Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Σα να εύχεται η γαλοπούλα να έρθουν τα Χριστούγεννα!..

Πρόωρες εκλογές λέγεται ότι ζήτησε ο Βενιζέλος. Είναι το...
παλιό που λέγαμε «είναι σαν να εύχεται η γαλοπούλα να έρθουν τα Χριστούγεννα».

Αντικαταστάθηκε με το πιο σύγχρονο «είναι σαν να εύχεται η κυβέρνηση να έρθει η τρόικα». Κι όμως έγινε!..
Λάκης Μπέλλος – efsyn.g

«ΦΑΠα» στον τουρισμό με λογική που στοίχισε…

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΟΥΡΑΚΗΣ
Το «πακέτο μέτρων» που πρότεινε η Κυβέρνηση στην τρόικα μέσα από 43 σελίδες κειμένου θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ήπιο σε σχέση με όλα όσα έχουν ληφθεί έως σήμερα: Πόσο μάλλον όταν τα πιο «σκληρά» μέτρα του συγκεκριμένου «πακέτου»  έχει προσδιοριστεί να υιοθετηθούν από τον Ιούνιο και μετά, εάν δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.. Βεβαίως είναι μεγάλη «κουβέντα» το αν αντέχει τούτη η χώρα οποιοδήποτε άλλο μέτρο, οτιδήποτε και εάν αφορά.. Και η αλήθεια είναι πως δεν «αντέχει» τίποτε παραπάνω πέρα ίσως από πολύ στοχευμένες παρεμβάσεις σε τομείς που το χρειάζονται… όπως για παράδειγμα το Δημόσιο και οι αγορές.
Λογικό είναι λοιπόν και τούτη η δέσμη μέτρων, να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, αλλά θα εστιάσουμε σε μία απόφαση που φαίνεται πως ελήφθη με μία λογική που ήδη στοίχισε στο παρελθόν: Την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία.
Να γίνει ξεκάθαρο βεβαίως πως καλύτερα αυτό.. παρά νέο «κούρεμα» σε μισθούς και συντάξεις, αυξήσεις ορίων ηλικίας, γενικευμένες αυξήσεις φόρων.
Όμως υπάρχουν πληροφορίες που λένε πως η συγκεκριμένη απόφαση εξέπληξε ακόμη και τις Βρυξέλλες! Γιατί; Ανώτατος αξιωματούχος αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να προτείνουμε αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, επιβαρύνοντας ένα κλάδο που έχει δείξει ανάκαμψη.
Τι θυμίζει αυτή η λογική; Τις πρακτικές του πρώτου Μνημονίου που -όπως είχε αποκαλύψει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γιώργος Προβόπουλος- η τότε Κυβέρνηση επειδή δεν ήθελε να «πειράξει» το Δημόσιο επέβαλε βαρύτατους φόρους στα εύκολα «θύματα».. Βέβαια, διαφορετικές οι ανάγκες τότε, διαφορετικές τώρα, η κίνηση αυτή μοιάζει το μικρότερο «κακό», όμως η λογική των Κυβερνώντων φαίνεται να μην αλλάζει...
 matrix24.gr

Γιατί θα συνεχίσει να ενισχύεται το δολάριο

GARY SHILLING / BLOOMBERG
 Το δολάριο ΗΠΑ ενισχύεται για λόγους πολύ πέραν των εσκεμμένων υποτιμήσεων του ευρώ και του γιεν. Οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς εμπορευμάτων εξωθούν σε πτώση τα νομίσματά τους καθώς υποχωρούν οι τιμές των εμπορευμάτων.

Τα δολάρια Καναδά, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας καθώς και το ρεάλ Βραζιλίας, το ρούβλι Ρωσίας και τα νομίσματα άλλων αναδυόμενων οικονομιών παίζουν το ίδιο παιχνίδι.

