Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ τού Κέντρου Υγείας Μυκόνου

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Δύο ακόμη μόνιμες θέσεις  για το Κ.Υ. και 4 για το ΕΚΑΒ 

Η 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και το Υπ. Υγείας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και προκειμένου να καλύψει  επιτακτικές ανάγκες σε  προσωπικό του Κ.Υ. Μυκόνου, έπειτα από εφτά χρόνια και με σταθερούς ρυθμούς, προχώρησε και συνεχίζει τις προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού και συγκεκριμέναΑ) Εκδόθηκε η 7Κ/2016 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 14/30-12-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση  θέσεων τακτικού προσωπικού, στην οποία συμπεριλαμβάνονται για το Κ.Υ. Μυκόνου δύο θέσεις
1) ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ και
2) ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, στον ΑΣΕΠ ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄). Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου 2017 ημέρα Τρίτη και λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Τρίτη.
ΕΚΑΒ ΤΟΜΕΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
Β) Εκδόθηκε η 6Κ/2016 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 13/21-12-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση τακτικού προσωπικού κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ),  στην οποία συμπεριλαμβάνονται για τον 

ΤΟΜΕΑ ΕΚΑΒ ΜΥΚΟΝΟΥ 4 ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ.
 Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Ε΄). Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 12 Ιανουαρίου 2017 ημέρα Πέμπτη και λήγει στις 26 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Πέμπτη.
Γ) Ταυτόχρονα, βρίσκονται σε διαδικασίες εξέλιξης για το Κ.Υ. Μυκόνου,
1) Πρόσληψη μιας θέσης μόνιμου ιατρού παθολογίας-γενικής ιατρικής
2) Πρόσληψη μιας θέσης επικουρικού ιατρού καρδιολογίας η οποία είναι εγκεκριμένη εδώ και περίπου ένα χρόνο και βρίσκεται σε αναμονή εκδήλωσης ενδιαφέροντος
3) Πρόσληψη μιας θέσης επικουρικού ιατρού γενικής ιατρικής  η οποία είναι εγκεκριμένη εδώ και περίπου ένα χρόνο και βρίσκεται σε αναμονή εκδήλωσης ενδιαφέροντος
 4)Πρόσληψη μιας θέσης επικουρικού προσωπικού νοσηλευτών
5) Πρόσληψη μιας θέσης επικουρικού προσωπικού χειριστών ιατρικών μηχανημάτων, καθώς και
6) Πρόσληψη με  το πρόγραμμα πρόσληψης  εργαζομένων (μη ιατρικό προσωπικό) με ετήσιες συμβάσεις μέσω ΟΑΕΔ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τρεις θέσεις για το Κ.Υ. Μυκόνου
   α) μιας θέσης ΤΕ Νοσηλευτικής
   β) μια θέση ΔΕ βοηθών Νοσηλευτών και
   γ) μια θέση Ραδιολογίας-Ακτινολογίας
   Επιπρόσθετα, υπενθυμίζουμε ότι  μία κενή οργανική θέση ενός  ΤΕ ακτινολόγου- τεχνολόγου, ενός διοικητικού και ενός ΔΕ  βοηθών νοσηλευτών έχουν καλυφθεί πρόσφατα, υπηρετούν ήδη και αποτελούν  μόνιμο προσωπικό για το Κ.Υ. Μυκόνου.
  Τέλος , σε πείσμα των καιρών, των συγκυριών και περιστάσεων ΕΜΕΙΣ,  θα βλέπουμε και θα επιμένουμε στη μεγάλη εικόνα, της δημόσιας υγείας και μιας νέας ιεραρχίας αξιών στην παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΣΑΜΨΟΥΝΗ ΝΤΙΝΑ
πρόεδρος Δ.Ε. Κ.Υ. Μυκόνου

Tό σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για...

                                                                                                                           ..."TO BHMA" 6/1/17

Απάντηση από τό "Πρωτο Θέμα" στίς κατηγορίες Τσίπρα γιά πολιτικό βούρκο

Ο "βούρκος" απαντά στον Αλέξη...

"Εφημερίδα του κομιστή" αποκαλεί το Μαξίμου το "Πρώτο Θέμα" και όσον αφορά το περιεχόμενό της -με αφορμή το δημοσίευμα για τους χιλιάδες διορισμούς- βούρκο. Ο...
"βούρκος" έσπευσε αμέσως να απαντήσει: 

«Άκου, Αλέξη μας...

Για άλλη μια φορά, όπως συμβαίνει τελευταία Κυριακάς και εορτάς απόγευμα, ο κομιστής του τρίτου Μνημονίου της Μέρκελ, Αλέξης Τσίπρας, καθυβρίζει με μανία το Πρώτο Θέμα, κρυπτόμενος πίσω από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ή τα χυδαία non paper που εκδίδει το Μαξίμου.

1. Παραμονή Πρωτοχρονιάς εξαπέλυσε εναντίον μας τόνους λάσπης για τις αποκαλύψεις μας σχετικά με την παράνομη εκλογή της Όλγας Γεροβασίλη λόγω ασυμβίβαστου. Όσα ακολούθησαν με τις καταγγελίες τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης και τις απόψεις πολλών έγκριτων συνταγματολόγων της χώρας, απέδειξαν ότι έχουμε απόλυτο δίκιο.

