Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

Sexting, η νέα... επικίνδυνη μόδα

Ολοκληρώθηκε το 3ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο Προειδοποίηση, κυρίως στους νέους, για τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει το Διαδίκτυο, απηύθυναν οι ειδικοί στο τρίτο συνέδριο της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.
Μάλιστα, ο υποδιευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, Μ. Σφακιανάκης, μίλησε για τη νέα... επικίνδυνη μόδα του ίντερνετ. «Το sexting είναι μια νέα μόδα, είναι η μόδα εκείνη όπου όταν ανταλλάσσουν τα παιδιά μεταξύ τους μηνύματα και φωτογραφίες, κάποιος πονηρούλης όταν η πιτσιρίκα δεν του κάνει αυτά που θέλει δημοσιεύει σε κοινή θέα τις επικοινωνίες και τις φωτογραφίες. Κορίτσι το οποίο μετά από ένα ερωτικό ραντεβού με κάποιον στη συνέχεια αυτός πήρε το βίντεο το έβγαλε στο youtube, το έβγαλε σε διάφορα site porn και η κοπέλα αυτή τη στιγμή, η μια συγκεκριμένη που ξέρω πάρα πολύ καλά, έχει αλλάξει τρία σχολεία και τόπο για να μπορέσει να επιβιώσει», επισήμανε ο κ. Σφακιανάκης.
Από το 2006 μέχρι σήμερα η υπηρεσία έχει διαχειριστεί 7.201 υποθέσεις που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό έγκλημα και τελικά προέκυψαν κατηγορίες για 2.038 άτομα. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 907 συλλήψεις και 196 βρέθηκαν κατηγορούμενοι για υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, μόνο την τελευταία διετία. Από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν αποτραπεί 888 αυτοκτονίες που σχετίζονται με το διαδίκτυο.
 Ημερησία.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.