Προσφάτως ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Νέα Ζηλανδίας τόνισε πως ακόμη και με την πτώση του δολαρίου Νέας Ζηλανδίας, το κίουι βρίσκεται σε «αδικαιολόγητα» επίπεδα και δεν αντανακλά την αποδυνάμωση της παγκόσμιας αγοράς εμπορευμάτων. Νωρίτερα το κίουι είχε ενισχυθεί εξαιτίας των αυξημένων εξαγωγών κρέατος και γαλακτοκομικών στην Κίνα και των υψηλών τιμών του γάλακτος, που έχουν κάνει βουτιά. Διακυβεύεται έτσι η οικονομική ανάπτυξη της Νέας Ζηλανδίας. Η Τράπεζα του Καναδά άφησε προσφάτως αμετάβλητο το βασικό επιτόκιό της στο 1% και εκτιμά πως ο πληθωρισμός θα πλησιάσει τον στόχο του 2%. Αλλά η υποχώρηση των τιμών της ενέργειας και άλλων εμπορευμάτων έχει πλήξει την οικονομία του Καναδά, που και πάλι αυξάνεται με ρυθμό 2% όπως οι ΗΠΑ.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η «φούσκα» των εμπορευμάτων ανάγκασε τους παραγωγούς βιομηχανικών πρώτων υλών να αυξήσουν την παραγωγή χαλκού, ψευδάργυρου, σιδηρομεταλλεύματος και άνθρακα. Η νέα παραγωγή οδήγησε στην κατάρρευση των τιμών στη διάρκεια της ύφεσης την περίοδο 2007-2009. Η ανάκαμψη που ακολούθησε δεν διήρκεσε πολύ και οι τιμές των εμπορευμάτων υποχωρούν από τις αρχές του 2011, αναμφίβολα λόγω του πλεονάσματος προσφοράς και της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στην Κίνα, που είναι πρώτη στον κόσμο σε κατανάλωση εμπορευμάτων. Οι μειώσεις των τιμών οφείλονται επίσης στους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης των ανεπτυγμένων χωρών και σε ό,τι αφορά τα αγροτικά προϊόντα, οφείλονται επίσης στον καλό καιρό και στο ότι έχουν αυξηθεί οι καλλιέργειες.

Μέχρι στιγμής, φέτος, υποχωρούν οι τιμές των σιτηρών όπως και των βιομηχανικών εμπορευμάτων. Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονταν μέχρι τα μέσα Ιουνίου, αλλά έκτοτε έχουν σημειώσει πτώση 25% και σήμερα βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών.

Χάρη στη μέθοδο της υδραυλικής ρηγμάτωσης έχει αυξηθεί σε εκρηκτικό βαθμό η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενώ η οικονομική στενότητα σε Ευρώπη και Κίνα έχει περιορίσει την κατανάλωση. Υποχωρεί η τιμή του χαλκού, που χρησιμοποιείται στα πάντα, από τα υδραυλικά είδη μέχρι τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς έχει εκτιναχθεί η προσφορά και η ζήτηση είναι περιορισμένη.

Οπως έχουμε ξαναπεί, η Κίνα αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων μεταξύ των οποίων την επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης, που πλήττει πολλούς εξαγωγείς εμπορευμάτων καθώς εξαρτώνται από την Κίνα ως αγορά των προϊόντων τους. Η Κίνα καταναλώνει περισσότερο από το 40% της παγκόσμιας παραγωγής χαλκού, κασσίτερου, μολύβδου και ψευδάργυρου και τεράστιες ποσότητες λιθάνθρακα, σιδηρομεταλλεύματος, πετρελαίου και βάμβακα.

Εξάλλου, τα ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου έχουν μεγαλύτερη απόδοση από εκείνα του γερμανικού και του ιαπωνικού κράτους (ακόμη και από τα ομόλογα του λιγότερου φερέγγυου Δημοσίου Ιταλίας και Ισπανίας). Ετσι είναι προσοδοφόρος η πώληση αυτών των ομολόγων και η αγορά αμερικανικών. Σε περιόδους κρίσης, το δολάριο είναι το ασφαλές καταφύγιο του κόσμου. Με δεδομένες τις εσκεμμένες υποτιμήσεις νομισμάτων, τα περισσότερα μεγάλα νομίσματα υποχωρούν έναντι του δολαρίου. Ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα και νόμισμα των διεθνών συναλλαγών, το δολάριο δεν μπορεί να υποτιμηθεί εύκολα.
kathimerini.gr

CyberAlert: Καλέστε αυτόν τον αριθμό...

