Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Χρυσούλα Διαβάτη: «Η Μύκονος είναι μια σύναξη δυστυχισμένων ανθρώπων»...


Χρυσούλα Διαβάτη: «Η Μύκονος είναι μια σύναξη δυστυχισμένων ανθρώπων»

 Η Χρυσούλα Διαβάτη, σε συνέντευξη που παραχώρησε,
μίλησε για τη Μύκονο, τον αγαπημένο προορισμό των εγχώριων και ξένων celebrities. 
«Εκεί είναι τα Σόδομα και τα Γόμορρα. Μπορεί να με... χαρακτηρίσουν παλισμοδίτισσα, αλλά νομίζω ότι ο άνθρωπος εκεί χάνει κάθε αίσθημα αξιοπρέπειας, ηθικής ντροπής. Εκεί είναι μια σύναξη δυστυχισμένων ανθρώπων, που δεν μπορούν να βρουν τη χαρά πουθενά πια και ψάχνουν για καινούργιες συγκινήσεις» είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός στα «Παραπολιτικά»...

Διεθνής Αμνηστία: Υπέρ της αποποινικοποίησης της πορνείας

Κάνει λόγο για «ιστορική πρόταση» μεταδίδει η Deutsche Welle




Η Διεθνής Αμνηστία προτείνει την αποποινικοποίηση της πορνείας διεθνώς. Η διεθνής οργάνωση κάνει λόγο για «ιστορική πρόταση» ωστόσο οι επικριτές εκτιμούν ότι θα επιδεινωθεί η θέση των ιερόδουλων, μεταδίδει η Deutsche Welle.

Η Διεθνής Αμνηστία αποφάσισε να ταχθεί υπέρ της αποποινικοποίησης της πορνείας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Δουβλίνο του Διεθνούς Συμβουλίου της διεθνούς οργάνωσης για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η πλειονότητα των 400 εκπροσώπων από 70 χώρες υιοθέτησε την πρόταση χωρίς ωστόσο να δοθούν στη δημοσιότητα ακριβή στοιχεία για το πόσες ψήφους συγκέντρωσε.

Η απόφαση αφορά αποκλειστικά το σεξ μεταξύ ενηλίκων. Σεξ με παιδιά, το εμπόριο γυναικών και η αναγκαστική πορνεία παραμένουν τομείς τους οποίους αντιμάχεται η Διεθνής Αμνηστία. Πριν από την απόφαση είχε προηγηθεί μια συζήτηση τριών χρόνων. Η ηγεσία της οργάνωσης έχει λάβει τώρα εντολή να αναπτύξει μια σχετική πολιτική ενημέρωσης.

Ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας Σαλίλ Σέτι έκανε λόγο για μια «ιστορική ημέρα» και τόνισε πως «οι ιερόδουλες είναι η πλέον παραμελημένη ομάδα στον κόσμο, η οποία εκτίθεται διαρκώς στον κίνδυνο των διακρίσεων, της βίας και της κακομεταχείρισης». Τόνισε ακόμα πως η διεθνής οργάνωση θα ακολουθήσει τώρα μια πολιτική που στόχο θα έχει την προστασία των δικαιωμάτων αυτής της ομάδας.

Έντονες επικρίσεις για την αποποινικοποίηση της πορνείας

Η απόφαση πάντως έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις. Ο Γερμανός δημοσιογράφος Χάραλντ Γκέστερκαμπ, ο οποίος εργάστηκε για χρόνια στη Διεθνή Αμνηστία λέει σχετικά:

«Στη Διεθνή Αμνηστία υπάρχουν τάσεις που ζητούν την ενδυνάμωση των δικαιωμάτων των γυναικών και μια τέτοια απόφαση μοιάζει να φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Κριτική ασκείται ακόμα από ένα κίνημα που τάσσεται κατά του εμπορίου γυναικών και στο οποίο συμμετέχουν φεμινίστριες και αστέρες του Χόλυγουντ όπως η Μέριλ Στριπ. Επιρρίπτουν στη Διεθνή Αμνηστία ότι τώρα υιοθετεί θέσεις υπέρ των εκμεταλλευτών και όχι υπέρ των εκμεταλλευομένων».

Ο Χάραλντ Γκέστερκαμπ επισημαίνει πως η απόφαση είναι αμφιλεγόμενη ακόμα και μέσα στη Διεθνή Αμνηστία και μιλάει για το παράδειγμα της Γερμανίας όπου η πορνεία σε μεγάλο βαθμό αποποινικοποιήθηκε:

«Το αποτέλεσμα της αποποινικοποίησης της πορνείας στη Γερμανία είναι ότι δεν βελτιώθηκε η θέση των ιερόδουλων αλλά αντίθετα άνοιξαν περισσότεροι οίκοι ανοχής και επεκτάθηκε το εμπόριο λευκής σαρκός από την ανατολική Ευρώπη. Υπήρξε περιορισμός των δικαιωμάτων των ιερόδουλων και όχι το αντίθετο».

