Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Tυχοδιωκτισμοί Καμμένου (συνέβη τήν εβδομάδα πού πέρασε)...

Το τερμάτισε ο Καμμένος
Πάνος Καμμένος
Ξεπέρασε κάθε όριο ο Π. Καμμένος
11.10.2018
Ξεπέρασε κάθε όριο από τις ΗΠΑ, στις οποίες βρίσκεται, ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛΛ. και υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, παρουσιάζοντας στους Αμερικανούς αξιωματούχους μια δική του εθνική πολιτική για το μακεδονικό ζήτημα, εντελώς διαφορετική από εκείνη που ακολουθεί η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση προς την αμερικανική πλευρά για στρατιωτική της επέκταση στην Ελλάδα. Ειδικότερα ο Πάνος Καμμένος, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης, Γουές Μίτσελ, δήλωσε ότι έχει καταθέσει και εναλλακτικό σχέδιο για λύση στο ζήτημα του Μακεδονικού. Αρχικά εξέφρασε την πεποίθηση ότι...

«Αδειασμα» και από τους Αμερικανούς

Σε ερώτηση που έθεσε το real.gr στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το ποια είναι η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης στην πρόταση Καμμένου, o αξιωματούχος απάντησε: 

«Δεν ανακοινώνουμε δημόσια τις λεπτομέρειες των προσωπικών μας διπλωματικών συνομιλιών, αλλά η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για το θέμα αυτό είναι σαφής: χαιρετίζουμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στις 30 Σεπτεμβρίου, στο οποίο οι πολίτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση με την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Μακεδονίας και Ελλάδας. Υποστηρίζουμε σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, η οποία θα επιτρέψει στην ΠΓΔΜ να αναλάβει τη νόμιμη θέση της στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, συμβάλλοντας στην περιφερειακή σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία».

Τό επίκαιρο σκίτσο του...

                                                               ...Γιάννη Δερμεντζόγλου 
                                                                   από τον Ελεύθερο Τύπο

O Ευάγγελος Αντώναρος διαπιστώνει ακάλυπτο πολιτικό κενό...

Ευ. Αντώναρος: Αναγκαίος ένας φορέας στον χώρο της κεντροδεξιάς

Την ανάγκη δημιουργίας ενός φορέα στον χώρο της κεντροδεξιάς, ο οποίος «θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολιτών και όχι τα συμφέροντα των λίγων», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Αντώναρος.
Σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής», μεταξύ άλλων, παρατήρησε ότι επιβάλλεται η δημιουργία ενός φορέα με βασικές αρχές την εθνική συμφιλίωση και συνεννόηση, αλλά και τη σταθερή οικονομική ανάπτυξη της χώρας με κοινωνικό πρόσημο.
Μάλιστα, αναρωτήθηκε αν είναι τυχαίο ότι στη σημερινή Ν.Δ. «κάποιοι φωνακλάδες με ρίζες στην Ακροδεξιά, πήραν από τη μία μέρα στην άλλη -και μάλιστα κατ' απονομή- ηγετικές θέσεις».
Επανέλαβε δε, ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από πολιτική συνεννόηση. «Συνεννόηση δεν σημαίνει συμφωνία, δεν σημαίνει ούτε καν συναίνεση. Σημαίνει όμως την αναζήτηση κοινών τόπων, όπου επιβάλλεται», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, αναφερόμενος στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι «δεν είναι τέλεια», ωστόσο τον βρίσκει «απόλυτα σύμφωνο» η υποχρέωση που ανέλαβε η γειτονική χώρα να αλλάξει το Σύνταγμά της, με την απάλειψη όλων των στοιχείων αλυτρωτισμού».

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018
naftemporiki.gr 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : O υπέρτιτλος είναι δικός μας 

ΟΙ εκλογές, σήμερα, στή Βαυαρία προοιωνίζουν πολυεπίπεδες πολιτικές αλλαγές καί εξελίξεις...