CyberAlert: Καλέστε αυτόν τον αριθμόΣε λειτουργία τέθηκε ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 11188, ο οποίος εξυπηρετεί την...
επικοινωνία των πολιτών με το κέντρο CYBERALERT της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, ο αριθμός 11188 καλείται από όλα τα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας εντός Ελλάδος με αστική χρέωση ανεξαρτήτως καλούντα, ενώ παρέχεται είτε αυτοματοποιήμενη προώθηση σε συμβουλές ασφαλείας για τις συχνότερες ερωτήσεις των πολιτών, είτε σύνδεση με εξειδικευμένους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος...
enikos.gr

Ρουπακιώτης: Η κοινωνία να μην πέσει στην παγίδα της κυβέρνησης...

ÕÐÏÕÑÃÅÉÏ ÄÉÊÁÉÏÓÕÍÇÓ - ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ

Για την υπόθεση Ρωμανού...
Ευθύνες στην κυβέρνηση για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού επιρρίπτει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.
Σε συνέντευξή του στο  ραδιοσταθμό «Κόκκινο 105,5»  ο κ. Ρουπακιώτης σημείωσε ...
ότι, «η επίκληση της μηδενικής ανοχής διαχέεται από την κυβέρνηση τόσο στην κοινωνία όσο και στα θεσμικά όργανα τα οποία και επηρεάζει».
Σύμφωνα με τον κ. Ρουπακιώτη «η κυβέρνηση παίζει στο πεδίο της έντασης (για να αποκομίσει οφέλη) και η κοινωνία δεν πρέπει να πέσει στη παγίδα και να παίξει στο ίδιο γήπεδο». Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ρουπακιώτης «λύση υπάρχει όπως και προηγούμενο, δηλαδή, μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα ο Ρωμανός συνοδευόμενος από αστυνομικό εφόσον το δεχθεί».
Αρνητικός είναι για το θέμα της τηλεδιάσκεψης που προτείνει το υπουργείο δικαιοσύνης καθώς «η τηλεδιάσκεψη καταργεί βασικές διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα και μας στέλνει πίσω (στο παρελθόν)» αφού «ο σωφρονιστικός μας κώδικας είναι από τους πλέον σύγχρονους».
Ο κ. Ρουπακιώτης τονίζει ακόμη ότι με τους χειρισμούς που έγιναν από την κυβέρνηση «δεν διασφαλίστηκαν τα δικαιώματα που προβλέπει ο νομοθέτης, δηλαδή η δυνατότητα εκπαίδευσης του κρατουμένου και η σύγχρονη αντίληψη και πρακτική που υπαγορεύει ανθρωπιστικό χειρισμό».
 

Αποστόλου: Αποτύχατε κύριοι...

Αποστόλου: Αποτύχατε κύριοι...
Αδιέξοδη χαρακτήρισε τη μνημονιακή πολιτική ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστόλου, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.
«Αποτύχατε κύριοι, στις προβλέψεις σας για έξοδο από το Μνημόνιο. Θα αποτύχετε και στις...
προβλέψεις σας για την έξοδο από την κρίση. Εκτιμάτε, στον προϋπολογισμό για τη Γενική Κυβέρνηση, πρωτογενές πλεόνασμα 5,6 δισ. ευρώ ή το 3% του ΑΕΠ και σχεδόν ισοσκελισμένο ισοζύγιο. Πρόκειται για προβλέψεις που στηρίζονται στις τεράστιες περικοπές των δαπανών για κοινωνικές ανάγκες όπως υγείας, παιδείας, πρόνοιας αλλά και στην απουσία δημόσιων επενδύσεων» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Για εμάς χρειάζεται άλλη αντιμετώπιση, άλλη πολιτική, άλλο προϋπολογισμό. Η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να αλλάξει ρότα, εάν δεν ανατραπούν οι πολιτικές των προηγούμενων χρόνων και δεν αντιμετωπιστούν κυρίως οι λόγοι που οδήγησαν στη μεγαλύτερη ύφεση από την ίδρυση του ελληνικού κράτους» είπε ο κ. Αποστόλου και υπογράμμισε ότι «τόσα χρόνια, στο όνομα των προαπαιτούμενων για την έξοδο από την κρίση, απελευθερώθηκαν επαγγέλματα, απορρυθμίστηκαν αγορές, γιγαντώθηκε ο οικονομικός φιλελευθερισμός, διαλύθηκε ο παραγωγικός και κοινωνικός ιστός της χώρας και δυστυχώς, είμαστε χειρότερα από πριν». 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Πάει να συναρμολογηθεί ένας «Δεκέμβρης» γύρω από τον Ρωμανό

