Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Η συμφωνία προκαλεί «αριστερό» εμφύλιο

Aπάντηση από το Μαξίμου σε διαφωνούντες

ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
 «Αν η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση είναι μια συμφωνία που μπορεί να τη διαχειριστεί ιδεολογικά ο Τσίπρας, τότε μπορεί να τη διαχειριστεί ο κάθε βουλευτής. Κανείς δεν είναι περισσότερο ευαίσθητος ή περισσότερο αριστερός από τον πρωθυπουργό». Το Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει επίτευξης μιας δύσκολης στην πολιτική διαχείρισή της συμφωνίας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, πετάει το γάντι σε όσους έχουν αρχίσει να διατυπώνουν ενστάσεις ή σε όσους σκέπτονται να διαφωνήσουν και να διαφοροποιηθούν, προσδίδοντας στις σκέψεις ή στις κινήσεις αυτές χαρακτηριστικά σύγκρουσης κορυφής.
Ο πρωθυπουργός, στην πιο δύσκολη καμπή της διαπραγμάτευσης, παίρνει επάνω του τη διαχείριση πιθανών διαφοροποιήσεων στέλνοντας διττό μήνυμα:

Άρθρο τού υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη γιά τή ΔΕΗ...

Η κυβέρνησή μας πρέπει να αντιταχθεί στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ
Πάνος Σκουρλέτης Γιατί λοιπόν σήμερα οι θεσμοί αγνοούν ό,τι είχε προηγουμένως, μέχρι και την πρώτη αξιολόγηση, συμφωνηθεί; αναρωτιέται ο Πάνος Σκουρλέτης  
| ΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Ενα από τα ανοιχτά πεδία προς διαπραγμάτευση στη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2015 ήταν αυτό των ενεργειακών. Η συμφωνία προέβλεπε το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με αναπροσαρμογή των μεριδίων τόσο στο επίπεδο της λιανικής αγοράς όσο και στο ποσοστό της συνολικά εκχεόμενης ενέργειας στο διασυνδεδεμένο δίκτυο εκ μέρους της ΔΕΗ.
Η δέσμευση ήταν το ποσοστό αυτό να φτάσει το 50% το 2020, ο τρόπος για να πραγματοποιηθεί ήταν ανοιχτός για διαπραγμάτευση.
Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και να αγωνιστεί για μια δημόσια και βιώσιμη ΔΕΗ στο νέο πλαίσιο της αγοράς που, ούτως ή άλλως, άλλαζε με βάση τη συνολική ευρωπαϊκή ενεργειακή στρατηγική ανεξαρτήτως μνημονιακών δεσμεύσεων. Για εμάς το άνοιγμα της αγοράς δεν μπορεί να ισοδυναμεί με κλείσιμο της ΔΕΗ.
Σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις των ενεργειακών εταιρειών, στη μόνη που είχαμε δεσμευτεί ήταν αυτή του ΔΕΣΦΑ που, έτσι κι αλλιώς, ο διαγωνισμός για την πώλησή του κατά 66% είχε ολοκληρωθεί από το 2013. Σε καμία περίπτωση η συμφωνία δεν προέβλεπε τη πώληση του 17% της ΔΕΗ, των ΕΛ.ΠΕ. και της ΔΕΠΑ.
Βεβαίως η συνήθης πρακτική των θεσμών είναι να παραβιάζουν τα όρια της αρχικής συμφωνίας και να θέτουν διαρκώς νέα ζητήματα, ακόμη και θέματα στα οποία είχαμε συμφωνήσει κατά την πρώτη αξιολόγηση. Ακριβώς έτσι κάνουν και τώρα.
Να επανέλθουμε όμως στα της ηλεκτρικής ενέργειας. Εμείς ως κυβέρνηση κληρονομήσαμε από τη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου τον νόμο για τη «μικρή ΔΕΗ», τον νόμο για τη πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ και τη δέσμευση από το παλιό πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 17% της ΔΕΗ...

Απάντηση στό άρθρο τού Πάνου Σκουρλέτη από τόν Πάρι Κουκουλόπουλο...

