Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

Sexting, η νέα... επικίνδυνη μόδα

Ολοκληρώθηκε το 3ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο Προειδοποίηση, κυρίως στους νέους, για τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει το Διαδίκτυο, απηύθυναν οι ειδικοί στο τρίτο συνέδριο της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.
Μάλιστα, ο υποδιευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, Μ. Σφακιανάκης, μίλησε για τη νέα... επικίνδυνη μόδα του ίντερνετ. «Το sexting είναι μια νέα μόδα, είναι η μόδα εκείνη όπου όταν ανταλλάσσουν τα παιδιά μεταξύ τους μηνύματα και φωτογραφίες, κάποιος πονηρούλης όταν η πιτσιρίκα δεν του κάνει αυτά που θέλει δημοσιεύει σε κοινή θέα τις επικοινωνίες και τις φωτογραφίες. Κορίτσι το οποίο μετά από ένα ερωτικό ραντεβού με κάποιον στη συνέχεια αυτός πήρε το βίντεο το έβγαλε στο youtube, το έβγαλε σε διάφορα site porn και η κοπέλα αυτή τη στιγμή, η μια συγκεκριμένη που ξέρω πάρα πολύ καλά, έχει αλλάξει τρία σχολεία και τόπο για να μπορέσει να επιβιώσει», επισήμανε ο κ. Σφακιανάκης.
Από το 2006 μέχρι σήμερα η υπηρεσία έχει διαχειριστεί 7.201 υποθέσεις που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό έγκλημα και τελικά προέκυψαν κατηγορίες για 2.038 άτομα. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 907 συλλήψεις και 196 βρέθηκαν κατηγορούμενοι για υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, μόνο την τελευταία διετία. Από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν αποτραπεί 888 αυτοκτονίες που σχετίζονται με το διαδίκτυο.
 Ημερησία.gr

Καλεί σε «Ολυμπιακή Εκεχειρία»

Τήν πρόταση Παπανδρέου υιοθετεί η Ρωσία

Την πρόταση του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την Ολυμπιακή εκεχειρία αποδέχεται η Ρωσία, για τους ολυμπιακούς αγώνες στο Σότσι.
Η αποδοχή γίνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο, καθώς σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υποστηρίζει πως ως διοργανωτής και οργανωτής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «καλεί όλους τους συμμετέχοντες σε ένοπλες συγκρούσεις, ανεξάρτητα από τις χώρες και τις ηπείρους , να κηρύξουν την «Ολυμπιακή Εκεχειρία». Κατά κύριο λόγο, η έκκλησή της απευθύνεται στις πλευρές της αιματηρής σύγκρουσης στη Συρία , η οποία έχει σοβαρές αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις, όχι μόνο στη χώρα , αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή .
Στην ανακοίνωση αναφέρονται ρητά τόσο η έκκληση του ΓΓ των ΗΕ Μπαν κι Μουν για «Ολυμπιακή Εκεχειρία», όσο και η πρωτοβουλία του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου «για την κήρυξη ανακωχής και κατάπαυση του πυρός, πριν και κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Αγώνων στο Σότσι, από όλες τις πλευρές της σύγκρουσης στη Συρία»
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει ως εξής :

Παρέμβαση εισαγγελέα για την τοξική «βόμβα» στον Ασπρόπυργο



ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ                                                                                                      ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η αποκάλυψη της Καθημερινής για τη χωματερή δίπλα στην πόλη του Ασπρόπυργου. Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθούν σε βάθος τα στοιχεία του ρεπορτάζ για την παράνομηπαραλαβή, αποθήκευση και επεξεργασία νοσοκομειακών και άλλων τοξικών αποβλήτων στη Δυτική Αττική και να αποδοθούν ευθύνες στους εμπλεκόμενους. Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει η Εισαγγελέας Περιβάλλοντος.
kathimerini.gr

H Moody's αναβάθμισε την αξιολόγηση της για τον Δήμο Αθηναίων


Παραπολιτική
Στην αναβάθμιση της αξιολόγησής της για τον δήμο της Αθήνας, σε Caa3 από C, με σταθερές προοπτικές, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο οίκος αποδίδει την αναβάθμιση στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων εκ μέρους του δήμου.

