Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Επιβεβαιώθηκε η απόλυτη ρήξη Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ...

...πορεία προς το άγνωστο για τη χώρα 
30.1.15

Το υπόσχονταν εδώ και χρόνια και τελικά σήμερα το έκαναν. Μέσω του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανακοίνωσε στον επικεφαλής του Ντάισελμπλουμ ότι δεν επιθυμεί την είσπραξη της δόσης κι ότι η χώρα δεν αναγνωρίζει πλέον την Τρόικα.

Με τα σημερινά δεδομένα, μοιάζει απίθανο να αποδεχθούν τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης τις απαιτήσεις της Ελλάδας και πλέον ουδείς γνωρίζει τι πρόκειται να ακολουθήσει, ιδιαίτερα μετά το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα. Η γλώσσα τους σώματος πάντως φανέρωσε την αμηχανία μεταξύ των δυο ανδρών.

Αυτό ψήφισε ο ελληνικός λαός, αυτό θα υποστεί.

Υ.Γ 1 Αυτή δεν ήταν μια μονομερής ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης;
Υ.Γ 2 Ας μιλήσει το video
-
 
parapolitiki.com

Μόλις σκότωσες την τρόικα…


είπε ο Ντάισελμπλουμ και έφυγε μουρμουρίζοντας, αφήνοντας τον Βαρουφάκη να φύγει από άλλο ασανσέρ…

Η φράση του Ντάισελμπλουμ, που προκάλεσε το ουάου του Βαρουφάκη, ήταν «μόλις σκότωσες την τρόικα».

Σε κατάσταση σύγχυσης και μουρμουρίζοντας συνεχώς, ο πρόεδρος του Eurogroup κατευθύνθηκε προς τα ασανσέρ (τέσσερα έχει ο όροφος).

Πήγε προς…
το ένα, αφήνοντας τον Βαρουφάκη στην άλλη άκρη του διαδρόμου, να κατέβει με ένα άλλο ασανσέρ…

Ουάου…


Τι είπε στ’ αφτί του Βαρουφάκη, ο Ντάισελμπλουμ…

Με το που άκουσε, ότι η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει την τρόικα, έκανε ένα μορφασμό, σχεδόν πέταξε τ’ ακούστηκα, σηκώθηκε όρθιος και τη στιγμή που ο Βαρουφάκης του έδινε το χέρι, του είπε με ξινισμένη μούρη, κάτι στ’ αφτί.

Ο Βαρουφάκης, όπως φάνηκε καθαρά από…
τον τρόπο που κουνάει τα χείλη του, φώναξε ουάου. Ο Ντάισελμπλουμ συνέχισε να μουρμουρίζει και έφυγε σχεδόν τρέχοντας, αφήνοντας τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών σχεδόν άναυδο, αμήχανο και δυσαρεστημένο γι’ αυτήν την ανάρμοστη και πρωτοφανή γι’ αυτού του είδους τις συνομιλίες, συμπεριφορά του Ευρωπαίου αξιωματούχου.

3 εικόνες, που πραγματικά έκαναν για 1000 λέξεις…

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αντικατάστασης της τρόικας, λέει ο Μοσκοβισί

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αντικατάστασης της τρόικας, λέει ο Μοσκοβισί

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αντικατάσταση της τρόικας «με μια δομή που θα διαθέτει μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση και λογοδοσία», αφήνει ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη. 

Συγκεκριμένα, ο Δ. Παπαδημούλης στην ερώτησή του έθετε το θέμα της λειτουργίας της τρόικας και των προτεραιοτήτων της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφορικά με την αντικατάσταση του μοντέλου της τρόικας στις χώρες με Πρόγραμμα Μακροοικονομικής Προσαρμογής.
Ο Γάλλος Επίτροπος, Π. Μοσκοβισί, στην απάντησή του, τονίζει ότι «η δημοκρατική λογοδοσία της στρατηγικής επίλυσης κρίσεων είναι πράγματι θεμελιώδους σημασίας» και επισημαίνει ότι «όλα τα μνημόνια συμφωνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής, υπογράφηκαν από δημοκρατικά εκλεγμένες εθνικές κυβερνήσεις».

Ο Π. Μοσκοβισί υπενθυμίζει ότι στις πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές του, ο πρόεδρος Γιούνκερ δήλωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο χορηγείται, υπό όρους, στήριξη σταθερότητας για τις χώρες της ζώνης του ευρώ που αντιμετωπίζουν δυσκολίες θα πρέπει να επανεξισορροπιστεί, εφόσον προκύψει στο μέλλον αυτή η ανάγκη. Αυτή η επανεξισορρόπηση θα περιλαμβάνει την εκπόνηση εκτιμήσεων του κοινωνικού αντικτύπου ως αναπόσπαστο μέρος κάθε μελλοντικής υπό όρους στήριξης προγράμματος σταθερότητας για τις χώρες της ζώνης του ευρώ.

