Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Έφοδος στη Βουλή, κατασχέθηκαν οι μαϊμού τσάντες βουλευτίνων!...

Μαϊμού τσάντες στη Βουλή
  • Έφοδος της Δίωξης Λαθρεμπορίου στη Βουλή, τη Δευτέρα το πρωί, μετά τις καταγγελίες της Φωτεινής Πιπιλή πως το τι μαϊμού τσάντα κυκλοφορεί στη Βουλή από τις συναδέλφους της είναι άλλο πράγμα.
     
  • Βρέθηκαν οι... εξής μαϊμού τσάντες και κατασχέθηκαν: 24 Louis Vuitton, 29 Hermes και 42 Zara.
     
  • Συνελήφθη και η καταγγέλλουσα Φωτεινή Πιπιλή ως «μαϊμού - πολιτικός». Έπρεπε να το περιμένει. Πριν από δύο μέρες είχε δεχτεί τα εγκώμια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 
    Λακης Μπέλλος (efsyn.gr)

Στα 5,5 εκατ. ευρώ η μίζα για τα Super Puma...

Στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ φέρεται να φτάνει η μίζα για την προμήθεια των Super Puma, η οποία αποκαλύφθηκε μέσα από μια δαιδαλώδη διαδρομή που ακολούθησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς πίσω από...
off shore.
Η σύμβαση για την προμήθεια των τεσσάρων ελικοπτέρων Super Puma από την Eurocopter ύψους έφτασε τα 64.000.000 ευρώ, οπότε η προσφερόμενη μίζα φέρεται να αγγίζει το 10%.

Η έρευνα ξεκίνησε από μια ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην Εισαγγελία Διαφθοράς πριν από ένα χρόνο. Τα ευρήματα και οι απαντήσεις των τραπεζών σε αιτήματα δικαστικών συνδρομών έφεραν στο προσκήνιο και το όνομα του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη καθώς φέρονται να διακινήθηκαν το Νοέμβριο του 2007, μέσω off shore εταιρείας  που εμφανίζεται να του ανήκει, εμβάσματα ύψους  1.650.000 ευρώ.  Από την εισαγγελκή έρευνα προέκυψε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ της εταιρίας και του ελληνικού δημοσίου, εμφανίζονται ως μεσάζοντες οι εταιρίες KESTREL και MALWERN συμφερόντων των επιχειρηματιών Αλέξανδρου Τσάτσου και Σταύρου Κομνόπουλου.

Εξωτικά νησιά
Από το 2000 έως και το 2008 ο λογαριασμός που τηρούσε στο νησί JERSEY – βρίσκεται στις ακτές της Νορμανδίας- η off shore  MALWERN, με έδρα τον Παναμά, είχε πιστωθεί με εμβάσματα ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από τις λιβανέζικες εταιρείες COPSI SAL και MEDIFIN SAL που ανήκουν στον μεγαλομέτοχο της EUROCOPTER ο οποίος είναι ξένος υπήκοος.  

Το μεγαλύτερο μέρος της μίζας, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων των δύο επιχειρηματιών στην Ελλάδα, στο Jersey και στην Ελβετία, ενώ ένα μικρότερο μέρος σε τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών στο νησί GERNSEY, στα στενά της Μάγχης. Μεταξύ των αποδεκτών  έχουν εντοπιστεί τα ονόματα τριών πρώην στρατιωτικών ενώ στο στόχαστρο της ανάκρισης βρίσκονται και νέα πρόσωπα τα οποία δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Ανακριτής
Οι πληροφορίες θέλουν τους εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν την έρευνα να έχουν στοιχεία στα χέρια τους από τα οποία προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις ότι το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ αφορούσε σε παράνομες πληρωμές για την μεσολάβηση των δύο επιχειρηματιών για την υπογραφή και υλοποίηση της επίμαχης σύμβασης.  Ήδη από την Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ενεργητική και παθητική δωροδοκία καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βάρος των επιχειρηματιών αλλά και τριών πρώην στρατιωτικών οι οποίοι αναμένεται σύντομα να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή.


