Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Η «λατρεία» τής δημόσιας υγείας από έναν ...«ορκισμένο» στόν Ιπποκράτη...!

Χωματερή διά χειρός Πατούλη;
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέχεται παράνομες χωματερές; Ο γιατρός και πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης, δεν αντελήφθη ότι η χωματερή στο ύπαιθρο είναι επιβλαβής για τους κατοίκους της περιοχής;
Πώς θα πάει μεθαύριο να γίνει δήμαρχος της Αθήνας;
Πώς θα μιλήσει αύριο για τη δημόσια υγεία;
Η παράνομη χωματερή και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις της Περιφέρειας (από Σγουρό και Δούρου) θα είναι τελικά η αρχή του τέλους της δημόσιας καριέρας του προβεβλημένου και αγαπημένου των μίντια κ. Πατούλη;
Πάντως σύσσωμα τα «πιστά» ΜΜΕ δεν έχουν αναδημοσιεύσει λέξη για την αποκάλυψη της «Εφ.Συν.»:

Ιβάνοφ: «Η συμφωνία (μάς) φέρνει σε θέση υποταγής... ...έναντι της Ελλάδας»

ΠΓΔΜ: Δεν υπογράφει τη συμφωνία ο Ιβάνοφ
EPA/NAKE BATEV
Την απόφασή του να μην υπογράψει το διάταγμα για το νομοσχέδιο που επικυρώνει την συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.
«Δεν έχω εντολή να υπογράψω το διάταγμα. Ένας από τους πυλώνες της πολιτικής μου στο εκλογικό πρόγραμμα του 2014 ήταν να μην αποδεχθώ αλλαγή του Συντάγματος προκειμένου να αλλάξει το συνταγματικό όνομα. Δεν δέχομαι ιδέες ή προτάσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο τη "μακεδονική εθνική ταυτότητα", την ιδιαιτερότητα του "μακεδονικού έθνους" και της "μακεδονικής γλώσσας"» αναφέρει ο Ιβάνοφ σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με τον Ιβάνοφ...

«Τούς τά 'πε» ...μέσ' στό σπίτι τους...!


Όταν ο Παππάς «πάγωσε» τον ΣΚΑΪ...
pappas-thumb-large-thumb-large-thumb-largeΠολλοί το άκουσαν, λίγοι το κατάλαβαν: ο λόγος για ένα «καρφί» που άφησε ο Νίκος Παππάς προχθές στον ΣΚΑΪ, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Ακραίως». 

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, κληθείς να σχολιάσει τα ελληνοτουρκικά, στηλίτευσε το γεγονός ότι πολλά κανάλια μιλούν για… «τουρκικά υπερόπλα» που δεν υπάρχουν και πρόσθεσε με νόημα: «και ελπίζω βεβαίως και η μετοχική σύνθεση ή οι συνεργασίες οι εμπορικές ορισμένων σταθμών να μην επηρεάζουν και τη γραμμή τους στα ελληνοτουρκικά». 

Φυσικά, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ήξερε πολύ καλά τι έλεγε, αφού ο ΣΚΑΪ συνεργάζεται με… πολυεπίπεδο τρόπο με τον τούρκο παραγωγό Ιλιντζαλί και, άρα, η αιχμή είχε συγκεκριμένο αποδέκτη…

matrix24.gr

«Γιά τήν προστασία του «Μακεδονικού Χαλβά» ή...

