Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Λαβρόφ: Προσχεδιασμένη η κατάρριψη του μαχητικού...

Λαβρόφ: Προσχεδιασμένη η κατάρριψη του μαχητικού - Μας είπαν ότι το μετάνιωσαν
Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16 στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας ήταν μια «σχεδιασμένη προβοκάτσια», τόνισε ο Ρωσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Κατά τη...
διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Λαβρόφ υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία. 

Λίγη ώρα αφότου ο  Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τους Ρώσους πολίτες να μην επισκέπτονται την Τουρκία γιατί «κινδυνεύουν», ο Ρώσος ΥΠΕΞ μίλησε για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, λέγοντας πως η χώρα του έχει στη διάθεσή της πολλά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι το αεροσκάφος βρισκόταν καθόλη της διάρκεια της πτήσης στον συριακό εναέριο χώρο.

Μεταξύ άλλων, ο Λαβρόφ αποκάλυψε πως ο Τούρκος ομόλογός του, του μετέφερε τα «ειλικρινή του συλλυπητήρια», αλλά -όπως τόνισε- «συνέχισε να βρίσκει δικαιολογίες» για την κατάρριψη του μαχητικού από τουρκικά F-16.

Αν και σύμφωνα με τον Λαβρόφ η Ρωσία δεν θέλει να ξεκινήσει πόλεμο ενάντια στη Συρία, ωστόσο, πρόσθεσε ότι θα «αναθεωρήσει σοβαρά τις σχέσεις της με την Άγκυρα».

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα για τους τουρκικές εταιρείες ή για τις δικές μας, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό που έγινε χωρίς απάντηση», υπογράμμισε.
 

Giovanni furioso...!*

Βαρβιτσιώτης: Ο Μεϊμαράκης έφυγε και διόρισε πρόεδρο τον κ. Σκ@τακη...

Βαρβιτσιώτης: Ο Μειμαράκης έφυγε και διόρισε πρόεδρο τον κ. Σκ@τακη - MediaΟργισμένος με την κατάσταση στη ΝΔ και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, σε νέες δηλώσεις του.
Μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM», αφησε αιχμές κατά του Μεϊμαράκη, αλλά και του υπηρεσιακού Γιάννη Πλακιωτάκη, χρησιμοποιώντας:

«Παρακολουθώ τα...
όσα συμβαίνουν με βαθιά θλίψη και απέραντη οργή διότι όλοι τους μιλάνε για ενότητα αλλα η ενότητα είναι λέξη αυτή είναι άγνωστη σε αυτούς που την μνημονεύουν. Όλοι κάνουν το παν για να μην υπάρξει ενότης. Ήταν θέαμα της χθεσινής συνεδρίασης της ΚΟ; Ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Μεϊμαράκης δεν προσήλθε! Διόρισε αντ’ αυτού τον κ. Πλακιωτάκη, τον κ. σκατάκη τον κύριο δεν ξέρω πως και δεν πήγε! Είναι θέαμα αυτό; Να μου εξηγήσει κανείς! Έγινε αυτό που έγινε δεν υπήρξε κανένας υπέυθυνος; Γίνεται καμία παραίτηση; Καμία! Είναι πράγματα που δεν μπορώ να καταλάβω. Φαίνεται ότι ζω σε άλλη εποχή. Φαίνεται ότι δεν έχω εγκλιματισθεί με το καινούριο περιβάλλον που υπάρχει στη ΝΔ».

Στη συνέχεια έβαλε στο στόχαστρο τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο και εξέφρασε τη λύπη του για τις ενέργειες του Β.Μεϊμαράκη, παρά το γεγονός ότι τον είχε υποστηρίξει.

«Δυστυχώς αυτοί που το προκαλούν είναι και η ηγεσία και είναι το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί. Όλα αυτά που έκανε ο Μεϊμαράκης είναι φαιδρά. Λυπάμαι γιατί ο Βαγγέλης είναι φίλος μου λυπάμαι γιατί πίστευα σε αυτόν αλλά αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια κρίση. Μπήκε μια μέρα στην συνεδρίαση της ΚΕΦΕ και τους επέστησε την προσοχή. Η ΚΕΦΕ πήρε μια απόφαση ομόφωνη και επέλεξε μια εταιρεία η οποία δεν πληρούσε τις προδιαγραφές. Δεν υπάρχει υπεύθυνος; Δεν μπορούσε ο κ. Παπαμιμίκος που θεωρεί τον εαυτό του ηγέτη, δεν μπορούσε να παραιτηθεί; Το καταστατικό θέλει εκ βάθρων αναθεώρηση αλλά δεν είναι το θέμα του Παρόντος. Αισθάνομαι αυτή την οργή γιατί είδα ότι πικράθηκε ολόκληρος ο κόσμος μας. Δεν πικράθηκε μόνο. Αγρίεψε. Οργίστηκε».


