Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Σκηνές «απείρου κάλλους» σε συγκέντρωση γιατρών της ΝΔ

Για «επικοινωνιακές τακτικές» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΠΙΣ. Τραγελαφικές καταστάσεις!
Σκηνές «απείρου κάλλους» σε συγκέντρωση γιατρών της ΝΔ




 Περίεργες και τραγελαφικές καταστάσεις συνέβησαν τη νύχτα της Τετάρτης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη συγκέντρωση των «γαλάζιων γιατρών», λίγες ώρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Οι γιατροί ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά να χάσει την ισορροπία της και να οδηγηθεί με ασθενοφόρο στο Τζάνειο Νοσοκομείο, μετά από απαίτηση της ιδίας και του συζύγου της. Πάντως, οι πληροφορίες από το Νοσοκομείο λένε ότι η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία και ότι θα πάρει εξιτήριο την Παρασκευή.

Σύμφωνα με γιατρούς που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, όλα ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά είπε ότι «ο αγώνας έχει προδοθεί, υπάρχουν προδότες ανάμεσά μας». Ζήτησε από τους γιατρούς το «πράσινο φως» προκειμένου να καταθέσουν τα συνδικαλιστικά όργανα μήνυση σε όλους τους βουλευτές...
...που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρότασή της αυτή συνάντησε την αποδοκιμασία των συγκεντρωμένων. Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος πήρε το λόγο και της είπε μία τέτοια κίνηση δεν οδηγεί κάπου. Μάλιστα, φέρεται να της είπε ότι αν το ιατρικό σώμα αποφασίσει να κάνει μήνυση στους βουλευτές που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, τότε θα πρέπει να κάνει μήνυση και στους συντάκτες της Επιτροπής (Task Force) στην πρόταση της οποίας βασίστηκε το νομοσχέδιο, υπενθυμίζοντας της ότι μεταξύ των συντακτών - μελών της Επιτροπής ήταν και ο σύζυγός της.

Η αντίδραση της κυρίας Ανεμοδουρά ήταν έντονη. Βγήκε _ όπως λένε οι παρευρισκόμενοι _ στην κυριολεξία εκτός εαυτού. Άρπαξε το μικρόφωνο και άρχισε να υβρίζει τον κ. Βλασταράκο, αποκαλώντας τον «παλιάνθρωπο». Σύμφωνα με μαρτυρίες, η κυρία Ανεμοδουρά πιθανότατα μπλέχτηκε στα καλώδια και έπεσε. Οι συνάδελφοί της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, επιθυμία της ίδιας όμως και του συζύγου της, όπως λένε, ήταν να μεταβεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.

Με δήλωσή του, ο πρόεδρος  του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου εύχεται περαστικά στην κυρία Ανεμοδουρά, και διευκρινίζει ότι «το περιστατικό το οποίο αναφέρεται ως ατύχημα προέρχεται από διάφορες λεκτικές επιθέσεις τις οποίες πρώτη η κυρία Ανεμοδουρά εξαπέλυσε εναντίον παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου και εμού. Έχω μιλήσει με τους θεράποντες ιατρούς της οι οποίοι με διαβεβαίωσαν πως οι απαραίτητες εξετάσεις που διενεργήθηκαν ήταν φυσιολογικές».

Ο κ. Βλασταράκος συνέστησε ψυχραιμία προς όλους, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος αποπροσανατολισμού μας μέσω επικοινωνιακών τακτικών, ειδικά τη σημερινή ημέρα που το αρραγές μέτωπο των ιατρών όλης της χώρας βρίσκεται στους δρόμους για να δώσει τη μάχη ενάντια στο Νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΕΔΥ)»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.