Ειδικότερα, η αναβάθμιση σημειώνεται υπό το φως της αποπληρωμής υπολοίπου τόκων ύψους 675.000 ευρώ που είχε ζητηθεί από τον εκκαθαριστή της Αγροτικής Τραπέζης ώστε να διευθετηθεί πλήρως δάνειο ύψους 29,5 εκατ.ευρώ που είχε χορηγηθεί το 2003.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ακόμα μια επίσημη ένδειξη του νοικοκυρέματος που έχει επιτευχθεί στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας στην εποχή Καμίνη και μάλιστα εν μέσω κρίσης.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια υπάρχει ένας κανονικός δήμαρχος στην πόλη και παρ' όλα αυτά ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η Νέα Δημοκρατία κρίνουν ότι πρέπει να συνεχίσει τη θητεία του! Ίσως επειδή χαλάει την πιάτσα κι ανεβάζει τον πήχη για τους επόμενους.

ΕΝΑΣ...ΑΓΓΕΛΟΣ κινούμενη βόμβα...

Καθοριστική για την επόμενη μέρα η επιλογή που θα κάνει ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που κατηγορείται για το ότι...
δόθηκε μια ...θάλασσα δάνεια σε πρόσωπα της δημόσιας ζωής με πολιτικές πλάτες και εντολές. Θα προτιμήσει τη δήλωση «είμαι αθώος, όλα έγιναν νομότυπα από όλους» κρατώντας σφραγισμένο το στόμα του ή θα μιλήσει στη Δικαιοσύνη για όσα γνωρίζει, ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε ο Ζήγρας για τις μίζες από τα εξοπλιστικά;...
enet.gr

Eισαγγελική έρευνα για την τιμή του γάλακτος...



Προκαταρκτική εξέταση για τις αυξήσεις στην τιμή φρέσκου γάλακτος διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Παναγιώτα Φάκου, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο που έκαναν λόγο για...
σκόπιμη αύξηση ώστε -όταν αλλάξει το καθεστώς για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου- να υπάρξει μείωση, που ουσιαστικά θα επαναφέρει την τιμή πώλησης στο ίδιο επίπεδο.
Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η τιμή του γάλακτος αυξήθηκε τεχνηέντως το τελευταίο εικοσαήμερο ενόψει της κατάργησης της νομοθεσίας που ορίζει τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος στις 5 ημέρες. Βάσει των καταγγελιών, όταν αλλάξει το καθεστώς για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου, η τιμή θα επανέλθει με στόχο να φανεί σαν μείωση.

Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Αγορανομίας
 

Oλα καλά με Φωτη Κουβέλη...



Με επιτυχία υποβλήθηκε σε επέμβαση θυρεοειδεκτομής σήμερα στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Η μετεγχειρητική κατάστασή του προέδρου είναι...
άριστη, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του. Ο κ. Κουβέλης πρόκειται να παραμείνει για παρακολούθηση ένα εικοσιτετράωρο στο νοσοκομείο και στη συνέχεια αναμένεται να πάρει εξιτήριο.
 

"ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος"

Ο πορθμεύς τής Αχερουσίας Χάρων (Θεο)Χάρων (Γ.Γ. εσόδων τού Δωδεκαθέου)

Σ' έναν απολαυστικό Νεκρικό Διάλογο τού Λουκιανού μεταξύ τού Χάροντα καί τού Μένιππου οφείλεται η έκφραση "ουκ αν λάβοις παρά τού μή έχοντος". 

Όταν ο Χάρων, πού τόν μετέφερε στόν Άδη μέσω τού Αχέροντος ποταμού, απαίτησε τόν οβολό του (ήδη ο μύθος έλεγε ότι ούτε να πεθάνει μπορεί κανείς χωρίς να πληρώσει), ο Μένιππος, γνήσιος μαθητής τού Αντισθένη καί τού Διογένη, αρνήθηκε. Ο Χάρων λύσσαξε αλλά ο Μένιππος, πιστός στίς αρχές του, τόν έστειλε… ανόβολο, αρνούμενος τήν εξουσία τού θανάτου, αδιαφορώντας γι' αυτόν...