Κ.Ε.ΠΟ.Μ. : Οικονομικό σκάνδαλο Δήμου Μυκόνου

 Τό παρακάτω άρθρο έχει αναρτηθεί, σήμερα, στήν ιστοσελίδα τής Κ.Ε.ΠΟ.Μ. καί μάς κοινοποιήθηκε μέ e-mail. Έχει ως εξής :

Οικονομικό σκάνδαλο Δήμου Μυκόνου- αθώοι και ένοχοι
                                  ***
Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Ερμούπολη της Σύρου έπεσε τυπικά η αυλαία για το οικονομικό σκάνδαλο του Δήμου Μυκόνου.
Η δίκη διεξήχθη μετά από 3 αναβολές με γρήγορη διαδικασία μέσα σε 6 ημέρες. Η απόφαση πέρα από την πλούσια δικογραφία, βασίστηκε κυρίως στην ακροαματική διαδικασία κατά την οποία δεν προέκυψαν ακόμη και από τους μάρτυρες κατηγορίας στοιχεία που να ενοχοποιούν τους αιρετούς. Κυρίως βασίστηκε στις καταθέσεις των ίδιων των κατηγορούμενων υπαλλήλων, που παρά τις προσδοκίες κάποιων ότι θα άνοιγαν τα χαρτιά τους και θα υποδείκνυαν κι άλλους ενόχους, τελικά πήραν όλη την ευθύνη επάνω τους.
Υπενθυμίζουμε ότι τους υπαλλήλους “βάραινε” η υπεξαίρεση 1,7 εκατ. ευρώ που αποδεδειγμένα είχαν περάσει από τα χέρια τους ενώ λείπουν από τα ταμεία του Δήμου. Όλοι περίμεναν με ενδιαφέρον τις απολογίες τους. Ιδιαίτερα τις εξηγήσεις για το στήσιμο του παράνομου μηχανισμού είσπραξης και την όποια εποπτεία από αιρετό ή όχι. Αν αποδεικνυόταν συνέργεια...

Δείτε ολόκληρο τό άρθρο τής Κ.Ε.ΠΟ.Μ.   :  ΕΔΩ

Ανοιχτή σύγκρουση Πούτιν - Ερντογάν

Για πρώτη φορά από την εποχή του κορεατικού πολέμου, μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, εν προκειμένω η Τουρκία, κατέρριψε ρωσικό, μαχητικό αεροπλάνο. Το ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό, που έλαβε χώρα χθες το πρωί στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, φορτίζει επικίνδυνα τη διεθνή ατμόσφαιρα και απειλεί να ναρκοθετήσει εν τη γενέσει τους τις προσπάθειες αμοιβαίας προσέγγισης μεταξύ Δύσης και Ρωσίας για την πολιτική επίλυση του συριακού προβλήματος.
Σύμφωνα με την εκδοχή της Αγκυρας, δύο τουρκικά F-16 κατέρριψαν ρωσικό SU-24 που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, αφού προηγουμένως προειδοποίησαν το ρωσικό πλήρωμα 10 φορές, χωρίς να εισπράξουν απάντηση. Αντίθετα, η ρωσική πλευρά ισχυρίζεται ότι το SU-24 βρισκόταν διαρκώς εντός συριακού εναέριου χώρου, όπου εκτελούσε επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, και χτυπήθηκε ένα χιλιόμετρο μακριά από τα τουρκικά σύνορα. Γεγονός παραμένει ότι το ρωσικό αεροπλάνο κατέπεσε εντός συριακού εδάφους, σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι Τούρκοι πιλότοι δεν προσπάθησαν να το αναχαιτίσουν, αλλά εκτόξευσαν πυρά εναντίον του, ελάχιστα λεπτά από τη στιγμή που το εντόπισαν.
Αδιευκρίνιστη παρέμενε μέχρι χθες το βράδυ η τύχη των δύο πιλότων. Εκπρόσωπος Σύρων αντικαθεστωτικών ανταρτών δήλωσε ότι εκτελέστηκαν στον αέρα, έχοντας εκτιναχθεί από το αεροσκάφος με αλεξίπτωτα, ενώ η Αγκυρα υποστήριζε ότι ήταν ζωντανοί και ότι κατέβαλε προσπάθειες για την απελευθέρωσή τους.

