Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Τέρμα στή ρευματοκλοπή: Ξηλώνονται 7,5 εκατ. ρολόγια της ΔΕΗ...

Έρχονται οι «έξυπνοι» μετρητές ρεύματος...
Ξηλώνονται 7,5 εκατ. ρολόγια της ΔΕΗ - Έρχονται οι «έξυπνοι» μετρητές ρεύματοςΣειρά για το ξήλωμα των 7,5 εκατ. συμβατικών ρολογιών μέτρησης του ρεύματος που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται στη χαμηλή τάση (κατοικίες), και την αντικατάστασή τους με τους «έξυπνους» ηλεκτρονικούς μετρητές ρεύματος, βάζει από φέτος ο Διαχειριστής Δικτύου της ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ), μετά την τοποθέτησή των ηλεκτρονικών μετρητών ρεύματος στη μέση (εμπορικά καταστήματα) και υψηλή τάση (βιομηχανίες).

Το σχέδιο αντικατάστασης των 7,5 εκατ. ρολογιών της ΔΕΗ με την τοποθέτηση στη θέση τους των «έξυπνων» μετρητών ρεύματος, γνωστών διεθνώς ως «smart meters», θα γίνει μέσω συνεργασίας της ΔΕΗ με ιδιώτες επενδυτές και τράπεζες και το κόστος αναμένεται να κυμανθεί σε περίπου 800 εκατ. ευρώ.

Οι νέες ηλεκτρονικές συσκευές μέτρησης του ρεύματος παρέχουν πλείστες δυνατότητες αλλά και...

Mάθημα δημοσιογραφικής αξιοπρέπειας...

Βίντεο...
Στην μαύρη εποχή για την πραγματική δημοσιογραφία που εκλείπει, καθώς οι δημοσιογράφοι για να επιβιώσουν, είτε θα πρέπει να αφηγούνται το ίδιο μυθιστόρημα, είτε θα πρέπει να εξειδικευτούν στα «Νουνού και Light», εξακολουθούν να υπάρχουν δημοσιογράφοι που ξεχωρίζουν και τολμούν να υψώνουν τη φωνή.

Στη Γαλλία, ο Μακρονισμός ελέγχει τα πάντα, πόσο μάλλον την ενημέρωση η οποία αρχίζει κι εδώ να κιτρινίζει. Οι πραγματικές..
ειδήσεις υποβαθμίζονται. Το δόγμα της «ενιαίας σκέψης» πρέπει να επικρατήσει, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι αντιδράσεις σ αυτά που έρχονται.


Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα από το πρωθυπουργικό επιτελείο, δεν επέτρεψαν -σε μη αρεστή για τις ερωτήσεις της- δημοσιογράφο, να καλύψει την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε εργοστάσιο γνωστής πολυεθνικής, που αντικαθιστά σιγά σιγά τους ανθρώπους με ρομπότ.
Της έδωσαν ένα διαφημιστικό φυλλάδιο της εταιρίας και της είπαν να φτιάξει από εκεί το ρεπορτάζ.


Εκείνη πήγε παρακάτω.
Στον τηλεοπτικό αέρα η Marie Roussel αφηγήθηκε σε ολόκληρη τη Γαλλία, τι πραγματικά συνέβη.

Το κείμενο και το παρακάτω βίντεο (με ελληνικούς υπότιτλους) το ανήρτησε η Μαρία Δεναξά στο fb


zoornalistas

Adoni ...furioso!

Νέες αθλιότητες Γεωργιάδη κατά του πρωθυπουργού... 
   Δείτε τό Βίντεο...

Τη σκυτάλη από τον Αντώνη Σαμαρά πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι «ο Τσίπρας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη λογοδοτήσει» και πως «δεν έχει καταλάβει που έμπλεξε». Έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει πως ο πρωθυπουργός είναι «διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι» και όταν ρωτήθηκε τι εννοεί παρέπεμψε στα όσα θα πει στην Επιτροπή.
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε πολύ υψηλούς τόνους εκστόμισε πρωτάκουστες απειλές (Αlpha) με αφορμή το σκάνδαλο Novartis λέγοντας «θα τους γδάρω, δεν θα μου γλιτώσει κανένας, ο Τσίπρας πρώτος απ’ όλους», είπε χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «άθλιο» και «αχρείο» και λέγοντας πως «αυτός το έστησε».

Ως προς την κατηγορία του «διεφθαρμένου» που απέδωσε στο πρωθυπουργό, πρόσθεσε «λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας; Θα τα δείτε στην επιτροπή όταν θα πάω»...
efsyn.gr   

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου": Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας

O Γερμανικός Τύπος γιά τό σκάνδαλο...