5.12.14


(...)Ξαναγυρνώντας στον Ρωμανό. Είναι μια ζωή, μια κραυγή, ο άνθρωπος που ωθείται στα όρια ζητώντας κάτι εύλογο και όχι κάτι παράλογο. Το «σύστημα σημασιών» όμως το οποίο στήνεται γύρω από την περίπτωσή του, είναι απαράδεκτο.

Γιατί; Μα διότι πάει να συναρμολογηθεί, για άλλη μια φορά, ένας «Δεκέμβρης» στα μέτρα όσων λογαριάζουν παιχνίδι ανατρεπτικό το θάνατο, το μαρτύριο και τη σύγκρουση μέχρις εσχάτων: ενώ κανείς τους (σχεδόν κανείς, για την ακρίβεια) δεν είναι πια σε θέση ούτε έχει λόγο να διεκδικεί το μέχρις εσχάτων που είναι θάνατος και όχι ζωή.
Διαβάστε την εξαιρετική τοποθέτηση του καθηγητή Νικόλα Σεβαστάκη μέσω του Facebook.

parapolitiki.com
  

Ο Ρωμανός, ο Δεκέμβρης, η σκηνή της σύγκρουσης

Ο Ρωμανός, ο Δεκέμβρης, η σκηνή της σύγκρουσης
Ο Ρωμανός είναι μια συγκεκριμένη ζωή που πρέπει να σωθεί. Δεν είναι ιδέα, ούτε παράδειγμα, ούτε η απόδειξη της φύσης του κράτους ή του χαρακτήρα της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Όπως βέβαια ο Δεκέμβρης του 08 ήταν ένα ρήγμα και μια χειρονομία, περισσότερο καταστροφική παρά δημιουργική, ακόμα και με τα κριτήρια ενός εκτός των τειχών ριζοσπαστισμού. Ο Νίκος Ρωμανός πρέπει να ζήσει και να έχει ένα πλαίσιο ευκαιριών, ένα χώρο δυνατοτήτων και ατομικής αξιοπρέπειας για να ξαναδεί τις επιλογές του, να εμμείνει σε αυτές ή ενδεχομένως και να τις αλλάξει. Αλλά αυτό που έρχεται μαζί ή γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση, αυτό το οποίο «προστίθεται» από τρίτους στο συγκεκριμένο πάσχον σώμα και στο κατηγορώ το οποίο απευθύνει, είναι άλλο: το βλέπει κανείς στις αφίσες, στη συνθηματολογία και στις μυρουδιές αυτών των ημερών. Αυτό το προσθετικό μέλος του μηνός Δεκεμβρίου είναι η μυθολογία του Δεκέμβρη ως περφόρμανς αστικού ανταρτοπόλεμου, καθαρτήριας πυράς και προσομοίωσης μητροπολιτικής εξέγερσης· ο Δεκέμβρης, με άλλα λόγια, ως κιβωτός του νοήματος μιας μάχης που δεν κερδήθηκε το 1944 και γι αυτό «πρέπει» να ξαναδίνεται κάθε χρόνο, στο όνομα του εκάστοτε Δίκιου απέναντι στο αιώνιο Άδικο. Μετά τον Δεκέμβριο του 2008, ο συγκεκριμένος μήνας αποσπάστηκε τρόπον τινά από τη προ-χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και εντάχτηκε αυθαίρετα στην ιστορία της Λύτρωσης, στο εορτολόγιο της «επερχόμενης Εξέγερσης».