Στην απόφαση της Διεθνούς Αμνηστίας αντιτίθεται και το πιο γνωστό γερμανικό φεμινιστικό περιοδικό Emma ενώ μέσω διαδικτύου συνελέγησαν μέχρι στιγμής 8.500 υπογραφές που ζητούν την ανάκληση της απόφασης.

tovima.gr

Πρόστιμο 1,9 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή στον Αλ. Μητρόπουλο...


thepressproject.gr
Πρόστιμο ύψους 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής του έτους 1999 καλείται να πληρώσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.
Όπως γράφει η εφημερίδα «τα Νέα», η...
Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών γνωμάτευσε οριστικά ότι δεν υπάρχει καμία παραγραφή για την υπόθεσή του και άρα πρέπει να πληρώσει στην αρμόδια εφορία το σύνολο του προστίμου.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι δικαστική επιμελήτρια πήγε στο γραφείο του για να του επιδώσει την απόφαση, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής να αρνείται να το παραλάβει το έγγραφο με αποτέλεσμα τελικά η επιμελήτρια να το θυροκολλήσει έξω από το γραφείο του.

Στη συνέχεια, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, ο Αλέξης Μητρόπουλος κατευθύνθηκε στην γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία με τη σειρά της συγκάλεσε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων για να καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα ότι δηλαδή δεν υπάρχει παραγραφή.

Είχε προηγηθεί προσφυγή του κ. Μητρόπουλου στo διοικητικό εφετείο Αθηνών, όπου διεκδικούσε παραγραφή του προστίμου που του είχε επιβληθεί, το οποίο πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε την αίτησή του τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από αντιδικία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με συνεργάτες του αφού οι τελευταίοι διεκδικούσαν μέρος της αμοιβής για τη διεκπεραίωση κληρονομικών υποθέσεων, με τη διαμάχη να φτάνει στον Άρειο Πάγο δικαιώνοντας τους αντιδίκους του βουλευτή και υποχρεώνοντάς τον να καταβάλει το ποσό των 750,000 δολαρίων.

Το ThePressProject είχε δημοσιεύσει ήδη από το 2013 το πόρισμα του ΣΔΟΕ για την υπόθεση Μητρόπουλου (κλικ εδώ )

Στο παρελθόν ο κύριος Μητρόπουλος είχε υποστηρίξει ότι για τα 750.000 δολάρια είχε πληρώσει φόρο σε δεύτερο βαθμό, κάνοντας χρήση του Νόμου Αλογοσκούφη που χορηγούσε φορολογικά κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν "ΤΑ ΝΕΑ", από τα παραστατικά που κατέθεσε δεν προέκυψε ότι ο λογαριασμός από όπου ήρθαν τα χρήματα ήταν ο ίδιος με τον λογαριασμό στον οποίο είχε κατατεθεί η αρχική αμοιβή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ολα από την αρχή