  Ρεπορτάζ του Παναγιώτη Στάθη στο capital.gr

topontiki.gr

Ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται…




Γιώργος ΚαρελιάςΓιώργος Καρελιάς
 Όσοι «έπεσαν από τα σύννεφα» για τα αποκαλυφθέντα με τις off shore του Γιώργου Καρατζαφέρη και τα εκατομμύρια που φαίνεται ότι πήγαν σ’ αυτές από τις μίζες των ελικοπτέρων, ας περιμένουν τη στιγμή που θα αποφασίσουν οι εισαγγελείς για την τύχη του.
Πάντως, στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ήταν γνωστές οι διαχρονικά καλές σχέσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Τα καλά λόγια περίσσευαν εκατέρωθεν σε κάθε ευκαιρία.
Μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη ήταν το μόνο κόμμα που είχε αποχωρήσει από τη Βουλή, όταν αποφασιζόταν η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνούσε υπόθεση των υποβρυχίων, στις 28 Απριλίου 2011 (εδώ).
Και δεν ήταν μόνο αυτό. Έναν χρόνο αργότερα (11 Απριλίου 2012), όταν είχε συλληφθεί ο Τσοχατζόπουλος, ο μόνος που είχε δείξει ότι στενοχωρήθηκε ήταν ο Καρατζαφέρης. Μάλιστα, είχε κάνει και δήλωση, με την οποία κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι «δημιουργεί εντυπώσεις» (εδώ). Λίγες μέρες αργότερα είχε κάνει μια ακόμα πιο περίεργη δήλωση ουσιαστικά υποστηρικτική προς τον πρώην υπουργό Άμυνας (εδώ), αφού υιοθετούσε τη βασική υπερασπιστική γραμμή του ότι δεν έκανε τίποτα μόνος του, αλλά τις αποφάσεις είχαν υπογράψει όλα τα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ. Αυτό φάνηκε περισσότερο καθαρά σε μια τηλεοπτική συζήτηση που είχε συμμετάσχει (εδώ) και είχε πει ακριβώς το ίδιο. Ό,τι, δηλαδή, έλεγαν ο Τσοχατζόπουλος και οι δικηγόροι του.
Αυτά ήταν ορισμένα από τα σημάδια που φανέρωναν την καλή σχέση Άκη Τσοχατζόπουλου-Γιώργου Καρατζαφέρη. Φυσικά, δεν αρκούν για να ενοχοποιήσουν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, κάθε άλλο. Μπορεί ο άνθρωπος να είχε πιστέψει στην αθωότητα του πρώην υπουργού και να τον υποστήριξε κινούμενος από συναδελφική αλληλεγγύη και αγνά αισθήματα…
 protagon.gr

Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στα ΜΜΕ

Έρευνα


Παντελή έλλειψη αξιοπιστίας καταγράφουν τα ελληνικά ΜΜΕ, με τις εφημερίδες και την τηλεόραση να εμφανίζονται ως «αρνητικοί πρωταγωνιστές», αφού σχεδόν οκτώ στους δέκα πολίτες δείχνουν να μην εμπιστεύοντα τα παραδοσιακά αυτά μέσα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του β’ μέρους έρευνας της Public Issue, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών». Ταυτόχρονα, ολοένα και πιο μειωμένη παρουσιάζεται η αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ στο Διαδίκτυο, καθώς τουλάχιστον τρεις στους δέκα πολίτες δείχνουν να μην εμπιστεύονται τα ηλεκτρονικά μέσα, 
Ενδεικτικά, συνεχής υποχώρηση του δείκτη εμπιστοσύνης εξακολουθεί να καταγράφεται για τις εφημερίδες, καθώς το 80% των ερωτηθέντων δείχνει να μην τις εμπιστεύεται για την ενημέρωσή του. Σε αρνητικό «σπιράλ» εξακολουθεί να βρίσκεται και η τηλεόραση, καθώς το 76% φαίνεται πως προτιμά να κλείσει το διακόπτη στον πάλαι ποτέ «βασιλιά των ΜΜΕ», με τις θετικές γνώμες για το μέσο αυτό να αγγίζουν μόλις το 13%.