Υπάρχει λοιπόν ένας Δεκέμβρης με οποίον κάποιοι φορτίζουν το δημόσιο κλίμα ως εάν πρόκειται για εξεγερτικό event. Υπάρχει όμως και το πραγματικό τραυματικό γεγονός γι αυτούς που τον έζησαν εντός Ιστορίας και όχι σε κάποιο από τα μεταμοντέρνα σίκουελ των καμένων εξαρχειώτικων κάδων. Θυμάμαι τη μητέρα μου, μικρή κοπέλα της Κυψέλης των χρόνων της Κατοχής και των Δεκεμβριανών. Μιλούσε λοιπόν γι αυτές τις αθηναϊκές μέρες όπως μιλάμε για τον τρόμο, όπως ανασύρουμε κάτι θλιβερό και σκληρό. Μιλούσε αναστενάζοντας για κορίτσια που σκοτώθηκαν για το τίποτα, για τον αγαπημένο φίλο της, ταλαντούχο ποιητή, που τον κομμάτιασε ο όλμος, για τις αγριότητες αντεκδίκησης στη συνοικία της. Και ζούσε ξανά την αγωνία όλης της οικογένειας για τον αδελφό της, δεκαπεντάχρονο Επονίτη της Κατοχής, που τον έκρυψαν σε κάποιο σπίτι συγγενή στη Κηφισιά (ή κάπου εκεί). Τον έκρυψαν τον θείο μου, μέχρι να περάσει το κακό, δηλαδή… αυτό το οποίο έγινε στη συνέχεια «ο Δεκέμβρης του 44».
Όταν λοιπόν τέτοιες μέρες κάθε χρόνο όλα αυτά τα μικροσωματίδια μνήμης και παρόντος, επικαιρότητας και μύθου, γίνονται ένας αγνώριστος δεκεμβριανός πολτός, εγώ ξαναθυμάμαι τη χαμηλή φωνή της μάνας στις συγκεκριμένες αθηναϊκές αφηγήσεις της: τον τρόπο της να δείχνει, αυτή η κομμουνίστρια, ότι ο Δεκέμβρης δεν ήταν κόκκινος αλλά πένθιμος και μαύρος πολύ πριν η έκβασή του γίνει η ήττα των αριστερών. Η φωνή της μου δίδαξε ότι πολλές φορές η απώλεια προηγείται της στρατιωτικής ήττας, ότι συχνά χάνει κανείς πολύ πριν «χάσει τη μάχη».
Ξαναγυρνώντας στον Ρωμανό. Είναι μια ζωή, μια κραυγή, ο άνθρωπος που ωθείται στα όρια ζητώντας κάτι εύλογο και όχι κάτι παράλογο. Το «σύστημα σημασιών» όμως το οποίο στήνεται γύρω από την περίπτωσή του, είναι απαράδεκτο. Γιατί; Μα διότι πάει να συναρμολογηθεί, για άλλη μια φορά, ένας «Δεκέμβρης» στα μέτρα όσων λογαριάζουν παιχνίδι ανατρεπτικό το θάνατο, το μαρτύριο και τη σύγκρουση μέχρις εσχάτων: ενώ κανείς τους (σχεδόν κανείς, για την ακρίβεια) δεν είναι πια σε θέση ούτε έχει λόγο να διεκδικεί το μέχρις εσχάτων που είναι θάνατος και όχι ζωή.
Nicolas Sevastakis

Επιτέλους κοντοζυγώνουν οι εκλογές…

  
Τα έχει παίξει ο Σαμαράς και όχι μόνο αυτός…Στα κάγκελα βρίσκονται όλα τα μέλη της συγκυβέρνησης μετά τη δημοσιότητα που πήρε το περιεχόμενο του mail που έστειλε η τρόικα σε MME.
Σε αυτό φαίνεται ολοκάθαρα ότι...

