Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Aρχιεπίσκοπος : «Αυτό δεν είναι έργο της Εκκλησίας»...

Ιερώνυμος για Σκοπιανό: Έργο της Βουλής και όχι της Εκκλησίας
Θέση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το επίμαχο θέμα αποτελεί «έργο της Βουλής και όχι της Εκκλησίας».
Από τον Αυλώνα Αττικής, όπου βρέθηκε με αφορμή τα εγκαίνια της λαογραφικής έκθεσης του πνευματικού κέντρου, ο Ιερώνυμος έστειλε σαφές μήνυμα πως «δεν δίνουμε πουθενά το όνομά μας».
Ωστόσο, συνέχισε, «αυτό δεν είναι έργο της Εκκλησίας». «Οι πολίτες εξέλεξαν Βουλή και η Βουλή είναι υπεύθυνη γι’ αυτά» έσπευσε να προσθέσει.
Στον ίδιο τόνο, επεσήμανε ότι «οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για την ψήφο τους και η Βουλή για τη διοίκηση αυτού του τόπου».
«Δεν γινόμαστε Έλληνες μόνο μία στιγμή ή μία ημέρα. Έλληνες είμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα. Η Εκκλησία πήρε θέση» επανέλαβε, αναφερόμενος στην πιθανότητα παραχώρησης του όρου «Μακεδονία».
Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι χθες το απόγευμα, αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης κατέβασε τον πήχη των προσδοκιών για άμεση λύση, εξηγώντας πως «η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται, δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών».
Σάββατο, 02 Ιουνίου 2018

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Καταψηφίστηκε ο Ραχόι βυθισμένος στά σκάνδαλα...

Αλλαγή σκυτάλης στην Ισπανία - Η Κομισιόν στηρίζει τον σοσιαλιστή Σάντσεθ

Πλήρη εμπιστοσύνη στην νέα ισπανική κυβέρνηση έχει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε εκπρόσωπός του κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
«Έστειλε (στον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ) συγχαρητήρια επιστολή στην οποία εκφράζει την εμπιστοσύνη του ότι η ισπανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να συμβάλλει με εποικοδομητικό τρόπο σε μία ισχυρότερη, περισσότερο ενωμένη και δικαιότερη Ευρωπαϊκή Ένωση».
Επιθυμία του Βερολίνου μια σταθερή κυβέρνηση στην Ισπανία
Την ελπίδα ότι στην Ισπανία θα σχηματιστεί μια σταθερή κυβέρνηση εξέφρασε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, τονίζοντας ωστόσο ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης αφορά την ισπανική πολιτική.
«Η Γερμανία και η Ισπανία είναι σημαντικοί εταίροι και δεν επιθυμώ να προχωρήσω σε οποιαδήποτε εικασία», εξήγησε ο κ. Ζάιμπερτ, ο οποίος πάντως αναγνώρισε τα επιτεύγματα του απερχόμενου Πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι για την χώρα του, λέγοντας ότι συνέβαλαν στην έξοδο της Ισπανίας από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις. Η Ισπανία έχει σήμερα τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη.
Νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας ο σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ - Βυθίστηκε στα σκάνδαλα ο Ραχόι 
Ο ηγέτης του ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πέδρο Σάντσεθ έγινε σήμερα πρωθυπουργός μετά την υπερψήφιση πρότασης μομφής κατά του κεντροδεξιού Μαριάνο Ραχό
Υπέρ της πρότασης μομφής, που κατέθεσαν οι Σοσιαλιστές, ψήφισαν 180 βουλευτές, 169 ψήφισαν κατά, ενώ ένας βουλευτής τήρησε αποχή.
Ο Σάντσεθ αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα τη Δευτέρα και η κυβέρνησή του να διοριστεί την ερχόμενη εβδομάδα.
O Πέδρο Σάντσεθ κατέθεσε την πρόταση μομφής αφότου έγινε γνωστό πως στελέχη του κόμματος του Μαριάνο Ραχόι εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς. Ο ίδιος κατηγόρησε τον Ραχόι ότι δεν ανέλαβε την ευθύνη μετά τα όσα έγιναν γνωστά για τα στελέχη του κόμματός του.
Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης καταδίκασε τον Luis Bárcenas για δωροδοκίες, ξέπλυμα χρημάτων και φορολογικά εγκλήματα.

Ποιος είναι ο Πέδρο Σάντσεθ...

