Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ BLUEISLANDS»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
                                  
                                                                        
Ο Δήμος Μυκόνου, εκπροσωπούμενος από τον Αντιδημάρχο Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Νικόλα Γκέλο, συμμετείχε στην εναρκτήρια σύσκεψη (kick off meeting) του έργου «Blueislands», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου υπό τη αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις 17 και 18 Ιανουαρίου 2017.

Το έργο «Blueislands» συγκεντρώνει 14 εταίρους από 8 χώρες σε μια συστηματική προσπάθεια να εντοπίσει, να διευθύνει και να μετριάσει τις επιπτώσεις της εποχικής διακύμανσης της παραγωγής αποβλήτων στα νησιά της...

ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ Δ.Π. ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΕΠΟΜ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΝΕΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

Μετά την απόφαση του Δήμου στις 14/10/16 να μην ανανεώσει την σύμβαση με τον ΟΑΕΔ με σκοπό να αναγκάσει την διοίκηση του, να στείλει ανταποκριτή, το μόνο που επιτεύχθηκε, ήταν η ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνση  2000 και πλέον συμπολιτών μας.
Στο Δ. Σ της Παρασκευής 20-1-2017 και εκτός ημερησίας διάταξης ,κοινή πρόταση υπέβαλλαν οι παρατάξεις ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ και ΚΕΠΟΜ, για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΟΑΕΔ και του δήμου.  
Συγκεκριμένα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

Διαπιστώνοντας την  ταλαιπωρία των πάνω από 2.0000 συμπολιτών μας, την  οικονομική επιβάρυνσή  τους από τις υποχρεωτικές τους επισκέψεις στον ΟΑΕΔ της Σύρου και επειδή

  1. Δεν δόθηκε οριστική λύση από την διοίκηση του ΟΑΕΔ, για την δημιουργία γραφείου του στην Μύκονο
  2. Οι πολίτες πρέπει να μεταβαίνουν στην Σύρο για την διαπίστευση της παρουσίας τους  ανά δίμηνο  και όχι μόνο για την έκδοση της κάρτας ανεργίας τους
  3. Η ηλεκτρονική αποστολή των σχετικών εγγράφων των ενδιαφερομένων δεν κατέστη εφικτή και τέλος
  4. Ο διασυρμός του νησιού συνεχίζεται αναφορικά με το ζήτημα του ΟΑΕΔ, πράγμα που οδήγησε και τον κ. Δήμαρχο να αποστείλει εξώδικη διαμαρτυρία στην προισταμένη του Οργανισμού,
Προτείνουμε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΑΕΔ, θέτοντας ως τελευταίο χρονικό περιθώριο στον Οργανισμό προκειμένου να λύσει οριστικά το προαναφερθέν ζήτημα.

Αντιδράσεις για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Να περιφρουρηθεί το Σύνταγμα...
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την πρόσκληση της Προέδρου του Αρείου Πάγου να συγκληθεί την Πέμπτη η...
Διοικητική Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου για να γνωμοδοτήσει για το εάν είναι η επιτρεπτή η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, γι' αυτό το θέμα έχουν τοποθετηθεί αρνητικά όλα τα πολιτικά κόμματα, η κυβέρνηση δια του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή όπως και του πρώην υπουργού Νίκου Παρασκευόπουλου, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας, 15 διακεκριμένοι καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου και οι δικαστικές ενώσεις.
«Το άρθρο 88 παρ 5 του Συντάγματος είναι...

Το σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη...

                                                                                    ...στήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (24.01.17)

Θαλασσοδάνεια: Οι 4 μεγάλες αμαρτίες που καίνε πολιτικούς, τραπεζίτες, μιντιαρχες

              tvxs.gr | 23 Ιαν. 2017
Μείζονα ερωτήματα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων ανοίγουν τα συμπεράσματα της Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα.
Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, η έρευνα της Εξεταστικής ανέδειξε ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και τραπεζικών στελεχών. Κατά τις ίδιες πηγές οι εν λόγω ευθύνες θα διερευνηθούν περαιτέρω από τη Δικαιοσύνη και δεν αποκλείεται η ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και σύσταση Προανακριτικής Επιττοπής.
Ενδεικτικά της δράσης του τριγώνου της διαπλοκής είναι τα όσα αποκαλύπτει το πόρισμα της πλειοψηφίας για τα δάνεια του Θέμου Αναστασιάδη, του ΔΟΛ, του Κηρυκα Χανίων που έχει ως βασικό μέτοχο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ:
 ΔΕΙΤΕ  ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:
Ο Κήρυκας Χανίων του κ. Μητσοτάκη
Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος,   
Τα δάνεια στον Σταύρο Ψυχάρη και τον ΔΟΛ,  
Τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Πολαπλές "συρράξεις" μέ θέμα τή δανειοδότηση στό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ...τού Θέμου...