Εκλογές στη Βαυαρία: Επίκειται πολιτικός σεισμός;


H Βαυαρία είναι το πλουσιότερο κρατίδιο τη Γερμανίας, έχει την μικρότερη ανεργία και την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία από τα άλλα, όμως η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), η οποία κυβερνά σχεδόν αδιάλειπτα με απόλυτη πλειοψηφία εδώ και δεκαετίες, κινδυνεύει να δει το ποσοστό της να μειώνεται έως και 15 μονάδες στις σημερινές εκλογές.
Όλες οι δημοσκοπήσεις της έδιναν ποσοστά 33% έως 35%, ενώ στις εκλογές του 2013 είχε λάβει 47,7%! Τα θηριώδη ποσοστά, πάνω από 60%, του 1973 και του το 2003, αποτελούν μόνο μια γλυκιά ανάμνηση για ένα κόμμα που από το 1958 δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από το 43% και μέχρι πρότινος θεωρούσε ντροπή ακόμα και ένα ποσοστό μικρότερο του 40%. Οι ένδοξες εποχές της παντοδυναμίας της φαίνεται πως έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ποιές όμως είναι οι αιτίες; Τρελάθηκαν ξαφνικά οι Βαυαροί; Ξέχασαν ακόμα και την προειδοποίηση του πατριάρχη του κόμματος Φραντς-Γιόζεφ Στράους το 1983 ότι δεν πρέπει να υπάρξει δεξιότερα της CSU άλλο κόμμα;
Κατά γενική ομολογία την έβλαψε η ατέρμονη διαμάχη...

Ο Πρετεντέρης βρήκε τό δάσκαλό του στήν πεζή πραγματικότητα...

Ο Πρετεντέρης βαρέθηκε
«Δεν έχω τι άλλο να γράψω για τον Καμμένο» ομολογεί μπουχτισμένος ο Γιάννης Πρετεντέρης! Και παραδέχεται στην ουσία ότι το θέμα τον ξεπέρασε: «Στην Ουάσιγκτον ο υπουργός κατήργησε την κυβέρνηση. Και στην Αθήνα η κυβέρνηση κατήργησε τον υπουργό. Σε κάθε κανονική δημοκρατία θα είχαμε ήδη ορίσει την ημερομηνία των εκλογών»!
Εκεί όμως που η βαρεμάρα του Πρετεντέρη χτυπάει ταβάνι και..
δεν διστάζει να το αποκαλύψει είναι όταν πρέπει να κάνει ρεπορτάζ για να διαπιστώσει αν βγαίνουν τα κουκιά της κυβέρνησης (χωρίς τον Καμμένο): «Εκατόν σαράντα τέσσερις εμείς και μια η Μεγαλοοικονόμου του Λεβέντη και μια η Παπακώστα και ένας ο Παπαχριστόπουλος του Καμμένου, μαζί κι ο Ζουράρις, άντε κι ο Δανέλλης που δεν κρατιέται, πόσοι βγαίνουμε; Εκατον σαράντα εννιά! Λείπουν άλλοι δυο για την κουρελού. Θα είναι ο Θεοχάρης; Ισως κάποιος άλλος του Λεβέντη; Κάτι λένε για την Κουντουρά. Να σας πω κάτι. Τα θεωρώ τόσο γελοία όλα αυτά που βαριέμαι και να τα ψάξω»!

- από το enimerosi24.gr

Τά «Ενωμένα Εφοπλιστικά και Επιχειρηματικά ΜΜΕ» ...αποφάσισαν

Οι τηλε-εισαγγελείς αποφάσισαν...
...η Ρένα Δούρου στην πυρά...

Γιάννης Πρετεντέρης: «Μέχρι να την πάνε μέσα, η Δούρου μπορεί να κατέβει στις εκλογές»

Τη χθεσινή ημέρα και λίγες ώρες μετά το συγκεκριμένο «σχόλιο» ο εισαγγελέας Η. Ζαγοραίος απέστειλε, όπως έκανε γνωστό, τις ονομαστικές κλήσεις για την τραγωδία στο Μάτι. Ηδη ήταν επίσης γνωστό ότι το πόρισμα του εμπειρογνώμονα δεν προσωποποιούσε ευθύνες ενώ αντίθετα τα πρόσωπα που καλούνται τώρα για εξηγήσεις αναφέρονται στις μηνυτήριες αναφορές των συγγενών των θυμάτων.
Στους πρωινούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς παραγωγούς των «Ενωμένων Εφοπλιστικών και Επιχειρηματικών ΜΜΕ» αρέσει η κλήση ειδικά της Ρένας Δούρου για τις δύο τραγικές καταστροφές με τα πολλά θύματα. Η μόνη διαφωνία μεταξύ τους είναι το αν όλα τα θύματα θα τα αποδώσουν ευθέως στην περιφερειάρχη ή αν θα αφήσουν και κάποια για τους άλλους καθ' ύλην αρμόδιους, που επίσης πήραν το χαρτάκι της κλήσης, πλην όμως δεν απασχολούν τα διακριτικά μίντια πλην ίσως του ανεκδιήγητου δημάρχου Μαραθώνα. Για όλους τους άλλους υπάρχει ο διακριτικός σεβασμός του τεκμηρίου αθωότητας...