Ο «ταλαντούχος» κύριος Σκουρλέτης
Πάρις Κουκουλόπουλος
 Ο Πάρις Κουκουλόπουλος
 
«Εκατοντάδες προμηθευτές της ΔΕΗ μένουν απλήρωτοι, όταν η επιχείρηση επί δεκαετίες πλήρωνε εντός 60 ημερών. Τα λουκέτα που θα ακολουθήσουν δεν ενδιαφέρουν φυσικά την κυβέρνηση, αφού και το Δημόσιο τα ίδια ακριβώς πράττει με τα ‘‘φέσια’’ του στην αγορά»
Το χθεσινό άρθρο του κ. Σκουρλέτη σχετικά με την ενέργεια και τη ΔΕΗ είναι μια αγωνιώδης προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών, τόσο του ιδίου όσο και της κυβέρνησής του.
Ο κ. Σκουρλέτης, αναπολώντας τις ηρωικές μέρες του εθνικολαϊκιστικού μορφώματος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κατασκευάζει εχθρούς τοποθετώντας τον εαυτό του στην άλλη πλευρά, στους... καλούς.
Φιλότιμη η προσπάθεια και προφανής η σκοπιμότητα, αλλά δεν έχει καμία τύχη γιατί έχει αντίπαλο τον χρόνο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συμπλήρωσε χθες δύο χρόνια, δύο μήνες και δύο μέρες, χρόνος επαρκέστατος για να κριθεί.
Κανένας πολίτης στην Ελλάδα σήμερα δεν ζητάει από τους κ. Τσίπρα - Καμμένο να εξηγήσουν γιατί δεν έσκισαν τα μνημόνια, ούτε καν γιατί δεν κατάργησαν τον ΕΝΦΙΑ ή γιατί δεν έδωσαν τη 13η σύνταξη. Ολοι γνωρίζουν ότι αυτά και πολλά άλλα ήταν μεγαλειώδη και συνειδητά ψέματα με σκοπό την εξαπάτηση του ελληνικού λαού.
Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οφείλουν απαντήσεις σε πολύ απλά και εντελώς συγκεκριμένα ερωτήματα όπως: «Πλην των 153 Βουλευτών της πλειοψηφίας και κάποιων εκατοντάδων (ή χιλιάδων;) μετακλητών υπαλλήλων, υπάρχει ένας Ελληνας πολίτης που να δηλώνει σήμερα ότι η ζωή του βελτιώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια;».
Σε ανάλογα πεζά και εξίσου συγκεκριμένα ερωτήματα οφείλει να απαντήσει ο κ. Σκουρλέτης πριν μας αναπτύξει τις θεωρίες του για την ενέργεια.
Επί των ημερών του και με αποκλειστική του ευθύνη η ΔΕΗ:

Το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου...

                                                                                                 ...από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (28.03.17)

Σ. Φάμελλος: Η περιουσία της κοινωνίας μέσα στη ΔΕΗ δεν μπορεί να χαριστεί


«Η περιουσία που έχει αυτή τη στιγμή ο δημόσιος χώρος, η κοινωνία μέσα στη ΔΕΗ δεν μπορεί να χαριστεί για να πετύχουμε τα νούμερα και τους στόχους των ευρωπαϊκών οδηγιών, αλλά...

Η παρέμβαση Σκουρλέτη φορτίζει το πολιτικό κλίμα για την ΔΕΗ

Στο δύσκολο, και πολιτικά ευαίσθητο, τερέν της ΔΕΗ μετριούνται ήδη οι πολιτικές προθέσεις και αντοχές των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εν όψει της συμφωνίας με τους δανειστές για την αξιολόγηση.
Οι πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση να έχει κάνει υπαναχωρήσεις στο πλαίσιο του Brussels Group στο αίτημα των δανειστών για «δομικά μέτρα» προκειμένου να σπάσει το μονοπώλιο της ΔΕΗ - μέτρα, τα οποία στην πιο σκληρή εκδοχή τους περιλαμβάνουν την πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της επιχείρησης.Σκουρλέτης: Να αντιταχθεί η κυβέρνηση στον κανιβαλισμό της ΔΕΗ ...

Ποινή 30 μηνών με αναστολή στον Σταύρο Ψυχάρη...

για το πόθεν έσχες...
Ποινή 30 μηνών με αναστολή στον Σταύρο Ψυχάρη για το πόθεν έσχες Ποινή φυλάκισης 30 μηνών, με τριετή αναστολή, και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ επέβαλε το Ι Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κατ΄ εξακολούθηση, σε βαθμό πλημμελήματος.
Ο εκδότης, ο οποίος στο δικαστήριο εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους του, καταδικάστηκε, ομόφωνα, για τέσσερις από τις συνολικά έξι πράξεις για τις οποίες ήταν κατηγορούμενος και αφορούσαν τα πόθεν έσχες των οικονομικών ετών 2010-2014.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε αναβληθεί επ΄ αόριστον τον Ιούλιο του 2016 όταν το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του εκδότη, δεχόμενο ότι σε αυτό δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο Σταύρος Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται από αμέλεια ή από δόλο.
Ωστόσο, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση που άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου με τον εκδότη να οδηγείται και πάλι ενώπιον της δικαιοσύνης...

newsbeast.gr

Στη Βουλή δικογραφίες για Αντ. Σαμαρά και Γ. Στουρνάρα...