  Οι «μπάμπουσκες» του Πρώτου Θέματος φέρνουν πόλεμο

Σκληρό πολιτικό, αλλά και εκδοτικό, πόλεμο προκαλούν τα ανοιχτά ερωτήματα για τη δανειοδότηση του «Πρώτου Θέματος» - ερωτήματα, που προκύπτουν από το τελικό πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια.Το πόρισμα, το οποίο αποστέλλεται πλέον στον Άρειο Πάγο προς περαιτέρω διερεύνηση, κάνει λόγο για «αμφίβολης νομιμότητας χρηματοδοτήσεις» της εφημερίδας, ενώ εισηγείται έρευνα σε βάθος και για το ποσό των περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ που είχε βρεθεί στην κατοχή του Θέμου Αναστασιάδη.
Τα δύο αυτά σημεία του πορίσματος πυροδότησαν υψηλή ένταση χθες το βράδυ στην Εξεταστική μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κι εκείνων της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προκάλεσαν δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και «Πρώτου Θέματος», ενώ άνοιξαν και δύο παράπλευρες θερμές κόντρες: Ανάμεσα στον Θέμο Αναστασιάδη και τον Κώστα Βαξεβάνη και μεταξύ της ΕΣΗΕΑ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα δάνεια στις εταιρίες - «μπάμπουσκα»

Βρετανία: Ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για Brexit αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο

«Προφανώς η κυβέρνηση είναι απογοητευμένη με την έκβαση της υπόθεσης, αλλά παράλληλα, είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί την απόφαση και θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να την εφαρμόσει» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Μεγάλης Βρετανίας Τζέρεμι Ράιτ.
REUTERS/TOBY MELVILLE

Την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου πρέπει να λάβει η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, προκειμένου να εκκινήσει τις διαδικασίες εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η σχετική απόφαση ισοδυναμεί με «ήττα» για τη βρετανική κυβέρνηση του κεντροδεξιού Συντηρητικού Κόμματος, η οποία είχε ταχθεί εναντίον της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.
Πλέον, για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50, απαιτείται η έγκριση των Βρετανών βουλευτών και λόρδων, γεγονός το οποίο περιπλέκει περαιτέρω τις διαδικασίες εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η κ. Μέι επεδίωκε την απλούστευση των σχετικών διαδικασιών μέσω του «Βασιλικού Δικαιώματος», το οποίο παραχωρούσε την εκτελεστική εξουσία για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 στην κυβέρνηση της χώρας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάνθη επίσης, ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit δεν προϋποθέτει τη συναίνεση των νομοθετικών σωμάτων σε Βόρεια Ιρλανδία, Σκωτία και Ουαλία. «Προφανώς η κυβέρνηση είναι απογοητευμένη με την έκβαση της υπόθεσης, αλλά παράλληλα, είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί την απόφαση και θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να την εφαρμόσει» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Μεγάλης Βρετανίας Τζέρεμι Ράιτ.
Το αντιπολιτευόμενο, κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα, σε μία πρώτη αντίδραση, ανέφερε ότι «δεν σκοπεύει να εμποδίσει τη διαδικασία ενεργοποίησης του Άρθρου 50, σεβόμενο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τη θέληση του βρετανικού λαού».
Το βρετανικό νόμισμα, στον απόηχο των σημερινών εξελίξεων, υποχωρεί κατά 0,30% στα 1,2494 δολάρια.