«Η Επιτροπή θα εξετάσει τον ρόλο της αποκαλούμενης τρόικας, μεταξύ άλλων και το ενδεχόμενο αντικατάστασής της, με την πάροδο του χρόνου, με μια δομή που θα διαθέτει μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση και λογοδοσία, θα βασίζεται στα ευρωπαϊκά όργανα και θα υπόκειται σε μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό έλεγχο σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο» τονίζει στην απάντησή του ο Π. Μοσκοβισί.

Καταλήγοντας, στην απάντησή του ο Γάλλος Επίτροπος σημειώνει ότι «δεδομένου ότι η αλλαγή της υπάρχουσας δομής συνεπάγεται την εξέταση σύνθετων θεσμικών, νομικών και δημοσιονομικών θεμάτων, οι προτάσεις θα πρέπει να συζητηθούν και να συμφωνηθούν από τα κράτη-μέλη».
tanea.gr

Και νεκρούς ανασταίνει…

venizelos«Δεν θα γίνω ούτε Ζίγδης, ούτε Κουβέλης»

  Τι το ήθελε αυτό το «δεν θα γίνω ούτε Ζίγδης ούτε Κουβέλης», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος; Προκάλεσε την απάντηση εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ. Ένεκα που ο Ζίγδης δεν είναι ζωντανός δηλαδή, γιατί διαφορετικά, πιθανότατα και εκείνος θα του απαντούσε.
«Κατανοούμε απολύτως το μένος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς και του προέδρου της. Έχει, ωστόσο, δίκιο. Πράγματι, ο αμετροεπής κ.Βενιζέλος δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει Φώτης Κουβέλης», σχολίασε η Αγίου Κωνσταντίνου.
Κατόπιν τούτου, στην Χαριλάου Τρικούπη κυκλοφορεί πλέον νέο …ανέκδοτο. «Και νεκρούς ανασταίνει», λένε για τον πρόεδρο, αφού η αποστροφή του έγινε αφορμή να …αναστηθεί η ΔΗΜΑΡ και να ξανακουστεί ο λόγος της.
matrix24.gr

Ο καιρός αγριεύει

Ενας μικρόψυχος πολιτικός

  Γιατί δεν παρέδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στον διάδοχό του;
ΓιωργοΣ ΛακοπουλοΣ
Γιωργος Λακοπουλος


Οι παλαιότεροι πολιτικοί έλεγαν ότι στην πολιτική δεν έχει σημασία πώς αρχίζεις κάτι, αλλά πώς το τελειώνεις. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το είπε κάπως διαφορετικά: στην πολιτική δεν έχει σημασία πώς μπαίνεις αλλά πώς βγαίνεις. ****************************************************************************
Ο τρόπος που επέλεξε να φύγει από το πρωθυπουργικό αξίωμα θα τον συνοδεύει εφεξής ως ένδειξη ελεεινής αντίληψης για την οργάνωση της Πολιτείας και τους ρόλους της.
****************************************************************************
Ο Αντώνης Σαμαράς ξεπέρασε τον εαυτό του στην παραβίαση ακόμη και των τύπων που επιβάλλει το αξίωμα που κατείχε ως τώρα, το οποίο φυσικά το παρέλαβε κανονικά με τη διαδικασία που προβλέπεται στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Κυβέρνησε με μεθόδους που καταργούσαν -στην ουσία- τις νομοθετικές αρμοδιότητες του Κοινοβουλίου. Για όσο διάστημα βρισκόταν εγκατεστημένος στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν κάλεσε ούτε μια φορά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ενημέρωση, σαν να ήταν θέμα γούστου και προσωπικών προτιμήσεων και όχι θεσμική υποχρέωση και εθνική ανάγκη.
Ότι επιπλέον δεν πήγε να συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα στην τηλεόραση προεκλογικά ήταν δικαίωμά του και κακό του κεφαλιού του, σε τελευταία ανάλυση. Ότι δεν πήρε ούτε την πρωτοβουλία να θέσει τον εαυτό του στην κρίση του κόμματός του, είναι εσωτερικό θέμα της ΝΔ.
Αλλά ο τρόπος που επέλεξε να φύγει από το πρωθυπουργικό αξίωμα θα τον συνοδεύει εφεξής ως ένδειξη ελεεινής αντίληψης για την οργάνωση της Πολιτείας και τους ρόλους της.
Γιατί, άραγε, δεν πήγε να παραδώσει κανονικά και με όλους τους τύπους στον διάδοχό του; Γιατί ούτε την έσχατη στιγμή δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει την αυτονόητη προσωπική πληροφόρηση στον Αλέξη Τσίπρα για κάποια ευαίσθητα θέματα που δεν αποτυπώνονται σε χαρτιά; Αν και ούτε χαρτιά άφησε. Γιατί κρύφτηκε την ώρα που θα έπρεπε να δείχνει αξιοπρεπής και ήθος; Απέδειξε έτσι με ποια νοοτροπία κυβερνούσε.
Δεν ήταν αυτός που μιλούσε για συνέχεια του κράτους; Ή, μήπως, εξακολουθεί να μη θεωρεί τον Τσίπρα άξιο του έθνους -με τα κριτήρια Μπαλτάκου, προφανώς- και θα συνεχίσει να τον αντιμετωπίζει με το μαγκίτικο ύφος που προσέβαλε τον ίδιο πρώτα; Αν δε σέβεται τους δημοκρατικούς κανόνες, ας θυμηθεί την αστική αγωγή του.
Συμπέρασμα. Ενας πολιτικός που ξεκίνησε ένδοξα και καταλήγει άδοξα - με συμπεριφορές κατώτερες του αξιώματος που κατείχε. Τελικά, τίποτε δεν είναι τυχαίο. 
Γιωργος Λακοπουλος


