
tribune.gr

Δεύτερο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού κατευθύνεται στη Λιβύη...

Ένα ακόμη πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού απέπλευσε από τη Σαλαμίνα με προορισμό τη Λιβύη.

Πρόκειται για...
τον «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» που μπορεί να υποστηρίξει τη φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ» που αναμένεται σε λίγη ώρα να φτάσει στην Τρίπολη. Ο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» εκτός από την υποστήριξη της φρεγάτας θα μπορεί να παραλάβει και τους εγκλωβισμένους πολίτες της δοκιμαζόμενης από τον εμφύλιο χώρας που φτάνουν πλέον τους 400...
enikos.gr

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τα κόμματα...

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τα κόμματαΚαταργούνται πλέον τα ανώνυμα κουπόνια που διατίθενται από τα κόμματα...


Αναρτήθηκε το μεσημέρι στο ηλεκτρονικό σύστημα εσωτερικής διανομής της Βουλής το σχέδιο νόμου "Έλεγχος των Οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των...
αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου".

Το νομοσχέδιο υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπο Αθανασίου και περιλαμβάνει μείωση της κρατικής χρηματοδότησης με δεδομένο το γεγονός ότι «στην Ελλάδα η υψηλή κρατική χρηματοδότηση είχε ως αποτέλεσμα να οδηγήσει σε εξάρτηση των περισσοτέρων κομμάτων από το δημόσιο», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
newsbeast.gr

Παρέμβαση Αρείου Πάγου στην υπόθεση της Μανωλάδας...

Παρέμβαση Αρείου Πάγου στην υπόθεση της Μανωλάδας
Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσε η απόφαση του κακουργιοδικείου Πάτρας που έκρινε αθώους για την βασική κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων τους κατηγορούμενους για την...
επίθεση σε βάρος αλλοδαπών εργατών στη Νέα Μανωλάδα.
Η εισαγγελέας ζήτησε με εγγραφό της από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών  Πατρών αμέσως μόλις καθαρογραφεί η απόφαση να της αποσταλεί προκειμένου να εξετάσει αν συντρέχουν λόγοι αναίρεσής της ως προς το σκέλος που κρίνει αθώους τους κατηγορούμενους.
Σημειώνεται ότι μόνο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει την δυνατότητα να αναιρέσει την επίμαχη απόφαση  αφού πρόκειται για ομόφωνη κρίση των δικαστών και ως εκ τούτου  η Εισαγγελία Εφετών δεν μπορεί να ασκήσει έφεση.
Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων αθώωσε και τους τέσσερις κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας.
Στους δυο κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι- ο ένας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και ο δεύτερος για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών- επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 14 και 7 χρόνων αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι ποινές των δύο κατηγορουμένων έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης...
enikos.gr

Το τρίπτυχο της …ανεξάρτητης δικαιοσύνης...

manoladaΠυροβολείς, τραυματίζεις, αθωώνεσαι…


Με μια απόφαση – ντροπή η …ανεξάρτητη και «τυφλή» δικαιοσύνη σε μια δίκη – παρωδία έκρινε αθώους για όλες τις κατηγορίες, σήμερα, Τετάρτη 30 Ιούλη, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, τον...
 επιχειρηματία Νίκο Βαγγελάτο που κατηγορείτο για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των μεταναστών με καραμπίνες και περίστροφα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και τον επιστάτη – μπράβο της επιχείρησης Κ. Χαλούλο.

Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι: για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών...
ο Γ. Χαλούλος με ποινή 14 χρόνια και 7 μήνες, για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο Θ. Αποστολόπουλος με ποινή 8 χρόνια και 7 μήνες. Οι δύο τελευταίοι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς η ποινή που τους επιβλήθηκε είναι με αναστολή.

Να σημειωθεί πως η απόφαση του δικαστηρίου είναι ομόφωνη (7-0) με αποτέλεσμα να μην εφεσιβάλλεται. Με την εκφώνηση των αποφάσεων ο κόσμος που βρισκόταν στην αίθουσα αντέδρασε φωνάζοντας αίσχος και ντροπή. Την ίδια στιγμή πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε μπροστά από την είσοδο των δικαστηρίων για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση. Μάλιστα προχώρησε σε πολύωρη καθιστική διαμαρτυρία ενώ στο χώρο βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Χθες, Τρίτη, η Εισαγγελέας της έδρας Διονυσία Παπαδοπούλου είχε ζητήσει την ενοχή και των τεσσάρων κατηγορουμένων. Την καταδίκη τόσο του μεγαλοεπιχειρηματία Νίκου Βαγγελάτου, όσο και των επιστατών του καθώς ήταν φανερό πως δεν πείστηκε από τα όσα υποστήριξαν την περασμένη εβδομάδα στις απολογίες τους.