Ο ξεγραβάτωτοςΓιώργος Βέλτσος
Ας γράφουν ό,τι θέλουν -στο κυριλλικό αλφάβητο του κιτρινισμού- οι πικραμένοι. Εγώ γελώ γιατί, ας μην κοροϊδευόμαστε, ο ξεγραβάτωτος τους πήρε τα σώβρακα. «Ξεβράκωτοι» (της Γαλλικής Επανάστασης) μένουν πλέον οι γραβατωμένοι της ελληνικής συντήρησης.
Ας αφήσουν, λοιπόν, τις κακοήθειες και τα εφιαλτικά σποτάκια για τις γιγαντοτηλεοράσεις στις πρύμνες των γιοτ.
Το 2015, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι διάβασαν, ενέκριναν και ψήφισαν με τα δυο χεράκια το τρίτο μνημόνιο με το οποίο η Ελλάδα έπρεπε πάση θυσία να παραμείνει, όπως επιθυμούσαν διακαώς, στο ευρώ.
Υστερα, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αντί να βάλουν χέρι, πάτησαν πόδι και αρνήθηκαν να ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους, εξευτελίζοντας σε κάθε ευκαιρία τον Τσίπρα, ενώ τη δική τους ψήφο ευτέλιζαν.
Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, λοιπόν, έπραξαν η μεν Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ σαν να μην είχαν κυβερνήσει στο παρελθόν, το δε Ποτάμι σαν να είχε ήδη κυβερνήσει μαζί τους, στο μέλλον.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 22ας Ιουνίου, το Eurogroup, αφού αναγνώρισε στον Τσίπρα πως τήρησε τις δεσμεύσεις του και έκανε «πολύ καλή δουλειά» (Ολαφ Σολτς), διασφάλισε με μια σειρά ευνοϊκών μέτρων -που χαιρέτισε και ο Τσίμας την Παρασκευή από τον ΣΚΑΪ- την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Και όχι μόνον προέβλεψε μια δεκαετή επέκταση των ωριμάνσεων και της περιόδου χάριτος για τα δάνεια του EFSF, αλλά και ενέκρινε δόση 15 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,3 δισ. θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά ενός μέρους των δανείων του ΔΝΤ...
Σ’ αυτή την εφημερίδα, που δεν διαστρεβλώνει, δεν εγκωμιάζει και δεν επιτίθεται, διευκρινίστηκε, την περασμένη Παρασκευή, πόσα θα γλιτώσει κάθε χρόνο η Ελλάδα (συνολικά 4 δισ. ετησίως, έως το 2032), υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα υλοποιήσει τις μεταμνημονιακές της δεσμεύσεις.
Ούτε «τέταρτο μνημόνιο» ούτε «σκληροί όροι» ούτε «κοστούμι στενό». Βέβαια, η Γερμανία αποκόμισε 2,9 δισ. ευρώ από την ελληνική κρίση και το κοστούμι που φορώ, μετά την περικοπή της σύνταξής μου, το έχω γυρίσει «μέσα-έξω» στις «επιδιορθώσεις» της γειτονιάς. Και φυσικά, η πατρίδα μου, για να παραμείνει ανταγωνιστική, θα πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι να προτιμήσουν τον ελληνικό από τον λιβανέζικο χαλβά!
Να γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει «ναρκοθετημένο δρόμο» και «κακή συμφωνία για το Σκοπιανό». Διότι ποιο άλλο επιχείρημα θα πρότεινε εκτός από αυτό για την προστασία του «Μακεδονικού Χαλβά»;
25.06.2018

από τήν: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ  (Έντυπη έκδοση) 
                                                        efsyn.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :  Ο υπέρτιτλος είναι τής "Νέας Μυκόνου" καί είναι βγαλμένος μέσα από τό κείμενο

Τουρκία : Δύσκολη η επόμενη μέρα...

Tώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ερντογάν...
Εξηγήσιμος θρίαμβος, ακανθώδη προβλήματα, αβέβαιη προοπτική...
 Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον τροπαιοφόρο Ερντογάν. Όσα προεκλογικώς υπήρξαν τα ισχυρά του όπλα, εφεξής ενδέχεται να καταστούν αυτεπίστροφο που θα τον πλήξει.

Συγκεκριμένα:

1) Οικονομία: Η ιλιγγιώδης  πορεία της τελευταίας δεκαετίας δείχνει ήδη τα πλευρά της. Η λίρα κλυδωνίζεται, ξένες επενδύσεις φεύγουν, επίδοξοι νέοι επενδυτές το σκέφτονται και...