Αρνητικές τάσεις και στα διαδικτυακά ΜΜΕ
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την έρευνα, περίπου τέσσερις στους δέκα πολίτες μάλλον εμπιστεύονται την ενημέρωσή του μέσω του Διαδικτύου (42%), ενώ το 32% δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης ως προς αυτό. Η τάση σε αυτό το τελευταίο ποσοστό είναι αυξητική, ιδιαίτερα σε σύγκριση με το 2011 όταν το αντίστοιχο μέγεθος ανερχόταν στο 18%.
Σημειώνεται, εξάλλου, ότι το 2011, που έχει χαρακτηριστεί ως «κινηματική χρονιά» για τη χώρα μας, το Internet διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην ενεργοποίηση κοινωνικών ομάδων, φορέων και συλλογικοτήτων.  Ωστόσο, το Διαδίκτυο, εξακολουθεί να διατηρεί τη δεύτερη θέση μεταξύ των ΜΜΕ – και τη δέκατη στη συνολική κατάταξη εμπιστοσύνης του 2014.
Δεσπόζει το Ραδιόφωνο, αλλά με απώλειες
Στην έρευνα της Public Issue το Ραδιόφωνο, ως παραδοσιακό διαδραστικό μέσο, εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ ψηλά σε επίπεδο αξιοπιστίας σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ΜΜΕ, με το 42% των πολιτών να το προτιμά για την ενημέρωσή του. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, και το Μέσο αυτό παρουσιάζει μια διαχρονική κάμψη σε επίπεδο κοινωνικής αποδοχής.
Κρίση θεσμών
Σημειώνεται πως στο α’ μέρος της έρευνας της Public Issue καταγράφονται υψηλοί δείκτες εμπιστοσύνης σε κατασταλτικούς (Στρατός, Αστυνομία) αλλά και σε παραδοσιακούς κοινωνικούς θεσμούς (λαός, Εκκλησία), ενώ στον αντίποδα επισημαίνεται μια κατακόρυφη πτώση ως προς την αξιοπιστία θεσμών, όπως η Βουλή, οι τράπεζες και τα ΜΜΕ.
Η απαξίωση αυτή έρχεται ως απότοκο της οικονομικής κρίσης, αλλά και των σχέσεων διαφθοράς και διαπλοκής που αναπτύχθηκαν ανάμεσα στην πολιτική εξουσία και τα μέσα ενημέρωσης.
Η ταυτότητα της έρευνας
Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 13 έως και τις 20 Οκτωβρίου 2014 μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων στα νοικοκυριά των ερωτώμενων και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου. Το μέγεθος του δείγματος να ανέρχεται σε συνολικά 1.007 άτομα.
 tvxs.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Θεοί, Μύθοι, Ήρωες... και ολίγον από ναζισμό»...

 