Επί 45 λεπτά περιέγραψε τα όσα συνέβησαν εκείνο το πρωί του Απριλίου του 2013, τονίζοντας πως οι κρατικές υπηρεσίες με την στάση τους είναι συνένοχες για το περιστατικό.

Για τον μεγαλοεπιχειρηματία, ζήτησε να καταδικαστεί για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων, για τους άλλους δύο εισηγήθηκε την καταδίκης τους για τις βαριές σωματικές βλάβες σε βάρος των μεταναστών και για τον τέταρτο, τη συνέργειά του σε διάφορα αδικήματα.

Σε προηγούμενα κείμενα του ο ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ είχε προειδοποιήσει (και προβλέψει) για το τι θα συμβεί. Αντί άλλου σχολίου παραθέτουμε ένα απόσπασμα από κείμενο που γράφτηκε μόλις είχε ξεκινήσει η δίκη: «Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική κατηγορία που βάρυνε τους τέσσερις από απόπειρα ανθρωποκτονίας έχει μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη βλάβη, κάτι που προϊδεάζει και τον πιο αδαή για ευνοϊκή μεταχείριση των κατηγορουμένων. Αν προσθέσει κανείς ότι αρκετά θύματα-μάρτυρες της τότε δολοφονικής επίθεσης σε βάρος τους μπροστά από τα γραφεία της εταιρίας του Βαγγελάτου στην περιοχή της Μανωλάδας, έχουν ήδη απελαθεί ή βρίσκονται κρατούμενοι σε κέντρα κράτησης ενώ η πλειονότητά τους βρίσκονται  υπό διαρκή απειλή ακόμα και της σωματικής τους ακεραιότητας για όσα πρόκειται να καταθέσουν, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό τι μπορεί να συμβεί»...
Νίκος Τσακανικας
imerodromos.gr

Εφτασε η Ελληνική φρεγάτα στη Λιβύη...


Αρχισε η επιχείρηση του απεγκλωβισμού των Ελλήνων...
Η φρεγάτα έχει δέσει έξω από το λιμάνι και με φουσκωτά παραλαμβάνουν τους Ελληνες, ο αριθμός των οποίων ξεπερνάει τους...
80 -προσωπικό της πρεσβείας, αλλά και άλλοι που έχουν δουλειές και εργάζονται εκει.
Επίσης, οι Κινέζοι ενδιαφέρονται να απεγκλωβίσουν τους πολιτες της χώρας τους που βρίσκονται στην Λιβύη. Οπως είπε ο Στράτος Μπαλής στον ΣΚΑΙ, έχουν έρθει σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχες και τον ενδιαφέρον τους στρέφεται, κυρίως, στη ναύλωση ενός εμπορικού ελληνικού πλοίου..

Παραστάσεις...


Ο λόγος που η τρόϊκα θα συνεδριάσει στο Παρίσι είναι επειδή δεν μπορεί την ίδια μέρα, 3 Σεπτέμβρη, να έχουμε...
δύο παραστάσεις στην Αθήνα. Μία του Τόμσεν για τα προαπαιτούμενα της δόσης και μία του Βενιζέλου για τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ. Πάλι καλά που η Lady Gaga προνόησε και έβαλε την παράστασή της για τις 19 Σεπτεμβρίου...

"Πιττακιον" 
(matrix24)

Ανέκδοτα...

Ραντεβού στα κρυφά είχαν Αντώνης Σαμαράς και Δημήτρης Αβραμόπουλος το πρωί της Τρίτης στο Μαξίμου. Είναι η...
πρώτη τους συνάντηση μετά τον ορισμό του υπουργού Αμυνας ως επιτρόπου στην Κομισιόν. Αν ο πρωθυπουργός τού ανακοίνωσε και το χαρτοφυλάκιο, δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή μας.

Αλλά όπως διαβάζουμε, η Ελλάδα -λέει- διεκδικεί τη θέση του «επιτρόπου μετανάστευσης». Λεπτομέρεια, βέβαια, ότι τέτοιο χαρτοφυλάκιο δεν υπάρχει για τους κομισάριους της Ε.Ε. Αυτές τις μέρες όμως ακούσαμε και άλλα ανέκδοτα, όπως αυτό της τρόικας που δεν θα ξανάρθει στην Αθήνα...

Θ. Λ. - enet.gr

Γάζα: Ετσι θα τελειώσει (συγκέντρωση υπογραφών)...

Απαιτούμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να αποδώσει κατηγορίες και να δικαστούν ο Νετάναχιου και το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου ενάντια στην ανθρωπότητα...

 

We demand that International Criminal Court charges Benjamin Netanyahu & Israel for War Crimes against Humanity
Το Avaaz είναι το παγκόσμιο, διαδικτυακό κίνημα που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επηρεάζουν πολιτικές αποφάσεις.
https://secure.avaaz.org

enet.gr 

Guardian για Μανωλάδα: «Σκανδαλώδης» η απόφαση του δικαστηρίου

Guardian για Μανωλάδα: «Σκανδαλώδης» η απόφαση του δικαστηρίουΣκανδαλώδη χαρακτηρίζει ο Guardian την απόφαση του Μικτού Ορκωτού εφετείου Πάτρας που αθωώνει τον επιχειρηματία και τους επιστάτες που κατηγορούντο για την επίθεση εναντίον των μεταναστών
Το δημοσίευμα επισημαίνει πως...
πολιτικοί, συνδικαλιστές και αντιρατσιστικές οργανώσεις καταδίκασαν την ετυμηγορία του δικαστηρίου, χαρακτηρίζοντάς την ώς "μαύρη κηλίδα" για τη Δικαιοσύνη.
Σε μια εποχή απαράμιλλης κρίσης στην Ελλάδα, όπου το βιοτικό επίπεδο έχει επιδεινωθεί δραματικά, μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια ύφεσης, η υπόθεση είχε προκαλέσει μαζική αγανάκτηση, τονίζει ο Guardian.
Όταν η υπόθεση αποκαλύφθηκε, έγιναν έρευνες και τα Μέσα Ενημέρωσης προέβαλαν μετανάστες να εργάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, και με προβληματικές συνθήκες υγιεινής.
Η απόφαση "στέλνει το μήνυμα πως κάθε αλλοδαπός εργαζόμενος θα μπορεί από εδώ και πέρα να πεθαίνει σαν το σκυλί στα χωράφια", δήλωσε στον Guardian η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου και πρόσθεσε η Μανωλάδα δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό.
Η απόφαση του δικαστηρίου "κλείνει τα μάτια στον ωμό, απάνθρωπο και ρατσιστικό χαρακτήρα της εκμετάλλευσης που υφίστανται οι εργαζόμενοι στη γη", είπε χαρακτηριστικά.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορουμένων και με τις καταθέσεις πάνω από 40 μαρτύρων κατηγορίας, το δικαστήριο έλαβε μια τέτοια σκανδαλώδη απόφαση εγείροντας ερωτήματα για την αμεροληψία του ελληνικού συστήματος απόδοσης Δικαιοσύνης, καταλήγει η εφημερίδα.
 

Είχαν τόση μανία...


Κάντε "κλίκ" πάνω στό κείμενο τών "ΝΕΩΝ" γιά μεγεθυνση

 
" ΤΑ ΝΕΑ"

«Ετσι διασκεδάζουν στη Μύκονο»...


Εις υγείαν των κορόιδων...
Πάρτι χλιδής στη Ψαρού, με σαμπάνιες, χαβιάρι και ξύλο.
Mέχρι και 1.000 ευρώ το κεφάλι για τον Χούλιο Ιγκλέσιας.
Απέφυγε να ανοίξει μπουκάλια, αυτή τη φορά, ο Ρέμος.

Μέχρι και 1.000 ευρώ το κεφάλι πλήρωσαν όσοι πήγαν στο  Nammos, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη συναυλία του Χούλιο Ιγκλέσιας και του Αντώνη Ρέμου.
 Τούρκοι, Ρουμάνοι, Λιβανέζοι, αλλά και Ελληνες έκαναν λογαριασμούς δεκάδων χιλιάδων ευρώ με εκατοντάδες μπουκάλια ακριβής σαμπάνιας να χύνονται άσκοπα στο...
νερό της θάλασσας. Μέχρι και στα χέρια πιάστηκαν επειδή η μια παρέα έκρυβε τη θέα της άλλης με αποτέλεσμα να χρειαστεί ουκ ολίγες φορές η άμεση παρέμβαση των σεκιούριτι.


Για την ιστορία, όσοι επέλεξαν την πρώτη σειρά τραπεζιών κατέβαλαν 1.000 ευρώ το άτομο με φαγητό και μπουκάλι σαμπάνια. Δεύτερη σειρά 600 ευρώ επίσης με φαγητό και ποτήρι σαμπάνια. Τρίτη σειρά 300 ευρώ με φαγητό. Στα μετόπισθεν του μπαρ 40 ευρώ το ποτό. Πάντως, υπάρχουν αναφορές πως δεκάδες σκάφη ήταν αγκυροβολημένα κοντά στην παραλία, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να παρακολουθήσουν δωρεάν τη συναυλία.
Οσο για την αμοιβή του 71χρονου Λατίνου καλλιτέχνη, σύμφωνα με δημοσιεύματα, άγγιξε τις 335.000 ευρώ.
Στην αρχή της βραδιάς, ο Αντώνης Ρέμος καλωσόρισε όλους τους θαμώνες στο Nammos, λέγοντας στον Χούλιο Ιγκλέσιας: «Ετσι διασκεδάζουν στη Μύκονο», ενώ όταν του έφεραν σαμπάνιες στη σκηνή, ο έλληνας τραγουδιστής είπε με μια δόση χιούμορ, αναφερόμενος σε περιστατικά προηγούμενων ετών: «Όχι τα ίδια πάλι. Δυο εβδομάδες έδινα συνεντεύξεις για αυτές εδώ. Πήγαινε τες μακριά και κέρασε όλα τα παιδιά που είναι πίσω και σερβίρουν»...


ΟΗΕ: Δεν υπάρχει τίποτα πιό αναίσχυντo…

απ’ τό νά επιτίθεσαι σέ παιδιά πού κοιμούνται…

"Φτάνει πια", διακήρυξαν τα Ηνωμένα Έθνη, μετά τη νέα πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα όπου φιλοξενούνταν Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, θέτοντας το ερώτημα, πού...
να πάνε οι άμαχοι όταν τους προειδοποιούν να φύγουν από τα σπίτια τους για να γλιτώσουν.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Γιαν Ελίασον τόνισε ότι δεν έχει απομείνει κανένα ασφαλές μέρος για το 1,8 εκατομμύριο κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, εν μέσω των συγκρούσεων μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, από τις οποίες έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 1.200 Παλαιστίνιοι.

"Είναι μια στιγμή που πραγματικά λες ‘φτάνει πια’ και πρέπει να ψάξεις να βρεις τις σωστές λέξεις για να πείσεις αυτούς που έχουν την εξουσία να το σταματήσουν", είπε ο Ελίασον μιλώντας σε δημοσιογράφους στα Ηνωμένα Έθνη.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι προειδοποιεί τους κατοίκους για τις επικείμενες επιθέσεις τηλεφωνώντας σε σπίτια, στέλνοντας μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα, με φυλλάδια ή ακόμη και με ψεύτικους πυραύλους που πέφτουν στις στέγες των σπιτιών. Όμως ο Ελίασον διερωτήθηκε: "Πού να πάνε; Έχουν απομείνει ελάχιστα μέρη για να πάνε στη Γάζα".

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν από τη σημερινή επίθεση στο σχολείο του ΟΗΕ στον μεγαλύτερο παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό. Νωρίτερα, από την Κόστα Ρίκα, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Μπαν Γκι-μουν καταδίκασε την επίθεση αυτή χαρακτηρίζοντάς την "εξωφρενική και αδικαιολόγητη". "Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναίσχυντο από το να επιτίθεσαι σε παιδιά που κοιμούνται" τόνισε, διευκρινίζοντας ότι η ακριβής τοποθεσία του σχολείου είχε ανακοινωθεί στις ισραηλινές αρχές 17 φορές. Η πιο πρόσφατη ήταν το βράδυ της Τρίτης, λίγες ώρες πριν από τον βομβαρδισμό του.

Ο υψηλόβαθμος διπλωμάτης του ΟΗΕ Τζον Γκινγκ είπε σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη ότι αυτό ήταν το πέμπτο σχολείο του Οργανισμού που φιλοξενεί αμάχους το οποίο βομβαρδίστηκε. "Οι τοποθεσίες αυτές δεν είναι ασφαλείς. Πουθενά δεν υπάρχει ασφάλεια. Τους λένε να φύγουν από κάποιες περιοχές, όμως πού να πάνε;" διερωτήθηκε. "Σε μια άλλη περιοχή του κόσμου εάν ήταν σε εξέλιξη συγκρούσεις θα είχαν (οι πολίτες) τουλάχιστον την επιλογή να διασχίσουν τα σύνορα και να αναζητήσουν καταφύγιο σε γειτονικές χώρες. Αυτοί (οι Παλαιστίνιοι) δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα", κατέληξε.

Την επίθεση στο σχολείο καταδίκασε απόψε και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ο οποίος σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι συμφωνεί με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, που χαρακτήρισε το γεγονός αυτό "αδικαιολόγητο"...

enikos.gr