«Σκάνδαλο γιγαντιαίων διαστάσεων το Novartis»...
«Ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα συνταράσσεται αυτή την περίοδο από ένα σκάνδαλο γιγαντιαίων διαστάσεων- ως προς αυτό οι εμπλεκόμενοι συμφωνούν. Εκεί που διαφωνούν είναι στο σε τι συνίσταται το σκάνδαλο. 

Πρόκειται για μία υπόθεση, την οποία η ελληνική δικαιοσύνη ερευνά ήδη εδώ κι έναν χρόνο και συνδέεται με δωροδοκίες, στις οποίες φέρεται να προέβη ο ελβετικός όμιλος Novartis με στόχο να αυξήσει τις πωλήσεις και τις τιμές των προϊόντων του στην Ελλάδα», γράφει η γερμανική Suddeutsche Zeitung, σε ρεπορτάζ με τίτλο «Ένα σκάνδαλο, πολλοί κατηγορούμενοι» και υπότιτλο «Το ελληνικό κοινοβούλιο ερευνά υπόθεση δωροδοκιών που αφορά τον φαρμακευτικό όμιλο Novartis»...

«Σαφής και δεδομένη η στήριξη της Γερμανίας»...

...η ατάκα της Μέρκελ στον Τσίπρα στην κουβέντα για την τουρκική προκλητικότητα...
Αποτέλεσμα εικόνας για μερκελ τσιπρας
Η στήριξη της Γερμανίας είναι σαφής και δεδομένη, δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έθεσε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, λέγοντας πως η...
συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας στο μεταναστευτικό είναι αποτελεσματική - γεγονός που τόνισαν όλες οι πλευρές- όμως απαιτείται να μην υπάρχουν εντάσεις στο Αιγαίο.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της τετραμερούς συνάντησης, ο κ. Τσίπρας, η κ. Μέρκελ, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, συμφώνησαν ότι η ευρωτουρκική συνεργασία στο μεταναστευτικό είναι αποτελεσματική και πρέπει να διαφυλαχθεί.

Επίσης, συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της συνεργασίας στο μεταναστευτικό. Ανάμεσα στα σημεία της συμφωνίας είναι η παροχή γερμανικής και ευρωπαϊκής στήριξης σε υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα της διαχείρισης συνόρων, ενώ η Κομισιόν θα στηρίξει την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Nέα λίστα με 300 γιατρούς στους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς

Υπόθεση Novartis: Στους εισαγγελείς νέα λίστα με 300 γιατρούς που φέρονται να δωροδοκήθηκαν

Λίστα με ονόματα 300 γιατρών που φέρονται να δωροδοκήθηκαν από τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis, έχουν στα χέρια τους σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς. Πρόκειται για γιατρούς του δημοσίου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, που φέρονται από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2017, να λάμβαναν ποσά από 1000-5000 ευρώ για να συνταγογραφούν φάρμακα της εταιρείας.
Τα ονόματα των 300 γιατρών περιλαμβάνονται σε λίστα που εντοπίστηκε από τους εισαγγελείς κατά την έφοδό τους στα γραφεία της Novartis στην Αθήνα.
Η νέα λίστα έρχεται να προστεθεί στους τουλάχιστον 4000 γιατρούς που εντοπίστηκαν να έχουν δωροδοκηθεί από την εταιρεία.
Πάντως, η εισαγγελική έρευνα φαίνεται να δείχνει ότι η ζημία σε βάρος του Δημοσίου από τις ανατιμήσεις της Novartis, είναι πολλαπλάσια από την αρχική εκτίμηση των 3 δισ. ευρώ.
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
Naftemporiki.gr

Τό επίκαιρο σκίτσο...

...τού Κώστα Γρηγοριάδη
από τήν:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                 efsyn.gr

Βράβευσαν την Novartis για εταιρική υπευθυνότητα!...

και την Ελληνική Χρυσός για... το περιβάλλον...
Η είδηση είναι μερικών ημερών αλλά σήμερα θα την δείτε σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ, τα οποία αναπαράγουν χωρίς την παραμικρή παρέμβαση ένα δελτίο Τύπου της Ελληνικός Χρυσός… σαν δική τους είδηση.
Απονεμήθηκαν λοιπόν τα φετινά βραβεία “εταιρικής υπευθυνότητάς” (εδώ το δελτίο Τύπου έχει λάθος τόνους στη λέξη “υπευθυνότητας” αλλά τα περισσότερα ΜΜΕ δεν το διόρθωσαν) Responsible Business Awards 2018.

Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, που κατηγορείται για...