2. Σήμερα, πάλι γιορτινές ημέρες, επιδίδεται σε ανάλογη ιταμή επίθεση για τις αποκαλύψεις μας για τις 27.700 διορισμούς που έγιναν στο ευρύτερο Δημόσιο τον τελευταίο χρόνο, με σκοπό, όπως γράφουμε, να ξεζουμίζουν τον κόσμο στους φόρους, για να διορίζουν τα δικά τους παιδιά. Φυσικά, δεν παραθέτει κανένα στοιχείο για να μας διαψεύσει ότι βολεύουν 73 δικούς τους κάθε μέρα.

Επειδή καταντάει πια βαρετή η ψύχωση του πρωθυπουργού με το Πρώτο ΘΕΜΑ, και σεβόμενοι το γεγονός ότι μπορεί να οφείλεται και σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, περιοριζόμαστε στα εξής:

α. Άκου, Αλέξη μας: Αντί να κάθεσαι να βρίζεις το Πρώτο ΘΕΜΑ, κάνε καλύτερα καμιά δουλειά σαν πρωθυπουργός που είσαι, την ώρα μάλιστα που μέσα στην παγωνιά των ημερών κοκαλώνουν από το κρύο τα προσφυγόπουλα που άφησες αβοήθητα από την ανικανότητά σου. Δες και τις φωτογραφίες που έχουμε στο protothema.gr όλη μέρα από τη Μόρια της Λέσβου (ή Μυτιλήνης, το ίδιο είναι) χωρίς να έχεις κάνει τίποτα γι' αυτό. Μην το ψάχνεις, τις φωτό δεν μας την έστειλε... η ΝΔ, όπως μας κατηγορείς ότι δήθεν συνεργαζόμαστε μαζί της. Από το ΑΠΕ τις πήραμε, όπως όλη η Ελλάδα. Αλίμονο αν περιμέναμε από τη ΝΔ ή οποιοδήποτε κόμμα, για να κάνουμε δημοσιογραφικά τη δουλειά μας 12 χρόνια τώρα. Αν θέλεις, ρώτα τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο.

β. Άκου, Αλέξη μας: Την άλλη φορά για την Γεροβασίλη κατήγγειλες τον δημοσιογράφο μας ότι είναι «ορφανό» του Ψυχάρη, επειδή δούλευε παλιά στον ΔΟΛ, που προσπαθείς να αλώσεις. Τώρα, ο επί 30 έτη έγκριτος πολιτικός ρεπόρτερ που υπογράφει το δημοσίευμά μας για τις χιλιάδες κομματικές προσλήψεις σου φαίνεται «όργανο της ΝΔ». Τελικά, για να μην κουραζόμαστε, δεν μας στέλνεις μία λίστα για το ποιοι δημοσιογράφοι μας σου κάνουν ή όχι; Έτσι άλλωστε το κάνει τελευταία και ο Ερντογάν στη γειτονιά μας. Ή μήπως το θέλεις αλά Μαδούρο; Μήπως προτιμάς να συνεννοηθούμε κατευθείαν με Καρανίκα και Νοτοπούλου, που, όπως λέει και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσόγονος, τους καταλαβαίνεις καλύτερα;

γ. Τέλος, μην ψάχνεις μαϊμού στοιχεία για να μας απαντήσεις, μια που τα δικά μας, τα οποία και δημοσιεύουμε, είναι επίσημα από την ΕΛΣΤΑΤ.

ΥΓ: Άκου, Αλέξη μας. Τα είπαμε, τα συμφωνήσαμε. Το Πρώτο ΘΕΜΑ ούτε το φοβίζεις ούτε σε φοβάται ούτε θα το κλείσεις. Απλά, πες μας τι ώρα θα μας ξαναβρίσεις το άλλο Σάββατο, για να σε περιμένουμε.

Κατά τα λοιπά, κατανοούμε ότι, όταν Σάββατο βράδυ δεν μπορείς να πας ούτε ένα θέατρο, πέφτει βαρύ. 

Καληνύχτα»...

Ο Γ. Κοτανίδης για τις αποδοκιμασίες κατά του Τσίπρα στο θέατρο...

giorgos-kotanidis...μέσω Facebook αναφέρεται στο περιστατικό της περασμένης Τρίτης
Με ανάρτησή του στο Facebook ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης, πρωταγωνιστής στην παράσταση «Ομπίντα, Οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη» αναφέρεται στο περιστατικό που...
συνέβη στο θέατρο τη στιγμή εισόδου του πρωθυπουργού, το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Ο κ. Κοτανίδης απάντησε στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού και δική του παρέμβαση.

Όπως έγραψε αναλυτικά: «Διάβασα στον τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο ότι κατά την είσοδο του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Τρίτης στην παράστασή μας «ΟΜΠΙΝΤΑ, οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη», υπήρξε γιουχάισμα εναντίον του από τους θεατές και ότι παρενέβην να σταματήσω τον «εμφύλιο» λέγοντας «ειρήνη υμίν». Μου τηλεφώνησαν και μου τηλεφωνούν αρκετά ΜΜΕ για να μάθουν τι έγινε.

Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη να πω ότι πράγματι, μια μικρή ομάδα θεατών αποδοκίμασε τον κ. Τσίπρα αλλά ως εκεί. Και παρενέβην για να προλάβω οποιαδήποτε ένταση που θα έκανε κακό στην παράσταση. Καλωσόρισα όλους τους θεατές, ευχήθηκα «καλή χρονιά» και είπα ότι «το θέατρο ενώνει». Όταν στο τέλος της παράστασης ο κ. Τσίπρας ερχόταν στα παρασκήνια να μας συγχαρεί, μια κυρία τον αποδοκίμασε και πάλι λέγοντας ότι «του αξίζει να μείνει στη Σιβηρία».

Ο πολιτικός και καλλιτεχνικός μου πολιτισμός με ωθούν να πω και τούτο: Είναι τιμή για μένα και τους συνεργάτες μου ότι μας επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός της χώρας για να δει τη δουλειά μας, όπως είναι τιμή μας ο ερχομός του κάθε θεατή. Το γεγονός ότι στο πολιτικό πεδίο οι απόψεις μου είναι δηλωμένα αντίθετες περιποιεί τιμή στον ίδιο.

Είναι ανάγκη νομίζω να διαχωρίσουμε τους θεσμούς από τη μικροπολιτική».



aixmi.gr

«Δεν είναι απίθανη η διάλυση της Ε.Ε»...

αναφέρει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ...
«Το ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι πλέον απίθανο» υποστήριξε ο αντικαγκελάριος της...
Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel».
Ο Γκάμπριελ, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο υποψήφιος του σοσιαλδημοκρατικού SPD για τις ομοσπονδιακές εκλογές του φθινοπώρου, παραδέχθηκε ότι «η γερμανική εμμονή στη λιτότητα έχει διαιρέσει περισσότερο από ποτέ, την Ευρώπη».

«Έχω ρωτήσει την Καγκελάριο, τι θα ήταν πιο επιζήμιο για τη Γερμανία: Να επιτρέψει στη Γαλλία να έχει έλλειμμα 0,5% παραπάνω ή η Μαρίν Λε Πεν να γίνει πρόεδρος» έσπευσε να προσθέσει.

Όσον αφορά τις επιπτώσεις από μία ενδεχόμενη διάλυση της Ε.Ε., ο Γκάμπριελ επεσήμανε ότι «εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα μας καταραστούν».

«Η Γερμανία ωφελήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, από την ευρωπαϊκή κοινότητα, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά» κατέληξε, στο ίδιο πλαίσιο...

naftemporiki.gr

To αποχαιρετιστήριο πάρτι των Ομπάμα... (Φωτογραφίες)

Ποιοι σταρ ξενύχτησαν μέχρι πρωίας...
To αποχαιρετιστήριο πάρτι των Ομπάμα – Ποιοι σταρ ξενύχτησαν μέχρι πρωίας (Photos) - Media
Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα ήταν οι οικοδεσπότες ενός μεγάλου πάρτι που έγινε το βράδυ της...
Παρασκευής στον Λευκό Οίκο. Ήταν το αποχαιρετιστήριο πάρτι του προεδρικού ζεύγους πριν αποχωρήσει από το Λευκό Οίκο, και φρόντισαν να καλέσουν όλους τους διάσημους φίλους τους.

Προς το παρόν έχουν γίνει λίγα πράγματα γνωστά για το περίφημο πάρτι, αφού όλοι οι καλεσμένοι υποχρεώθηκαν να αφήσουν τα κινητά τους στην είσοδο. Έτσι, οι λιγοστές φωτογραφίες που ανήρτησαν στα σόσιαλ μίντια είναι από την είσοδο του Λευκού Οίκου. Κάποιοι πάντως, όπως ο ηθοποιός Τζέισον Σουντέκις και η σύζυγός του Ολίβια Ουάιλντ, ενημέρωσαν τους θαυμαστές τους ότι βρίσκονταν ακόμα στο προεδρικό πάρτι στις 4 το πρωί!

Μεταξύ των διασημοτήτων που βρέθηκαν στο πάρτι της χρονιάς είναι ο Πολ Μακάρτνεϊ, η Μπιγιονσέ με τον σύζυγό της, η Μέριλ Στριπ, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Μπρους Σπρίνγκστιν, η παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι, o Τομ Χανκς, ο Στίβι Γουόντερ, ο Τζον Λέτζεντ με το τοπ μόντελ Κρίσι Τάιγκεν, ο δημοσιογράφος Ντέιβιντ Λέτερμαν, ο σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας και πολλοί ακόμα...





topontiki.gr

Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας...

του Λουκιανού Κηλαηδόνη...


Η κατάσταση της υγείας του καλυτερεύει διαρκώς, διαβεβαιώνει η σύζυγός του, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά.

Δεν εμπνέει ανησυχία η...
κατάσταση της υγείας του Λουκιανού Κηλαηδόνη, ο οποίος νοσηλεύεται στο “Υγεία” από την Πέμπτη.

Ο γνωστός και αγαπητός συνθέτης αντιμετώπισε ένα αναπνευστικό επεισόδιο λόγω του καρδιολογικού προβλήματος που τον ταλαιπωρεί.