συμφωνούν σε όλες τις απαιτήσεις όπως: τα όρια συνταξιοδότησης, το Ασφαλιστικό, τα έκτακτα φορολογικά μέτρα και πολλά άλλα, με αποτέλεσμα η πολιτική κουτοπονηριά του success story και της ανάπτυξης να πηγαίνει για βρούβες!!! Οι πολίτες έχουν πλέον καταλάβει πολύ καλά ότι το μόνο που έχουν καταφέρει να κάνουν  είναι να συνεχίζουν την ίδια αδιέξοδη πολιτική τους που έχει φέρει στον ελληνικό λαό πείνα και εξαθλίωση…
Είναι φανερό ότι αυτό το mail αποτέλεσε ένα νέο Βατερλό  για την κυβέρνηση το οποίο δεν δύναται να το διαχειριστεί επικοινωνιακά γι’ αυτό ετοιμάζεται-επιτέλους- να προχωρήσει σε αυτή τη ρημαδοψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας  στις αρχές Γενάρη αντί για τις 12 Φλεβάρη …Έναν δηλαδή μήνα νωρίτερα.

Άλλωστε σύμφωνα με το Σύνταγμα, η διαδικασία εκλογής Προέδρου - γλάστρας, πρέπει να ξεκινήσει τουλάχιστον ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του. Κάτι που σημαίνει ότι η πρώτη ψηφοφορία πρέπει να ξεκινήσει τουλάχιστον στις 12 Φεβρουαρίου, αφού η θητεία Παπούλια λήγει στις 13 Μαρτίου.

Έτσι Σαμαράς και Βενιζέλος σκέφτηκαν τι τώρα τι μετά και συμφωνήσαν  σε «ηρωική έξοδο» κάνοντας μια ύστατη προσπάθεια συλλογής των 180 «πρόθυμων»…

Άλλωστε και οι  κοινοβουλευτικές τους ομάδες δείχνουν κουρασμένες  για την ψήφιση νέων μέτρων

 
Μιχαλού (topontiki.gr)

Πουλώντας "Βρεφική Βία" στή "διακεκαυμένη ζώνη"...


 

 τού Δημήτρη Αγγελετάκη

Παίρνοντας τή σκυτάλη από τά "συστημικά κανάλια", τά λογής-λογής blogs καί sites τών θολών ενημερωτικών στόχων καί τών διαυγών τσεπογεμιστικών ...οραμάτων, χωρίς περίσκεψη καί μέ καμμία αιδώ, ελλείψει ιδεών καί πρός "άγραν πελατείας" 
(δηλ. άγρα ...ακροαματικότητας καί επισκεψιμότητας) 
έχουν γεμίσει, ως τά μπούνια, τό διαδίκτυο μέ τίς ...τρομερές αποκαλύψεις-σαπουνόφουσκες τού Πάνου Καμμένου περί χρηματισμού βουλευτών, απ' τή μιά, καί μέ τήν προβολή video τού, αποτρόπαιας βίας, περιστατικού/ βασανισμού ενός μωρού από τήν γκουβερνάντα του, απ' τήν άλλη.

Καί η μέν πρώτη περίπτωση πού διακινούν καί πλασάρουν : περί "εξαγοράς βουλευτών" 
(πού βγάζουν Πρόεδρο μέ τόν μαγικό αριθμό 180) "διά τών πολιτικών κουμπαράδων" πού λέει ο κοτερούχος πρόεδρος  Πάνος (πασίγνωστος στίς αίθουσες τών, ανά τήν επικράτεια, δικαστηρίων γιά τήν "απώλεια" δικών, ως εναγόμενος, συκοφαντικού καί δυσφημιστικού αντικειμένου) 
ισοδυναμεί, περίπου, μέ απόπειρα νά πουλήσουν άμμο σέ (μάς τούς) ...παρασαχάριους βεδουίνους ή πάγο σέ (μάς, πάλι, τούς) ...χειμαζόμενους εσκιμώους! 
(Τί θέλουν, τώρα, οι ερίφηδες νά μάς πούνε; Ότι διαβάζουνε βουλωμένο γράμμα;! Σέ τά μάς -τού Ελλαδιστάν- πού έχουμε φάει στή μάπα -τέτοια ουκ ολίγα-  επί 2.500 χρόνια καί βάλε, ρέ παιδιά;)  
Δέν σκέφτεται κανείς ότι : μόνο καί μόνο επειδή τό λέει αυτός πού τόπε (ο συγκεκριμένος δηλαδή) τό θέμα είναι -ούτως ή άλλως- ...καμένο! Δείτε π.χ. ΕΔΩ.

