Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Σε λειτουργία η Υπηρεσία Καταπολέμησης της Λογοκλοπής στο διαδίκτυο...

...του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής...
Σε λειτουργία η Υπηρεσία Καταπολέμησης της Λογοκλοπής στο διαδίκτυο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής - Media
Το επόμενο βήμα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την καταπολέμηση της λογοκλοπής έγινε σήμερα, με την παράδοση στα μέλη του Μητρώου Online Media και την έναρξη λειτουργίας, της Υπηρεσίας Καταγραφής και Εντοπισμού Περιπτώσεων Λογοκλοπής στο Διαδίκτυο.

Η εξειδικευμένη αυτή υπηρεσία αναπτύχθηκε, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, για να συμβάλλει στη διαφάνεια της ενημέρωσης από τις διαδικτυακές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Στόχος της είναι να καταπολεμηθεί η ιδιοποίηση μέρους ή ακόμα και του συνόλου του έργου άλλων δημιουργών, εν προκειμένω ειδήσεων και άρθρων στο διαδίκτυο, μέσω της συνεχούς παρακολούθησης της ροής των ειδήσεων, της αναπαραγωγής των θεμάτων σε όλες τις ιστοσελίδες και της άμεσης ενημέρωσης σε οποιαδήποτε περίπτωση λογοκλοπής. Παράλληλα, η Υπηρεσία μεριμνά ώστε να αναφέρεται παντού η πηγή προέλευσης της αρχικής είδησης.

«Υποσχεθήκαμε να ρυθμίσουμε το τοπίο των ΜΜΕ...

Το σκίτσο της ημέρας...


Η Πορτογαλία δίνει μια ηχηρή απάντηση στον ισχυρισμό «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση»


Η Πορτογαλία ήταν ένα από τα ευρωπαϊκά κράτη που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση. Η  τρόικα, όπως και στην Ελλάδα με τη συμμετοχή του ΔΝΤ και τη γνωστή συνταγή, επέβαλε σκληρά μέτρα λιτότητας, τα οποία εφαρμόστηκαν με ενθουσιασμό από την τότε Δεξιά κυβέρνηση. Κρατικές επιχειρήσεις ιδιωτικοποιήθηκαν, φόροι, άμεσοι και έμμεσοι, αυξήθηκαν, μισθοί και συντάξεις κόπηκαν, μειώθηκαν οι κρατικές δαπάνες για υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής ασφάλισης και αυξήθηκε ο χρόνος εργασίας.
Μέσα σε μια διετία οι δαπάνες για την εκπαίδευση μειώθηκαν κατά 23%. η ανεργία ανήλθε στο 17,5% το 2013, ο αριθμός των εταιρειών που έκλειναν αυξήθηκε κατά 41%. Εκρηκτική ήταν η άνοδος της φτώχειας... Και όλα αυτά στο όνομα της «θεραπείας» που επέβαλαν οι «σοφοί» για την «ασθένεια».
Στο τέλος του 2015, το πείραμα έληξε. Η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση, με την υποστήριξη των πιο ριζοσπαστικών αριστερών κομμάτων, ανέλαβε καθήκοντα. Τότε ήταν αρκετοί οι τεχνοκράτες, σε Ευρώπη και ΔΝΤ, που εκτιμούσαν - απειλούσαν - πως η Πορτογαλία θα κυλήσει και πάλι αν δεν συνεχίσει σε αυτή τη γραμμή. Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα όμως αποφάσισε να «γυρίσει σελίδα», αδιαφορώντας για τις θέσεις και τις προβλέψεις των «σοφών» της λιτότητας, που είχαν γυρίσει την οικονομία της χώρας τρεις δεκαετίες πίσω.
Οι εντός Πορτογαλίας αντίπαλοι της κυβέρνησης προέβλεπαν καταστροφή. Μίλησαν για «οικονομία βουντού» που θα...

Ιερώνυμος: Η Ελλαδίτσα μας είναι το καλύτερο οικόπεδο της Ευρώπης και θα το πιέσουν κι άλλο...

Pope Francis Visits The Greek Island Of Lesbos To Meet With Migrants«Καλούμαστε να σηκώσουμε τον πήχυ πιο ψηλά. Να αφήσουμε τις μικρότητες. Να μη μας απασχολούν οι σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους, αλλά Εκκλησίας - Έθνους», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στο πλαίσιο ειδικής τελετής κατά την οποία αναγορεύτηκε σε επίτιμο δημότη Ιλίου και η οποία έλαβε χώρα χθες αμέσως μετά τον πανηγυρικό εσπερινό στον Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου Ιλίου στην ομώνυμη πλατεία της περιοχής.

Επιπλέον, ο κ. Ιερώνυμος έκανε λόγο για την κρίση που διέρχεται η Ελλάδα και επισήμανε πως «αυτός ο τόπος έχει περάσει πολλές κρίσεις. Διαφορές υπήρξαν πάντοτε. Ο καθένας πρέπει να διορθώσει τον εαυτό του και να συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν διαφορετικές απόψεις για το καλό αυτού του τόπου. Η Ελλαδίτσα μας περιφρονείται αυτό τον καιρό», τόνισε, διότι «είναι το καλύτερο οικόπεδο της Ευρώπης και θα το πιέσουν. Εξαρτάται από εμάς να βγούμε από τις δυσκολίες. Με την πείρα και την εμπειρία μου θεωρώ ότι καλούμαστε να είμαστε ενωμένοι και να αγωνιζόμαστε. Καλούμαστε να βρούμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε τις παιδικές αρρώστιες και να είμαστε ενωμένοι για την πατρίδα και όχι για τον εαυτό μας».