Η κατάσταση της υγείας του καλυτερεύει διαρκώς, διαβεβαιώνει η σύζυγός του, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, η οποία μαζί με την οικογένειά τους βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του...


left.gr

Η συμμορία του Μαξίμου και οι σωτήρες. Άρθρο τού Τάσου Παππά

Μέγαρο Μαξίμου EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI
Η εκτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι η Ελλάδα περνάει την πιο δύσκολη φάση της, αφού κουμάντο κάνει η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα από την Απελευθέρωση και μετά.
Λογικό είναι λοιπόν να ζητάει εκλογές για να ξεβρομίσει ο τόπος, λογικό είναι επίσης να εύχονται στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους ο Αντ. Σαμαράς τη λύτρωση και ο Ευάγγ. Βενιζέλος να μη μας παίξει το 2017 τη φάρσα της επανάληψης του 2015 και να μας φέρει πιο κοντά στα οικονομικά δεδομένα του 2014! Κάλπες λοιπόν και «πίσω ολοταχώς», όπως έλεγε και ο Χριστόδουλος, που κι αυτός ανησυχούσε για την πορεία του έθνους, προτού βεβαίως έρθει στα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον κάτι είχε «ανθιστεί».
Τι όμως συμβαίνει στην Ελλάδα και ποια εγκλήματα κάνει ο συρφετός των αριστεριστών του Μαξίμου; Οι οπαδοί της θεωρίας περί αριστερής παρένθεσης (δεξιοί, κεντρώοι, κεντροαντιαριστεροί) χρησιμοποιούν μια μεγάλη γκάμα χαρακτηρισμών για να περιγράψουν την κατάσταση.
Η βάση εκκίνησης των καταστροφολογικών προβλέψεών τους είναι η εξής: Απειλούνται η δημοκρατία, οι θεσμοί, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Αγαθά που, ως γνωστόν, τα κόμματα του συναινετικού δικομματισμού υπερασπίστηκαν την περίοδο της παντοκρατορίας τους με τα νύχια (τους) και με τα δόντια (τους). Κυριολεκτικώς....

Πολιτικός βούρκος: "Από την παραγωγή ...στην κατανάλωση"!...

"Από την παραγωγή της ΝΔ...


...στην κατανάλωση του Πρώτου Θέματος!"...

“Η λέξη βούρκος μεταφορικά χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει την ανηθικότητα, την διαφθορά, το έσχατο σημείο... ηθικής κατάπτωσης. Πολιτικά κόμματα που τροφοδοτούν με ψευδή δημοσιεύματα έντυπα που διαβιούν και τρέφονται από βούρκους είναι καταδικασμένα να εξαφανιστούν στον ίδιο τον βούρκο που αναπαράγουν. Η τακτική «σου δίνω την είδηση», «την κάνεις Πρώτο Θέμα και στη συνέχεια με ανακοίνωση καταγγέλλω την κυβέρνηση» είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια” υπογραμμίζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

“Είναι, μάλιστα, τόσο απροκάλυπτη η συνεργασία ΝΔ με Πρώτο Θέμα που το «ρεπορτάζ» υπογράφεται από διαπιστευμένο δημοσιογράφο που καλύπτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την παραγωγή της ΝΔ, στην κατανάλωση του Πρώτου Θέματος!” επισημαίνουν.

“Για μία ακόμη φορά η εφημερίδα του «κομιστή» λειτουργεί και επισήμως ως γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Εφόσον δεν τολμά ο κ. Μητσοτάκης να πει ανοιχτά στους πολίτες πως ενοχλείται από τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, για την ενίσχυση της διαλυμένης από τις πρακτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δημόσιας Υγείας, τη βρώμικη δουλειά αναλαμβάνει το Πρώτο Θέμα. Φυσικά στο «ρεπορτάζ» ούτε λόγος δεν γίνεται για την ενίσχυση της Υγείας, παρά μόνο για δήθεν «μετακλητούς υπαλλήλους» και «κομματικούς στρατούς». Τα επίσημα στοιχεία που θα δημοσιευθούν άμεσα θα απαντούν στα χαλκεία” καταλήγουν οι κυβερνητικοί κύκλοι...

Πορτογαλία: Έφυγε ο «πατέρας της Δημοκρατίας» Μάριο Σοάρες

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας, Μάριο Σοάρες

AFP
Ο πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας, ο σοσιαλιστής Μάριο Σοάρες, ο οποίος εθεωρείτο «πατέρας της Δημοκρατίας» στη χώρα, πέθανε σήμερα σε ηλικία 92 ετών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος νοσοκομείου της Λισσαβώνας,Ζοζέ Μπαράτα.
Ο Σοάρες είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στις 13 Δεκεμβρίου λόγω «γενικής επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του» και νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
Ο Μάριο Σοάρες, ο ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας, ανέλαβε δύο φορές την πρωθυπουργία, ήταν πρόεδρος της χώρας από το 1986 μέχρι το 1996 ενώ είχε εκλεγεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
 από kathimerini.gr

Θεοφάνια 1960. Αγιασμός τών υδάτων. Άλλες εποχές, άλλες δόξες...