 ... στο βίντεο του ΕΟΤ...
Σαφέστατη επικοινωνιακή αστοχία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού.
 Η ανακοίνωση του...
Τμήματος Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ:
«Το νέο βίντεο του ΕΟΤ που παρουσιάστηκε στη World Travel Market του Λονδίνου και περιέχει εικόνες από την τελετή αφής της φλόγας για την Ολυμπιάδα του '36, αποτελεί σαφέστατη επικοινωνιακή αστοχία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Μια χώρα, που υπέφερε όσο καμία από τη ναζιστική τυραννία στο παρελθόν, καταλήγει με αυτόν τον τρόπο να φαίνεται πως υποφέρει και από ιστορική αμνησία στο σήμερα.
Το να κατηγορηθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου για στρατηγική “εξωραϊσμού του ναζισμού” συνιστά υπερβολή, παρά βεβαίως τις διαρκείς και αλλεπάλληλες τακτικές της κυβέρνησης συνολικά, που ακροβατούν μονίμως ανάμεσα στη νομιμότητα και στην αντισυνταγματική εκτροπή.
Όμως, είναι απορίας άξιον πως συνάδει με την προβολή και το διαχρονικό κάλλος της Ελλάδας η αισθητική των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου, που αποτέλεσαν ιστορικό σημείο αναφοράς για τις προπαγανδιστικές τεχνικές που χρησιμοποίησε η χιτλερική κυβέρνηση. Εξάλλου, το ίδιο το βίντεο συνολικά έτυχε χλιαρότατης υποδοχής, παρουσιάζοντας την μάλλον τετριμμένη εικόνα της αρχαίας κληρονομιάς, χωρίς καμία αναφορά στην σημερινή καθημερινότητα, στη σύγχρονη παράδοση και στην εγχώρια παραγωγή και δημιουργικότητα.
Ωστόσο, το σοβαρότερο ζήτημα είναι άλλο.
Οι μόνιμες επωδοί του υπουργείου και του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου περί ανάγκης αποσύνδεσης του τουρισμού από την πολιτική έχουν ευθεία σύνδεση με αυτό το συμβάν. Ένα μέσο προβολής που δεν συνδέει την σημερινή κατάσταση στην ελληνική κοινωνία (άρα και τον τουρισμό) με την νεοφιλελεύθερη και μνημονιακή στρατηγική παρουσιάζει μια εξιδανικευμένη, απολίτικη εικόνα της Ελλάδας, που εύκολα μπορεί να διολισθαίνει σε “θολά” και εν τέλει, επικίνδυνα συμπεράσματα. Η αποπολιτικοποίηση του διαλόγου στον κόσμο του τουρισμού και η απαξίωση της πολιτικής δε φαίνεται να θρέφει μόνο τα συμφέροντα των λίγων, αλλά και τη συλλογική λήθη.
Ακόμα και οι δικαιολογίες των πολιτικά αρμόδιων ήταν αστείες, καθώς αντιπαρέρχονταν την κριτική, υπερασπιζόμενοι την ανάγκη διατήρησης των ανοδικών τάσεων ορισμένων τουριστικών μεγεθών. Σε καμία περίπτωση, η τουριστική ανάπτυξη ή η σημασία ενός σταθερού πολιτικοοικονομικού περιβάλλοντος δε μπορούν να δικαιολογήσουν δράσεις που – εκούσια ή ακούσια – καταλήγουν να παραχαράσσουν την Ιστορία.
Δυστυχώς, ακόμα κι αν όντως τα πυρά των ξένων ΜΜΕ υποκρύπτουν υστεροβουλία και σκοπιμότητα, μεγαλύτερη δυσφήμηση για τον ΕΟΤ εν μέσω υπουργικών εορτασμών για τα “100 χρόνια ελληνικού τουρισμού” δε θα μπορούσε να υπάρξει».

Off shore: Τα νόμιμα, τα ηθικά και το «έξυπνο πουλί»

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΟΥΡΑΚΗΣ
Και λέει ο φίλος: «Ναι είναι αλήθεια ότι η φοροδιαφυγή ως νοοτροπία και πρακτική έχει διεισδύσει μέχρι το μεδούλι του Έλληνα. Και όποιος και να βρεθεί στο τιμόνι της χώρας θα πρέπει να ξέρει πως εάν θέλει να την πατάξει ως φαινόμενο θα βρεθεί αντιμέτωπος ακόμη και με τους μικρούς. Για τους μεγάλους, όμως; Με τα παχυλά πορτοφόλια; Κουβέντα;».
Μα τα «μεγάλα ψάρια» και αν είναι «βουτηγμένα» σε αυτή την νοοτροπία: Διαφορετικά ίσως να μην γίνονταν «μεγάλα».. Αν και οι «μεγάλοι» όταν φτάνουν στο επίπεδο που θέλουν, φροντίζουν να είναι νομότυποι.. Να «σβήνουν ίχνη».
Και καθότι η «φοροδιαφυγή» ελλοχεύει κινδύνους .. προτιμούν την «φοροαποφυγή». Με άλλα λόγια ..ξέρουν πως «δεν θέλει κόπο… θέλει τρόπο».
Και το «κλειδί» για να ανοίξει αυτή η «πόρτα» ακούει στο όνομα off shore: Που δεν είναι τίποτε άλλο από μια διεθνή νομότυπη «διαπλοκή» με στόχο τη φοροαποφυγή και την απόκρυψη εσόδων, η αξιοποίηση μάλιστα τέτοιων πρακτικών σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς κοστίζει στην χώρα σχεδόν 12 δισ. ευρώ το χρόνο!!
Μέσω των γνωστών off shore (ελληνιστί: εξωχώριες ή υπεράκτιες) εταιρειών λοιπόν, παρέχεται η δυνατότητα πλήρους ανωνυμίας των μετόχων-ιδιοκτητών τους (beneficial owners) και δεν επιβάλλεται καν έλεγχος «πόθεν έσχες» για αυτούς.
Και είναι εξαιρετικά «χρήσιμες» φυσικά για να μην καταβάλλονται φόροι…
Κάτι που παραδέχεται άλλωστε και ο ΟΟΣΑ: «Η επιχείρηση που θέλει να αποκρύψει έσοδα, ιδρύει μια off shore σε άλλη χώρα μεταφέροντας εκεί, όλα τα έσοδα των θυγατρικών, ενώ τα απαλλαγμένα από το φόρο κέρδη επανεξάγονται και επενδύονται στη χώρα που δραστηριοποιείται η πολυεθνική». Από διαπιστώσεις πάει καλά.. από πράξεις;
Για τα «μεγάλα ψάρια» λοιπόν είναι προφανές πως «το νόμιμο είναι και … ηθικό»: Από την στιγμή που αυτές οι πρακτικές καλύπτονται από τον μανδύα του νομότυπου, δύσκολα πιάνεται το «έξυπνο πουλί».. Παρά μόνον εάν βρεθεί κάποιος να το πιάσει από την … «μύτη».. Και αυτό απαιτεί την συνεργασία πολλών: Εντός και εκτός συνόρων...
 matrix24.gr

