Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Παπανδρέου: Φοβίες και υπολογισμός του πολιτικού κόστους...

βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα του Ελληνισμού...

Εθνική γραμμή στην εξωτερική πολιτική και όχι μόνο ζητά ο Γιώργος Παπανδρέου από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

«Είναι αδιανόητο, στο εσωτερικό της χώρας, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να αποφεύγουν να αναμετρηθούν με τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις εκλογικές τους πελατείες» δήλωσε μετά τις συναντήσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Φοβίες, δεύτερες σκέψεις, αναβλητικότητα και υπολογισμός του πολιτικού κόστους, βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα του Ελληνισμού» επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός και προσέθεσε:

«Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, έχουν εθνικό καθήκον να απελευθερωθούν από τα δεσμά που επιβάλλει η εσωστρεφής μικροπολιτική και μικροκομματική αντίληψη και με γενναιότητα να υπηρετήσουν μια δυναμική και επωφελή για τα εθνικά συμφέροντα».

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου:

Εντοπίσθηκε το ναυάγιο του υποβρυχίου «Κατσώνης»...

Υποβρύχιο Κατσώνης, 75 χρόνια μετά...
Επιβεβαιώθηκε με οπτικά μέσα η ακριβής θέση του ιστορικού ναυαγίου του υποβρυχίου «Κατσώνης» σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων, βορειοδυτικά της Σκιάθου και σε βάθος 253 μέτρα, όπως ανακοινώθηκε από την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Το ναυάγιο είχε εντοπισθεί από το υδρογραφικό - ωκεανογραφικό πλοίο ΝΑΥΤΙΛΟΣ της Υδρογραφικής υπηρεσίας την 29η Ιανουαρίου 2018 με τη χρήση ηχοβολιστικών πολλαπλής δέσμης και πλευρικής σάρωσης (multibeam sonar, sidescan sonar).

Η ταυτοποίηση του έγινε από...

Δελτίο Τύπου: ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                     
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ - ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
Σημαντική επιτυχία της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου - Ο Δήμαρχος Μυκόνου υπέγραψε Μνημόνιο Συμφωνίας με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Πεκίνου και μέλους του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. Κίνας κ. Cai Qi, του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρη Κρέτσου και του Κινέζου Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli.
Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω προβολή της Μυκόνου στην κολοσσιαία αγορά της Κίνας και την επίτευξη της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου του νησιού, πραγματοποιήθηκε με την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας από τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνσταντίνο Κουκά.

Γλέντι στά "social" μέ τήν επίσκεψη...

Ο Κάρολος, ο social...
Eικόνες...
Η επίσκεψη του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Κάρολου, μετά της αγαπημένης του, μπορεί να έχει πολλές δημόσιες παρουσίες και πολύ πρωτόκολλο, αλλά η υποδοχή από τους χρήστες των social media δεν...
συγκρίνεται με καμία τελετή...
Δείτε τίς Eικόνες...

Σαν σήμερα, στις 10 Μάη 1956...

Μην του το πείτε…
Σαν σήμερα, στις 10 Μάη 1956,
οι βρετανικές δυνάμεις κατοχής απαγχόνιζαν τους Καραολή – Δημητρίου στην Κύπρο. 
Βάσκανος τύχη τα έφερε η επέτειος του εγκλήματος να συμπίπτει με την επίσκεψη στην Ελλάδα του πρίγκιψ, του Καρολου.

Παρακαλώ, μην του το πείτε. Φοβάμαι ότι  θα ταραχτεί η υψηλότητά του…

Από το facebook του Νίκου Μπογιόπουλου 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" : Tό όνομα τών ηρώων Μιχαήλ Καραολή καί Ανδρέα Δημητρίου φέρει η πλατεία πού βρίσκεται μεταξύ τού κτηρίου Βοϊνοβιτς (Δημαρχείο) καί τού παλιού μώλου μέ τά δηλιανά πλεούμενα. 
Ως φαίνεται, τελικά εμπεριέχει καί άλλα σοβαρά θέματα -πλήν Ελγινείων- τό κεφάλαιο "Κάρολος, Βρετανική φιλία κ.λ.π."...

Τό επίκαιρο σκίτσο τής "Νέας Μυκόνου"...