...και Αθαν. Παπαχριστόπουλο, βουλευτή των ΑΝΕΛ
O υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, διαβίβασε σήμερα στη Βουλή δικογραφίες που αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Αθαν. Παπαχριστόπουλο και τον Γιάννη Στουρνάρα.
Ειδικότερα, η πρώτη δικογραφία, που αφορά τον Αντώνη Σαμαρά, σχετίζεται με τη φερόμενη καταγραφή συνομιλίας του, η οποία αναρτήθηκε στις 10-12-14 στο διαδίκτυο.
Πρόκειται για ηχητικό απόσπασμα 5 λεπτών, κατά την αναπαραγωγή του οποίου, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να λέει σε δικαστικό λειτουργό:

Υπό πειθαρχικό έλεγχο Ελένη Ράικου και Ηλιάνα Ζαμανίκα...

Ανακοίνωσε η πρόεδρος του ΑΠ, Β. Θάνου…

Υπό πειθαρχικό έλεγχο ετέθη η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, για τις καταγγελίες που είχε κάνει με την παραίτησή της, αλλά και η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα, σχετικά με την καθυστέρηση στην αποστολή εγγράφων από τις δικογραφίες κατά Παπαντωνίου και Λιακουνάκου, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Συγκεκριμένα, η πειθαρχική έρευνα αφορά το σύνολο της υπόθεσης που προέκυψε, τόσο με το δημοσίευμα για την αναφορά της ανακριτρίας κ. Ζαμανίκα προς τον επόπτη-εισαγγελέα των ανακρίσεων, Στ. Δασκαλόπουλο και τις ενέργειες που έγιναν ή δεν έγιναν επ’ αυτής, καθώς και όσα κατήγγειλε η εισαγγελέας κ. Ράικου, περί στοχοποίησής της, με αφορμή τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.
Αναλυτικότερα, η κ. Θάνου αναφέρει χαρακτηριστικά πως...

Deutsche Welle: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης...

...υπό την προϋπόθεση ότι μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεπεραστούν και τα τελευταία εμπόδια...
Deutsche Welle: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματοςΕφικτή είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος μέχρι το Εurogroup της 7ης Απριλίου, υπό την προϋπόθεση ότι μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεπεραστούν και τα τελευταία εμπόδια, ώστε να επιστρέψουν οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, επισημαίνουν κοινοτικές πηγές, όπως αναφέρει η Deutsche Welle. Προσθέτουν, δε, ότι στις τετραήμερες διαπραγματεύσεις της περασμένης εβδομάδας μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, στη βελγική πρωτεύουσα, σημειώθηκε πολύ σημαντική πρόοδος, στην ουσία έκλεισε το ζήτημα των δημοσιονομικών μέτρων για τη διασφάλιση ετήσιων πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018. Ανοικτά απομένουν δύο ζητήματα, οι αλλαγές στα εργασιακά και το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το σημαντικό είναι πως...

Αυτό τό σπάνιο τοπίο υπάρχει στήν Αυστρία...

Schafberg mountain, Austria
ΣΧΟΛΙΟ (καί απορία τού γράφοντος): Δέν ξέρω εάν κατοικείται τό ακριανό (ξύλινο) σπιτάκι αλλά τρέμω στήν ιδέα ότι μπορεί νά μπεί, κάποιος, εκεί -καί νά μείνει- όταν μπαχαρίζει πάνω από τρία μπωφόρ.  
(Μπρρρρρρ!... Τόχω δεί καί ...εφιάλτη!)

Ο Τσάρλυ Τσάπλιν έχει "γυρίσει" μιά σχετική γκρανγκινιολική σκηνή -παίζοντας μέ τόν ανθρώπινο φόβο πού δημιουργεί τό μεγάλο ύψος καί τό κενό- όπου η καλύβα τραμπαλίζει μεταξύ γκρεμού καί χείλους γκρεμού ενώ μαίνεται η καταιγίδα. Νομίζω, στό "Χρυσοθήρα"...
Δ.Ν.Α.

