Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Eνα χρόνο διαγραφή...



Δούλευε, σε στάση εργασίας...
Αναρτήθηκε σε όλους τους χώρους όπου εργάζονται δημοσιογράφοι, η ανακοίνωση του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με την οποία, επιβάλλει ενός χρόνου διαγραφή στον Άρη Πορτοσάλτε.
 Το ΔΠΣ έκρινε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέο τον συν. Άρη Πορτοσάλτε, για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ και ιζ’ του Καταστατικού και άρθρου 4, παρ. 1, εδ. α’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας και διατηρεί ομόφωνα την ποινή της προσωρινής διαγραφής 1 (ενός) έτους από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Η απόφαση καθαρογράφηκε, την Πέμπτη, 03.04.14.

«Εχθρός ήταν όσο ήταν ζωντανός. Τώρα είναι ένα νεκρό παιδί».

«Αυτός είναι ένας άνθρωπος»...


Πιτσιρίκο, σταμάτησα το βίντεο λίγα δευτερόλεπτα πριν τελειώσει και έμεινα να κοιτάζω αυτόν τον άνθρωπο με τα χέρια στη μέση.
Αυτός είναι ένας  άνθρωπος. Μέσης ηλικίας. Μέσης τάξης.
Με...
τα χέρια στη μέση κοιτάζει έναν βασανισμένο. Δεν ξέρω ποιος είναι. Δεν ξέρω καν αν έχει σχέση με τα βασανιστήρια.
Το ότι δεν φαίνεται το πρόσωπό του, προσθέτει έναν λυρισμό.
Είναι το βλέμμα του απογοητευμένο ή χαιρέκακο;
Ανησυχεί για το τι θα συμβεί μετά ή -τυφλωμένος ακόμα από την εκδίκηση- απολαμβάνει το θέαμα;
Στέκεται. Δεν λυγίζει. Δεν σοκάρεται κανείς.
Δεν έχει απομείνει καμία από τις αξίες μας. Έχουμε τελειώσει σαν πολιτισμός. Ξεχάστε μας.
Ύστερα θυμήθηκα πως διάβαζα μια ιστορία ενός Γερμανού αξιωματικού, δυστυχώς δεν θυμάμαι πού.
Αμέσως μετά τη μάχη της Κρήτης, πλησίασε μια γιαγιά που κλαίγοντας φρόντιζε το πτώμα ενός Γερμανού στρατιώτη. Ο διερμηνέας τη ρώτησε γιατί θρηνεί τον εχθρό. Του απάντησε: «Εχθρός ήταν όσο ήταν ζωντανός. Τώρα είναι ένα νεκρό παιδί».
Πιθανότατα είναι μύθος. Αλλά, αφού ξεμείναμε από λογική, ας κοιτάξουμε εκεί μπας και θυμηθούμε τι σημαίνει πολιτισμός.
Καληνύχτα φίλε μου…
(Αγαπητέ κύριε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, μάλλον είναι πιο πιθανό να συνηθίσουμε την κτηνωδία παρά να θυμηθούμε τι σημαίνει πολιτισμός. Ρίξτε μια ματιά γύρω σας. Βέβαια, αν η ζωή γίνει κτηνωδία, το θετικό είναι πως ο θάνατος θα είναι λύτρωση. Να είστε καλά.)

pitsirikos

H δήλωση Παπανδρέου, που τα λέει όλα..