Τότε οι πολύ χορτάτοι "βουτούσανε"; Έ όχι δέ "βουτούσανε"!...
1960. Πρίν πενήντα επτά χρόνια. 
 Οι νέοι πού "βουτούσαν" πολλοί. Ο ανταγωνισμός καί η άμιλλα μεγάλη. Η συμμετοχή τού κόσμου καθολική. Η δόξα γιά όποιον έπιανε τό Σταυρό τεράστια!
Αλλά καί τό χρήμα όχι ευκαταφρόνητο... 
...γιά τά δεδομένα τής εποχής.
Οι περισσότεροι από τούς μισούς τής φωτογραφίας έχουν φύγει. 
Μαζί τους πήρανε μεγάλο μέρος από τήν "αίγλη" τού εθίμου.
Στίς μέρες μας τό ενδιαφέρον -ποσοτικά- "χαλάρωσε"
Αυτό, στή Μύκονο, υπογραμμίζεται από τή μειωμένη συμμετοχή...
(ποιοτικά, τί νά πείς;...)
...γεγονός είναι ότι οι πολύ χορτάτοι δέ "βουτούνε"...
(τό λέει κι ο γιατρός : Όχι στή θάλασσα μέ γεμάτο στομάχι!)

Άς ελπίσουμε γιά τού χρόνου (τού καιρού βοηθούντος) σέ πιό αυξημένη συμμετοχή.
Έτσι κι αλλιώς τό έθιμο καλλίτερα μιά "essence" τού εθίμου) διατηρείται κυρίως, πλέον, από πρόσφατα εγκατεστημένους ή προσωρινά διαμένοντες χριστιανούς καί μπράβο τους.
Δ.Ν.Α.

Το μήνυμα του Παυλόπουλου μετά τον Αγιασμό των υδάτων...

...στή Δεξαμενή, στήν Αθήνα
Στην τελετή του Αγιασμού των υδάτων στη Δεξαμενή του Κολωνακίου, παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Εύχομαι το Φως της Χριστιανοσύνης που είναι, ταυτοχρόνως, φως της Πίστης μας αλλά και φως του Πολιτισμού μας, να οδηγεί τα βήματά μας, τα βήματα της Ευρώπης, τα βήματα της Ανθρωπότητας, στο δρόμο της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της καταξίωσης του Ανθρώπου», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Προκόπης Παυλόπουλος, προσθέτοντας: 

«Ειδικότερα για την Πατρίδα μας και το Έθνος μας, εύχομαι η ανέσπερη λάμψη των Φώτων να καταυγάζει, ως φάρος αρραγούς ενότητας, τις σκέψεις μας και τις πράξεις μας στον κοινό ιερό αγώνα όλων μας για να ξεπεράσουμε την βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση και για να υπερασπισθούμε στο ακέραιο τα Εθνικά μας Δίκαια»
 

Tό έθιμο τού εορτασμού των Θεοφανείων μέ τόν αγιασμό τών υδάτων καί σ' άλλες χώρες

Άντρες βουτούν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το σταυρό, κατά τη διάρκεια του εορτασμού των Θεοφανείων, στη Σόφια, στη Βουλγαρία.   
REUTERS / STOYAN NENOV

BINTEO : Παρ' όλα όσα λένε γιά τούς Χιώτες ότι πάνε δυό-δυό...

Μόνο ένας... τολμηρός βούτηξε για τον σταυρό στη Χίο...

Μόνο ένας... τολμηρός βούτηξε για τον σταυρό στη Χίο - ΒΙΝΤΕΟ

Υπό καταρρακτώδη βροχή εορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια στη Χίο. Κατά τη διάρκεια του Αγιασμού των υδάτων μόλις ένας τολμηρός αψήφησε το κρύο και...
βούτηξε στη θάλασσα για να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό.

Δείτε το βίντεο:

Δικαστικός εκ-σωρραϊσμός...

Αρτέμης Σώρρας

του Παντελή Μπουκάλα

Ωστε λοιπόν τα 600 δισ. του κ. Αρτέμη Σώρρα υπάρχουν και παραϋπάρχουν. Το αποφάσισαν δύο δικαστήρια, ένα στην Αθήνα και ένα στη Βόρεια Ελλάδα, χωρίς να...
δουν κανένα έστω και ελαφρώς σοβαρό στοιχείο και χωρίς να συνεκτιμήσουν την κρίση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, που χαρακτηρίζει απάτη την όλη υπόθεση. 

Η διά δικαστικών αποφάσεων υλοποίηση του μυθικού (κυριολεκτικά) πλούτου του ομογενούς Μεσσία, η «Ελλήνων Συνέλευσις» του οποίου έχει ήδη πάνω από 200 υποκαταστήματα πανελλαδικά, σημαίνει δύο τινά: Πρώτον, ότι αυξάνονται θεαματικά οι πιθανότητες να εντοπίσουμε τη λεοντή του Ηρακλή, το χρυσόμαλλο δέρας, το χαμένο σανδάλι του Ιάσονα, τη διατριβή του Αριστοτέλη για το γέλιο, το αντίτυπο της «Ιλιάδας» που διάβαζε ο Μεγαλέξανδρος στην εκστρατεία του, καθώς και το σπαθί με το οποίο έκοψε τον Γόρδιο δεσμό. Αφού τα βρούμε, θα αναθέσουμε σε κάποιον ειδικευμένο διεθνή οίκο να τα εκπλειστηριάσει σε ιλιγγιώδεις τιμές, να ανασάνουμε επιτέλους. Φυσικά το πιο σπουδαίο εύρημα θα είναι τα διαστημικά όπλα δεύτερης γενιάς των αρχαίων Ελλήνων. 