TVXS Ανάλυση

15 Αυγ. 2015
tvxs.gr
Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί αν και πότε θα κινηθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Υπάρχει η σχετική πληροφορία από επίσημες διαρροές που έγιναν αμέσως μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και εξελίσσεται η σχετική συζήτηση στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.
Η ευθύνη της διάσπασης
Με το που ακούστηκε ότι μπορεί να ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τη μεθεπόμενη Κυριακή, ζωήρεψε η συζήτηση για το ενδεχόμενο να πέσει η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς από βουλευτές της Αριστεράς. Οι βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν κατά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να χρεωθούν την ευθύνη για την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα, όμως το πώς θα διαμορφωθούν τα πολιτικά συμπεράσματα δεν εξαρτάται από τις προθέσεις ούτε από τις δηλώσεις των εμπλεκομένων. Δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι όλοι όσοι ψήφισαν ΟΧΙ ή ΠΑΡΩΝ (32+11) δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Κάθε άλλο. Ειδικά για τους “παρών” θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης όπως και κάποιοι από τους “όχι” αλλά προφανώς δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις για το αν θα διασφαλιζόταν ή όχι το 151.
Το Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη καταστήσει σαφές πως θεωρεί όλους όσοι καταγγέλλουν τη συμφωνία με τους πιστωτές, η οποία κρατά τη χώρα στην ευρωζώνη, ως υποστηρικτές της δραχμής και, επομένως, διευκολύνουν τους σχεδιασμούς του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε για Grexit. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, είπε ότι το πραγματικό δίλημμα είναι ανάμεσα σε μνημόνιο με ευρώ και σε μνημόνιο με δραχμή.
Χωρίς επιστροφή
Η δημιουργία του κόμματος Λαφαζάνη θεωρείται μη αναστρέψιμη εξέλιξη. Το θέμα της ηγεσίας φαίνεται πως έχει κριθεί, θα είναι ο ίδιος αρχηγός, ενώ ακόμη δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους για τα επόμενα βήματά τους η Ζ.Κωνσταντοπούλου και ο Γ. Βαρουφάκης. Η πρόεδρος της Βουλής ήταν εξαιρετικά επιθετική εναντίον του πρωθυπουργού στην ομιλία της στο Κοινοβούλιο, ενώ δήλωσε την υποστήριξή της προς τους συντρόφους της που “κανιβαλίζονται” αναφερόμενη ονομαστικά στον επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας. Ενα ενδιαφέρον ερώτημα αφορά τη στάση που θα κρατήσει ο Μανώλης Γλέζος, αλλά επίσης οι ευρωβουλευτές Σοφία Σακοράφα και Κ. Κούνεβα, ενώ ο Νίκος Χουντής θα εκπροσωπήσει το  υπό τον Π. Λαφαζάνη κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο. Συνεργασία με τον Αλ. Αλαβάνο θεωρείται πιθανή, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τον Θ. Κατσανέβα. Το πότε θα γίνει η έξοδος από τον ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασιστεί στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Αριστερής Πλατφόρμας που, πάντως, δεν σκοπεύει να μετάσχει στο έκτακτο συνέδριο, στο οποίο θα αντιμετώπιζε, όπως όλα δείχνουν, βαριά ήττα.
Με την αποχώρηση των διαφωνούντων θα απελευθερωθούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ από περίπου 40 βουλευτές και αυτό σημαίνει ότι θα γίνει μεγάλη ανανέωση. Προσφορά εκδηλώνεται ήδη στο παρασκήνιο ειδικά από στελέχη προερχόμενα από την κεντροαριστερά. Λόγω της ταχύτητας των εξελίξεων δεν υπάρχει ακόμη ολοκληρωμένος και συγκροτημένος σχεδιασμός για το πώς θα είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη και αν κρατήσει το ίδιο όνομα θα έχει αλλάξει βαθιά και ουσιαστικά ως προς όλα τα άλλα.

H ζωή META (από τά αδημοσίευτα τού Αρκά)


Ν. Καζαντζάκης: «Αν δεν δεις την Ιερουσαλήμ, την Αγία Πετρούπολη και τη χώρα Μυκόνου δεν ξέρεις πώς είναι μια ωραία πόλη».

Τι ήταν η Μικρή Βενετία στο παρελθόν και γιατί τα σοκάκια του νησιού είναι δαιδαλώδη; (βίντεο)
23/07/2015
Η Μύκονος είναι ένα από τα πιο διαφημισμένα ελληνικά νησιά στο εξωτερικό. Είναι ταυτισμένη με το lifestyle, καθώς εδώ και πολλές δεκαετίες την προτιμούν διάσημοι και όχι μόνο, από όλον τον κόσμο, για τις διακοπές τους. Στη Μύκονο ξεφάντωναν χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις. Από τη δεκαετία του ’70, έγινε χώρος ελεύθερης έκφρασης, αλλά και σημείο συνάντησης των γυμνιστών. Το νησί όμως, εκτός από «σελέμπριτις», έχει πλούσια ιστορία και σημαντικές παραδόσεις. Η Μύκονος δεν έγινε τυχαία αυτό που είναι στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού. Ο Νίκος Καζαντζάκης είχε πει για να δείξει την ομορφιά του νησιού: «Αν δεν δεις την Ιερουσαλήμ, την Αγία Πετρούπολη και τη χώρα Μυκόνου δεν ξέρεις πως είναι μια ωραία πόλη». Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» τι ήταν στο παρελθόν η Μικρή Βενετία, που σήμερα είναι μαζί με τους ανεμόμυλους, το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο του νησιού και γιατί η χώρα αποτελείται από αμέτρητα μικρά σοκάκια, στα οποία οι σημερινοί τουρίστες συχνά χάνουν το δρόμο τους. Αν και στη Μύκονο όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ίδιο σημείο. Στη φυγή από την καθημερινότητα, τουλάχιστον όσο διαρκούν οι διακοπές.... 
Γιά νά δείτε τό Βίντεο τής «Μηχανής του Χρόνου» πιέστε ΕΔΩ