Η Λέρος και το σύνδρομο Τζενοβέζε

της Ελενας Ακρίτα
Στις 13 Μαρτίου 1964 στη συνοικία Κουίνς της Νέας Υόρκης, η 28χρονη Κίτι Τζενοβέζε επιστρέφει αργά τη νύχτα από τη δουλειά. Ακριβώς έξω από το σπίτι της ένας άντρας τής επιτίθεται με μαχαίρι. Παρά τον τρόμο της, η Κιτι βρίσκει τη δύναμη να φωνάξει δυνατά:
«Βοήθεια! Θεέ μου, με χτυπάνε, με μαχαιρώνουν, βοήθεια!».
Ο κόσμος ξυπνάει, τα φώτα ανάβουν κι ένας βγαίνει στο παράθυρο:«Ασε την κοπέλα κάτω»..
Ο τύπος φοβισμένος απομακρύνεται για λίγο για να επιστρέψει δεύτερη φορά. Μπροστά στα βλέμματα 38 παθητικών θεατών, την κακοποιεί σεξουαλικά, την χτυπάει αλύπητα, τη μαχαιρώνει και τελικά την δολοφονεί.
Εκεί. Κάτω από την πόρτα της. Με τους 38 να βλέπουν την γειτόνισσά τους να ξεψυχάει στο πεζοδρόμιο. Και να μην κάνουν τίποτα για να της σώσουν τη ζωή.
Η επίθεση κράτησε περισσότερο από μισή ώρα. Ολο αυτό το διάστημα η Κίτι πάλευε, φώναζε, εκλιπαρούσε για βοήθεια. Μια βοήθεια που δεν ήρθε ποτέ, αφού οι γείτονες, οι φίλοι και γνωστοί της παρακολουθούν την αργή δολοφονία της σαν να βλέπουν ταινία τρόμου σε υπαίθριο σινεμά. Την επομένη μέρα, οι 38 στην κατάθεσή τους στην αστυνομία θα δικαιολογηθούν όλοι με τον ίδιο τρόπο:

Συγκρίσεις...

Σαμαράς - Ραχόι...
Η άλλη όψη, του ίδιου νομίσματος...
Ίσως να μην το πρόσεξαν πολλοί. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι έδωσε το χέρι του στον πολιτικό του αντίπαλο που τον έριξε με πρόταση μομφής μέσα στη Βουλή.

Θυμάστε το Σαμαρά;

Λαϊκό κόμμα κι αυτός, αλλά με έναν άλλο - ας μην τον χαρακτηρίσουμε - πολιτικό πολιτισμό, αρνήθηκε να παραδώσει το Μαξίμου στον επόμενο πρωθυπουργό. 

Έφυγε νύχτα και την επομένη ο Τσίπρας έψαχνε από ποιόν να παραλάβει - και να του ανοίξει την πόρτα...

"Ουδείς προφήτης εν τή εαυτού πατρίδι"...!

Πανηγυρικός… κουβάς!..
«Μηδένα προ του τέλους μακάριζε», είχε πει ο Σόλων στον Κροίσο με την περίφημη φράση να περνά στην αιωνιότητα και να γίνεται μάθημα για πολλούς, όχι όμως για τον «ιστορικό» και...
αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, η αλαζονεία του οποίου τον οδήγησε σε πανηγυρικό… κουβά.

«Ο Σαρκοζί επιστρέφει στη Γαλλία, ο Ραχόι ανεβαίνει ξανά στην Ισπανία, ο Κάμερον θριάμβευσε στην Μ. Βρετανία, Αλέξης ο σωτήρας της Δεξιάς!», είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Twitter το 2015 ο λαλίστατος αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Τρία χρόνια μετά, αποδεικνύεται το πόσο «μέσα» έπεσε στις εκτιμήσεις του. Ο Νικολά Σαρκοζί έμεινε για δύο ημέρες φυλακισμένος, ενώ διώκεται για «παθητική δωροδοκία», «παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας» και «υπεξαίρεση λιβυκών κρατικών κεφαλαίων», η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι έπεσε λόγω του τεράστιου σκανδάλου διαφθοράς με καταδίκες «μαμούθ» για στελέχη του, ενώ ο Ντέιβιντ Κάμερον πήγε… σπίτι του καθώς έχασε το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ.

Αναμένουμε με αγωνία τις νέες εκτιμήσεις του…
altsantiri.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Το σκίτσο της ημέρας...