Συνάντηση τού Δημάρχου μέ τόν πρόξενο τού Καναδά

Από αριστερά: Η Ανώτατη Προξενική Υπάλληλος κα. Ευφροσύνη Καλογεράκη, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκάς πού μαζί μέ τόν Αντιδήμαρχο Νίκο Γκέλο περιστοιχίζουν τόν Καναδό Πρόξενο της Πρεσβείας του Καναδά, κ. Στίβεν Ελ Αζαμπ.
                                                                                       ***

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                           Μύκονος, 27-03-2017
               ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ                
                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                                                                                                                                  
«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ»


Ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση στο Δημαρχείο Μυκόνου, με τον Σύμβουλο Διοίκησης & Πρόξενο της Πρεσβείας του Καναδά κ. Στίβεν Ελ Αζαμπ και την Ανώτατη Προξενική Υπάλληλο κα. Ευφροσύνη Καλογεράκη.
Σε πολύ καλό κλίμα ο Πρόξενος του Καναδά ενημέρωσε το Δήμαρχο μεταξύ άλλων για τις επαφές που πραγματοποίησε με την ελληνοκαναδική κοινότητα της Μυκόνου, το προφίλ των Καναδών τουριστών που επισκέπτονται τη Μύκονο, καθώς και εξέφρασε το άμεσο ενδιαφέρον του κατόπιν προτροπής του Δημάρχου να επισκεφθεί νησί της Δήλου. Επίσης, ανέφερε πως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του είναι η συνδρομή υπηκόων του Καναδά, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα με κλοπές κλπ.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου του κατέστησε σαφές, πως η Μύκονος και η Δήλος αποτελούν ασφαλή προορισμό για τους τουρίστες και ότι πρόκειται για έναν ιδανικό προορισμό για τους Καναδούς πολίτες τόσο για λόγους αναψυχής όσο και για την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.
Τέλος, συμφωνήθηκε να προβούν σε πολιτιστικές δράσεις από κοινού με την συνδρομή των διπλωματικών αρχών του Καναδά. .
Στην συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νικόλας Γκέλος.



                                ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Εισαγγελία της Αθήνας : Δίωξη τού Αρτέμη Σώρρα γιά ...σωρεία αδικημάτων καί κακουργημάτων!

Νέες διώξεις για τον Σώρρα για βαριά κακουργήματα...
Νέος κύκλος δίωξης για βαριά κακουργήματα έφερε το τέλος της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον Αρτέμη Σώρρα. Οι διώξεις ασκήθηκαν κατά του Αρτέμη Σώρρα επικεφαλής των "Ελλήνων Συνέλευσις" και επτά στενών συνεργατών του για την κατ εξακολούθηση εξαπάτηση χιλιάδων πολιτών, ότι διαθέτει περιούσια για να σβήσει το δημόσιο χρέος της χώρας αλλά και τα ιδιωτικά πολιτών, προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά στο δημόσιο αλλά και σε ασφαλιστικά ταμεία.
Η Εισαγγελία της Αθήνας μετά από έρευνα που διενεργήθηκε από την Εισαγγελέα Ευγενία Αυλίδου προχώρησε σε ποινικές διώξεις κατά Σώρρα και επτά συνεργατών του για αδικήματα που είναι ένταξη και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ΄εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου σε βάρος του δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων, απόπειρες απάτης, διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση και διέργεση για τη διάπραξη αδικημάτων, κακουργημάτων και πλημμελημάτων, ψευδορκίες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και άλλα...
matrix24.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ τού Δημάρχου στούς εφήβους τού Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ ΤΟΥ ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ».

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος Κυκλάδων από την ομάδα μπάσκετ εφήβων του ΑΟ Μυκόνου, μας γεμίζει περηφάνεια και μας δημιουργεί ελπίδες για το μέλλον. Εκφράζω ολόψυχα τα θερμότερα συγχαρητήρια μου στους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και την διοίκηση για την μεγάλη αυτή διάκριση.

Η εμφάνιση σας στον τελικό του πρωταθλήματος ήταν επιβλητική και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Η δική σας επιτυχία αναδεικνύει περαιτέρω την ανάγκη για αναβάθμιση των υποδομών που δεκαετίες τώρα έχουν εγκαταλειφτεί και θέλω να ξέρετε, ότι θα σταθούμε αρωγοί προς αυτήν την κατεύθυνση. Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω, πως ολοκληρώνονται όλες οι απαραίτητες τεχνικές μελέτες προκειμένου να αποκτήσετε το δικό σας σπίτι και δεσμεύομαι προσωπικά, πως εντός του έτους θα προκηρυχτεί ο διεθνής διαγωνισμός για την αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου, ένα πάγιο, δίκαιο και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Μυκόνου.