Τι συμβαίνει όταν «πετάει» το μάτι

Τρεις αιτίες

Το «πετάρισμα» του ματιού (συσπάσεις) είναι ένας επαναληπτικός, ανεξέλεγκτος σπασμός του βλεφάρου και συνήθως συμβαίνει στο επάνω βλέφαρο.

matiΕίναι μια κατάσταση που επηρεάζει τους μυς των ματιών και των δύο οφθαλμών. Αν νιώθετε το μάτι σας να "πετάει" μπορεί να σας συμβεί από λίγα δευτερόλεπτα μέχρι και 1-2 λεπτά ανά μικρά χρονικά διαστήματα μέχρι που περνάει.
Οι περισσότεροι άνθρωποι αναπτύσσουν μια μικρή σύσπαση βλεφάρου σε κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αν και η αιτία είναι γενικά άγνωστη, αυτή μπορεί να σχετίζεται με:
-Κούραση
-Στρες
-Καφεΐνη
Αυτή η μικρή μορφή της σύσπασης είναι ανώδυνη και ακίνδυνη, αλλά μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητική. Και αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές εάν οι σπασμοί είναι αρκετά ισχυροί για να κάνουν τα βλέφαρα να κλείσουν στιγμιαία εντελώς.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, αυτές οι συσπάσεις είναι κάτι περισσότερο από μια προσωρινή ενόχληση. Μερικοί άνθρωποι έχουν σπασμούς που συμβαίνουν συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα συμπτώματα μπορεί να επαναληφθούν για μέρες, εβδομάδες ή ακόμη και μήνες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη συναισθηματική δυσφορία και να επηρεάσει άμεσα την ποιότητα της ζωής τους.
Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, οι οποίες πάντως είναι σχετικά σπάνιες, οι συσπάσεις των ματιών μπορεί να είναι μια χρόνια πάθηση. Αν, μάλιστα, φτάσει στο σημείο όπου έχετε δυσκολία ακόμα και να κρατήσετε τα μάτια σας ανοικτά, μπορεί να σας προκαλέσει σοβαρή μείωση της όρασης.
Μερικές φορές, οι συσπάσεις ματιών μπορεί να είναι σημάδι πιο σοβαρών παθήσεων, όπως:
-Βλεφαρίτιδα (φλεγμονή των βλεφάρων)
-Ξηρά μάτια
-Ευαισθησία στο φως
-Ασθένεια των οφθαλμών
Πολύ σπάνια, μπορεί να είναι ένα σημάδι εγκεφαλικής ή νευρικής διαταραχή, όπως:
-Παράλυση του Bell
-Δυστονία
-Νόσος του Parkinson
-Σύνδρομο του Tourette
onmed.gr

Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Σκουλάς ...






Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο δικηγόρος Βαγγέλης Σκουλάς, χτυπημένος από τον καρκίνο.
Ήταν γιος τού ήρωα της αντίστασης Παπαγιάννη Σκουλά, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη.
«Υπήρξε πάντα μπροστάρης στους...
πολιτικούς, κοινωνικούς αγώνες, αλλά και στο συνεταιριστικό κίνημα», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και εκφράζει βαθύτατη θλίψη για την απώλειά του και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και την οικογένειά του.
Σε σχετική του ανακοίνωση το Κίνημα σημειώνει ότι ο εκλιπών ήταν «ιδιαίτερα αγαπητός στην πατρίδα του την Κρήτη, αλλά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, παρέμεινε σθεναρός και ακούραστος μαχητής μέχρι το τέλος». 

Τότε, γιατί έκανε το κορόιδο;..

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο κάνει βόλτες στο Αιγαίο. Όπως δεν θα ήταν η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός της χώρας κάνει το κορόιδο απέναντι σε μία πρόκληση των γειτόνων.

Στις 4 Νοεμβρίου όμως, που...
έγινε και η τελευταία χρονικά κρουαζιέρα της τουρκικής κορβέτας Μεγαλόνησος και μέχρι σήμερα, ξαφνικά το εθνικό αίσθημα φούντωσε. Σαμαράς, Βενιζέλος και παρατρεχάμενοι φωνάζουν για την «απίστευτη πρόκληση» και δηλώνουν έτοιμοι να… νικήσουν τον οχθρό!

Το ερώτημα που γεννάται είναι απλό. Στις προηγούμενες προκλήσεις που ήταν; Και γιατί έκαναν το κορόιδο;

Και η απάντηση εξίσου απλή. Τότε δεν πηγαίναμε σε εκλογές…
 

Προειδοποίηση Γιαννίτση για τον κίνδυνο πολιτικής αξιοποίησης μιας ελληνοτουρκικής κρίσης

9.11.14


Είτε κανείς αποτιμά θετικά είτε αρνητικά την πορεία του Τάσου Γιαννίτση στην πολιτική ζωή της χώρας, δεν μπορεί παρά να συμφωνεί ότι πρόκειται για ένα συγκροτημένο άνθρωπο που δεν ξοδεύει τις λέξεις του όταν δεν έχει κάτι να πει.

Κατά συνέπεια, νομίζω ότι παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο τρόπος που κλείνει το σημερινό του άρθρο στο ΒΗΜΑ της Κυριακής:

Τελικά, αυτό που λείπει στη χώρα δεν είναι η συναίνεση σε έναν καταστροφικό κοινό παρονομαστή. Αυτή υπάρχει και είναι ευρύτατη. Λείπουν πολιτικές δυνάμεις που θα ανακόψουν τα συλλογικά παραμυθιάσματα, τις αρπακτικές λογικές και την παθολογική πολιτική ιδιοτέλεια, θα συγκρουστούν για να κάνουν το συλλογικό-εθνικό συμφέρον πρωταρχικό στόχο και θα πείσουν για το πώς θα βγούμε από μια περιδίνηση που, παρά τα επτά χρόνια κρίσης, εξακολουθεί να εγκλωβίζει τις προοπτικές της χώρας.

Σήμερα, έχουμε μπει σε νέα καυτά πεδία και οι κίνδυνοι έχουν διευρυνθεί. Όμως ο εξοντωτικός αγώνας για την εξουσία μεγαλώνει την άβυσσο μεταξύ πολιτικής και συλλογικού συμφέροντος σε βάρος του δεύτερου. Ο κίνδυνος είναι στην σύγκρουση αυτή να χρησιμοποιηθεί άκριτα κάθε μέσο, όπως μια εξωτερική κρίση, που είναι συνήθης παράγοντας παραγωγής αστάθειας, φόβου και επηρεασμού της πολιτικής συμπεριφοράς των πολιτών. Μια ελληνο-τουρκική κρίση στο επόμενο διάστημα θα είχε, αναμφίβολα, ιστορικά αρνητική συμβολή στην εμβάθυνση της κρίσης στην οποία ακόμα βρίσκεται η χώρα.

Φαίνεται τελικά ότι όντως κάποια άρρωστα μυαλά σχεδιάζουν περίεργα πράγματα για να καταφέρουν να διατηρήσουν τις καρέκλες τους. Πόση άλλη ανευθυνότητα μπορεί να αντέξει αυτή η χώρα;
parapolitiki.com