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του...

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα...

Απομένουν λίγες ημέρες μέχρι τα εγκαίνια της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που θα σημάνουν και τον νέο «κύκλο» πολιτικής αντιπαράθεσης, η οποία ξεκινά αμέσως μετά την καλοκαιρινή ραστώνη.
Ένας θεσμός που έχει σημαδευτεί, στο πέρασμα της Ιστορίας, από τις γνωστές «αμαρτίες» του παρελθόντος. Εξαγγελίες, υποσχέσεις «κούφιες» και αμέτρητα ΘΑ.
Όσοι πρωθυπουργοί και αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ανέβει στο βήμα της ΔΕΘ, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από την παράδοση.
Μια παράδοση που θα έπρεπε να είχε τερματιστεί με την είσοδο της χώρας στον φαύλο κύκλο των μνημονίων. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όσα έχουν ακουστεί την τελευταία επταετία της κρίσης.
Ούτε ως δικαιολογία θα μπορούσε να ακουστεί ότι «η υπόσχεση που δόθηκε ήταν μια αναγκαιότητα του παρελθόντος. Ο λόγος που δεν κρατήθηκε είναι μια αναγκαιότητα του παρόντος», όπως έλεγε και ο Μακιαβέλι.
Πολύ απλά διότι όλοι, μηδενός πολιτικού εξαιρουμένου...

Από χθές τά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.Τι να κάνετε εάν βρείτε λάθη...

Τι δείχνουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2017...
Τι δείχνουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2017Στη διάθεση περίπου επτά εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων τέθηκαν χθες τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Ο «λογαριασμός» απαιτεί την πληρωμή φόρου 3,153 δισ. ευρώ ο οποίος είναι ελαφρώς μικρότερος σε σχέση με πέρυσι όταν είχαν βεβαιωθεί έσοδα  3,179 δισ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση ο εισπρακτικός στόχος παραμένει και φέτος στα 2,65 δισ. ευρώ. Η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τις 31 Ιανουαρίου 2018.
Τι δείχνουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Πατρίκιοι και πληβείοι στο νέο ΔΟΛ...

Η αθέτηση των δεσμεύσεων, το bullying και ο αρχισυντάκτης που έγινε ρεπόρτερ του «ελεύθερου»...

Μόνο «προνομιούχοι» εντός ή εκτός εισαγωγικών δεν ήταν οι πρώην εργαζόμενοι του ΔΟΛ – περίπου 18 με 20 δημοσιογράφοι, που
αποχώρησαν το Πάσχα από ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ πριν πέντε μήνες δηλαδή, για να εργαστούν τότε στην «Ελευθερία του Τύπου» που άνοιξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης… Και σήμερα επέστρεψαν στις εφημερίδες του ιστορικού οργανισμού που εν τω μεταξύ εξαγόρασε ο εφοπλιστής.

Με εξαίρεση τη δέσμευση (μετά την εξαγορά του ΔΟΛ) ότι θα επιστρέψουν στις θέσεις που είχαν πριν εγκαταλείψουν τον οργανισμό για τη νέα εφημερίδα… όλα τα υπόλοιπα πήγαν περίπατο! Το σημαντικότερο όμως όλων, ακόμη και από την έλλειψη ενημέρωσης, τη μείωση των αποδοχών τους, αλλά και τις δυσμενέστερες συνθήκες που καλούνται να εργαστούν… είναι ότι επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι τους για την αντιμετώπιση που θα τους επιφύλασσαν οι παλιοί συνάδελφοι τους!

Μπορεί λοιπόν η λέξη bullying να είναι υπερβολική… ωστόσο μεμονωμένες ήταν οι περιπτώσεις όσων χάρηκαν με την επιστροφή των παλιών συναδέλφων τους...

Η φοιτητική στέγη καί τά μυστικά της σε όλη την Ελλάδα...

Πού κυμαίνονται τα ενοίκια σε όλη την Ελλάδα...

«Καλύτερα να αγοράσεις παρά να νοικιάσεις». Αυτή είναι η συμβουλή που δίνουν πολλοί μεσίτες στους γονείς, οι οποίοι καταφεύγουν στα γραφεία τους προς αναζήτηση φοιτητικής στέγης.
Το επιχείρημά τους εδράζεται αφενός στις εξαιρετικά χαμηλά τιμές που πωλούνται σήμερα πολλά ακίνητα και αφετέρου στο… ρεύμα που καταγράφουν το τελευταίο διάστημα οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, τύπου Airbnb.
«Σήμερα λόγω της οικονομικής ύφεσης η πιο συμφέρουσα λύση είναι αντί να μισθώνουν μια κατοικία να την αγοράσουν είτε με μετρητά είτε με μικρό δάνειο, όπου αντί ενοικίου θα καταβάλουν μηνιαία τοκοχρεωλυτική δόση σε ένα δικό τους ακίνητο, που μετά το πέρας της φοιτητικής περιόδου θα μπορούν είτε να συνεχίσουν να το μισθώνουν είτε να το πουλήσουν» σχολιάζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Αθηνών – Αττικής κ. Ιωάννης Ρεβύθης.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ σωρευτικά από το 2008 έως το 2016 οι τιμές των διαμερισμάτων έχουν μειωθεί κατά 41,3% (σε ονομαστικούς όρους).

Τα μισθώματα ποικίλουν ανάλογα με τη θέση του ακινήτου, σε σχέση με τη Σχολή του νέου φοιτητή και...