Πολλά συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες.

                                                                                                                         Μύκονος, 28-03-2017
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Θυσία στό βωμό τής αξιολόγησης η ΔΕΗ;

«Ηλεκτροπληξία» από τα σχέδια ιδιωτικοποίησης μονάδων της ΔΕΗ
                                                                   ***
Διαβουλεύσεις: Κόντρες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τις προθέσεις της κυβέρνησης ώστε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση


Οι εκπρόσωποι των δανειστών καλοβλέπουν και τη Μελίτη 1 (φωτογραφία) στη Φλώρινα, το υδροηλεκτρικό στον Νέστο και το σύγχρονο ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη.

Από την έντυπη έκδοση της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ
Του Γιάννη Κανουπάκη
jkan@naftemporiki.gr
Θυσία στην τελική πράξη προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση ενδέχεται να είναι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. ΔΕΗ+0,37% Κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν ότι η αναπόφευκτη πώληση μονάδων είναι πιθανό να ταυτιστεί, συμβολικά, με «κατασχετήριο», καθώς αφορά περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, παραγωγικά, υψηλής αξίας στη συνείδηση όλων, που διατίθενται κομμάτι-κομμάτι σε χαμηλή τιμή.
Γι’ αυτό, άλλωστε, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης έσπευσε χθες να χαρακτηρίσει, με άρθρο του, «κανιβαλισμό» την ιδιωτικοποίηση του 40% μονάδων της ΔΕΗ, ανοίγοντας έναν κύκλο αντιπαράθεσης με τη Ν.Δ. -και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί έντονος προβληματισμός. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τεράστια αυτή επιχείρηση είναι συνδεδεμένη με το 89% των νοικοκυριών και επιχειρήσεων της χώρας, έχει εθνικό πρόσημο, το οποίο διασφαλίζει στοιχειώδες αγαθό, ακριβοπληρωμένο, ως τώρα, από το υστέρημα όλων.
Η κοινοτική επιβολή της «απελευθέρωσης της αγοράς», εν προκειμένω, δεν έχει πείσει, -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- ότι θα φέρει φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια στους καταναλωτές. Ακόμη και οι ιδιώτες εγχώριοι παίκτες του κλάδου δεν μπορούν να προβλέψουν αν το μέλλον θα είναι λαμπρό για τους ίδιους χωρίς «ισχυρή ΔΕΗ», πράγμα που έχουν ομολογήσει δημοσίως κατά καιρούς.
Αρνητικό το περιβάλλον ...

"...άλλος γιά τό ...δισεκατομμύριο..."

Δάνειο σχεδόν 1 δισ. ευρώ εξασφάλισε η Fraport Greece

REUTERS/ALEXANDROS AVRAMIDIS
Δάνειο, ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ, εξασφάλισε η Fraport Greece, προκειμένου να χρηματοδοτήσει μέρος του αντιτίμου για την 40ετή παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
Η μακροπρόθεσμη δανειοδοτική σύμβαση υπεγράφη με κοινοπραξία πέντε τραπεζικών ομίλων:

  • Alpha Bank 284,7 εκατ. ευρώ
  • Παρευξείνια Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης 62,5 εκατ. ευρώ
  • Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης 186,7 εκατ. ευρώ
  • Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων 280,4 εκατ. ευρώ
  • International Finance Corporation (Παγκόσμια Τράπεζα) 154,1 εκατ. ευρώ
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, από το σύνολο του δανείου, τα 280,4 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη διάφορων έργων, ενώ τα εναπομείναντα 688 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της προκαταβολής του τιμήματος παραχώρησης.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα, η Fraport ανακοίνωσε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου στα 650 εκατ. ευρώ. Το συνολικό αντίτιμο για την παραχώρηση των αεροδρομίων ανέρχεται στα 1,234 δισ. ευρώ,.
Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, διαμήνυσε ότι «οι σύγχρονες υποδομές θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην υποστήριξη της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας». «Αυτό απαιτεί βιώσιμες επενδύσεις, οι οποίες θα διασφαλίσουν την πλήρη επίτευξη των δυνατοτήτων για δημιουργία θέσεων εργασίας και τόνωση της ανάπτυξης» έσπευσε να προσθέσει.
Από την πλευρά του, ο Αλεξάντερ Ζίνελ, διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, επεσήμανε ότι «η επιτυχής χρηματοδότηση του πολύπλοκου αυτού έργου αποτελεί σαφές μήνυμα όσον αφορά στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στην εμπιστοσύνη που απολαμβάνει η εταιρεία μας και στην αξιοπιστία των μετόχων μας, Fraport AG και Όμιλου Κοπελούζου».

