Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

«Σεισμόπληκτη περιοχή θα κηρυχθεί η Κεφαλονιά»...



«Η περιοχή θα κηρυχθεί σεισμόπληκτη πολύ πιθανόν και σήμερα. Η οριοθέτηση περιλαμβάνει πιστωτικά μέτρα, τι θα δώσουμε στους ανθρώπους. Αν δεν...
έχουμε μία πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Αυτό θα γίνει αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι», ανέφερε  ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος (MEGA).
Και πρόσθεσε: «Θα το κάνουμε όμως προσεγγίζοντας το θέμα όσο μπορούμε. Θα είναι μια απόφαση, η οποία στην πορεία θα μπορεί να βελτιωθεί».

«Θα είμαστε δίπλα στους κατοίκους της Κεφαλονιάς»...


Πετρέλαιο, φαγητά, κουβέρτες και φάρμακα έχει αναλάβει να στείλει η Εκκλησία, όπως δήλωσε μιλώντας στo πρωινό του  MEGA ο αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος.

«Μια αντιπροσωπεία της εκκλησίας μας επισκεφθήκαμε την Κεφαλονιά για συμπάθεια και...
να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε», είπε ο σεβασμιότατος. Και τόνισε: «Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι ότι οι δρόμοι και το λιμάνι του Ληξουρίου έχουν πάθει αρκετές ζημιές».

Ο μητροπολίτης Αθηνών και πάσης Ελλάδος ανέφερε ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη και μπορούμε να προσφέρουμε σε βασικά είδη.

«Χρειάζεται να στείλουμε εμφιαλωμένο νερό. Θα χρειαστεί να στείλουμε πετρέλαιο. Αυτό θα το αναλάβει η Αρχιεπισκοπή. Συνεργαστήκαμε με την Πολιτεία και από κοινού κάναμε ένα πρόγραμμα. Πρώτη ανάγκη είναι ότι δεν έχουν ζεστό φαγητό. Θα κάνουμε ένα συσσίτιο εκεί. Κάνουμε έναν υπολογισμό, θα χρειαστούν περίπου 500 μερίδες φαγητό την ημέρα», τόνισε ο σεβασμιότατος.

Ο μακαριότατος τόνισε ότι από χθες έφτασαν κουβέρτες και πάρα πολλά νερά. «Σήμερα, θα στηθεί το μαγειρείο και τα τρόφιμα θα σταλούν. Θα σιτίζονται άνθρωποι των ιδρυμάτων και άτομα που θέλουν να βρουν ένα ζεστό φαγητό την ημέρα». Και ξεκαθάρισε ότι το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συνεννοημένοι, να έχουμε συντονισμό να μην κάνει ο καθένας ό,τι θέλει.