«Μπροστά στην αλήθεια και την πραγματικότητα, όλοι ήρθαν στα μέτρα τους»...
Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια σκληρών προσπαθειών των Ελλήνων, η χώρα έχει πλέον τις προϋποθέσεις να ...
μπει στην τελική ευθεία για την έξοδο της από την κρίση.
Η έξοδος της χώρας στις αγορές, αποτελεί μια σημαντική και καθοριστική εξέλιξη προς την κατεύθυνση αυτή.
Το κόστος της προσπάθειας θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερο και η έξοδος στις αγορές θα μπορούσε να έχει γίνει νωρίτερα, αν υπήρχε από την αρχή εθνική συνεννόηση.
Το διάστημα που μεσολάβησε από την εκδήλωση της κρίσης, η χώρα ταλανίστηκε από ένα ψευτοδίλημμα – υπέρ ή κατά του μνημονίου, ως αυτό να ήταν το πρόβλημα και όχι ό,τι οδήγησε σε αυτό – στο οποίο υπέκυψε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, πλην του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης του, που ανέλαβαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν και σήκωσαν μόνοι το βάρος της προσπάθειας για να ανταποκριθούν σε αυτήν την αναγκαστική επιλογή.
Τότε, η ΝΔ, χαρακτήριζε «λάθος» τις επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν στο αποτέλεσμα που τώρα όλοι βλέπουμε και πρότεινε Ζάππεια και 18 δις Ευρώ ισοδύναμα μέτρα.
Σήμερα, πανηγυρίζει, αλλά ποτέ δεν έκανε πράξη κάτι από όσα είχε προτείνει.
Τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ, μας διαβεβαίωνε ότι, θα έσχιζε το μνημόνιο.
Σήμερα, θέλει να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε με βάση τις προβλέψεις του μνημονίου.
Συμπέρασμα: οι πρωτεργάτες του αντιμνημονιακού αγώνα και του λαϊκισμού, ανέκρουσαν πρύμναν. Μπροστά στην αλήθεια και την πραγματικότητα, όλοι ήρθαν στα μέτρα τους.
Μόνο που η χώρα έχασε δύο πολύτιμα χρόνια.
Αλλά επειδή, αν και έμπρακτα έχουν υποχωρήσει από τις θέσεις τους, εντούτοις δεν φαίνεται να έχουν αποστεί των αντιλήψεων, των νοοτροπιών και των συμπεριφορών από τις οποίες χαρακτηρίζεται η γενικότερη στάση τους, ένα μόνο σχόλιο:
Η σημερινή εξέλιξη, με τη έξοδο της χώρας στις αγορές, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα.
Αυτό το βήμα θα μείνει μετέωρο, αν η χώρα δεν αλλάξει.
Όσες θετικές εξελίξεις και αν υπάρξουν στα δημοσιονομικά δεδομένα της οικονομίας, τίποτα δεν θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον με ασφάλεια και χωρίς τον κίνδυνο μιας νέας κρίσης, αν δεν συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε το 2009. Μεταρρυθμιστική προσπάθεια που διεκόπη πριν από δύο χρόνια, και σε κάποιες περιπτώσεις αποδομήθηκε στη συνέχεια.
Απαιτείται μια νέα μεταρρυθμιστική προσπάθεια παντού. Στη δημόσια διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, το παραγωγικό μοντέλο και βεβαίως, το πολιτικό σύστημα.
Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που να ανατρέπουν τα κακώς κείμενα του πελατειακού κράτους και να βάζουν τέλος στις γκρίζες διαδρομές που το συνδέουν με τα πάσης φύσεως μεγάλα και μικρά συμφέροντα.
Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο, που να διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον, και να εμπεδώνουν αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και κράτους δικαίου.
Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που να προάγουν τη διαφάνεια, τη διαύγεια, την ισονομία, την ευνομία, την αξιοκρατία και τη λογοδοσία.
Μια μεταρρυθμιστική προσπάθεια εντέλει, που να δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να έχει δυνατή φωνή στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και στις συζητήσεις που θα ξεκινήσουν μετά τις ευρωεκλογές για τις αλλαγές που θα προωθηθούν στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Απαιτείται εθνική συνεννόηση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.
Θα ήταν κρίμα, σε δύο χρόνια από σήμερα να παρακολουθούμε την επανάληψη των ίδιων ακριβώς συμπεριφορών, αλλά για ένα μεγάλο διακύβευμα, που αφορά το μέλλον των Ελλήνων και την ανάγκη να σταθούν απέναντι σε ένα όλο και πιο σύνθετο κόσμο που αλλάζει ραγδαία, με αξιοπρέπεια.
Ας μην χάσουμε, λοιπόν και άλλα δύο χρόνια.


Τό σκίτσο του Ηλία Μακρή από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Γιατί η GPO μετράει και την Ελιά στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές;


 

Η παραπάνω καρτέλα είναι από τη μέτρηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό της Ανατροπής του Γιάννη Πρετεντέρη και παρουσιάστηκε στην εκπομπή της Δευτέρας. Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές, στη θέση του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται η Ελιά.