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
naftemporiki.gr

Θερμό παρασκήνιο με τους δανειστές για τα εργασιακά


Οι - περιορισμένες μετά το Brussels Group - πληροφορίες φέρουν όλα τα μεγάλα ζητήματα (φορολογικό, αντίμετρα, ασφαλιστικό και ΔΕΗ) να έχουν κλείσει ως προς το γενικό τους πλαίσιο και πλέον όλα εξαρτώνται από τα περιθώρια ευελιξίας που είναι διατεθειμένο να δείξει το ΔΝΤ στο μέτωπο των εργασιακών.Τα μηνύματα που ήρθαν χθες από την πλευρά Τόμσεν δεν είναι ενθαρρυντικά για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ωστόσο οι πιέσεις που ασκούνται προς το Ταμείο από την ευρωπαϊκή πλευρά των δανειστών, και κυρίως από την Κομισιόν, είναι έντονες προκειμένου να βρεθεί διέξοδος.
Η φόρμουλα που αναζητείται για τα εργασιακά

Όλη η πρόταση της κυβέρνησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση...

Μέχρι δύο συνεχόμενες τετραετίες οι βουλευτές...
Αποτέλεσμα εικόνας για εδρανα βουλήςΤη δυνατότητα άμεσης εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας αν αποβούν άκαρπες οι δύο πρώτες ψηφοφορίες, Συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής και μέγιστο αριθμό θητειών για τους βουλευτές, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να εκλέγεται για πάνω από δύο συνεχόμενες κοινοβουλευτικές περιόδους ή για 8 συνεχόμενα έτη, προβλέπει η κυβερνητική πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που θα κατατεθεί εντός της ημέρας για διαβούλευση και παρουσίασε κατ’ αποκλειστικότητα το Real.gr.

Η πρόταση προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη Συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής, την εποικοδομητική ψήφο δυσπιστίας (την υποχρέωση, δηλαδή, η πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης να συνοδεύεται από πρόταση για ανάδειξη νέας κυβέρνησης) και πρόβλεψη για την ψήφο των εκτός επικράτειας Ελλήνων, για την οποία, όμως, θα μπορεί να ορίζει ότι έως 5 βουλευτές εκλέγονται αποκλειστικά μεταξύ των Ελλήνων που βρίσκονται εκτός Επικράτειας.

Προβλέπεται, επίσης, η δυνατότητα του Προέδρου να απευθύνεται στη Βουλή για σπουδαίο λόγο, να συγκαλεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, η πλήρης διακριτότητα κράτους και Εκκλησίας με πλήρη σεβασμό στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στον ιστορικό της ρόλο, ενώ με κάθε περίπτωση πρόωρης διάλυσης της Βουλής η επόμενη Βουλή εκλέγεται για θητεία ίση με το υπόλοιπο της Βουλής που διεκόπη η θητεία της.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά όλη την κυβερνητική πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση real.gr 


Μαρτίνης καλεί Εισαγγελέα...

"...υπήρξε αναφορά σε ονόματα υπουργών..."
Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος του "Ερρίκος Ντινάν", Ανδρέας Μαρτίνης που είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό ζήτησε τον Εισαγγελέα. Πράγματι, τον περασμένο Νοέμβριο ο Εισαγγελέας Διαφθοράς, κ. Ελευθεριάνος πήγε στον Κορυδαλλό και άκουσε τον Μαρτίνη να ισχυρίζεται ποιοι πρώην υπουργοί Υγείας, όπως ανέφερε στο σχόλιό της στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, η Έρρικα Βαλλιάνου, ευθύνονται για...
την κακοδιαχείριση (κατάντημα) του νοσοκομείου. 

Και από τη στιγμή που υπήρξε αναφορά σε ονόματα υπουργών (Άδωνις Γεωργιάδης, Μαυρουδής Βορίδης, Κωστής Χατζηδάκης, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Νότης Μηταράκης) δεν υπήρχε άλλος δρόμος από το να πάει, μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης, η δικογραφία στη Βουλή. Κι όπως λένε νομικοί κύκλοι τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί...