Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Άλλες είναι οι σοβαρές ειδήσεις αλλά τίς "κρύβουνε"...

Σιγά τα θέματα…
Όχι. Ούτε για τον Κατσίκη που φλυαρεί χωρίς συναίσθηση για το τι λέει, ούτε για τους αφηνιασμένο γείτονα που ελίσσεται σαν χέλι, ούτε για τον Βενιζέλο που είδε τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία ως συνέχεια των Αγανακτισμένων.

Για επενδύσεις και οικονομία θα πούμε σήμερα. Αφορμή, δυό ειδησούλες που τις πήρε το ρέμα της υποβάθμισης και τις έριξε στον ωκεανό της αδιαφορίας.

Είδηση πρώτη: μεγάλες εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων σκέφτονται να φύγουν από την Τουρκία, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα αυτή (πόλεμος , επεισόδια με Ελλάδα, συγκρούσεις με την Δύση κλπ). Μία από τις χώρες που ενδέχεται να επιλέξουν-αν τελικά αποχωρήσουν από την Τουρκία-είναι η Ελλάδα.
Είδηση δεύτερη: Έλληνας επιχειρηματίας (Βασίλης Αποστολόπουλος/Ιατρικό Κέντρο) δήλωσε ότι παραχωρεί στην Tesla –δωρεάν για δέκα χρόνια-τις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου του, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα «σύγχρονο κέντρο Ερευνας και Καινοτομίας». Ετσι ώστε «η Ελλάδα να καθιερωθεί στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας καινοτομίας, έρευνας και Τεχνολογίας».
Σημείωση εμβόλιμη: υπενθυμίζεται ότι...

Bάδην στά μαθήματα καί...

Aλμα επί πτυχίω...
Παλιά υπήρχε ένας χαμηλής περιωπής ποδοσφαιρικός θεσμός, το Βαλκανικό Κύπελλο, στο οποίο έπαιρναν μέρος μεσαίες ομάδες ορισμένων Βαλκανικών χωρών. Κάποτε είχε φτάσει στον τελικό ο Πανιώνιος, και θυμάμαι τη μεγάλη έκπληξη του Βρετανού προπονητή του, νομίζω ήταν ο Τζο Μάλετ, όταν τον πολιόρκησαν μαμάδες νεαρών αναπληρωματικών να βάλει τα βλαστάρια τους να παίξουν στον τελικό, έστω 2 λεπτά, για να περάσουν χωρίς εισαγωγικές στο Πανεπιστήμιο. Φαντάζομαι το ίδιο πράμα έχει γίνει πολλές φορές σε συλλόγους και μικρές Εθνικές, αλλά και σε άλλα αθλήματα, ακόμα και για ασήμαντες, για τους μη ρέκτες, διεθνείς διακρίσεις.

Παρακολούθησα αυτές τις μέρες τις σφοδρές και σχεδόν ομόθυμες αντιδράσεις που ξεσήκωσε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο θεώρησε αντισυνταγματική την πριμοδότηση των αθλητών για τις Πανελλαδικές, και λυπάμαι να πω ότι δεν συμφωνώ μαζί τους...

Ο πρόεδρος τού Εurogroup "εκθέτει" Κυριάκο- Στουρνάρα -Σημίτη

Όταν ο Μάριο Σεντένο ακυρώνει τους υπαλλήλους του και εκθέτει Κυριάκο- Στουρνάρα -Σημίτη




του Γ. Λακόπουλου
Προ ημερών ένας τύπος, που ήταν επικεφαλής στον Euroworking group, βγήκε στη γύρα και έλεγε ότι η πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα  κόστισε στην Ελλάδα 200 δισ. ευρώ, τουλάχιστον. Έτσι του φάνηκε. Με τον ανεκδιήγητο  Βέμπερ που βρίσκει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι την κυβερνούν οι κομμουνιστές,  έγινε ο καλύτερος φίλος του Μητσοτάκη που έκανε καραμέλα τα θέσφατα του Βίζερ, μαζί με την κομπανία του στα ΜΜΕ. Ένα ακόμη δείγμα νεοδημοκρατικής υστέρησης στα ευρωπαϊκά.
Ο επικεφαλής του Euroworking group δεν σημαίνει τίποτε στο κοινοτικό οικοδόμημα. Είναι ένας υπάλληλος που προετοιμάζει τις συνεδριάσεις του Γιούρογκρουπ -το οποίο επίσης δεν είναι κοινοτικό όργανο, αλλά σε κάθε περίπτωση συγκροτείται από υπουργούς Οικονομικών.  Η ομάδα εργασίας δεν έχει καμία απολύτως πολιτική η θεσμική βαρύτητα και κανείς στην  Ευρώπη δεν ενδιαφέρεται τι λέει ο Βίζερ ως πρώην επικεφαλής της.
Φυσικά καμία εφημερίδα στην Ευρώπη δεν θα έκανε πρώτο θέμα τις απόψεις του  Ολλανδού διαδόχου του -και μάλιστα ελαφρώς στρεβλωμένες- όπως συνέβη στα καθ’ ημάς για να αποδειχθεί ότι .. δεν υπάρχει έξοδος από το Μνημόνιο. Ο εν λόγω μάλιστα έπαθε ...Στουρνάρα και άρχισε να τσαμπουνάει περί προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής  ξέροντας ότι η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η προϊσταμένη αρχή του η Κομισιόν το έχει απορρίψει. 
Αλλά δεν υπάρχει Έλληνας υπουργός Οικονομικών να τον πάρει παραμάζωμα, μαζί με τους υποβολείς τους…
Εν πάση περιπτώσει, η κωμωδία που προσπαθούν να στήσουν από την Ελλάδα ο Στουρνάρας με τον Μητσοτάκη και από το κοινοτικό κέντρο κάτι περίεργοι γραφειοκράτες -που κάνουν τους πολιτικούς καθ’ υπέρβαση του ρόλου τους- κατέβηκε από τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ. Μένει να δούμε αν μερικοί συνεχίζουν να αναπαράγουν όσα λένε οι υπάλληλοί του, όταν ο Μάριο Σεντένο ως πολιτικός βάζει τέλος στην παραπληροφόρηση, ακυρώνοντας όσα λένε  οι τεχνοκράτες του ΕWG και αφήνει στα κρύα του λουτρού Μητσοτάκη-Στουρνάρα και την  ορχήστρα τους...

Η ιστορία τού Μπόρχες γιά τόν Κάϊν καί τόν Άβελ

Όσοι φίλοι  δέν έχουν ενοχές άς κοιμούνται ήσυχοι. Αν, πάλι, κάποιοι άλλοι έχουνε συνείδηση πού καμιά φορά τούς τσιγκλίζει, θά τούς πώ μιά ιστορία:   
     "Ο Άβελ καί ο Κάιν συναντήθηκαν μετά τό θάνατο τού Άβελ. Βάδιζαν στήν έρημο, κι όπως ήταν πανύψηλοι καί οι δύο, αναγνώρισαν από μακριά ο ένας τόν άλλον. Τ’ αδέλφια κάθισαν καταγής, άναψαν φωτιά καί έφαγαν.
Ήταν σιωπηλοί, όπως όλοι οι κουρασμένοι άνθρωποι όταν γέρνει η μέρα. Στόν ουρανό έλαμψε ένα αστέρι πού δεν είχε ακόμα όνομα. Στή λάμψη τής φωτιάς, ο Κάιν είδε στό κούτελο τού Άβελ τό σημάδι τής πέτρας. Άφησε νά πέσει τό ψωμί πού έφερνε στό στόμα του, καί ζήτησε από τόν αδελφό του νά τόν συγχωρέσει. 
Ο Άβελ αποκρίθηκε: "Εσύ μέ σκότωσες ή εγώ σέ σκότωσα; Δέ θυμάμαι πιά... Καί τώρα είμαστε πάλι εδώ όπως πριν". 
"Τώρα ξέρω πώς μ’ έχεις συγχωρέσει αληθινά" είπε ο Κάιν, "γιατί, όταν ξεχνάς, συγχωρείς. Θά κοιτάξω κι εγώ νά ξεχάσω". 
"Σωστά" είπε ο Άβελ : 
"Η ενοχή κρατάει όσο κρατούν οι τύψεις".

Η ιστορία είναι τού Μπόρχες καί συνιστώ σ΄όλους τούς καλούς φίλους νά τήν σκεφτούν πολύ καλά, πρίν αρχίσουν ν΄απορούν  -άν απορούν-  τί φταίει πού ο κόσμος αρχίζει κι αραιώνει από τήν αυλή τους (άν αραιώνει) ...                                  
Δ.Ν.Α. 

Σημείωση "Ν.Μ.": Πρωτοδημοσιεύθηκε τήν Πέμπτη 12 Δεκ 2013 
στή "Νέα Μύκονο" (https://neamykonos.blogspot.gr/2013/12/blog-post_81.html).

Ανακαλύφθηκε νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα...

Ανακαλύφθηκε νέο άγνωστο όργανο στο ανθρώπινο σώμαΕπιστήμονες στις ΗΠΑ -μεταξύ των οποίων ένας ελληνικής καταγωγής γαστρεντερολόγος- ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα νέο όργανο, άγνωστο έως τώρα, που μάλιστα φαίνεται να παίζει ρόλο σε διάφορες κοινές παθήσεις όπως ο καρκίνος.

Το όργανο απαρτίζεται από ένα δίκτυο καναλιών μεταφοράς υγρών μέσα στο σώμα, το οποίο, μεταξύ άλλων, πιθανώς χρησιμοποιούν και τα καρκινικά κύτταρα για την εξάπλωσή τους. Για «μια λεωφόρο μετακινούμενου υγρού» έκαναν λόγο οι επιστήμονες, οι οποίοι έκαναν την ανακάλυψη τυχαία στη διάρκεια γαστρεντερολογικών ενδοσκοπήσεων ρουτίνας.

Η περαιτέρω μικροσκοπική ανάλυση έφερε στο φως...

«Θυμάσαι Κυριάκο όταν διόρισες κολλητό σου;»

«Χείμαρρος» ο Ραγκούσης κατά Μητσοτάκη...

«Πυρά» και μάλιστα …της αριστείας εξαπέλυσε ο Γιάννης Ραγκούσης εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την ...αξιοκρατία, τους διορισμούς και τη «γαλάζια αριστεία», ενθυμούμενος ένα περιστατικό απ’ τα παλιά.

«Δήθεν κόπτεται για τον κομματισμό εκείνος που ξήλωσε διευθυντή με 1198 μόρια για να διορίσει τον κολλητό του που ήταν τελευταίος με 898 μόρια», έγραψε στο προφίλ του ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, σηκώνοντας τους «τόνους» εναντίον της Νέας Δημοκρατίας.

altsantiri.gr

Ας μη ξαναγίνουμε θύματα μιας αυτοεκπληρούμενης προφητείας...

Προφητειών το ανάγνωσμα...
Περίπου δύο αιώνες από την έναρξη της Επανάστασης θα περίμενε κανείς ότι ο περί εθνεγερσίας πολιτικός λόγος θα παρακολουθούσε από πιο κοντά τον επιστημονικό ιστοριογραφικό λόγο, έστω κι αν ανακοινώνεται με τη μορφή διαγγελμάτων και μηνυμάτων, που η μοίρα τους είναι να ηττώνται από τον πατερναλιστικό στόμφο. Οπωσδήποτε, η φετινή συγκυρία δεν ευνοούσε την απαγκίστρωση του δημόσιου λόγου από την υψηλότονη ρητορική, το έθιμο όμως της εκτόξευσης ηχηρών πλην άσαρκων λέξεων είναι παμπάλαιο· δεν εξαρτάται από τις περιστάσεις. Απλώς η σύλληψη των δύο αξιωματικών από την τουρκική στρατοχωροφυλακή και οι τυχοδιωκτικές κινήσεις του ερντογανικού καθεστώτος στο Αιγαίο, εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου, εμπλούτισαν τις δημόσιες τοποθετήσεις ορισμένων κομματικών αρχηγών και στελεχών με όχι και τόσο στοχαστικές αναφορές στην πιθανότητα θερμού επεισοδίου. Ο ανταγωνισμός στη χρήση δραματικών διατυπώσεων ήταν ολοφάνερος...