Η αντίδραση του Κρεμλίνου υπήρξε άμεση. Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ακύρωσε προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στην Αγκυρα και κάλεσε τους ομοεθνείς του να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία. Σχεδόν ταυτόχρονα, ρωσικά ταξιδιωτικά γραφεία ακύρωναν όλες τις προγραμματισμένες αποστολές στην Τουρκία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους «πισώπλατο χτύπημα από τους συνένοχους των τρομοκρατών». «Εχουμε καταγγείλει από καιρό το ογκώδες λαθρεμπόριο πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων από τις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στην Τουρκία» υπενθύμισε ο Ρώσος ηγέτης. Αναφερόμενος στη σύγκληση του συμβουλίου του ΝΑΤΟ από την Τουρκία για το περιστατικό, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διερωτήθηκε: «Ενεργούν ωσάν να καταρρίψαμε εμείς τουρκικό αεροπλάνο και όχι το αντίστροφο. Σημαίνει αυτό άραγε ότι επιδιώκουν να σύρουν το ΝΑΤΟ στην υποστήριξη του Ισλαμικού Κράτους»;
Η τουρκική επίδειξη αποφασιστικότητας απειλεί όντως να παρασύρει το ΝΑΤΟ σε μια επικίνδυνη αντιπαράθεση με τη Ρωσία την πιο κρίσιμη στιγμή. Την ώρα που οι Τούρκοι έριχναν το ρωσικό αεροπλάνο, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ταξίδευε στην Ουάσιγκτον, με στόχο να πείσει τον Μπαράκ Ομπάμα να συνεργαστεί με τη Ρωσία στο συριακό πρόβλημα. Στην προσπάθειά του αυτή, ο Γάλλος ηγέτης όχι απλώς υποστηρίζεται, αλλά υπερφαλαγγίζεται από σειρά ευρωπαϊκών κρατών (Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Τσεχία, Σλοβακία κ.ά.) αλλά και από την κεντροδεξιά αντιπολίτευση στη χώρα του. Με χθεσινή τους ανακοίνωση, οι Ρεπουμπλικανοί του Νικολά Σαρκοζί ζήτησαν από τον Ολάντ να πιέσει τον Ομπάμα για την άρση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στη Ρωσία για την ουκρανική κρίση.
Το χθεσινό επεισόδιο απειλεί να ανατινάξει τις εύθραυστες γέφυρες μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, προσφέροντας επιχειρήματα στην Αγκυρα για την προώθηση του πάγιου αιτήματός της περί ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη βόρεια Συρία. Γεγονός είναι ότι τις τελευταίες ημέρες η Αγκυρα είχε προϊδεάσει αρκετούς, σηκώνοντας θόρυβο περί υποτιθέμενων ρωσικών βομβαρδισμών εναντίον Τουρκμενίων στα βουνά της Λαττάκειας, όπου έπεσε το ρωσικό αεροπλάνο. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ακόμη και το φιλοδυτικό Συριακό Παρατηρητήριο, που εδρεύει στο Λονδίνο, αναγνωρίζει ότι η οργάνωση των Τουρκμενίων ΤΜΗΡ αντιμάχεται τον κυβερνητικό στρατό του Ασαντ σε συμμαχία με την Αλ Νούσρα, το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα.Οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν ότι δεν είχαν καμία ανάμειξη και ότι το θέμα αφορά μόνο τη Ρωσία και την Τουρκία, ενώ ο πρόεδρος της Ε.Ε. Ντόναλντ Τουσκ συνέστησε σε όλες τις πλευρές ψυχραιμία.
kathimerini.gr

ΗΠΑ: Το ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε στον συριακό εναέριο χώρο...

turkaysa1
Οι ΗΠΑ πιστεύουν πως το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από την Τουρκία, χθες, χτυπήθηκε στον εναέριο χώρο της Συρίας, μετά από μια πρόσκαιρη εισβολή του τουρκικού εναέριου χώρου, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο Ρόιτερς, σε...
συνθήκες ανωνυμίας.

Ο αξιωματούχος είπε ότι η εκτίμηση αυτή βασίζεται σε ανίχνευση της θερμικής υπογραφής του μαχητικού.

Το συμβάν έχει δημιουργήσει ένταση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, ενώ ηγέτες χωρών και το ΝΑΤΟ έχουν κάνει έκκληση για ψυχραιμία και αποκλιμάκωση.
 

Η Ρωσία δεν θα δώσει πολεμική απάντηση...

Θα κάνει οικονομικό πόλεμο στην Τουρκία...
Αγωνία για την απάντηση, σήμερα, του Κρεμλίνου, για την χθεσινή κατάρριψη του ρωσικου μαχητικού από τουρκικά. 
Οπως είπε το πρωί ο ανταποκριτής του MEGA στη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός, η Ρωσία δεν πρόκειται να δώσει πολεμική απάντηση. Θα κάνει οικονομικό πόλεμο κατά της Τουρκίας και θα προχωρήσει σε...
καταγγελίες, ώστε να αναγκάσει τη χώρα σε δημόσια συγγνώμη.
Η Μόσχα αναμένεται να πραγματοποιήσει κυρώσεις σε τουρκικές εισαγωγές, όπως το κρέας, ενώ θα επηρεαστεί και ο τουρισμός (ήδη το Κρεμλίνο ζήτησε από χθες, Ρώσοι τουρίστες να αποχωρίσουν από την Τουρκία), πρόσθεσε.
Στρατιωτικά, η ρωσική ναυαρχίδα , το θωρηκτό Μόσχα, θα αναλάβει να καλύψει  αντιαεροπορικά κάθε ρωσική επιχείρηση, τόνισε...