  Στή δέ δεύτερη, χαρακτηριζόμενη από ειδικούς καί μή ως : "εξαιρετικά άρρωστη ...περιπτωσάρα"
(στό βαθμό πού οι χειριστές τών μέσων, αυτών, εχουν τήν ελάχιστη επίγνωση τού τί διαπράττουν, μέ αυτού τού είδους τίς βιντεοδιακινήσεις -τίς παραγεμισμένες  μέ πληθωρική/ζωντανή/ωμή καί σκληρή βία- πού έτσι απλόχερα καί γαλαντόμα, ως θέα καί θέαμα, αφειδώς προσφέρουν)
δέν βρίσκουν ότι συνιστά, αναφανδόν, μέγιστη αλητεία καί οπωσδήποτε, απύθμενη τσογλανιά;
 
Γιά νά έρθουμε, όμως, σέ πιό ρηχά -μυκονιάτικα- νερά, νομίζω ότι δέν θά πήγαινε χαμένος ο χρόνος -όσων συστηματικά ασχολούνται μέ τό διαδίκτυο- άν έριχναν μιά ματιά στήν άποψη τού  Ολλανδού αρχιτέκτονα Ρεμ Κούλχαας περί μινιμαλισμού (αρχιτεκτονικός θεωρητικός, ο Κούλχαας, καί καθηγητής  τής αρχιτεκτονικής καί τού αστικού σχεδίου στό πανεπιστήμιο τού Χάρβαρντ τών ΗΠΑ εμπνευστής μεταξύ άλλων τής ...σημαίας/barcode τής ΕΕ!).
Ο  Ρεμ Κούλχαας (Remment Koolhaas), λοιπόν, θεωρεί ότι :
"ο μινιμαλισμός δεν είναι η απόρριψη του περιττού αλλά ο προσδιορισμός του σημαντικού"...
Δ.Ν.Α.


Επεισόδια στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια πορείας αλληλεγγύης για τον Νίκο Ρωμανό

Straight Out Of Camera
Frangiskos Samsas / SOOC

thepressproject.gr

"Όχι άλλα νεκρά παιδιά"...




Απάντηση της οικογένειας Ρωμανού, στον Υπουργό Δικαιοσύνης..


Ο κ. Αθανασίου δήλωσε χθες ότι προσπαθεί μάταια να επικοινωνήσει μαζί μας.
Είναι παράδοξο ότι δεν χρησιμοποίησε το...
τηλέφωνο επικοινωνίας που είχαμε θέσει στη διάθεσή του όταν, πριν από 7 ημέρες, ζητήσαμε να τον συναντήσουμε.
Είναι θλιβερό να ψεύδεται ισχυριζόμενος ότι ο Νίκος σιτίζεται με υγρή τροφή. Απαιτούμε να εκδοθεί σήμερα ιατρικό ανακοινωθέν για να φανεί η αλήθεια.

Ο κ. Αθανασίου προτείνει την εξ αποστάσεως μάθηση.
Είναι εξοργιστικό να δείχνει ότι αγνοεί τον λόγο ύπαρξης των αδειών σε κρατούμενους. Οι άδειες βγάζουν τον κρατούμενο από το άβατο της φυλακής για να τον επανασυνδέσουν με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικές άδειες κρατάνε τη μόρφωση ζωντανή, δεν την αποστειρώνουν, τη συνδέουν με το κοινωνικό περιβάλλον για να τη μετουσιώσουν σε παιδεία.
Είναι ανεπίτρεπτο να προτείνονται εικονικά δικαιώματα όταν η απεργία πείνας του γιου μας είναι πραγματική.

Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα. Η απάντηση είναι μία. Αλλιώς, η Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας.

Δεν είναι δυνατόν να χτιστεί το μέλλον πάνω στον Θάνατο.