Υ.Γ.: Με όσα και αν καταλογίζονται στον Βαγγέλη Βενιζέλο είναι προς τιμήν του ότι μετεκλογικά άνοιξε ο ίδιος το θέμα της διοργάνωσης συνεδρίου, στο οποίο θα κριθεί και η ηγεσία του. 
Κρίμα -για τον ίδιο, κυρίως- που δεν το έκανε νωρίτερα και νόμιζε ότι με τους γυρολόγους που μάζεψε και τους αλαφροΐσκιωτους που τον περιβάλλουν θα κάνει προκοπή.

Άμα οι αρμόδιοι "έχουν αντίληψη" μερικά πράγματα γίνονται καί μόνα τους...

Γ. Πανούσης: Δεν έδωσα εντολή να βγουν τα κάγκελα, μια ιδέα είπα 

Την...πατρότητα της απομάκρυνσης του κιγκλιδώματος από το Σύνταγμα αρνήθηκε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μια ιδέα είπα δεν έδωσα εντολή ανέφερε.g-panousis-den-edwsa-entoli-na-bgoun-ta-kagkela-mia-idea-eipa

| upd: 29 Ιαν. 15 (20:37)

Κράμπες στον ύπνο: τρεις λύσεις που θα σας σώσουν!

krabes


Η κράμπα στο πόδι «χτυπά» βαθιά το μυ της γάμπας και προκαλεί επίπονους σπασμούς που μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο μας.
Η αιτία που εκδηλώνεται η κράμπα δεν είναι πάντοτε σαφής. Μερικοί συνήθεις παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στο χαρακτηριστικό σπασμό είναι η καταπόνηση των μυών, η επαφή με πολύ κρύο νερό, η κακή κυκλοφορία του αίματος και η πολύωρη ακινησία.
Δείτε τρεις απλές λύσεις για να αποφύγετε ή να αντιμετωπίσετε άμεσα τις κράμπες στον ύπνο.
1. Πιείτε λίγο νερό πριν τον ύπνο: Όσο χρειάζεται για να αποφύγετε την κράμπα αλλά να μη χαλάσετε τον ύπνο σας προκειμένου να επισκεφθείτε την τουαλέτα. Η ενυδάτωση των μυών είναι απαραίτητη για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της κράμπας.
2. Κάντε διατάσεις: Τρία λεπτά αρκούν για να αποφύγετε τις αναπάντεχες βραδινές κράμπες. Τεντώστε καλά τα πόδια σας μέχρι να νιώσετε ένα ελαφρύ «τράβηγμα» και κάντε μερικά βαθιά καθίσματα.
3. Αυξήστε την πρόσληψη σε κάλιο και μαγνήσιο: Η έλλειψη βιταμινών μπορεί να οδηγήσει σε διατάραξη της ομαλής κυκλοφορίας του αίματος, με την καρδιά να δυσκολεύεται να παροχετεύσει αίμα στα κάτω άκρα. Το μαγνήσιο ρυθμίζει τη λειτουργία των μυών και των νεύρων, τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και την αρτηριακή πίεση, ενώ το κάλιο είναι απαραίτητος ηλεκτρολύτης με αντίστοιχο ρόλο. Παράλληλα, κάλιο συμβάλλει στη ρύθμιση της περιεκτικότητας του οργανισμού σε νερό.
 onmed.gr