Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Απρόσμενη η ξαφνική στροφή μιάς εφημερίδας...

«Γαλάζιος» εκνευρισμός για την «Καθημερινή»
Με… «πονοκέφαλο» ξύπνησαν χθες, αλλά και σήμερα, τα στελέχη της ΝΔ –και αυτός ο πονοκέφαλος προκλήθηκε και τις δύο ημέρες από γραφόμενα της «Καθημερινής». 

Η πρωινή εφημερίδα του ομίλου Αλαφούζου, που έχει αποκληθεί ως η «ναυαρχίδα της Κεντροδεξιάς», χθες και σήμερα μάλλον ενόχλησε αρκετούς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: στο χθεσινό φύλλο της, η εφημερίδα αποκάλυπτε τα πρακτικά από τις συσκέψεις αρχηγών στην πΓΔΜ, όπου εκεί εμφανιζόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει παραδεχθεί στον Ζόραν Ζάεφ την μικροκομματική στόχευσή του, λέγοντας ότι… δεν ψηφίζει τη συμφωνία των Πρεσπών επειδή δεν την ψηφίζει ο Πάνος Καμμένος! 

Και, πριν συνέλθουν απ’ αυτό το «χαστούκι» στην οδό Πειραιώς, η ίδια εφημερίδα έρχεται σήμερα να αποκαλύψει ότι η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, λέει «ναι υπό όρους» στην επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης να ακυρώσει τις μειώσεις και τις περικοπές στις συντάξεις! Εξ ου και οι πονοκέφαλοι…


ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" : O υπέρτιτλος είναι δικός μας

Τό φταίξιμο γιά τά καμώματά μας δέν τό 'χουν "αυτοί πού τά αποκαλύπτουν" αλλά "εμείς, οι ίδιοι, πού τά κάνουμε"...



Στό πνεύμα τού Πύρρου: «Μία ακόμα νίκη... ...και θα χαθούμε εντελώς!».

Από την πύρρειο νίκη στην αναπήρειο...
Πέτρος Μανταίος
Ελεγε κάποτε, στις μεγάλες του εμπνεύσεις, ο Νίκος Εγγονόπουλος (το έβαλε μετά, παραλλαγμένο, σε τραγούδι του ο Σαββόπουλος): «εδώ δεν είναι παίξε γέλασε: / εδώ είναι Μπαλκάνια» («Η επιστροφή των πουλιών», 1946). 
Ενίοτε, φαίνεται, είναι (είμαστε) Μπαλκάνια, ακριβώς επειδή είναι (είμαστε) και του παίξε και του γέλασε.
Από την επομένη γέννησης του Ανατολικού Ζητήματος, με την εμφάνιση εθνικών κρατών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (όπου, ευλόγως, ανεφύησαν και εθνικά/αλυτρωτικά ζητήματα), ιδίως από τους Μακεδονικούς Πολέμους και εντεύθεν, κυρίως με τη δολοφονία του διαδόχου της Αυστροουγγαρίας Φραγκίσκου Φερδινάνδου, 28 Ιουνίου 1914, από Βόσνιο αυτονομιστή (Γκαβρίλο Πρίντσιπ), χάριν της «μεγάλης Σερβίας», εδώ στα Μπαλκάνια, το «μαλακό υπογάστριο» και την «πυριτιδαποθήκη» της Ευρώπης (έτοιμο το έχω το λογοπαίγνιο για το «υπογάστριο», αλλά…), καλαμπουρίζουμε με τα σοβαρά και παίρνουμε στα σοβαρά τα καλαμπούρια...

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Οι δύο συναντήσεις της Μαρίας Σπυράκη με τον Ζόραν Ζάεφ


Ο πρόεδρος της ΝΔ με την Μαρία Σπυράκη / Φωτογραφία: Intimenews-ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο πρόεδρος της ΝΔ με την Μαρία Σπυράκη
Δύο άγνωστες έως τώρα συναντήσεις της εκπροσώπου Tύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ φέρνει στο φως ο γερμανικός Τύπος.
Οι αποκαλύψεις βασίζονται σε έγγραφα από πρακτικά συνεδριάσεων της κυβέρνησης των Σκοπίων και των πολιτικών ηγεσιών, καθώς και του προέδρου της ΠΓΔΜ. Οι συναντήσεις φέρονται να έχουν πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2017 και πριν από τον Μάιο του 2018...

«Η κυβέρνηση που διαπραγματεύεται μπορεί να κάνει συναντήσεις για τα εθνικά θέματα χωρίς ανακοίνωση. Η αντιπολίτευση όχι»

Η μυστική προσωπική διπλωματία του Μητσοτάκη

Το θυμούνται όλοι: όταν φάνηκε στον ορίζοντα το ενδεχόμενο λύσης στο Σκοπιανό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκατέλειψε τις προηγούμενες θέσεις του και παραδόθηκε στη γραμμή Σαμαρά-Γεωργιάδη-Βορίδη. Κατηγορούσε την κυβέρνηση για τη συμφωνία που συζητούσε και που δεν ήταν τίποτε άλλο από την συνέχεια της πολιτικής που επεξεργάσθηκε το κόμμα του όταν κυβερνούσε, με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή, υπουργό Εξωτερικών την αδελφή του και υπουργό Άμυνας τον προκάτοχό του.
Οι επιθέσεις κατά του Κοτζιά για αδιαφάνεια στις διαβουλεύσεις ήταν στο καθημερινό ρεπερτόριο της ΝΔ και η πλήρης ταύτιση Μητσοτάκη με τους εθνικιστές και τους οπαδούς των συλλαλητηρίων ολοκλήρωσαν τη στροφή του στον εθνικισμό.
Τώρα αποκαλύπτεται κάτι που οι Σκοπιανοί πολιτικοί ηγέτες το είχαν τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι: ο αρνητής της λύσης που κατήγγειλε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία με  τον Ζάεφ, την ασκούσε ο ίδιος με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων και με ενδιάμεση τη Μαρία Σπυράκη-  κατά τα αποκαλυπτόμενα...