Γνωρίζουν στο Mega κάτι που οι υπόλοιποι αγνοούμε; Η Ελιά δεν είναι μια πρόσκαιρη συμμαχία για τις Ευρωεκλογές υπό τη σκέπη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος; Έχει ληφθεί κάποια απόφαση να συμμετάσχει και στις εθνικές εκλογές; Πότε κι από ποιους;

Πόσο επιστημονικό είναι για μια εταιρία δημοσκοπήσεων να ρωτάει για ένα κόμμα που δεν υπάρχει;

Λάικ χίαρ, νόγουερ


  Παραπολιτική

Η κυρία στο μετρό που καθόταν απέναντι μου διάβαζε το σημερινό φύλλο των ΝΕΩΝ, αναγκάζοντας με να χαζέψω το πρωτοσέλιδο τους. Είχε φασαρία στο βαγόνι αλλά νομίζω ότι μου ξέφυγε ένα αρκετά ηχηρό πνιχτό γελάκι.

Η πιο συστημική εφημερίδα της χώρας κατάλαβε ότι η έξοδος στις αγορές ισοδυναμεί με «σκίσιμο του Μνημονίου», μια εβδομάδα πριν μάθαμε ότι το Νο2 της κυβέρνησης ήταν σε ανοιχτή γραμμή με μια νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση και σήμερα το πρωί μια τεράστια βόμβα έσκασε στο κέντρο του Κέντρου της Αθήνας.

Χθες το βράδυ, μιλώντας με ένα φίλο που βρίσκεται στο εξωτερικό, η πρώτη αυθόρμητη απάντηση μου στο «τι γίνεται εκεί;» ήταν «κάτσε εκεί που είσαι». Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ έχω πειστεί ότι μας ψεκάζουν. Όλους μας.

Η Μαριέττα Γιαννάκου κατακεραυνώνει τις μεθοδεύσεις Σαμαρά για τον εκλογικό νόμο


 

Με ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα για την ευρωβουλή η Μαριέττα Γιαννάκου, καταφέροντας ένα ακόμα πλήγμα στην κυβερνητική εικόνα.
         
Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της «Εφημερίδα των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο φερόταν να μην έχει  καταλήξει στην απόφαση να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο». Το ύφος και οι δηλώσεις της ευρωβουλευτού και πρώην υπουργού αποτελούν ράπισμα για την πολιτική της κυβέρνησης στα θέματα του εκλογικού νόμου και του χειρισμού στην επιλογή των υποψηφίων.

«Δεν συμμετέχω σε μια ιστορία που υποβαθμίζει και απαξιώνει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος με το σύστημα του σταυρού προτίμησης. «Αν ένας αρχηγός δεν μπορεί να επιλέξει ποιοι είναι αξιόλογοι για την Ευρωβουλή, τότε δεν μπορεί να διαλέξει σωστά ούτε το υπουργικό συμβούλιο», τόνισε στους δημοσιογράφους η κ. Γιαννάκου, προσθέτοντας ότι έχει να μιλήσει ενάμιση χρόνο με τον πρωθυπουργό.

Χαρακτηριστική του κλίματος είναι η απάντηση που έδωσε σε ερώτηση για τη σχέση της με τον Αντώνη Σαμαρά. Η  τέως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ αποκάλυψε ότι δεν έχει μιλήσει κατ΄ιδίαν με τον πρωθυπουργό εδώ και ενάμισι χρόνο. Διευκρίνισε ότι, για να είναι η ίδια υποψήφια στις εκλογές «έγινε κάποια κουβέντα μέσω τρίτου, εκτός Ελλάδας», η απάντησή της όμως ήταν «όχι».

Την "πέθανε" την Πόπη...

 Μετά το ΣΚΑΙ, η πολιτικός πια, Σπυράκη, επισκέφτηκε το STAR.
Aρχισαν να τα λένε με την Τσπανίδου και θυμήθηκαν την εποχή που κάναν ρεπορταζ και οι δυο στην Βόρειο Ελλάδα.
"Εχω φωτογραφίες από τότε", της είπε η Σπυράκη. "Θα τις αναρτήσω στην ...
ιστοσελίδα μου. Είναι πριν από περίπου 20 χρόνια. Τότε που ήμασταν και οι δυο πιο νέες και πιο ωραίες".
Την "πέθανε" την Τσαπανίδου...

Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί καθηγητών του ΕΜΠ

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΔΟΕ
Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί καθηγητών του ΕΜΠ
Της Μαρίας Βουργάνα
Στους καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου επικεντρώνεται τώρα ο έλεγχος του ΣΔΟΕ μετά την αποκάλυψη φοροδιαφυγής ύψους 20,79 εκατ. ευρώ που εντόπισαν οι φοροελεγκτές στο Ιδρυμα. Το ΣΔΟΕ θα ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές την άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να ανοίξουν οι λογαριασμοί των καθηγητών, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει ο έλεγχος των εισοδημάτων που δήλωσαν στην εφορία την τελευταία δεκαετία και της περιουσιακής τους κατάστασης.
Ο φορολογικός έλεγχος στον Ειδικό Λογαριασμό Αξιοποίησης Κονδυλίων του ΕΜΠ έδειξε ότι την περίοδο 2002 ? 2013, το Μετσόβιο είχε εισπράξει από ιδιώτες και φορείς του Δημοσίου, το ποσό των 83 εκατ. ευρώ για την εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων. Οι εισπράξεις αυτές που αποδεικνύονται από τα παραστατικά που εκδόθηκαν, δεν εμφανίστηκαν στα βιβλία του ΕΜΠ αλλά ούτε και στην εφορία. Συγκεκριμένα τα έσοδα των 83 εκατ. ευρώ δεν δηλώθηκαν στις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλε το ΕΜΠ, με αποτέλεσμα να μη φορολογηθούν αυτοτελώς με συντελεστή 25% και το Δημόσιο να χάσει έσοδα ύψους 20,796 εκατ. ευρώ.
«Θα ψάξουμε να βρούμε πού πήγαν τα λεφτά», δηλώνουν χαρακτηριστικά στελέχη του ΣΔΟΕ, καθώς τα ποσά που εισπράχθηκαν είναι σημαντικά και όπως λένε «κάποιοι τα μοιράστηκαν...». Έτσι τώρα, οι έρευνες του Σώματος επικεντρώνονται στους καθηγητές του ΕΜΠ για τους οποίους θα ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές την άρση του τραπεζικού απορρήτου, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει σε έλεγχο των δηλωθέντων εισοδημάτων και της περιουσιακής κατάστασής τους.
Το ΕΜΠ με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «ανέκαθεν ο Ειδικός Λογαριασμός υποβάλλει σχολαστικά δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ως «Νομικό Πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» σε πλήρη συμμόρφωση με την οικεία νομοθεσία, ουδέποτε δε μέχρι τώρα δεν έχει τεθεί κανένα θέμα από τις φορολογικές αρχές. Όλα ανεξαιρέτως τα έσοδα έχουν πλήρως αναγραφεί στις αντίστοιχες φορολογικές δηλώσεις και έχουν καταχωρισθεί στα βιβλία». Και προσθέτει ότι «μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ τον περασμένο μήνα ακολουθεί ήδη η νόμιμα προβλεπόμενη διαδικασία για τη στήριξη των θέσεων του Ειδικού Λογαριασμού του Ιδρύματος, ο οποίος σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία εξαντλεί πλήρως τις φορολογικές του υποχρεώσεις».
ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ : Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ


παρουσιάζει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη 



«ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ» 
 σε μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 
 9 & 10 Απριλίου 2014
 Ώρα 20.30
NA ΠΑΜΕ...

Από αύριο εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων...

Από αύριο εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων Να μη προχωρήσει σε περαιτέρω κινητοποιήσεις ενόψει και των εορτών του Πάσχα, μετά και τη σημερινή της συμμετοχή στην 24ωρη απεργία τής ΓΣΕΕ, αποφάσισε η ...
διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Κατά συνέπεια, τα δρομολόγια των πλοίων, από αύριο στις 6 τα ξημερώματα, θα εκτελούνται κανονικά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ, αφού εξετάστηκαν οι νεότερες εξελίξεις στη ναυτεργασία, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με την υπογραφή των νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στα επιβατηγά πλοία της ακτοπλοΐας και στα μεσογειακά επιβατηγά και τουριστικά πλοία, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων και παραμένει σε επιφυλακή, περιμένοντας θετική ανταπόκριση από την κυβέρνηση και την εργοδοσία πάνω στα υπόλοιπα εκκρεμούντα κύρια προβλήματα του κλάδου.

Αναφέρει ότι τα προβλήματα της ανεργίας, των απλήρωτων πληρωμάτων, των μειωμένων και ειδικών συνθέσεων, τη μη υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις λοιπές κατηγορίες πλοίων και της συρρίκνωσης των συνταξιοδοτικών και των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων εξακολουθούν να υπάρχουν και δεν έχουν επιλυθεί...