 
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017
naftemporiki.gr

Συνάντηση Γ. Γραμματίδη με τον Πρ. Παυλόπουλο

neaporeia.org



Ο Γιάννος Γραμματίδης (δεξιά) και ο Χάρης Αναστασιάδης (αριστερά) στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, είχαν ο πρόεδρος της «Νέας Πορείας Νέας Ελλάδας», Γιάννος Γραμματίδης και ο αντιπρόεδρος του κομματος, Χάρης Αναστασιάδης.
Ο κ. Γραμματίδης έθεσε υπόψη του κ. Παυλόπουλου την ανάληψη των καθηκόντων του εκτελεστικού αντιπροέδρου από τον Χάρη Αναστασιάδη, στο πλαίσιο του σχεδιασμού των μελλοντικών δράσεων του κόμματος.

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017
naftemporiki.gr

Ζουράρις: Και τα ιδιωτικά σχολεία να φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα...

«...μετέρχονται της δημόσιας εκπαίδευσης και άρα θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων...»
Ζουράρις: Και τα ιδιωτικά σχολεία να φιλοξενήσουν προσφυγόπουλαΜια εισήγηση που σίγουρα θα προκαλέσει αρκετές συζητήσεις αποκάλυψε πως θα κάνει στο υπουργικό συμβούλιο ο...
υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH98 και στον Βαγγέλη Γιακουμή, είπε πως και τα ιδιωτικά σχολεία  θα πρέπει να φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα. Ο υφυπουργός Παιδείας είπε μεταξύ άλλων: «Θα προτείνω στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο να συμμετάσχουν και τα ιδιωτικά σχολεία στην φιλοξενία των προσφυγόπουλων».

Μάλιστα σημείωσε πως και τα ιδιωτικά σχολεία μετέρχονται της δημόσιας εκπαίδευσης και άρα θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων που τώρα φιλοξενούνται σε δημόσια σχολεία. Ο ίδιος είπε πως το σχέδιο του βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους παράγοντες του υπουργείου παιδείας και η συμμετοχή των προσφυγόπουλων στα ιδιωτικά σχολεία θα είναι κάτι που θα εξυψώσουν το κύρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης.  

Η χρηματοδότηση, είπε ακόμη, σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι από χρήματα του κράτους και τις επιδότησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που είναι για τους πρόσφυγες. Οσοι μάλιστα από τους ιδιοκτήτες σχολείων φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα θα μπορούσαν ένα από τα κίνητρα να ήταν και η χαμηλότερη φορολογία.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση ο κ. Ζουράρις είπε πως θα κλείσει στα μέσα Φεβρουαρίου χωρίς νέα μέτρα. «Από την 1/1/2018 θα δούμε την πορεία των δημοσιονομικών και βάσει των γενικών ρυθμίσεων θα υπάρξει πάλι μια συζήτηση με τους δανειστές». Σε ό,τι αφορά τον «κόφτη», είπε πως υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και διορθώνουν δαπάνες που έχουν σε ορισμένα τμήματα ξεφύγει...

iefimerida.gr

Ντράγκι: Η έξοδος από το ευρώ στοιχίζει πολύ...

Οποιος θέλει να φύγει πληρώνει...

Κάποιοι θεωρούν ότι η αποχώρηση από την ευρωζώνη μπορεί να είναι και ένας «έξυπνος» τρόπος για να...
διαγραφεί το δημόσιο χρέος. Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι παρεμβαίνει στη σχετική συζήτηση που προφανώς γίνεται στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, ο Ντράγκι έχει στείλει σχετική επιστολή σε δύο ιταλούς βουλευτές, στην οποία επισημαίνει: «Σε περίπτωση που μία χώρα εγκαταλείψει το ευρω-σύστημα, η κεντρική της τράπεζα θα πρέπει να αποπληρώσει όλες της τις υποχρεώσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «πρόκειται για μία σαφή δήλωση, η οποία ακολουθεί μακροσκελείς, και για τους μη ειδικούς δυσνόητες, τεχνικές διατυπώσεις σχετικά με τη διενέργεια πληρωμών στο ευρω-σύστημα. Είναι σαν να στέλνει ο Ντράγκι ένα μήνυμα: η έξοδος από το ευρώ στοιχίζει πολύ. Πάρα πολύ. Οπότε σταματήστε να παίζετε με αυτά τα θέματα»...
real.gr

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ν.Δ.

INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στις 16:00, στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στην οδό Πειραιώς.



Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, καθώς και η προετοιμασία για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος τη Δευτέρα, υπό την προεδρία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στις 16:00, στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στην οδό Πειραιώς. 

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 
naftemporiki.gr