Αυτά θα τα παζαρέψουμε με Ρώσους και Κινέζους, μια και ο κ. Σώρρας πούλησε στον Μπαράκ Ομπάμα αυτοπροσώπως τα αρχαιοδιαστημικά όπλα πρώτης γενιάς. Θα μπορούσαμε βέβαια να βρούμε και ιερά λείψανα και κειμήλια, και μάλιστα πανεύκολα, όπως μερικούς αιώνες πριν, όταν είχαν εντοπιστεί τέσσερις κεφαλές του Βαπτιστή, τα πούπουλα του περιστεριού που πήγε στον Νώε τη χαρμόσυνη είδηση, δέκα κολυμβήθρες του Σιλωάμ και άλλα πολλά. Ομως αυτά δεν είναι για εκμετάλλευση, όπως θα μας διαβεβαίωνε και ο Ροΐδης, γνώστης του θέματος. 

Το δεύτερο που σημαίνουν οι δικαστικές αποφάσεις, ιδίως η αθηναϊκή με τον τελεσίδικο χαρακτήρα της, είναι ότι μπορεί πια ο καθείς όχι μόνο να ξεχρεώσει αλλά και να αναβαθμίσει τη ζωή του, δίνοντας στην τράπεζα, στην εφορία, στο κρεοπωλείο, στο βενζινάδικο, παντού, ένα κομματάκι από το φαντασιακό ή φαντασματικό μερίδιό του στον σωρραϊκό πλούτο. Ηδη άλλωστε 5.000 συμπολίτες μας, αγαθοί, κουτοπόνηροι ή απλώς φιλοπαίγμονες, απαιτούν εξωδίκως να πατσίσουν τα χρέη τους σε τράπεζες, εφορίες κτλ. επικαλούμενοι την απολύτως φερέγγυα συντροφική τους σχέση με τον κ. Σώρρα. Τους έπεισε φαίνεται η εξής ρεκλάμα του: «Οριστικό Ξεχρέωμα. Τράπεζες (στεγαστικά, επαγγελματικά δάνεια, κ.ο.κ.) - Δημόσιο (ΕΝΦΙΑ - φόρος εισοδήματος, κ.ο.κ.) - Ασφαλιστικά Ταμεία (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΟΑΕΕ, κ.ο.κ.) - Δημόσιο Χρέος (κατά κεφαλή αναλογούν ποσό στο Δημόσιο Χρέος - Εσωτερικό και Εξωτερικό). Με εξώδικη δήλωση - εντολή - εξουσιοδότηση, την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από τα κατά τόπους γραφεία με την επωνυμία “Ελλήνων Συνέλευσις”»...

Μα είναι να μην πειστεί κανείς από ένα τέτοιο υπόδειγμα ρεαλισμού και σοβαρότητας; Τι, σου χαρίζουν μια ντουζίνα κυρ-Μέντιους κι εσύ θα χάσεις τον χρόνο σου, δηλαδή το χρήμα σου, για να ελέγξεις την αρτιότητα της οδοντοφυΐας τους;...

(από τήν Καθημερινή)

Πέντε νεκροί, οκτώ τραυματίες από επίθεση ενόπλου στο αεροδρόμιο της Φλόριντα

Για πέντε νεκρούς και τουλάχιστον οκτώ τραυματίες, κάνουν λόγο τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετά από ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Φορτ Λοτερντέιλ της Φλόριντα.
Το αεροδρόμιο εκκενώθηκε μετά από συναγερμό που σήμανε στην αίθουσα παραλαβής αποσκευών στο Terminal 2, όταν ένας ένοπλος δράστης που φορούσε μπλούζα με στάμπα από τη δημοφιλή σειρά ταινιών Star Wars, άνοιξε πυρ κατά του πλήθους.
Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 20 ετών, δεν φέρεται να είπε τίποτα την ώρα του περιστατικού, ενώ τον πυροβόλησαν αστυνομικοί καθώς επιχειρούσε να γεμίσει εκ νέου το όπλο του, μετέδωσε το MSNBC, επικαλούμενο μαρτυρίες.
Οπως μετέδωσε το CNN, ο φερόμενος ως δράστης εχει συλληφθεί από την αστυνομία και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έδρασε μόνος του.
Ο Τζον Σλίσερ, που δήλωσε στο MSNBC ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, περιέγραψε τον δράστη ως έναν «σιωπηλό άνδρα» που «πυροβολούσε εναντίον μας», την ώρα που «οι επιβάτες ανέμεναν να παραλάβουν τις αποσκευές τους».
«Έσκυψα και άρχισα να προσεύχομαι» τόνισε ο ίδιος, ενώ η σύζυγός του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι.
«Δεν είπε τίποτα, ήταν σιωπηλός όλη την ώρα, δεν φώναξε τίποτα» είπε από την πλευρά του ο Μαρκ Λία, ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Αλλοι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές όπου άνθρωποι σε κατάσταση πανικού έτρεχαν να σωθούν, την ώρα που άλλοι κατέφευγαν ακόμα και στον διάδρομο προσγείωσης απογείωσης του αεροδρομίου για να γλιτώσουν, όπως διακρίνεται και στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα σε απευθείας σύνδεση. 
Αξιωματουχος της αστυνομίας σε επίσημη ανακοίνωση στο Twitter επιβεβαίωσε το γεγονός και έκανε γνωστό πως υπάρχουν πολλοί νεκροί.

Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Αρι Φλέτσερ, που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο αεροδρόμιο επιβεβαίωσε το γεγονός μέσω Twitter. 

kathimerini.gr

Πρωτοφανής κίνηση : Την παραίτηση όλων των αμερικανών πρεσβευτών ζητάει ο Τραμπ

Σε μία πρωτοφανή για τα αμερικανικά διπλωματικά δεδομένα φαίνεται ότι προχωράει ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει ζητήσει την παραίτηση όλων των αμερικανών πρεσβευτών μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου
trumpΣοκ προκαλεί στους διεθνείς διπλωματικούς κύκλους αλλά και στην Ουάσιγκτον η απόφαση Τραμπ να ζητήσει την παραίτηση όλων των πρεσβευτών που έχουν διοριστεί από την κυβέρνηση Ομπάμα.
Πολλοί αναλυτές και διπλωμάτες επισημαίνουν τον κίνδυνο επιπλοκών εάν μείνουν ακέφαλες οι πρεσβείες στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και τον Καναδά ακόμη και για μήνες μέχρι να αναλάβουν οι νέοι πρεσβευτές τα καθήκοντά τους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times το επιτελείο του Τραμπ έχει στείλει σχετικό έγγραφο σε όλες τις πρεσβείες των ΗΠΑ από τις 23 Δεκεμβρίου.
matrix24.gr

Συγκινημένη η Μισέλ Ομπάμα αποχαιρετά τους Αμερικανούς πολίτες

miselobamaΗ Μισέλ Ομπάμα έπλεξε σήμερα, κατά την διάρκεια της τελευταίας ομιλίας που εκφώνησε από τον Λευκό Οίκο, το εγκώμιο της «θαυμάσιας διαφορετικότητας» της Αμερικής, προτρέποντας παράλληλα τη νεολαία να μην φοβάται το μέλλον.
«Προς όλους τους νέους που ακούνε, να γνωρίζετε ότι αυτή η χώρα σας ανήκει, σε όλους εσάς, όποια κι αν είναι η καταγωγή της ή η διαδρομή σας» επισήμανε η σύζυγος του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κι ενώ απομένουν δύο εβδομάδες πριν από την επίσημη ανάληψη καθηκόντων από τον νικητή των αμερικανικών εκλογών, τον Ντόναλντ Τραμπ, στον οποίο άσκησε δριμεία κριτική κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας καταγγέλλοντας τις θέσεις και δηλώσεις του.
«Εάν εσείς ή οι γονείς σας είστε μετανάστες, να γνωρίζετε ότι είστε μέρος μιας παράδοσης για την οποία η Αμερική είναι υπερήφανη (…). Να γνωρίζετε επίσης ότι η θρησκευτική διαφορετικότητα αποτελεί επίσης μια μεγάλη αμερικανική παράδοση» συμπλήρωσε η Μισέλ Ομπάμα, χωρίς να αναφέρει ούτε μία φορά το όνομα του μεγιστάνα.
«Η θαυμάσια διαφορετικότητά μας μάς έκανε αυτό που είμαστε» τόνισε η ίδια με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή.
«Με ακούτε; Μην φοβάστε, να είστε αποφασισμένοι, να δίνεστε ολοκληρωτικά» συνέχισε η Μισέλ Ομπάμα, απευθύνοντας έκκληση τίποτα να μην θεωρείται δεδομένο:«Πρέπει να παραμείνετε προσηλωμένοι στον ρόλο σας και να προστατεύετε αυτές τις ελευθερίες».
matrix24.gr

Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Βέμπερ και Μητσοτάκη. Η απάντηση της Ν.Δ.

Σφοδρή κριτική στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν και τους «εν Ελλάδι φίλους του».
weberΜε αφορμή σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο Μάνφρεντ Βέμπερ «είναι γνωστός για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και ανθελληνικές θέσεις του" και τον χαρακτηρίζει "καθοδηγητή του κ. Μητσοτάκη».
Αν ο κ. Βέμπερ δεν έχει μια φορά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός δεν έχει δέκα φορές εμπιστοσύνη στον κ. Βέμπερ και τους εν Ελλάδι φίλους του. Αυτούς που κατόπιν τηλεφωνημάτων και νουθεσιών από το εξωτερικό, δεν στήριξαν τα μέτρα για τους συνταξιούχους. Να χαίρεται ο κ. Μητσοτάκης τους φίλους του και να μην ξεχάσει να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ σαν καλός μαθητής.
Το κυβερνών κόμμα σχολιάζει ότι...

Τα γενόσημα σκάνδαλα της Novartis ανά την υφήλιο

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Βασιλεία


  06.01.2017
Η υπόθεση Novartis μοιάζει με ένα καλογραμμένο αστυνομικό θρίλερ. Τα έχει όλα: έναν φαρμακευτικό κολοσσό, καταγγελίες για μεγάλο σκάνδαλο με μίζες, δικαστική διερεύνηση από το FBI και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ελληνική εισαγγελική έρευνα, μία απόπειρα αυτοκτονίας στελέχους της εταιρείας, καταθέσεις δεκάδων μαρτύρων, φήμες για εμπλοκή πολιτικών προσώπων κ.ά. Και να φανταστεί κανείς ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή.
Πίσω από το καλογραμμένο θρίλερ, όμως, όπως όλα δείχνουν, παίζεται ένας ανελέητος πόλεμος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων μεταξύ Αμερικής και γερμανικής Ευρώπης, στο πλαίσιο του οποίου έχουμε δει μάχες κατά καιρούς με εταιρείες μεγαθήρια στους τομείς τους: Volkswagen, Deutsche Bank, Apple κ.ά.
Ας ξεκινήσουμε με την εξής διαπίστωση: Η Novartis είναι μία από τις ηγέτιδες εταιρείες παγκοσμίως στον χώρο του φαρμάκου.
Από το 1996 που δημιουργήθηκε έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τη δημοσιότητα, αλλά και τη Δικαιοσύνη ανά τον κόσμο, για θέματα παρόμοια με αυτά που εξετάζουν οι αμερικανικές αρχές με την αρωγή και των ελληνικών.
Είναι αναμενόμενο σε μια βιομηχανία με τεράστιους τζίρους, όπως είναι η φαρμακευτική, ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών να είναι ιδιαίτερα έντονος.
Πίτα 1,5 τρισ. δολάρια
Είναι γνωστό, επίσης, πως αθέμιτες μέθοδοι σ’ αυτόν τον ανταγωνισμό χρησιμοποιούνται κατά κόρον.
Με δεδομένο ότι η συνταγογράφηση φαρμάκων θα φτάσει παγκοσμίως το 1,5 τρισ. δολάρια στην επόμενη πενταετία, αντιλαμβάνεται κανείς ότι όλες οι εταιρείες του χώρου θέλουν ένα μεγάλο κομμάτι από αυτήν την πίτα. Το ερώτημα είναι, ποιοι θα είναι οι νικητές.
Η ιστορία της ελβετικής -γερμανικών συμφερόντων- εταιρείας αρχίζει πριν από 21 χρόνια, με τη συγχώνευση των εταιρειών Ciba-Geigy και Sandoz.
Η ιστορία, δε, των μητρικών εταιρειών πάει κάπου 250 χρόνια πίσω και ξεκινά από την παραγωγή συνθετικών χρωστικών υλών, ενώ στην πάροδο των χρόνων επεκτάθηκαν στην παραγωγή χημικών και τελικά φαρμακευτικών προϊόντων.
Σήμερα, ο όμιλος Novartis διαθέτει εταιρείες σε πολλά σημεία του κόσμου, στις οποίες εργάζονται συνολικά 118.700 εργαζόμενοι (στοιχεία 2015).
Τα «στρατηγεία» της είναι δύο: ένα με έδρα στη Βασιλεία της Ελβετίας κι άλλο ένα στο Κέμπριτζ, στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ.
Αν δει κανείς αναλυτικά την πορεία της Novartis από τη στιγμή της ίδρυσής της έως σήμερα, θα διαπιστώσει ότι βασίστηκε σε μια ιδιαίτερα επιθετική πολιτική εξαγορών άλλων εταιρειών και μέσα σε 20 χρόνια κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της φαρμακευτικής αγοράς.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις σημαντικότερες εξαγορές-συνεργασίες της τα τελευταία χρόνια:

Στο Κολωνάκι δέν μπορούν χωρίς τό ..."Γκούγκλι"!...

Στο Κολωνάκι έψαλαν με tablet...
Τον γύρο των social media κάνει φωτογραφία από τον σημερινό αγιασμό των Υδάτων της Αθήνας στην...
πλατεία Δεξαμενής, παρουσία του Προκοπή Παυλόπουλου και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Στη φωτογραφία φαίνεται ένας ψάλτης του Ιερού Ναού Διονυσίου Αρεοπαγίτου να ψέλνει διαβάζοντας μέσα από ένα… tablet!...

H συνέντευξη του Νίκου Παππά στόν Δημήτρη Κανελλόπουλο

«Στόχος όσων βρίσκονται στη λάσπη είναι να σε τραβήξουν και σένα»
Νίκος Παππάς  
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
Μία φορά χτύπησε το τηλέφωνο όσο ήμουν στο γραφείο του Νίκου Παππά - μία φορά τού το έδωσε δηλαδή η γραμματέας του, κι αυτό γιατί τον αναζητούσε ο Αλέξης Τσίπρας. Τον ήθελε να πεταχτεί μέχρι το μέγαρο Μαξίμου.
Εμείς ήμασταν στη Συγγρού εκείνη την ώρα, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, εκεί όπου στεγάζεται το νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. «Ερχομαι, έρχομαι. Ερχομαι, αρχηγέ», του απάντησε ο Νίκος Παππάς δίνοντάς μου έτσι την καλύτερη πάσα να τον ρωτήσω για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό.
Αν το θεωρεί υποβάθμιση που δεν κατοικοεδρεύει πλέον στο Μαξίμου, που δεν είναι υπουργός Επικρατείας...