Οι γονείς του Νίκου Ρωμανού
Παυλίνα Νάσιουτζικ, Γιώργος Ρωμανός
 

Λιποθυμικό επεισόδιο είχε το απόγευμα, ο Νίκος Ρωμανός...






Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, ο 21χρονος έχασε τις αισθήσεις του, επίπτωση στην κατάσταση της υγείας του που θεωρούνταν αναμενόμενη από τους γιατρούς του Γ. Γεννηματάς, με δεδομένη τη χαμηλή ...
αρτηριακή πίεση στον οργανισμό του έπειτα από 24 ημέρες απεργίας πείνας.
 Η ανάταξή του έγινε με επιτυχία από τους θεράποντες ιατρούς, ωστόσο πλέον οι ειδικοί αναφέρουν ότι βρίσκεται σε οριακή κατάσταση με τον οργανισμό του να έχει επιβαρυνθεί σημαντικά.
«Το απόγευμα της 25ης ημέρας απεργίας πείνας ο νοσηλευόμενος Νίκος Ρωμανός παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο το οποίο ανατάχθηκε με την παρέμβαση των θεραπόντων ιατρών. Ο ασθενής υποβάλλεται σε εργαστηριακό έλεγχο για την τεκμηρίωση της κατάστασής του», αναφέρει η ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου Χρήστου Τσάμη.  
efsyn

Στο site του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσιεύθηκε το email Χαρδούβελη στην Τρόικα!

4.12.14


Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος ο οποίος και δημοσίευσε το e-mail του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη προς την Τρόικα στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου!

Επισημαίνει μάλιστα τα εξής:

Από το γραφείο του Προέδρου εδόθη προς ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε στον Τύπο της 2/12/2014 και το οποίο φέρεται ότι αποτελεί επιστολή του Υπουργού των Οικονομικών προς την Troika με προτεινόμενα δημοσιονομικά μέτρα. Κρίνεται ότι η ανάρτηση βοηθεί στην ενημέρωση των δικαστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για κάποιο δημόσιο έγγραφο ή για κάποια επίσημα συμφωνία της χώρας αλλά για ένα e-mail που διέρρευσε στον Τύπο! Ειλικρινά, αναρωτιέμαι αν έχει συμβεί ξανά κάτι τέτοιο σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, όσο κλισέ κι αν είναι πια αυτή η φράση.

Πρόκειται για μια επίδειξη δύναμης από την πλευρά του κ. Ρίζου ο οποίος επιλέγει δημόσια να δείξει τη δυσφορία του για συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές, παρόλο που η ανέλιξη του στη θέση του προέδρου του ΣτΕ έγινε με τις ευλογίες των πλέον συντηρητικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας.
parapolitiki.com

Τό περιεχόμενο τού e-mail :

Αυτό είναι το email του Χαρδούβελη προς την Τρόικα (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Ποια μέτρα περιλαμβάνει η πρόταση της ελληνικής πλευράς

Στη δημοσιότητα βγήκε πλέον το e-mail που έστειλε η ελληνική πλευρά δια στόματος του Γκίκα Χαρδούβελη προς την Τρόικα με στόχο την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Στο συγκεκριμένο mail περιλαμβάνονται μέτρα συνολικού ύψους 980 εκατομμυρίων ευρώ και αυτά τα μέτρα προβλέπονται προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό για το 2015 που η τρόικα θεωρεί πως θα δημιουργεί. Στο e-mail όπως το δημοσίευσε η ιστοσελίδα tovima περιλαμβάνεται μεταξύ των μέτρων και η απόσυρση της μείωσης κατά 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, η επιβολή φόρου πολυτελείας και η αύξηση των φόρων σε τσιγάρα και ποτά από την 1η Ιανουαρίου 2015.
Το e-mail έκτασης 43 σελίδων επιβεβαιώνει την αύξηση του ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%, ένα μέτρο που προκάλεσε δριμείες αντιδράσεις, το πάγωμα στις συντάξεις έως και το 2017, καθώς και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό με την αύξηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων για να κατοχυρώσει κάποιος συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ EMAIL ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

 parapolitika.gr