Σκηνές «απείρου κάλλους» σε συγκέντρωση γιατρών της ΝΔ

Για «επικοινωνιακές τακτικές» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΠΙΣ. Τραγελαφικές καταστάσεις!
Σκηνές «απείρου κάλλους» σε συγκέντρωση γιατρών της ΝΔ




 Περίεργες και τραγελαφικές καταστάσεις συνέβησαν τη νύχτα της Τετάρτης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη συγκέντρωση των «γαλάζιων γιατρών», λίγες ώρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Οι γιατροί ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά να χάσει την ισορροπία της και να οδηγηθεί με ασθενοφόρο στο Τζάνειο Νοσοκομείο, μετά από απαίτηση της ιδίας και του συζύγου της. Πάντως, οι πληροφορίες από το Νοσοκομείο λένε ότι η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία και ότι θα πάρει εξιτήριο την Παρασκευή.

Σύμφωνα με γιατρούς που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, όλα ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά είπε ότι «ο αγώνας έχει προδοθεί, υπάρχουν προδότες ανάμεσά μας». Ζήτησε από τους γιατρούς το «πράσινο φως» προκειμένου να καταθέσουν τα συνδικαλιστικά όργανα μήνυση σε όλους τους βουλευτές...

«Πονοκέφαλος» στο Μαξίμου από τήν έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012

Ελεγκτικό Συνέδριο:Εκθεση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012

Παραδόθηκε στον Μεϊμαράκη - Το χρέος ήταν 305 εκατ. ευρώ
Ελεγκτικό Συνέδριο:Εκθεση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012


Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Καραβοκύρης παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη την έκθεση του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012.
Στην έκθεση, μεταξύ των άλλων, επισημαίνεται η ανάγκη βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των εισπρακτικών μηχανισμών του Κράτους, όπως και η επίσπευση των μέτρων για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ «παρατηρείται υστέρηση των πραγματικά εισπραχθέντων, έναντι των προβλέψεων του προϋπολογισμού».
Σύμφωνα με την έκθεση, το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης στην εκπνοή του 2012, ανερχόταν σε 305.537.202.404,34 ευρώ ή 157,74% του ΑΕΠ, έναντι 367.948.207.034,84 ευρώ ή 176,46% του ΑΕΠ το 2011 και η μείωση του χρέους, έναντι του 2011, οφείλεται στο «κούρεμα» που έγινε (PSI).
Έτσι «διαπιστώνεται μείωση του ονομαστικού κεφαλαίου του δημοσίου χρέους σε απόλυτους αριθμούς κατά 62.411.004.630,50 ευρώ ή 16,96% και, ως ποσοστό του ΑΕΠ, κατά 18,72%».
Σύμφωνα πάντα με την έκθεση «στον απολογισμό και ισολογισμό του Κράτους (του 2012) παρατηρείται μια σταδιακή ετήσια αύξηση του υπολοίπου που εκκρεμεί προς είσπραξη και αφορά ως επί το πλείστον βεβαιωθέντες άμεσους και έμμεσους φόρους παρελθόντων οικονομικών ετών, καθώς και πρόστιμα και χρηματικές ποινές».
Παράλληλα, η έκθεση αναφέρει, ότι «παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις του δικαστηρίου κατά τα προηγούμενα χρόνια, διαπιστώνεται ότι «στο εισπρακτέο υπόλοιπο του κρατικού προϋπολογισμού δεν έχουν ποτέ συμπεριληφθεί τα βεβαιωθέντα και μη εισπραχθέντα έσοδα των Τελωνείων της χώρας».
Ακόμη, διαπιστώνεται «η δημιουργία πρωτογενούς ελλείμματος (έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού μείον τόκοι) ύψους 2.883 εκ. ευρώ ή 1,49% του ΑΕΠ».
 Το Βήμα Online