Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Μεγάλες αλλαγές στον ΚΟΚ...

Αναλογικά με το εισόδημα τα πρόστιμα και αφαίρεση αδείας για ρίψη τσιγάρου...

Πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.
Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, το νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, θα προβλέπει την επιβολή ενός προστίμου βάσης, το οποίο θα αυξάνεται στη συνέχεια με βάση τα οικονομικά στοιχεία του παραβάτη που θα αντλούνται μέσω του συστήματος ΤΑΧΙS, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. «Θέλουμε να χτυπήσουμε τη λογική τού έχω χρήματα πληρώνω και παρανομώ» εξήγησε ο Χρ. Σπίρτζης.
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι στον νέο ΚΟΚ θα υπάρχουν παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς που θα αντιμετωπίζονται μόνο με διοικητικές κυρώσεις, όπως είναι η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος. Μεταξύ των παραβάσεων αυτών προσδιόρισε την ομιλία των οδηγών στο κινητό τηλέφωνο, τη ρίψη του τσιγάρου από το παράθυρο του αυτοκινήτου, αλλά και τη στάθμευση οχήματος σε διάβαση αναπήρων.
Μετά τις δύο αφαιρέσεις της άδειας και του διπλώματος, που θα διαρκεί έναν με δύο μήνες, ο οδηγός θα πρέπει να ξαναδίνει εξετάσεις. Όπως ανέφερε, θα υπάρχει κατηγοριοποίηση των προστίμων σε μικρής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας...

H Μύκονος τώρα!

Ώρα 12.35' σήμερα 16/10/2017.
Η φωτογραφία από τά Δεσποτικά. 
Διακρίνονται στό βάθος τρία κρουαζιερόπλοια : 
Τό ιστιοφόρο "STAR FLYER" (111.57 μ.), 
λίγο πιό δεξιά τό "ΜEIN SCHIFF" (263.9 μ.) 
καί -πλευρισμένο στό μώλο τού νέου λιμανιού- τό 294άρων μέτρων : 
 "QUEEN ELIZABETH".